Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elnökválasztások Szlovákiában

Belföld"végre hozzájutottam a témához, akkor csapjunk a közepébe.
¥ubo¹ Blaha, a SMER parlamenti képviselõje. Önmagát ateistának és elhivatott kommunistának tartja. Elkezdett videoblogokat készíteni és elég érdekes dolgokat állít. Kezdjük az elsõ ilyen bloggal (sajnos nincs hang, de feliratozva van a szöveg)Link
Cím: Az USA-ból pénzelik Zuzana Èaputovát

Kedves barátaim! 2016-ban 175 ezer amerikai dollár landolt Zuzana Èaputová számláján, aki most elnökjelölt. Ez a pénz Amerikából, Kaliforniából érkezett a Goldman családtól. Ez a család létrehozott egy alapítványt, melynek célja a liberalizmus, globalizmus és a zsidó kultúra terjesztése és támogatása, és a környezetvédelemre, amennyiben az összhangban van a liberális elvekkel. Ha ez a pénz az USA kormányától érkezett volna, akkor feltûnést kelt, de mivel egy amerikai NGO-tól érkezett, így minden a legnagyobb rendben van. Ezt a pénzt csak úgy kapta, mert mint aktivista harcolt a Pezinoki szemétlerakó ellen, ezzel is segítve Földanyánkat, azzal hogy ezt a szemétlerakót X pontból az Y pontba helyezték át, megmentve ezzel a bolygónkat. Természetesen ez csak ürügy volt ahhoz, hogy anyagilag támogassanak egy liberális politikust Amerikából. De ha közelebbrõl megnézzük, mi is ez a Goldman alapítvány, talán meglepõdnek. A Goldman alapítvány díjazó elbíráló bizottságának a tagjai a következõ egyének: a bizottság elnöksége az alapítók három gyereke, két fiú és egy lány. John Goldman egy amerikai üzletember, aki régen a demokraták színeiben politizált Kaliforniában. Dougles Goldman fõleg a diaszpórában élõ zsidókat támogatja. Susan Gelman a zsidó öntudatot igyekszik erõsíteni és egy Izrael párti lobbista. A Goldmanokon kívül itt van még három liberális aktivista. Geoffrey Lanea, a Britt Independent címû lap újságírója, amely lap a szabad piac és a globalizmus hirdetõje. Aztán itt van Erna Witoelar, volt vidékfejlesztési miniszter Indonéziában a Wahida féle liberális kormányzás idején, akik kemény jobboldali intézkedést vezettek be. És végül a legérdekesebb, Yolanda Kakabadse, a Ford alapítvány vezetõje, aki világszerte támogatja - idézem a saját honlapjukról - a kisebbségek és a demokrácia védelmét, azaz vegytiszta liberalizmus. Kakabadse asszony ezen kívül a Inter American Dialogue NGO tagja, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be a liberális think tank terjesztésében, szintén a szabad piac eszméit hirdetve, ezzel támogatva az óriáscégek érdekeit Latin Amerikában. Tehát a Goldman alapítvány nem más, mint egy ultraliberális globalista, az amerikai kormánykörökhöz köthetõ csoport. A környezetvédelem csupán egy álca, amely mögé bújva terjesztik értékrendjüket. Kedves emberek, ilyen egyének küldtek Zuzana Èaputovának 175 ezer dollárt. Pezinoki aktivista, s micsoda véletlen, ma elnökjelölt. Ezek száraz tények, nem összeesküvés elmélet. Most képzeljük el, ha mondjuk egy másik jelöltnek hasonlóképpen pénzt küldenek, mondjuk egy Orosz alapítványtól, amely mondjuk a Szláv testvériséget támogatná. Na ebbõl balhé lenne. Azonnal címkéznének, hogy Orosz ügynök, kém, Putyin troll... Bezzeg Èaputová esetében semmiféle amerikai ügynök, hanem egy tündér, aki a rossz ellen küzd. A gond az, hogy szerinte az a rossz, hogy Szlovákia...


