Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán szerint a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés a legkirályabb dolog az egész világon

BelföldEu-rázsiai Unió, ahogy azt sok éve "megígértem". Már csak az EU-t kell "beléptetni", ahhoz meg Brüxelt látványosan le kell gyõzni úgy, hogy a fidesz részt se vehetne a választásokon ha igaz, ha nem. Sima ügy. A demokráciaexportra alapozott külpolitika nem mûködik; a demográfia erejét nem szabad lebecsülni, mert a kilátástalanság migrációhoz vezet; a szabadkereskedelem fizikai összeköttetések nélkül csak üres beszéd; Közép-Európa pedig akkor szabad és virágzó, ha Kelet és Nyugat együttmûködik egymással - ezt a négy tanulságot fogalmazta meg Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) zárt körben zajló vezetõi fórumán sajtófõnöke, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor szerint az elmúlt évtized értékes politikai leckéire alapozhatjuk válaszainkat az átalakuló világrend kihívásaira.

Beszédében kifejtette: a demokráciaexportra épülõ külpolitika egyszerûen nem mûködik, valójában problémákat okoz, destabilizációhoz vezet, és végül az ellenkezõjét eredményezi annak, mint amit várnak tõle.

Mindannyiunknak meg kell értenie - fogalmazott -, hogy a kölcsönös tisztelet alapján kell állni, tiszteletben kell tartani a népek kulturális, vallási és politikai hagyományait. Azt is el kell fogadni, hogy a miénktõl eltérõ politikai rendszerek néha sikeresebbek gazdasági szempontból és a szegénység elleni küzdelemben, és néha versenyképesebbek is.

Orbán szerint az Egy övezet, egy út egy olyan kezdeményezés, amely a kölcsönös tisztelet és a kulturális hagyományok elfogadásának elvét követi. Az elmúlt néhány évben ez vált a világ legnagyobb gazdaságfejlesztési projektjévé, és megfelelõ választ ad a változó világrend által támasztott kihívásokra.

A miniszterelnök szerint az elmúlt évtized második tanulsága az, hogy a demográfia erejét nem szabad alábecsülni. Ha az emberek nem látják a fejlõdés perspektíváját, akkor új otthont kezdenek keresni maguknak. Ezért a világ fejlettebb országainak oda kell vinniük a segítséget, ahol szükség van rá, ahelyett, hogy a problémákat saját országaikba hoznák - fejtette ki. Hangsúlyozta, hogy az Egy övezet, egy út kezdeményezés megadja a fejlõdés lehetõségét a fejletlen országoknak, ezért jó választ ad a migráció okaira.

A harmadik lecke, amit megtanultunk - folytatta -, hogy a szabadkereskedelem fizikai összeköttetések nélkül csak üres beszéd. A kontinensek fizikai összekapcsolása hatalmas mennyiségû pénzt, nagy erõfeszítést, ragyogó mérnöki munkát, merész képzeletet és határozott politikai akaratot igényel. Az Egy övezet, egy út rendelkezik mindezzel.

A negyedik tanulság közös közép-európai tapasztalat: a múltban, amikor a Kelet és a Nyugat szembekerült egymással, Közép-Európa mindig szenvedett, a gazdasága nem tudott fejlõdni, nem volt hozzáférése a modern technológiához, és volt, amikor még a szabadságát is elvesztette - fejtette ki. „De amikor a Kelet és a Nyugat együttmûködött, gazdasági virágzás volt és szabadon éltünk” - mondta Orbán Viktor, örömét fejezve ki, hogy az Egy övezet, egy út arra törekszik, hogy együttmûködési pontokat hozzon létre a Kelet és a Nyugat között konfrontáció helyett.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a kormányfõ végül arról beszélt, hogy Magyarországnak az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez kapcsolódó legnagyobb beruházása a Budapest-Belgrád közötti vasútvonal fejlesztése, egyúttal jelezte, hogy jelenleg is ígéretes tárgyalásokat folytatnak Romániával és Kínával a Budapest és Bukarest közötti nagysebességû vasútvonal megvalósításáról.

A vasútvonalat két kínai cég mellett természetesen Mészáros Lõrinc egyik érdekeltsége építheti.
Link

Hozzászólások

1368 #1 Karpatkanyar
- 2019-04-28 21:55
Csodálatos. És Orbán nem is zsidózott!
267 #2 Perle
- 2019-04-28 22:07
A törököktõl , Habsburgoktól , oroszoktól megszabadultunk elõbb-utóbb, de a kínaiaktól nem fogunk soha.:|
Úgy járunk majd, mint az orosz Távol-kelet. Átveszik itt is a hatalmat, a gazdaságot és fõként a vizet.
A lakosságot minden jelentéktelen dologról megkézdezi a kormány, de arról nem kérdi a budapestieket és a közel települése lakóit, hogy mit szólnak majd a Ferihegy melletti ipari park és a megnövekedõ kínai légiforgalom okozta levegõszennyezéhez és a zajhatásaihoz. Nem Felcsút felett húznak majd el a hatalmas gépek.:o

