Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai látnivaló! Stúdióbeszélgetés, csak úgy.

GondolatokA szokásos. Vendéglátóim nagy türelemmel és empátiával fogadtak. Köszönet érte, a többi meg rajtatok múlik....Link

Hozzászólások

8 #20 miskolcilaci
- 2019-05-19 10:47
Józsi! Bivaly szerintem a Magyar nyelv megörzését is fontosnak tartja. Egy tükröt látok, amiből tisztán látszik, hogy ezek a mocskos férgek olyan alapos munkát végeznek, hogy a hétköznapok során talán észre sem vesszük hogyan beszélünk, és írunk!
A rádiójavítások alkalmával van szerencsém hallgatni a kóser agymenetet, valamint azok böfögését a médiában. És ezt a Magyar át is veszi. Mi ez ha nem egy program? Szégyen, de nem csak itt, hanem más oldalakon is sokan tudatalattijukba megragadva adják vissza a médiából elhangzó szavakat. Tudod, ez a béka és a forró víz esete. Véleményem szerint Bivaly úgy gondolja, hogy jobban figyeljünk oda mit és hogyan beszélünk, és írunk. Örizzük meg a magyar nyelvet. Kritikáját jelen esetben, építő jellegűnek ítélem meg!
Én őt tisztelem, és korábban megkértem arra, hogy bármikor szóljon, vagy üzenjen részemre, ha valamit nem jól csinálok. Ez egy korrekció. Magunk között vagyunk Emberek!
2 #21 gerry
- 2019-05-19 11:42
laci - igazad van, tényleg errõl van szó (már évek óta), bár elolvasás után elégetendõ... mert jószerint semmi értelme nincs ebben a világban. Bivalynak néha bicskanyitogató a stílusa - bár amit a bontom-nyitom és popcorn mondattal jelezni akart az nem személyes volt, hanem szemnyitogató ... de csak annak aki helyesen értelmezi a leírtakat. Itt még nem is fogalmazott rosszul. Ha pedig hibás (félreérthetõ) a megfogalmazás akkor máris ott a balhé.
Keepfargo is erröl próbálta az ide írókat és olvasókat meggyõzni; érdemes megvédeni a magyar nyelv tisztaságát, mert óriási értékkel bír a mai napig. Szó szerint kigolyózták egyesek. Igaz, hogy néha egy kissé vehemensen (vehemens= heves, erõszakos, indulatos...) védte a nyelvünket, de nem akart senkit megbántani - ennek ellenére sokakat sikerült.

Amikor én tanultam és rendszeresen jártam könyvekért a Szabó Ervin könyvtárba, azt vettem észre magamon, hogy javul a szókincsem, könnyebben megtalálom a helyes magyarázataimhoz az odaillõ szót, mert TUDOK róla. A világ változik, ma - úgy látom - már ott tartunk, ha egy filmet nézek nincs benne számomra szellemi táplálék, akció annál több, akik körülvesznek, már értéktelenekké váltak a számomra, mert nincs közös témánk. Illetve van Autó, Munka, Grillezés családosokkal találkozva a gyerekek és napi dolgok visszfénye; egyik panaszkodik a másik mutogatja magát, hogy mire vitte, nõknél ott a divat, a házimunka (már amelyik még ért hozzá), a nyaralások (-Jövõre Bali-ba megyünk nyaralni vs. Még a szabadságomat se tudtam kivenni), most komolyan - mire is sértõdnek meg egyesek? Ugye most nem személyeskedek - akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen... - ezt is Hofi mondta - igaz nem elõször, de õ legalább terjesztette a nép között, ahogy azt is amikor odaszólt az egyik elsõ sorban ülõ emberre: - Mit nézel ilyen csúnyán, pubikám? Nem rám haragudj hanem arra aki kinevezett... (Sokak szerint a HOFI volt a hatalom számára a nép túlnyomását leszabályzó szelepe... Na persze. De azért müködött másik szemszögbõl is, nemde? Persze csak azoknak, akiknek nem volt elég, hogy kiröhögjék magukat, hanem el is gondolkoztak szavainak az értelmén.
Most is ez kellene - ahogy miskolcilaci írja: szólj, ha nem jól csinálok valamit. Én is így gondolom és nem azért mert hülyének tartom magam, hanem az jut eszembe, tudom-e jobban csinálni, ha már a megjegyzésemre valaki másként reagált (Istenem, de sokszor az évek alatt) mint ahogy én értelmezni szerettem volna.
Ugye mindenki ismeri: Szóból ért az ember. Vagy nem mindenki ismeri... vagy ismeri, hallotta, de eddig nem figyelt fel az értelmére...

