Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

TEK .... ezek a fijjúk meg a HAJDÚ...

BelföldTörténelemmániás felvidéki magyarokat nézett nemzetközi terroristának a TEK

Teljes lyukra futásnak látszik a TEK nagy durral bejelentett hatalmas leleplezése: a bíróság elutasította már az elõzetesbe helyezést is, miután kiderült, hogy a "nemzetközi beágyazottságú szélsõségesek" szimpla világháború-rajongó fiatalok, akik az erdõben találták a fegyverrelikviákat. Hajdu János TEK-vezetõ kedden még bombalaboratóriumról beszélt. Az Index úgy tudja, a terrorelhárítók a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elõtt sem bontották ki az igazság minden részletét.
A Budai Központi Kerületi Bíróság elutasította az S. Roland elõzetes letartóztatását kérõ ügyészi indítványt, teljesen komolytalanná téve Hajdu János, a TEK vezetõje keddi bejelentését, miszerint veszélyes terroristacsoportot lepleztek le egy igazoltatás során. A valóságban az anyjával és nevelõapjával élõ fiatal srác és barátai egyáltalán nem fenyegetik a közrendet, egyszerû hobbi mûgyûjtõkrõl van szó - derül ki a Fõvárosi Törvényszék közleményébõl.
Nem dzsihadistákat foghatott el a TEK, hiába ködösítettek
Kamunak tûnik, hogy iszlamista merénylõk lennének a Hajdu Jánosék által elfogott állítólagos szélsõségesek, akiknél fegyvereket, bombákat találtak. Az egyik akció négy gyanúsítottjából csak egynek az elõzetesbe helyezését kérték.

Megtéveszthették a nemzetbiztonsági bizottságot

A TEK kedd este jelentette be, hogy két akcióban "szélsõséges nézeteket valló" figurákat fogtak el, akik fegyverrel és bombákkal rendelkeztek. Hajdu János, a TEK vezetõje az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy vasárnap az egyik akcióban két külföldi és két magyar állampolgárt fogtak el. A TEK vezetõje nem zárta ki, hogy "nemzetközi beágyazottsága lehet" a bûncselekménynek. Az elfogottak régóta a TEK látókörében voltak — mondta Hajdu —, abban az autóban pedig, amiben az elfogottak ültek, robbanóanyag volt, az ezután megtartott házkutatásban pedig több robbanóanyagot és csõbombát is találtak egy "bombalaboratóriumban".
Fegyverekkel, bombákkal rendelkezõ csoportot fogott el a TEK
Hat embert tartóztattak le a hétvégén.

A Terrorelhárítási Központ közleménye alapján elõször mindenki arra gondolt, hogy iszlám szélsõségesekrõl van szó, és ezt a gyanút Hajdu János sem igyekezett eloszlatni. Az Index úgy tudja, a parlament nemzetbiztonsági bizottsági ülésén a TEK egy „nemzetközi, fajsúlyos ügyként” tálalta S. Rolandék elfogását, ezért mondták azt az ellenzéki politikusok a szeánsz után, hogy a TEK komoly munkát végzett. Az ülésen információnk szerint nem hangzott el a TEK részérõl, hogy S. Roland második világháborús hobbigyûjtõ, ahogy az sem, hogy a nemzetközi kapcsolat a gyanúsított felvidéki barátaira utal - tudtuk meg a bizottság egyik tagjától.

Vagyis úgy tûnik, hogy a TEK alaposan megtévesztette a a parlamenti nemzetbiztonsági bizottságot. Igaz, legalább azt elárulták a bizottságban, amit a sajtónak nem akartak: a gyanúsítottak nem iszlamisták.

Édesanyjával él, érdekli a II. világháború

Az „elkövetõk” nemzetisége csak a bíróság szerda délután kiadott sajtóközleményébõl derült ki, ahogy az is, hogy egy teljesen veszélytelennek látszó, világháborús relikviagyûjtõ társaságról van csak szó. Az autójuk csomagtartójában az igazoltatásnál talált fémtárgyakat (páncéltörõ gránát, repeszgránát, tojásgránát, lõszerek) egy Veszprém melletti erdõben, fémkeresõ segítségével találták meg elfogásuk elõtt két nappal, „azzal a céllal, hogy azokat lakásukra szállítsák”.

