Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A világ vezetõi ott tömörülnek, Orbán mégis kihagyja

BelföldEjnye no, ha Putyin éppen Iránba kûtte, hogy ott találkozzon az izraeli fõfaxal és a fegyverletételrõl és a holokoszt ütemtervérõl vegye át az utasításokat. Nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni!
Miközben a világ vezetõ politikusai az év egyik legfontosabb diplomáciai eseményére Párizsba utaztak, Orbán Viktor Iránba ment. Úgy tûnik, a magyar miniszterelnököt Obamával, Merkellel és Putyinnal szemben nem különösebben hozzák lázba a klímaváltozás veszélyei.

A világ legtöbb országa magas szinten képviselteti magát a hétfõn kezdõdõ párizsi klímacsúcson. A nyitónapon Barack Obama amerikai elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök is felszólalt.

Már a párizsi terrortámadás elõtt is sok kormányfõ és államfõ jelezte a részvételét, a terrorakció azonban még több politikust arra ösztönözött, hogy szolidaritásból elmenjen a december 11-ig tartó csúcsra. Összesen 150 vezetõ politikus látogat el Párizsba, hogy tetõ alá hozzanak egy megállapodást, amellyel csökkenthetõk az éghajlatváltozás káros hatásai. Volt olyan résztvevõ, aki hétfõn legalább olyan fontosnak nevezte a klímaváltozás elleni küzdelmet, mint a terrorizmus elleni fellépést.

Orbán Viktor Párizs helyett több miniszterével együtt inkább Iránba látogatott. Hétfõn az iráni alelnökkel egyeztetett, kedden pedig az ország legfõbb vallási és politikai vezetõjével találkozik. A látogatás célja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erõsítése.
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Sze
Orbán Viktor

Orbán Viktor és Esak Dzsahangiri, iráni elsõ alelnök

A klímakonferencián a magyar delegációt Áder János köztársasági elnök vezeti. Áderhez a téma közel áll, rendszeresen szólal meg környezetvédelmi, klímaváltozással kapcsolatos kérdésekben.

A konferencián arról döntenek, hogy milyen megállapodás lépjen az 1997-ben kialkudott, 2020-ban lejáró kiotói jegyzõkönyv helyébe. A cél, hogy a globális felmelegedést megállítsák, mielõtt a világ két Celsius-fokkal melegebb lesz a 19. századi iparosodás idõszakához képest. Ellenkezõ esetben felgyorsul a gleccserek olvadása, nõ a tengerek vízszintje, valamint a szélsõséges idõjárási jelenségek gyakorisága.

Egyelõre még az sem dõlt el, hogy az új egyezmény jogilag kötelezõ vállalásokat írjon-e elõ az aláíró országok számára. Az Egyesült Államok valószínûleg nem írna alá egy ilyen szerzõdést, azt ugyanis nem hagyná jóvá a republikánusok uralta Szenátus. A republikánusok többsége nem ismeri el a globális felmelegedést.
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Áder János; PUTYIN, Vlagyimir, klímacsúcs

Áder Putyinnal Párizsban

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megkeresésünkre azt írta: a magyar álláspont szerint egy jogilag kötelezõ erejû jegyzõkönyvre lenne szükség. Eszerint az aláírók öt- vagy tízéves idõszakra fogalmaznának meg olyan célokat, hogy mennyivel hajlandók csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.

A kormányzati válasz hivatkozik arra is, hogy az Európai Unió márciusban már megfogalmazta a vállalásait. Ez arról szólt, hogy minden uniós tagállam, köztük Magyarország is legalább 40 százalékos szén-dioxid-csökkentési célt határozott meg az 1990-es évi szinthez képest.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Orbán Viktor a késõbbiekben ellátogat-e a klímacsúcsra. Arra is rákérdeztünk, hogy amennyiben a miniszterelnök kihagyja a konferenciát, annak mi az oka. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófõnöke azt válaszolta: „Amennyiben elmegy a miniszterelnök a konferenciára, arról tájékoztatást fogunk adni a sajtónak.”
Link

Hozzászólások

19 #1 tudatlanka
- 2015-11-30 18:28
Szóval ádler jelenléte azt jelenti, hogy ezután 40%-os szén-dioxid adót kell fizetnünk.
4 #2 Posta Imre
- 2015-11-30 19:49
Megvan Giró-Szász magyarázata az üres vagyonnyilatkozatára

