Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szélsõségesek Törökországból kapnak fegyvereket

KülföldÓ, Oszmán Birodalom? Nem én mondtam. Fegyverek? Egy szállítmány ide is jöhetne már, persze demokratikusan! Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet Törökországból kap fegyvereket - közölte Valíd Muallem szíriai külügyminiszter november 27-én, pénteken Moszkvában, ezzel összegezve megbeszélését Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.
Törökország összejátszik a Szíria-ellenes terroristacsoportokkal ideológiai okokból, mivel Törökországban úgy tartják: ezek a csoportok egyfajta folytatásai az Oszmán Birodalomnak. Ankara továbbra is folytatja a szíriai és iraki területekrõl az IÁ által ellopott olaj exportját és szállítását más országokba. Törökországba szállítják a szíriai területen termesztett búzát és gyapotot is. Ezen felül az aleppói gyárakat és üzemeket szétszerelték, és újra felépítették török területen - mondta Muallem.

Cserébe az IÁ harcosai fegyvereket, biztonságos átjárást, menedéket, orvosi ellátást és logisztikai támogatást is kapnak Törökországtól - véli a szír külügyminiszter, aki kifejezte reményét, hogy ennek véget tud majd vetni a szíriai kormányerõk és az orosz légierõ együttmûködése.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-29 19:43
Megkezdõdött az Európai Unió és Törökország rendkívüli csúcstalálkozója

Megkezdõdött vasárnap Brüsszelben az unió és Törökország vezetõinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelyen az összegyûlt állam- és kormányfõk szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldását célzó, október óta készülõ közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.
http://www.hirado...lalkozoja/

cdn.topwar.ru/uploads/posts/2015-11/1448576222_cuwh-uywwaevgpc.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,440,220 egyedi látogató