Az ügyészség arra hivatkozva kérte S. Roland elõzetes letartóztatását, hogy megalapozottan feltehetõ, hogy egyébként veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bûncselekményt követne el. Ezt azonban a bíróság elutasította. Indokolásuk elég szórakoztató: „nincs arra semmilyen adat, hogy az édesanyjával és nevelõapjával élõ, a II. világháború iránt hobbi szinten érdeklõdõ terhelt bármilyen kapcsolatban állna szervezett bûnözõi csoportokkal, terrorszervezetekkel, vagy hogy megszerzett tudását és vegyi anyagait a közrend vagy személyek élete ellen kívánta volna fordítani”.

Nemzetközi terrorista=felvidéki magyar

Arra sincs semmilyen adat, hogy az ügy kapcsolatba hozható lenne más, a napokban indult büntetõügyekkel, nyomozásokkal. Az ügy összes körülményeibõl éppen mindennek ellenkezõje valószínûsíthetõ - írják. Nincs adat szélsõséges nézetekre és - azon túl, hogy két társa hozzá hasonló korú és érdeklõdésû felvidéki magyar - külföldi kapcsolatokra sem. A bíróság kiemelte azt is, hogy a gyanúsított büntetlen elõéletû, egyéb büntetõeljárás hatálya alatt sem áll. Mivel tõle valamennyi felszerelését lefoglalták, a bíróság álláspontja szerint nem kell alappal tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendõ, újabb, hasonló jellegû bûncselekményt követne el.

Úgy tudjuk egyébként, hogy az ügyészség - noha a bíróság döntése ellen fellebbezett - is komolytalannak tartotta a gyanúsítást, ezért sokat hezitált azon, hogy egyáltalán indítványozza-e S. Roland elõzetes letartóztatását.

Budai Központi Kerületi Bíróság – elõzetes letartóztatásra irányuló indítvány elutasításaA teljes dokumentumért kattintson!


Fotó: Fõvárosi Törvényszék


Hajdu végig ködösített

Hajdu János TEK-vezetõ kedden arra az egyszerû kérdésre, hogy az elfogott személyek iszlám szélsõségesek-e vagy sem, szándékosan nem felelt egyértelmûen. Ehelyett azt kérte, hogy erre a következõ napokban adhasson választ.

Ez persze akár érthetõ is lehetett volna, csakhogy Hajdu eközben folyamatosan sejtetett és félinformációkat csepegtetett el a sajtóban. Például hangsúlyozta, hogy az elfogásra azután került sor, hogy a magyar terrorelhárítók a "párizsi terrorcselekmény-sorozatot követõen fokozták felderítõ tevékenységüket", az elfogottak pedig "szélsõséges nézeteket vallottak". Sõt, a házkutatásnál a TEK "bombalaboratóriumot is felfedezett, itt robbanóanyagot, csõbombákat és bombák készítéséhez használt eszközöket találtak". Mi több, "köztük volt egy érdekes indítószerkezet, ami akár egy indítómellény része is lehet".


Az, hogy a TEK vagy a rendõrség mondjuk a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árul el részleteket egy ügyrõl, érthetõ lenne, és egyébként is teljesen megszokott. Itt viszont mintha az ellenkezõje történt volna: Hajdu konkrétan roadshow-zott olyan információkkal, amelyekrõl még õ is csak feltételezésként beszélt, miközben olyan alapvetõ tényeket nem árult el, hogy milyen állampolgárok azok, akikrõl elmondta, hogy külföldiek.

Sugalmazásokkal viszont bõven adott muníciót a közvéleménynek: azt mondta, hogy az egyik lefoglalt eszköz "akár egy indítómellény része is lehet", "elképzelhetõ, hogy megrendelésre gyártották a bombákat", de "mivel szélsõséges eszméik miatt kerültek a TEK látókörébe ezek az emberek, az is lehet, hogy õk maguk akarták használni".

Mondtak már nagyokat máskor is

Nem ez az elsõ eset, hogy a TEK nagy bejelentést tesz, aztán kiderül, máshogy vannak a dolgok.