2015. november 30., hétfõ, 09:53 Utolsó frissítés: 9 órája

Giró-Szász András, Orbán Viktor belpolitikai fõtanácsadója leadott egy üres vagyonnyilatkozatot, majd egy héttel késõbb nevére vette korábbi cégét. Azt állítja, hogy nem trükközésrõl van szó.
http://hvg.hu/itt..._adott#rss

Putyin: az orosz gépet azért lõtték le, hogy megvédjék az Iszlám Állam olajszállítmányait

2015. november 30., hétfõ, 20:25 Utolsó frissítés: 10 perccel ezelõtt

Szerzõ: MTI/hvg.hu

Címkék: olaj; Oroszország; Törökország; Vlagyimir Putyin; Iszlám Állam; orosz repülõbaleset; lelõtt orosz harci gép;

Az orosz elnök állítja: olyan "kiegészítõ adatokhoz" jutottak, amelyek alátámasztják feltételezésüket, miszerint az Iszlám Állam által ellenõrzött területeken kitermelt olajat ipari méretekben szállítják át török területre.
http://hvg.hu/vil...le_hog#rss

A francia állam „összekeveri és összemossa a civil mozgalmakat a terroristákkal”http://vilagterke...ristakkal/

Elegük lett Soros Györgybõl az oroszoknak

Soros György által pénzelt szervezetet nyilvánított nemkívánatosnak az orosz legfõbb ügyészség, mint amely veszélyt jelent Oroszország biztonságára. http://magyaridok...ak-190960/


A britek megnyirbálják a kelet-európaik juttatásait

A brit kormánynak harcra kell felkészülnie a közép- és kelet-európai államokkal szemben, miután négy évre meg akarja vonni a munka után járó szociális támogatásokat az újonnan érkezõ uniós bevándorlóktól – írja a Daily Telegraph.
http://www.168ora...41055.html

Washington szigorítja a vízummentes beutazás feltételeit az Egyesült Államokba

Az Egyesült Államok szigorítani fogja a beutazási szabályokat azok számára, akik egyébként vízummentesen mehetnek az Egyesült Államokba - közölte hétfõn a Fehér Ház.
http://www.hirado...allamokba/

Áder: a "felelõtlen" magatartás súlyos következményekel járhat

A döntéshozók erkölcsi felelõsségérõl beszélt Áder János a párizsi klímacsúcs elsõ napján. A magyar államfõ egyúttal a klímaváltozás civilizációt veszélyeztetõ hatásainak megelõzésére szólított fel. Szerinte: ha az emberiség nem változtat a mostani "felelõtlen" magatartásán, akkor súlyos következmények jöhetnek: például pusztító természeti katasztrófák, éhínség, migráció, és háborúk. További részletek a videóban.http://www.atv.hu...kel-jarhat

Keményen bevédték magukat az orosz harci gépek Szíria fölött


Már nemcsak bombák, hanem önvédelmi célból telepített levegõ-levegõ rakéták is vannak a Szu-34-esek fedélzetén. Hétfõn repültek ilyen felszereltséggel elõször az orosz harci gépek.
http://hvg.hu/vil...rosz_harci

Szerdán meghívhatják Montenegrót a NATO-bahttp://24.hu/kulf...a-nato-ba/
27 #3 etele
- 2015-12-01 09:13
"Az utolsó pillanatban kosarazta ki Merkel Orbánt"s_franc
http://rd.hirkere...el-orbant/
stat.24.hu/app/uploads/2015/11/orban-viktor-egyedul-1024x576.jpg
:Ds_box
27 #4 etele
- 2015-12-01 09:29
27 #5 etele
- 2015-12-01 09:44
"Orbán ontotta magából a bölcsességeket Iránban":o
http://nemzeti.ne...13605.html
s_ratatas_hihi
"Magyarországról szólva a miniszterelnök hallgatóságának azt mondta: az Európai Unióban úgy tekintenek ránk, mint a legkeletibb európaiakra vagy a legnyugatibb keletiekre. Ezzel a leírással azt akarják érzékeltetni - folytatta-, hogy a magyar nép jövevény Európában, ami így is van, és "a keletrõl hozott bölcsességet próbáljuk azóta is a nyugati racionalitással ötvözni&"."
:o s_durrs_ezt-ni

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,403,069 egyedi látogató