Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tóth István János: Ahhoz, hogy ellopjanak százmilliárdot, meg kell fertõzni ezermilliárdot

BelföldÓ, ez már lázadásra uszítás! Az autópályás példa tetszik! Mivel államzsidványság van, így a behajtott összegek elsíbolása is "állami" berkeken belül marad. Ez maga a korrupció, te nagyokos! Ha olyan az ügyészség, hogy bizonyos ügyekben szisztematikusan félrenéz, akkor nagyjából olyan, mintha nem is létezne. Ezért tulajdonképpen olcsóbban kijönne az ország abból, ha egyszerûen kifizetnénk egy nagy adag pénzt a korrupció mostani haszonhúzóinak, mert akkor nem kellene fenntartani ezeket a rosszul mûködõ látszatintézményeket. A korrupció az intézmények romlottságát mutatja, és alapvetõen az országot gyengíti.

A G7 podcast vendége Tóth István János közgazdász-szociológus, a Korrupciókutató Központ (CRCB) igazgatója és az MTA tudományos fõmunkatársa.

Ha egy szereplõ úgy dönt, hogy korrupt lesz, akkor a piaci nyereségen felül kap egy korrupciós járadékot, viszont a költsége is nõ, hiszen megjelenik a lebukás kockázata. De Magyarország esete is mutatja, hogy önmagában nem elég a nagy kockázat lebukás, ennek ki kellene egészülnie valódi retorzióval. A fejlett világban nagyon ritkán, kevés esetben fordul csak elõ, hogy az ellenõrzõ hatóságok olyan szétesett állapotban legyen, mint Magyarországon, mondta Tóth.

Fontos viszont, hogy az egyszerûen értelmetlen projetek, a fehér elefántok – mint a sárazsadányi kalandpark vagy a tyukodi kilátók – nem számítanak feltétlenül korrupciónak, csak akkor, ha a dolgot szervezett összejátszás elõzi meg.

Magyarországon még mindig nem jöttek rá az emberek, hogy ha engedik a korrupciót teret nyerni, akkor saját és a gyerekeik jövõjét ássák alá, mondta Tóth. Pedig van remény, a balti országok és Szlovákia például néhány év alatt a fejlett országok szintjére vitték le a korrupciót. De Magyarországon is van jó példa, az autópályamatricás rendszer például szinte nullára csökkenti a korrupció esélyét.

Link

Hozzászólások

1368 #1 Karpatkanyar
- 2019-04-13 08:43
"Pedig van remény, a balti országok és Szlovákia például néhány év alatt a fejlett országok szintjére vitték le a korrupciót. "
Itt meg tudták oldani, sõt a románok is, hisz õk a korrupciós indexen már több éve stabilan 10 hellyel jobbak, mint Magyarország. Azért tudták megoldani, mert ezekben az országokban nemzeti és nem álnemzeti kormányok uralkodnak. Ilyen egyszerû. Csak ezt egy magyarorszagi profi szakértõ nem meri kijelenteni. Elveszíti az állását.
4 #2 Posta Imre
- 2019-04-13 08:54
Kárpátkanyar, ezt most nagyon nem értem. A baltikum zsidó bada kezében van teljes egészében. Románia nem csak nem létezik, de szintén zsidó gyarmat. Te mirõl beszélsz? Litván kollégámtól tudom, amit tudok a teljes körzetrõl, románnak lenni meg foglalkozás. Maga az "állam" testesíti meg a korrupciót. Pont úgy, mint itt zsidó-cigányisztánban.
809 #3 megmondhatom-e
- 2019-04-13 09:22
"Ezért tulajdonképpen olcsóbban kijönne az ország abból, ha egyszerûen kifizetnénk egy nagy adag pénzt a korrupció mostani haszonhúzóinak, mert akkor nem kellene fenntartani ezeket a rosszul mûködõ látszatintézményeket."

Miért ? Nem épp ez történik ?

Tudják ezek jól , hogy jönnek ki olcsóbban ! Nem fogják szórni azt a pénzt , amit el is tudnak lopni !
1368 #4 Karpatkanyar
- 2019-04-13 12:12
Posta Imre, nem mindegy kit kérdezel meg. A politikához érteni is kell. A volt posztkommunista keleteurópai országok közül mindenki eredményesen küzd, kisebb, nagyobb sikerrel, a korrupció ellen. Habár amióta a románok ezt a Kövessyt szívatják, nos azóta romlott a pozíciójuk, de még mindig jobb, mint a magyar zsidók által vezetett Magyarországé. Mögöttünk csak a bulgárok vannak. A balti országok meg irigylésre méltó helyen vannak. A román belpolitikát ismerem, az elitet is, és erõsen elfogult kell legyen az, aki azt mondja, hogy Romániát a zdidók vezetik.
Tájékozodj itt:
https://www.trans...-2017/?L=0
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-04-14 12:02
Ez a Tóth István János vagy hülye vagy zsidóbérenc. Ez a "rendszer"=rendetlenség, káosz, babiloni zûrzavar melegágya a korrupciónak. Nem is tudna máshogy mûködni. Ugyanaz, mint a kommunista-szocializmus csak egy kicsit másként. A kapitalista-liberaizmus ugyanis magyarul: " állam által támogatott piacgazdaság ". Ez ugyanolyan tetves illuminati, szabadkõmûves zsidó kreálmány, mint az összes intézményrendszere.
Karpatkanyar, ne legyenek illuzióid Románia, Szlovákia meg az egész Földbolygó országai, mind így mûködnek. Csak az "Ozd meg, és uralkodj" elvén egy kicsit különbözõen. Pont azért, hogy illúzióink legyenek.
Imre után szabadon: " Okos a rabbi"
89 #6 tooki
- 2019-04-14 13:31
Tóth János, zsidók, románok, korrupció.
https://www.youtu...HSQWMtgh-c
1368 #7 Karpatkanyar
- 2019-04-14 14:03
Posta Imre, ha átveszem a tehetetlenségre kárhoztató gondolatmenetedet, minden országot a zsidók irányítanak, akkor a te szemléletednek megfelelõ eredmény jön ki, vagyis Magyarország azért lóg ki a sorból, mert itt a cionista zsidók uralkodnak, máshol meg a HH zsidai. Nos, úgy látszik a cionista zsidók nagyobb, szemérmetlenebb tolvajok, mint a HH zsidai. Igy magyarázható, hogy a balti, meg más zsidó-irányította országok miért vannak jobb helyen a korrupciós világranglistán. Ezek szerint a HH zsidai mellé kellene álljunk? Mert, ha minden országot a zsidók irányítanak, akkor ellenük harcra kelni értelmetlen. Ezért írtam az elején azt, hogy ez a szemléletmód tétlenséget szül.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,397,818 egyedi látogató