Eddig egy pár héttel ezelõtti nyilatkozat, s most jöjjön, amit pár napja tett fel:

Link

Kedves barátaim! Az idei választások legdrágább kampányát mondhatja magáénak Zuzana Èaputová. Ez kb. egy millió Euró. Èaputová kampánya mögött egy nagyon gyanús ügynökség áll, a Shaviv Strategy and Campaigns. Ezt az ügynökséget Szlovákiában Micha Repa képviseli, aki elismerte, hogy õ Zuzana Èaputová legfõbb kampány tanácsadója. De sokkal érdekesebb ennek az ügynökségnek az alapítója, akit úgy hívnak Aron Shaviv. Õ állt például az Izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu mögött, akinek egy kolosszális kampányt szervezett Izraelben. Netanjahu a szélsõjobb véleményeirõl híres. Ami még érdekesebb, állítólag Shaviv állt a Montenegrói állami puccs mögött. A mai napig nyomozás folyik az ügyben, ahol az államcsín kísérlet és az akkori miniszterelnök elleni gyilkossági kísérletben egy Assad nevû CIA ügynökkel dolgozott együtt. Errõl a Britt The Guardian írt. Shaviv az Osztrák Szabadságpártnak is segítette a kampányát. Hát ez csodálatos. Amíg Szlovákiában a liberálisokat támogatják, addig Ausztriában a nemzeti jobboldalt. Ez a Shaviv ügynökség Szlovákiában régen a Kereszténydemokrata Mozgalmat támogatta. Aron Shaviv és Daniel Lip¹ic személyesen is találkoztak. Hogyan lehetséges az, hogy az a Zuzana Èaputová, aki még három hónapja ismeretlen volt, s aki a Soros féle Nyílt társadalom alapítványtól is kapott támogatást, hirtelen a Szlovákiai elnökválasztások legesélyesebb jelöltje? Egy ilyen elnök, akit Shaviv hozott létre és õ áll mögötte, állambiztonsági kockázatot jelent Szlovákia számára.

Fel fogom keresni ezt az embert és talán megkérdezem, hogy mi a véleménye a saját pártjáról. :D

Ha hajókat akarsz építeni, ne kürtöld össze az embereket, hogy fát szerezzenek, ne add ki a munkát, ne is oszd szét a feladatokat, hanem ébressz bennük vágyakozást a végtelen tenger iránt. Ak chce¹ postavit lod, nezvolaj ludí na to, aby ti zaobstarali drevo a pripravili náradie, nerozdávaj úlohy, ale nauc ich tú¾be po nekonecných morských dialavách. If you want to build a ship, don't drum up the men to gather wood, divide the work and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea. Antoine de Saint-Exupéry"

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-03-28 20:19
Fegyverropogástól volt hangos a Kaposvár melletti erdõ

Nyolcvan német és magyar katona lepte el szerdán a Zaranyi erdõt, írja a sonline.hu.

A közös hadgyakorlat során azt szimulálták, hogy egy szakasz humanitárius segélyszállítmányt vitt egy terror sújtotta területre, majd az úton visszafelé az erdõben rejtõzõ terroristák bombát robbantottak, a detonáció következtében megsérült az elsõ gépjármû, önállóan mozgásképtelenné vált, és a háromfõs személyzet egyik tagja is könnyebben megsérült.

Azért tartom nagyon fontosnak ezt a nemzetközi gyakorlatot, mert egyre több feladat érkezik a katonai szervezetekhez és ennek teljesítése érdekében egymást kölcsönösen segíteni kell és meg kell tanulni a másik eljárásrendjét

– mondta a mûveletek befejezése után Vanessa Englert, a Német Szövetségi Hadsereg 472. Logisztikai Zászlóalj századosa.

A gyakorlatról a Sonline videót is közölt.
https://24.hu/bel...gyakorlat/
267 #2 Perle
- 2019-03-28 20:36
Nagyon" hajaznak" a venezuelai segélyszállítmányra, amit Maduro nem enged be.
267 #3 Perle
- 2019-03-28 20:49
A fenti cikkben szereplõ ügynökség kifejezetten a közép és kelet európai országok vezetõinek, akár önkormányzati vezetõjének megválasztását segítk elõ rekord idõ alatt. Zsuzsanna elõtt már volt egy siker történetük szlovák politikussal.
Na, ez a választásokba való valódi beavatkozás.:o
https://www.haare.../1.5032777
1368 #4 Karpatkanyar
- 2019-03-28 20:51
Macronbol is igy csinaltak menö politikust. Hollande megtette penzügyi fötanacsadonak ezt a gerontofil perverz allatot, majd lett belöle villamgyorsan gazdasagi miniszter, aztan Hollande-ot elöntötte az öröm, amikor Macron partot alapitott En Marche neven, es a semmiböl tele lett tagokkal. Majd olajozott istennyila sebesseggel francia allamelnök lett es a majom pofa, pedofil felesege meg försztledi.
Valami hasonloan gyors raketa tipusu karrierje volt Sebastian Kurz zsido kurafinak, akinek a nagyanyja a 2.vh. vegen menekült el a nyilasok elöl es meg se allt egy osztrak hegyi falujig, ahol kesöbb Sebastian minden nyari vakaciojat töltötte. A nagyirol egy fenykepet talaltam csak, na nem profilbol, hanem hatulrol.
137 #5 balu
- 2019-03-29 07:31
Na ja... nekem tudjátok mi büdös mostanában, de nem kicsit?