Talán 12éves lehettem amikor a szüleimmel - HÉV-el kirándulni elmentünk Szentendrére. Csak fél órás döcögés és egész nap mászkáltunk, fagyiztunk, ebédeltünk, kisétáltunk a Dunapartra, kövekkel kacsáztunk,.. dühös voltam mert a nõvérem kövei sokkal messzebbre ugráltak mint azok amiket én dobtam el - aztán megmutatta milyen kavicsokat keressek és akkor már nekem is sikerült messzire küldeni. Késõ délután indultunk vissza Pestre, amikor az állomásra értünk és megláttam a Helységnév táblát, döbbenten gyökerezett földbe a lábam.
Apu, anyu! - kiáltottam utánuk, mire visszafordultak és kérdö szemekkel néztek rám. -Tudjátok mi van a táblán - kérdeztem, de láttam, hogy nem igazán értenek hát így folytattam: Hát az, hogy "Szent Endre"! Ez nem is városnév!
Összenéztek és hallottal ahogy apám azt mondja hallkan: - Igaza van a fiúnak, ez eddig eszembe se jutott. Aztán amikor melléjük értem boldog mosollyal beborítva, megsimogatták a fejemet... Ez után kezdett érdekelni a magyar nyelv - a nyelvtan azért utáltam, de minden szabad idõmben bújtam a könyveket és ha esetleg gyerekként szemüveget kellet volna hordanom, biztos, hogy ma én lennék ennek a rajznak az alanya:
olvasnijo.hupont.hu/felhasznalok_uj/8/9/89991/kepfeltoltes/konyvkukac.jpg
Javaslatom csak annyi - figyeljünk a szavakból felépített mondatok tartalmára. Talán magunkra is jobban fogunk figyelni. Próba-szerencse.
s_kukk - ki haragszik? s_hihi
238 #22 bivaly
- 2019-05-19 22:56
Elolvastam az ékes magyarsággal, és kiváló helyesírással írt sorokat. Csak így tovább !

Ami meg a dühöngést, mint fogalmat illeti, jó lenne, ha a kritikus minimum tisztában lenne a jelentésével.

A leírtak a leírókat minősítik. Egészen biztos vagyok abban, hogy szeretnének itt néhányan azt hiszem annyira "dühöngeni" mint én. Miközben annyira nyugodtak, hogy kis híján megüti őket a guta.

Aki magyarnak állítja magát, beszédében is legyen magyar ! Akinek ez dühöngés (!?), hogy ezt szóvá teszem, annak fogalomzavara van.
238 #23 bivaly
- 2019-05-23 22:28
LM !

Így utólag, mehetsz a büdös picsába !
Találkoztál már avval a mondattal, hogy " nyelvében él a nemzet" ? Ugathatsz, hogy mi az ami nem számít, de ha neked a pattogatott kukorica popcorn, akkor te is csak egy ótvaros pláza műmagyar vagy ! Egyébént igen, csak meg kell nézni a hozzászólásaidat nyelvtanilag ! Ténylegesen magyar szemszögből !
Eklatáns példája vagy a műmagyarnak ! Én is leszarom, hogy te mit szarsz le ! Még egyszer kicsi huszár, " nyelvében él a nemzet" ! Te nagy fiam, ( húgom !?), ezt szarod le ! Gratulálok, és hogy neked is megfeleljen kicsi huszár, congratulation !
Aki nem magyarul beszél , az nem magyarul gondolkodik ! Lehet itt játszani a "mélymagyart" LM, csak van akinek erős hányingere van a fajtádtól. Kurvára mindegy, hogy Posta Imre mit gondol rólad, veled . A megítélésedhez csak önmagadat vettem figyelembe. Megjegyzem, komoly "intellektusok" anyáznak, hogy tudjam, hol a helyem . Biztosan igazuk van ! Vagy még sem, de akkor is én vagyok a hunyó ! Legfőbb hibám, hogy vagyok, létezem ! A te fajtád megy osztrákba, németbe, spanyolba jár nyaralni. A te fajtád "bocsikázik" unos untalan, te "bográcsozol", és írjátok az emailban, hogy 1szer ! Thats all right, congratulations tiny cavalryman !
75 #24 talpi
- 2019-05-24 04:52
gerry
- 2019. m�jus 19. 11:42:46
Te fijjú, :) és azok a könvek vissza is kerültek, vagy ? van egy csomó bélyegzős könyved? emlékbe :D :D :D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
4,602,723 egyedi látogató