Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsizsegés

GondolatokSemmi komoly, csak éppen pihentetem a mancsaimat, no meg kenőcsölöm is, hátha decementálódik. Vera megállapítítta, hogy "eldurvult" a kezem. Érzem is, bár még nem látom komolyabb hasznát, hisz akikkel szépen kell bánni, szépen is bánok, akikkel meg nem kéne, azokhoz meg még nem elég durva. De alakul. Kicsit elhanyagoltalak benneteket, belátom. Talán mert dolgozom, mint a "megszállott". Az udvart teszem rendbe, ne nyugtalanítson, hogy valami félben van még, viszont alakul szépen és teszik. Végre olyan munkát végzek, aminek látszatja és némi haszna is van. Most éppen várom az esőt.

És várom Verát, mert dolgozik, egész nap. Mióta a patikából kiléptünk, megy a munka, csak máshol, másképpen. Ő helyettesíteni jár máshová én meg hol ide, hol oda, hol ez, hol az. No nem keresem halálra magunkat, ahogy eddig sem. A családfenntartó továbbra is ő marad, bár megjött a késeimhez a beütő, így már csak egy kohót kell összeraknom és lassan kész lesznek az első hivatalos dobókéseim is. De addig is építkezésekre járok segédmunkába, ha hívnak meg a patika is várnak beugrónak és a többi, satöbbi...no meg járkálok és jönnek hozzám filmezgetni. Ez a mostani módi. A verseskötetem kicsit elhanyagoltam, de ha esőszünet lesz, akkor a gépkocsi-beszerzés mellé ezt és a könyv-mizériát is lassan csak be kell iktatni, ha már Gerry is így odatette magát. Apropó, Gerry! Ti nem is tudjátok, mit köszönhettek neki. Csak rajta múlott, múlik, hogy vagyunk még és felteszem, addig leszünk, amíg ő ezt az oldalt "pátyolgatja" Ezt nem azért mondom, mert ez jó, vagy nem, de tény. Had emeljek ki a leveléből egy részletet, mely nekem is elsikkadt, mert manapság kétszer is fel kell hívni a figyelmem arra, ami fontos. Ígértem válaszolok neked "komám", de lehet itt lesz annak a helye. Gerry írta pár napja: "Innen én innen nem tudom (nem is lenne okos dolog) megszervezni azt a csoportot akik ütöképes csapatot alkotnának – megszervezve, tudatosan összedolgozva üzemeltetne egy dinamikus weboldalt; hirközléssel, naprakészen aktualizált felülettel. Valóságos ellenzéki oldalt. Az talán meg tudná erõsíteni, összefogni az embereket. Azt látod, hogy megint az érdeklödés közepébe kerültél. Ez jó neked vagy nem, nem tudom – mert ennyi év után részben ismerem a hozzáállásodat, de nem vagy az az ember akit senkibe vesznek és még potenciálisan is ellenségük vagy, aki képes beleköpni a levesükbe nem csak a konyhába, titokban de még a terített asztal közepére is felugorva amikor éppen a finomságaikat tömik nagykanállal a szájukba...
Hogy ez bátorság vagy hülyeség ezekben az idõkben azt döntsd el te!..."

Gerry, remek emberismerő vagy és ha nem lenne ennyire elcsépelt kifejezés még barátomnak is neveznélek, de te érted, hogy mit is kell ez alatt érteni. A honlap több, mint egy virtuális köpőcsésze, bár sokan összetévesztik vele és sokan meg nem merik használni, mert nem büszkék a gondolataikra, vagy csak szerényen legelésznek az összelapátolt információs kazalból. Mondhatom mára rutinosakká váltunk, tán bölcsebbekké és türelmesebbekké is értünk érettetek. Ez persze semmit nem jelent. Lehet egy kapcsolással leáll az inter, oszt nyet! Akkor lehet vakarózni!

Gerry, a "lelki világom" velem együtt nyüstölődik, de alapjaiban minden pesszimizmusom ellenére is optimista vagyok. Először is azért, mert hosszas lábfájásaim, porckopásos tüneteim múlani látszanak, vagy inkább nem veszek már róla tudomást, másodszor meg Verának nagyon jó tett a változás, hogy lemondott a patikavezetőségről. Kivirult. Persze az igazi az lenne, ha a teljes "patika" témakör a háttérbe kerülhetne, de ez is meglesz idővel. Aranyos volt a minap egy ismerőssel beszélgetve világított rá, hogy a felesége patikus és ő a tulajdonos is és nem is értették miért megyek én külföldre dolgozni, ha patikánk van. De nincs! A legendák így születnek. Így is. Az élet múlik, a hajam hullik, de még bírom magam. Bírjátok tük es! Az asszony most keni éppen a búbomat valami csodaszerrel, amit ő kevert a laborban, hogy ne korpásodjék, mert úgy láccik disznók közé vagyok keveredve és kinőtt a korpám. Szerintem túl kevés sertéshúst fogyasztok. Amíg vaj nem lesz a fülem mögött, nem bánom.

Gerry, igen, most már olyan helyzet kezd alakulni, mint 10 esztendeje volt. Telefonom sokszor szól (orosz nóta a csengőhang, hogy az ellenséget és magamat is megtévesszem) és ahogy látom, tapasztalom, talán kezd bizonyos értelemben és nagyon szolidan letisztulni valami. Még nem tudom mi, de ha letisztult, észre fogjátok venni.