Mindenhonnan dõl a *nagyszerû* hír, hogy ugyi Hegyeshalom és Bezenye között valami német mammut befektetõ akar mezõgazdasági termesztésbe fogni + ipari park + mittomén még mi.

1) Elsõ körben maradjunk meg a száraz ténynél: egy külföldi multi sok jó minõségû magyar termõföldet vásárolt. Ezen minek kell örülni? Ha jó a föld, akkor a magyar gazdának veszteséges lett volna?

Csak az a gond, hogy szerintem ez csak a píár része a sztorinak és máshol van a lényeg.
2) Hegyeshalom - Bezenye
2.1) Csókolom, ez HATÁRZÓNA, ami akár rizikós is lehet ha nyugatról mondjuk erõvel is át akarnák pumpálni a migráns-felesleget. Ez miért olyan tuti hely egy külföldi nagybefektetõnek?
2.2) Tök fura, de mostanság fogják befejezni a sztrádát is Pozsony felé + ha már úgyis szétdózerolták a környéket, felújították a Rajka-Hegyes vasúti ágat is és asszem valamit csinálnak a Bezenye-Hegyes régi úttal is. (Itt lakom a környéken, naponta ezen az építkezésen megyek át) Szóval még a befektetõ megjelenése elõtt masszív infrastruktúra-fejlesztés volt, amit már ezer éve meg kellett volna csinálni, de nem, õk ezt pont most. Mindez jelentõsen megkönnyíti a logisztika szinte minden ágát, elsõsorban a vasutat és a közutat, de tkp. Pozsonynál a Duna is elérhetõbb lesz.
2.3) A környéken nemcsak a magyarok, hanem a tótok és az osztrákok miatt is dübörög az ingatlanbiznisz. Mindenhol építkezés van, fõleg lakóingatlanok és kúszogatnak is fel az árak. Namost ebben a zónában biztos, hogy a legjobb ötlet répát termeszteni? Oké, a Bezenye-Hegyes egy hosszú szakasz, elfér rajta lakóingatlan is meg akár ez a megafarm is, csak ismervén a gondolkodásukat, a raktárakat majd az utakhoz legközelebb akarják tenni, és pont azok a részek érdekesebbek lakóingatlan szempontból is.
2.4) Nemcsak termeszteni akarnak, hanem lesz itt feldolgozóipar és raktárak is... Namost nekem tkp. ez a legbüdösebb. Ki fogja ellenõrizni, mi folyik a raktárakban? A cég mondjuk üzleti titokra hivatkozva egyszerûen azt mondhatja, hogy bocsesz, perkáljuk az adót, úgyhogy ide te nem jössz be és kuss van.

Ha mindezt összeadom, akkor nekem az jön ki, hogy ez a befektetés nem igazán az, aminek látszik. Vélemény?
137 #6 balu
- 2019-03-29 07:45
Amúgy ez a Blaha... hát én akkor se tudok neki hinni, ha kérdez. Tipikus esete annak, hogy a spektrum mindkét végét õk rángassák. Szoci (nem is kicsit) és per pillanat sikerült magát az "igazmondó" helyére pozicionálnia, szóval sajnos tényleg van egy rakás ember, akik isszák a szavait. Mert kétségtelenül kimond olyan (amúgy evidens) dolgokat, amikrõl a mainstream mélyen kussol. Pl. hogy Èaputovát külföldi ballib erõk tolják - ne b.sszá, télleg? Kiska meg támogatja... ecsém, mik vannak... De egyszerûen csak "ellenpropaganda", hogy ha majd a mainstream fakenews borul, akkor legyen egy felépített "hiteles" arcuk a talonban. Harabin - a nemrég kiesett elnökjelölt, legfelsõ bíró stb. - is ilyesmi. Még a nevében is benne van kicsoda, de úgy is néz ki. Blaha meg a klónja lehetne kicsit fiatalabb kiadásban.
267 #7 Perle
- 2019-03-29 19:49
Nem csak az európai államoks választásába szólnak bele odaátról, hanem a májusi uniósba is.
Az alábbi cikk szerint az amerikai eknökhöz köthetõ keresztény fundamentalisták az európai szélsõjobbot támogatjál, öntik beléjük a fekete pénzt. Hazánkat is említik a megsegítettek között.
https://www.opend...far-right/
4 #8 Posta Imre
- 2019-03-29 20:24
Balu, lesz híd is! Az a terület már nem volt korábban is elkelve? Ahogy látom, határon túl is magyar nevû falvak, városok valának. A kínai Selyemút kocoghat arra. Az, hogy "német" befektetõ, jelenthet kínait, zsidót, vagy oroszt is.
238 #9 bivaly
- 2019-03-31 07:28
Balu !

