Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felgyújtották a legnagyobb orosz zsidó tanintézményt

BelföldNa végre, valami "pozitív hír". Erre is összejön vagy 666 ezer csillió, pedig lehet, hogy csak valami orosz szûznek a vérével hintett maceszt rágicsáltak és ezért volt véletlen öngyulladás. Hatvanan voltak bent, széder esti vacsorára érkeztek. Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát – közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este.

A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy az incidens a judaizmus fõ ünnepe, a pészah elõtt történt. A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek.

Lebegy elmondta, hogy a kóser hús kamrája égett le. Olga Jeszaulova, a moszkvai fõrabbi sajtótitkára az Interfaxnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a rendvédelmi szervek hamar megtalálják az elkövetõket. Személyi sérülésrõl az esettel kapcsolatban hírügynökségi jelentések nem számoltak be.

Idén a pészahot, a tavasz, a természet újjászületésének ünnepét, amikor az a zsidók egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról is emlékeznek, április 19-én estétõl 27-ig tartják. (MTI)
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2019-04-20 10:50
Hirtelen gyúlékonnyá váltak a téglák, kövek, gránitok. Hiába no, biztos a klímaváltozás okozza !? Aki bárminemû emberi beavatkozásra gondolna, amolyan összeesküvésre, az biztosan nagyon téved ! A Notre Dame-ban is "égtek a kövek".
69 #2 Szalonna
- 2019-04-20 10:51
Ez valami öntámadás megint...
1368 #3 Karpatkanyar
- 2019-04-20 12:59
A kóser húsos kamrát égették le csak, kibaszásból, hogy ne tudjanak kóser húst vacsorázni. Kérdés az, hogy a gój oroszok mocskos, tisztátalan keze által érintett húst bezabálták-e vagy böjtöltek.
Ez csak egy zsidó pukkasztó cselekedet volt. Semmi komoly!
139 #4 jozsef toth
- 2019-04-20 13:01
Senkise tud rendes munkat vegezni !s_hee

a kóser hús kamrája égett le.

. A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott,

Na igy mar NEM KOSER!!Ez is csak fel munka volts_f-ang
267 #5 Perle
- 2019-04-20 13:12
Odalett az ünnepi koszty. A libamájat sajnálom nagyon, mert az lehet, hogy innen való.:D Nálam még nem égett le, oda sem égett még, mert nem veszek .
Most majd lehet évekig jesivalkodni.
Úgy izgulok, vajon sikerült-e a Jóbiknak ünnepi üdvözletet küldeni Kavicsosnak, és az kóserre sikeredett-e?
Mert a brit ántiszemita Munkapárt elcseszte azt . Kenyeret rajzoltak az üdvözlõ lapra mecesz helyett. No de ilyen!
https://jewishnew...-of-bread/
809 #6 megmondhatom-e
- 2019-04-20 16:10
, hogy ezúton szeretném kifejezni reményemet , hogy a rendvédelmi szervek - a rend megõrzésének érdekében - nem is keresik az " elkövetõket" - mert pontosan tudják , hogy az egyetlen reményt keltõ úton haladnak a rend felé!

Sok követõjük , támogatójuk légyen!

Most akkor elmenekülnek a kóser-zabálók Oroszországból is ?
Ide ne jöjjenek a dögök!
1349 #7 Nagy Levente
- 2019-04-20 19:21
Azért az "furcsa", hogy ezek mindig megússzák "emberáldozat" nélkül. De, hogyan is lehetnének "emberáldozatok" köztük, ha nem is "emberek". Az õ aljasságaiktõl meg hány és hány ember halt már meg és szenvedett. Elég "csak" az általuk "jól" megtervezett világháborúkra, meg megannyi szörnyûségre gondolni. Aztán a mai emberek által, globálisan átélt dolgokról se feletkezzünk el!
8 #8 miskolcilaci
- 2019-04-20 20:06
Esetleg nemzeti gyásznap, munkaszüneti nappá nyilvánítva....
Jól jöhet a holokoszt magyar áldozatai után következõ nap.
267 #9 Perle
- 2019-04-21 12:20
Nem lehetett valami nagy esemény , mert alig találtam nyomát az orosz médiában. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy elekromos hiba lehetett, de a firkálásokkal utólag ürügyet csináltak belõle.
267 #10 Perle
- 2019-04-26 12:08
Felgyulladt a sztyeppe a távol-keleti orosz " Keleti" ûrállomás környékén.Eddig nem tudták eloltani a tüzet, amelyik erõs szél esetén átterjedhet a kilövõ állomásra.

https://www.inter...sia/659440
1368 #11 Karpatkanyar
- 2019-04-26 17:05
Putyin bejelentette: AZ IDÉN A DONBASSZBA (Donyeckbe) UTAZIK A MÁJUS 11-I ÉVFORDULÓS ÜNNEPSÉGEKRE.
******************************************************
Sándor Csikós megosztott egy hivatkozást.
Április 24., 21:51

Putyin kommentálja azt, az általa aláírt rendeletet, aminek értelmében egyszerûsítik a Donbassz állampolgárai számára az orosz állampolgárság elnyerését.

