Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Roma származású fiataloknak hirdet pályázatot a katasztrófavédelem

BelföldTalán nem túlzok, de a "roma fiatal" maga már katasztrófa, de értem én a célzást! Disz-krimi-náció! A cigány nem magyar. Kell cigányországhoz a közpénzbõl felstafírungolt cigány banda. A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevõ roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elõsegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére.

2019. február 4-vel meghirdetett tûzoltó II. szakképzésre vonatkozóan tizenöten részesülhetnek az egyszeri, ötvenezer forintos hozzájárulásban, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság saját költségvetésébõl nyújt.

Pályázatot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében már résztvevõ, roma származású fiatalok nyújthatnak be, legkésõbb 2019. május 15-ig. A pályázatokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság humánszolgálatának postacímére kell megküldeni, a borítékon feltüntetve a pályázat címét.

A beérkezett pályázatokat legkésõbb 2019. május 25-ig egy bizottság fogja elbírálni, amelynek tagjait a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság humánszolgálatának vezetõi jelölik ki. A hozzájárulások odaítélésérõl a szolgálatvezetõ dönt majd, a bizottság javaslata alapján.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevõ roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elõsegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére

15 fõ részére

a 2019. február 04-vel megkezdett tûzoltó II. szakképzésre vonatkozóan

A pályázati feltételek

Pályázatot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (a továbbiakban: KOK) egységes rendvédelmi moduláris szakképzésben már résztvevõ roma származású fiatalok nyújthatnak be. A pályázónak a fentiek mellett a pályázat benyújtásakor az alábbi feltételeknek kell eleget tennie:
a) magyar állampolgárság,
b) magyarországi lakóhely,
c) büntetlen elõélet,
d) roma származás,
e) hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetû vagy a családban (egy háztartásban élõk) az egy fõre jutó havi jövedelem összege nem éri el a minimálbér 50 %-át,
f) kifogástalan életvitel és jó hírnév a pályázó vonatkozásában, valamint a pályázó hozzátartozóinak és a vele egy háztartásban élõknek az életvitele a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását nem veszélyezteti,
g) írásbeli hozzájárulás a személyes adatoknak a roma származású fiatalok tûzoltóvá válásának elõsegítése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (a továbbiakban: BM OKF) által biztosított támogatási rendszer létrehozásáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatokról szóló BM OKF fõigazgatói utasításban foglaltak szerinti kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy e követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében a pályázó lakó- és családi körülményeit, kifogástalan életvitelét és a vele egy háztartásban élõk életvitelét, továbbá az esetleges korábbi büntetéseire vonatkozó adatokat elõzetesen és a támogatási szerzõdés hatályának tartama alatt a BM OKF bármikor megvizsgáltathatja.

A támogatás formája, mértéke

A támogatást a BM OKF biztosítja a saját költségvetése terhére. A támogatás összege a tanfolyam (képzés) idõtartama alatt egyszeri 50.000 Ft.

Egyéb tudnivalók

A pályázatot 2019. május 15-ig kell a BM OKF Humán Szolgálat postai címére (1903 Budapest Pf.: 314.) a szolgálatvezetõ részére papír alapon (s.k. felbontással) megküldeni. A borítékon szerepeljen a pályázat címe.

A pályázat mellékleteként kell benyújtani:

– a pályázati feltételek a)-e) alpontjaiban foglalt feltételek teljesítésének igazolására szolgáló dokumentumokat [személyazonosító igazolvány és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata, érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvány, önkéntes nyilatkozat roma származásról (pályázati adatlap 1. melléklet), hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet vagy az egy fõre jutó jövedelem igazolására szolgáló dokumentum],
– a pályázati feltételek f) pontjának megfelelõ nyilatkozatot és a g) pontjában meghatározott írásbeli hozzájárulást (pályázati adatlap 2. melléklet).

A pályázat elbírálása szempontjából hátrányos helyzetû az a pályázó, aki huszonötödik életévét nem töltötte be, és akit középfokú tanulmányai során családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyzõ védelembe vett, vagy részére a középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult, vagy a középfokú tanulmányai során állami gondozott volt. Halmozottan hátrányos helyzetû az a hátrányos helyzetû pályázó, akit tartós nevelésbe vettek, vagy akinek törvényes felügyeletét ellátó szülei legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányaikat fejezték be sikeresen.

A pályázatokat a BM OKF Humán Szolgálat és a KOK vezetõi által kijelölt személyekbõl álló bizottság bírálja el és készíti elõ döntésre.

A támogatás odaítélésérõl a bizottság javaslata alapján a BM OKF Humán Szolgálat vezetõje dönt.

A pályázat elbírálásának határideje 2019. május 25.

A pályázatot nyert tanulókkal a BM OKF Humán Szolgálat vezetõje támogatási szerzõdést köt.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás a +36/20-8200-538-as telefonszámon kérhetõ.

Pályázati adatlap
Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2019-04-14 17:52
Imre ezt TE megint nem erted!!!
Ami a katasztrofa alkalmabol meg a hazba maradt ,azt Ok meg szepen eltudjak takarittani!s_hee
139 #2 jozsef toth
- 2019-04-14 17:53
Kizarolag MEGELHETESI okok erdekebe!
Azt meg ugye szabad mert NAGY a csalad!
80 #3 monguzking
- 2019-04-14 17:56
hát 50ezer nagyon keves...vezetök milliárdokat lopnak el---minden cigányt nem lehet emberré tenni de nyomorban igaz ellentétére-gondolok bünözö cigányok luxusára---nem lehet embernek lenni igy tehát kell a segitség mégha könnyebb is keresztények megoldása--pusztuljanak a vadak
139 #4 jozsef toth
- 2019-04-14 19:42
At gondoltam ,hat az igaz,hogy vannak meg mostis KATASZTROFALIS elohelyek!
Gyongyos pata es meg sok ehez hasonlo!
Ide nagyon kellene KATASZTROFA felugyelo!
Mert ezek a helyek valoba KATASZTROFALISSAN neznek ki.
Itt ezeknek az embereknek kellene ,hogy be tartassak a tisztasagot.Az ottani szemetet ,az utcarol ,az arkokbol,patakokbol ki szedetni.
Nem ott egetni a lopott kabeleket.
68 #5 kolpeny
- 2019-04-14 19:53
A rejtett erõforrások bevetésre kerülnek:

https://mandiner...._eroforras

"Bevetés" közbeni további "rejtett erõforrás"-növelés zavartalanul folytatódik:

https://g7.hu/koz...rminc-eve/
329 #6 gutai zub
- 2019-04-15 05:22
Katasztrófa ívédelem?

Feje tetején álló országokban ugyanis védik a Katasztrófát

Németországban védik a muszlim katasztrófát
Magyarországon védik a cigány Katasztrófát cigányokkal?

Ne a katasztrófát védjük emberek.....
809 #7 megmondhatom-e
- 2019-04-15 10:49
Imre - a Krím -perszehogy nem magyar ! A Krím - orosz .

Most , ha a cigány krími náció-e - ugye , - akkor az is orosz !?.

( Ezt a Putyinnal kéne megbeszélni - biztonsági okokból! )
198 #8 faeb
- 2019-04-19 09:17
Hûha: "c) büntetlen elõélet, d) roma származás"... Ez a kettõ nem üti egymást?
684 #9 atacama
- 2019-04-19 09:24
faeb "ütheti" cselekmények amik még nem derültek ki..
családon belüliek.. mert ugye ki lehet kiskorú abszolút szûz kislány romákéknál? Az amelyik gyorsabb mint az apja és erõsebb mint a bátyja...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.87 másodperc
3,399,926 egyedi látogató