Szeptember 16-án az M1 azt állította, hogy "meg nem erõsített források" szerint a rendõrség elfogott egy "azonosított terroristát". A Cipruson élõ, ott munkavállalási engedéllyel rendelkezõ férfit a Terrorelhárítási Központ tömegzavargás részvevõjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bûntettének megalapozott gyanújával vette õrizetbe.

A TEK szerint a férfi a Tabligh Dzsamaat elnevezésû iszlám fundamentalista mozgalom tagja volt, amely szerintük terroristák számára szolgál fedõszervezetül. A férfire - akit Orbán Viktor is késõbb terroristának bélyegzett - azonban sehogy sem sikerült rábizonyítani, hogy terrorista, ugyanis a Tabligh Dzsamaat egyetlen terrorszervezet-listán sem szerepel, ellenben 150 országban, 80 millió taggal legálisan mûködik.

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2015-11-30 10:04
s_vigyori Ezekre nem nagyon érdemes nagy kommentárt pazarolni.
27 #2 etele
- 2015-12-01 09:02
Csak összeszednek annyi "bizonyítékot", hogy bevarrhassák a "bombagyárost".
"Újabb fordulat a TEK-ügyben: a négy történelemrajongóból egy bombagyár..."
http://rd.hirkere...mbagyaros/
stat.24.hu/app/uploads/2015/10/d_mtz20150621014-1024x576.jpg
s_ratatas_hihis_durr
2 #3 gerry
- 2015-12-01 14:50
jajjistenem, ezek az emberek az életüket kokáztatják.... régen elég volt a rendör de most, hogy így elfajtalankodtak a dolgok, kellenek a droidok mint egy falat kenyér!!!

Alvó vadászra törték rá az ajtót a TEK kommandósai

hírgyáros. 2015. 12. 01. 07:08

Egy 65 éves fõvárosi férfi, miután elhagyta élettársa, úgy érezte nem tud tovább élni, ezért megöli magát. Felhívta családját, közölte, hogy fegyverével végez magával – számol be a TEK-akció hátterérõl a Bors keddi számában.

A rokonok megijedtek, azonnal az Ungvár utcai lakáshoz siettek, az ajtót azonban nem tudták kinyitni, így a rendõrséghez fordultak. Az egyik lakó szerint a társasházat teljesen ellepték a kommandósok, akik betörték a negyedik emeleti lakás ajtaját. A napilap információi szerint a férfi begyógyszerezte magát, így mire a TEK munkatársai megérkeztek a helyszínre, õ már az igazak álmát aludta.

Egy fiatal lakó szerint a házban azt beszélik, hogy a férfi vadász volt, ezért volt fegyvere.
Úgy hallottam, nem vette elõ, csak rengeteg nyugtatót vett be, és attól elaludt
– tette hozzá a megszólaló. Az öngyilkossággal fenyegetõzõ férfit jelenleg kórházban ápolják.

na ne bohóckodjak má'... az éltet komolyan kell venni ilyen zür + zavaros idõkben!

a TEKes fijjúkra igenis szükség van! Tappodtat se nélkülük!
:@
4 #4 Posta Imre
- 2015-12-01 15:05
Ez a divat mostanában!

Bombát akart robbantani egy hatvannégy vármegyés Romániában –

Házi készítésû bombát akart robbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetõje – állítja a román terrorizmus ellenes ügyészség.

Házi készítésû bombát akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetõje, akit õrizetbe vettek – jelentette be kedden a romániai szervezett bûnözés és terrorizmus ellenes ügyészség (DIICOT).http://24.hu/kulf...-vadoljak/
5 #5 kincses
- 2015-12-01 15:12
Na persze. Azon az ünnepségen, kényszerbõl ugyan, de fõleg magyarok lettek volna. Minek ott robbantani. Akkor már elmegy Gyulafehérvárra, Kolozsvárra vagy valami rendesebb helyre. Ez akkora kamu, hogy még. De jól hangzik...most megint le lehet hallgatni és meg lehet figyelni minden magyart. Fõleg hogy Moldáviát követelik vissza, nehogy a magyarnak is eszébe jusson, hogy õ sem egy átugorható országban élt, és vele is történtek igazságtalanságok, amiket haladéktalanul jóvá kéne tenni...Szóval, hideg, esõs, idõ van, ez most egy kicsit felmelegíti a hazafiakat...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.67 másodperc
3,402,880 egyedi látogató