A hír címe szerint az orosz elnök ezzel a rendelettel tesztelte Zelenszkijt. Nos, Ze és tanácsadói megbuktak az új orosz lépésre adott gyûlölködõ, hisztérikus reagálásukkal. Helyénvalónak bizonyult tehát az, hogy az orosz elnök kivár az új elnöknek szóló gratulációval.

Moszkva nem csinált titkot abból: az új kijevi vezetéstõl azt várja, hogy végre érdemben hozzálásson a minszki megállapodás végrehajtásához. Amivel szemben, Moszkva meggyõzõdése szerint, még most sincs más alternatíva.

Zelenszkij és körének elsõ nyilatkozatai között azonban EGYETLEN OLYAN SINCS, AMI A MINSZKI MEGÁLLAPODÁSOK VÉGREHAJTÁSÁNAK SZÁNDÉKÁRA UTALNA. Kijev továbbra sem hajlandó sem a Donbassz "különleges státuszáról", sem a politikai és hadifoglyok elengedésérõl, sem pedig a harcok résztvevõinek biztosítandó amnesztiáról tárgyalni. NOHA A TÖBB MINT NÉGY ÉVE ALÁÍRT MINSZKI MEGÁLLAPODÁS UKRAJNÁT A KÉT NÉPKÖZTÁRSASÁGGAL VALÓ KÖZVETLEN TÁRGYALÁSOKRA KÖTELEZI, ERRE AZ ÚJONNAN MEGVÁLASZTOTT KIJEVI ELNÖK SEM HAJLANDÓ.

Zelenszkij nem is olyan régen még arról beszélt, hogy kész lenne a Donbasszról KÉTOLDALÚ TÁRGYALÁSOKRA AZ OROSZ ELNÖKKEL. Aki azonban hajthatatlan: MIVEL OROSZORSZÁG NEM RÉSZESE A KONFLIKTUSNAK, a Donbassz sorsáról Kijevnek Donyeckkel és Luganszkkal kell tárgyalnia. Zelenszkij tanácsadói még ebben is visszaléptek: IMMÁR AZT KÖVETELIK, HOGY A LEENDÕ UKRÁN ELNÖK AMERIKAI ÉS BRIT közvetítéssel, FELÜGYELET MELLETT TÁRGYALJON AZ OROSZ ELNÖKKEL.

A Donbassz állampolgárai három hónap alatt megkaphatják az orosz állampolgárságot. Az eddigi gyakorlattal ellentétben azonban nem kell lemondani ukrán állampolgárságukról, útlevelükrõl.

(Remélhetõleg ezzel, legalábbis idõvel, megszûnik az a szégyenteljes gyakorlat, hogy a Donbassz harcosait orosz bíróságok kiadják Ukrajnának. Orosz állampolgárságuk esetén ez lehetetlenné válik.)

Putyin hangsúlyozta: az orosz állampolgárság felvételének megkönnyítése nem egyenlõ a Donbassz annektálásával. Erre még akkor sem kerülhet sor, ha a Donbassz lakosságának mind a 100 százaléka elnyeri az orosz állampolgárságot. A lépést merõben humanitárius jellegûnek nevezte. Célzott rá, hogy a harcok kiújulásának esetén, az orosz állampolgárság birtokában, a Donbassz lakói könnyebben menekülhetnek el a harcok elõl. (Azt nem említette: ha a Donbassz orosz állampolgárait ukrán fegyveres agresszió éri, ez, ELVILEG, beavatkozási alapot adhat Oroszországnak. Sok - például amerikai - fegyveres akció indult már azzal az ürüggyel, hogy azt állampolgáraik védelmében teszik).

Putyin bejelentette: AZ IDÉN A DONBASSZBA (Donyeckbe) UTAZIK A MÁJUS 11-I ÉVFORDULÓS ÜNNEPSÉGEKRE. (Öt éve lesz annak, hogy a Donbassz két addigi megyéjének - Donyecknek és Luganszknak - a lakossága, az errõl kiírt népszavazáson elsöprõ többséggel az Ukrajnából való kiválására, a két népköztársaság létrehozására szavazott. Putyin akkor ellenezte ezt a népszavazást.)

Az orosz államfõ azzal indokolta, hogy - öt év után elõször - ellátogat a két népköztársaságba, hogy "eddig nem tudott volna olyasmit ígérni, amit teljesíteni is tudott volna." Most azonban immár tud - mondta.

(Ha eleresztenénk képzeletünket, úgy azt mondanánk: EGY ÁLLAMFÕI LÁTOGATÁS ALKALMAT ADNA A KÉT NÉPKÖZTÁRSASÁG ELISMERÉSÉNEK BEJELENTÉSÉRE. Annak minden, messzeható következményével együtt.
267 #12 Perle
- 2019-04-27 14:55
Kigyulladt tegnap egy hadiipari, rakétagyártó üzem is Oroszországban . Égett a fagyasztó gépeket tároló raktárépület is.:o
https://twitter.c...05/video/1

Közben hogy-hogy nem, beszennyezõdött a B arátság vezetéken keresztül érkezõ nyersolaj is. Le is állt a szállítás a vevõk kérésére.:|

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.90 másodperc
3,392,694 egyedi látogató