Bé plusz, csak a mesében vannak csodák, meg az igazság. A való életben a jó elnyeri méltó büntetését, a rossz meg a méltó jutalmát. Hogy is van az, hogy mit adott Jézus, miért !?
Most csak az igazságtartalmára vonatkoztatva !
75 #10 talpi
- 2019-03-31 07:55
#1 Posta Imre
- 2019. március 28. 21:19:38
Ugye hogy ugye, na meg a Makk/abi ra idevezényelt "ujgurok" valami hasonlót gyakorolgatnak,
4 #11 Posta Imre
- 2019-03-31 09:59
Elsõ nõi elnökét választotta meg Szlovákia

Zuzana Caputová az ellenzéki liberális pártok jelöltje volt.

Jelentõs elõnnyel megnyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás szombati, második, döntõ fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján.

Az este tíz órakor befejezõdött voksoláson leadott szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján Zuzana Caputová a voksok 58,27 százalékát kapta. A részeredmények szerint Maros Sefcovicra a voksolók 41,72 százaléka szavazott.

A legutolsó támogatottsági felmérés a választás második körében Zuzana Caputovának 60,5 százalékot, Maros Sefcovicnak pedig 39,5 százalékot jósolt.

Caputová Szlovákia történetének elsõ nõi elnöke lesz.

Maros Sefcovic elsõként gratulált ellenfele gyõzelméhez, a már leadott voksok 60 százalékának összesítése után. Hasonlóképpen tett Peter Pellegrini szlovák kormányfõ is, aki azt mondta: bízik benne, hogy az új államfõvel konstruktív együttmûködést tud majd folytatni az ország problémáinak megoldásában.

Caputová a voksolást követõ elsõ nyilatkozatában azt mondta: a gyõzelmet alázattal fogadja, és úgy véli, az országnak változásra van szüksége. Bejelentette: elsõ államfõi útja Prágába vezet majd.

A szlovák elnökválasztás második körének részvételi aránya 97 százalékos feldolgozottság mellett 41,79 százalékot mutatott, ami alacsonyabb, mint az elsõ körben, amikor 48,74 százalékot tett ki. Az eddigi államfõválasztások második körében rendszerint magasabb volt a részvételi arány, mint az elsõ körben. Ez alól eddig a 2004-es elnökválasztás volt csak kivétel.

Szlovákiában az ország történetében most ötödik alkalommal tartottak közvetlen államfõválasztást. A választáson országszerte csaknem 5940 választóhelyiségben mintegy 4,45 millió szavazásra jogosult szlovákiai választópolgár adhatta le voksát a második fordulóba továbbjutott két államfõjelöltre. A voksolás hivatalos végeredményt a tervek szerint vasárnap délben jelenti be a központi választási bizottság. (MTI, fotó: Europress – JOE KLAMAR / AFP)
https://24.hu/kul...szlovakia/
267 #12 Perle
- 2019-04-04 08:14
684 #13 atacama
- 2019-04-04 09:23
Caput,lesz?Caputova pályaíve is hasonlatos Merkel mamáéra a semmibõl viszonylag rövid idõ alatt "küzdötte föl magát" tehát szógálatba állították..
szerintem de hát lehet hogy másnak nem ez a véleménye..
684 #14 atacama
- 2019-04-04 09:53
MÁJUSTÓL TILOS A MAGYAR HIMNUSZT ÉNEKELNI A DAC MECCSEIN.
https://www.origo...=hirkereso
137 #15 balu
- 2019-04-04 21:01
Imibátya,
hát ugyi volt itt anno egy ilyen megakaszinós tervezet is, állítólag a Májkel Dzsekó faterja lett volna belefektetõs... Meg a tót oldalon Pozsony szélén is volt hasonló ötlet. Kábé ugyanakkor, amikor Sukorón meg asszem Szegeden is jöttek a hasonló ötletek. Aztán most meg egy sincs bammeg. Változtatni kellett a kohncepción.

De ebben a hegyeshalmi beruhásodásban lesz tövv hektárnyi raktár meg feldolgozóüzem is, meg hotel és lakópark. Azért napi három dezsavû kicsit sok...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.01 másodperc
3,405,199 egyedi látogató