Erról a Road-ról énekelne Chris Rea?s_nezem https://www.youtu...oQhVV7WpLk
1093 #3 vian
- 2019-04-28 23:57
azért csak óvatosan ezzel a Bendzsivel!
https://ujvilagtu...imler.html
4 #4 Posta Imre
- 2019-04-29 06:05
Kína az új világrend gazdasági motorja. Illetve nem Kína, de õ reprezentálja most még induláskor és erre csatlakozik majd rá egész Ázsia, Afrika...és persze Európának is be kell állnia a sörbe! Mi lesz ha a két Korea hivatalosan is elkezd gazdasági együttmûködni és egyesülni? Nagyon komoly demográfiai és meteorológiai, klimatológiai kérdések ezek.
159 #5 vanyusha
- 2019-04-29 15:19
Nagyon komoly demográfiai migráns stb...:
e (ste ) mese vót DDR- eseknek ,távolbalátó vizon: A polak jo sepi, puketen feleségül veszi a bártáncos jányt szerelmi csalódásból,a falu papja áldásval,sárga asszony kihajta lekit a nyászos vizes écakán , csermanõs hegyi házban -elsõszülõtt jog.Õreg tata marad,sárgara aszony nem kitenni, hagyja mágát résztkéri, az jussát.......vége dájcsok rá fizetnek!!!!Tata visz bánó pizt, pap szeretõjével puketre önkéntes számüzetése.
-DDR idõ,Solomonov sci-fi.
Human sauroid mély ûr utazó, merkava ,küldetés kolonozácio, toboz magvatés.
II. civilizáció , ha találni- innana!!!sumer kép jól mutat mindent.
rakomány, táp !+ sex,nõstény alsóbrendü sauurid
116 #6 livia
- 2019-04-29 17:51
Jó lesz számûzetési célországnak.
1349 #7 Nagy Levente
- 2019-04-29 22:33
A kínaiak ott Ázsiában "félelmetesen ügyes" népség. Olyanok, mint itt a zsidók. Vagy tõlük tanultak, vagy õket is ezek irányítják a hatérbõl, de lehet mindkettõ. Mindenesetre: "Összenõ, ami összetartozik"!
Ez az O + 1G! (Csak, hogy kiegészítsem Simicskát.)
267 #8 Perle
- 2019-04-30 21:44
Valóban nagyon "ügyesek" a szemétbõl is aranyat gyártanak, sõt elsõk az emberek egészségére nagyon veszélyes gyomirtók és rovarirók gyártásában, forgalmazásában, használatában.:o

"Since the Monsanto Roundup patent expired, Chinese companies, including Syngenta, Zhejiang Xinan Chemical Industrial Group Company, SinoHarvest, and Anhui Huaxing Chemical Industry Company, have emerged as the world’s major producers of the chemical as well as largest consumers, a not good omen for the future of the legendary Chinese cuisine.

Glyphosate is the base chemical component for some 750 different brands of pesticides worldwide, in addition to Monsanto-Bayer’s Roundup. Glyphosate residues have been found in tap water, orange juice, children’s urine, breast milk, chips, snacks, beer, wine, cereals, eggs, oatmeal, wheat products, and most conventional foods tested. It’s everywhere, in brief. "
A fenti idézet : https://www.globalresearch.ca/glyphosate-worse/5674472

Az az egész Övezet tele lesz piszkítva mindeféle rákot okozó vegyszerrel. Termõföldet , vele együtt a talajvízet, ivóvizet tönkretenni halálos bûn.:|
2 #9 gerry
- 2019-04-30 22:38
Néha azt veszem észre, hogy a mai emberek tudatából a "Sárga veszedelem" szinte teljesen kiveszett, mintha kitörölték volna az emberiség emlékezetét.
Pedig ...
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/YellowTerror.jpg/350px-YellowTerror.jpg

Gyanús, nagyon gyanús!
684 #10 atacama
- 2019-05-01 04:53
A sárgák is szépen be petézik magyarhont aztán ha sérül bármi pl a gazdasági érdekük akkor át dobnak néhány hadosztályt és csak nézünk mint hal a szatyorban!!! de várható ez estleg globálisan is..
A sárga veszedelem igenis valós probléma ,nemzetbiztonsági kozkázat!Ugyanúgy mint a zsidóval való parolázás!!!!!s_ratata
1368 #11 Karpatkanyar
- 2019-05-01 08:48
Indoneziaban törvenyt hoztak, hogy a millio szamra betelepült kinaiak ne lehessenek menedzserek. Kialakult egy szövetnek közöttük, zsido modra, mely poszto sürüsegüve kezdett valni, es a menedzseri poziciokat elfoglaltak. Ott nyiltan beszeltek abban az idöben a sarga veszedelemröl.
267 #12 Perle
- 2019-05-01 22:42
Azért az a legkirályabb dolog, ha egy sárga elhárít a benzinkút tüzet!:D

http://www.blikk....ul/z4fp45s
267 #13 Perle
- 2019-05-02 11:29
https://www.youtu...8WAIFatAqw

Richtig meg leszünk figyelve lassan az egész világon.:o

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.94 másodperc
3,407,688 egyedi látogató