Azon kapom magam, hogy esmént "közszereplek", pedig de nem akartam már ezt. Igazából most sem akarom, de inkább már nem izgat, talán csak látni inkább a medvét, hogy ki nem vet a végét, s lesz-e ugyan még mit aratni? Változóban van a hozzáállásom. Kicsit bohóckodok, kicsit rájátszok, kicsit gyerekeskedem, de ezt csak azért, mert elég komoly vagyok mára ahhoz, hogy hülyéskedhessek. Még mindig ott van nektek a másik lehetőség. Aki jobban tudja, az csinálja!

Szóval itt tartunk és még nincs május vége sem. Kis szerencsével és ha rákoncentrálok és elküldöm végre a papírokat, az egyesület is összejöhet és akár még táborozhatunk is közösen itt és ott, meg amott is. Játszhatunk katonásdit is, meg csak baráti összejjöhetünk és szét is mehetünk kötöttségek nélkül. Tesztellek benneteket. Nem engedem belerángatni magam olyasmibe, amibe már voltam és szeretném, ha más is annyira komolyan venné ezt az egészet, hogy merjen "hülyéskedni" velem együtt és ezt a kört rohamosan bővítve végül is a nyakukra hágni a hágón a "migráncsoknak". Ennek akkor lehet relevanciája, ha nem csak én akarom, hanem ti is és nem csak a szátok jár. Szóval, most olyan "vajúdásos" fázisban van a dolog, vagy mi, de én ezt nem tragédiaként fogom fel már. Az eddig volt. Tudjátok hogy lehet tragédiából komikumot csinálni legegyszerűbben? Fel kell gyorsítani az eseményeket! Úgy látom rajta vannak. Én felkészültem. Tűzrakó hely kész, bár most le van takarva, mert nagy zuhét jósoltak.Hozzászólások

101 #1 oroga
- 2019-05-19 21:40
Szép munka Imi. Ügyes vagy-tok.
Mikor avatjátok?
2 #2 gerry
- 2019-05-19 22:41
Azok a rácsok minek kellenek?

Imre, azért kijavíthattad volna a levelemet - ne égjek már a szóismétlésekkel... és igen, tényleg barátok vagyunk mint pl. amikor a múltkorában kijöttünk a kocsmából és a kezemre léptél... rögtön fel is emeltél és bocsánatot kértél. Ilyen az igaz barát!.. (pláne, hogy õ is fizetett egész idõ alatt!)

Napok óta nem láttam Mormit - szinte hiányzik!s_kukk - és Ti?
s_Laptop
139 #3 jozsef toth
- 2019-05-19 22:46
gerry !
Ezen folyik a dunaba az amire a kozonsegnek semmi koze!:P
4 #4 Posta Imre
- 2019-05-20 05:56
Oroga, csak jó is legyen! A fagy mindent képes "megoldani".

Gerry, a vízelvezetés okán, no meg azért, mert maradt a korábbi "prozsektből", mely a ház mellőli vízelvezetésről szólt, melyet a kert átrendezésével és támfalakkal sikerült megoldani (eddig úgy tűnik) így, most alá-lyuk dréncső van téve, sóderalapba, hogy elvigye a lét. Ugyan a rakott kő sóderágyba jól mutat, de nálunk mindenhová leesik a levél és kikel a gaz, így kénytelen voltam betonágyazni.

Az ismétlés meg a tudás anyukája.
684 #5 atacama
- 2019-05-20 07:04
apasztó vályú...
1368 #6 Karpatkanyar
- 2019-05-20 07:28
Kivancsi vagyok, hogy a tüzrakohely meddig birja. A gyakori felhevites, es utana lehüles tönkreteheti a tüzhelyet. Egyszer megjelennek a repedesek, aztan ezek nagyobbodnak es sokasodnak, majd lassan szetesik darabjaira a tüzhely. Sem a kötöanyag, sem a kökemeny resz nem birja ki ezt a folyamatot, amennyiben ez ciklikusan ismetlödik. Lehetne akar titkosszolgalati modszer is: felhevitem-kihütöm, felhevitem-kihütöm, felhevitem-kihütöm, ...., volt tüzhely nincs tüzhely, mert darabjaira esett szet, mint a MIEP, vagy KDNP, MDF, stb.

Jobb lenne felheviteni es aztan folyton etetni a tüzet, hogy isten ments, ki ne hüljön.
Egyebkent a Tüzhelyröl asszocialtam a roman szora: Vatra.
Tudja meg vki, hogy a Vatra Romaneasca (Roman Tüzhely) mi volt es mikor, es mit szervezett?
Lesz Magyar Tüzhely valamikor?
8 #7 miskolcilaci
- 2019-05-20 09:35
Szerintem nem árt, ha valaminek több funkciója van. Fedezéknek is tökéletes! s_kv
4 #8 Posta Imre
- 2019-05-20 17:02
Kárpát a hőingadozás minimalizálása érdekében a belső tűztér teljesen külön álló vasbetét, amihez még csak véletlen sem ér hozzá a külső kőköpeny, mely lényegében csak esztétikai látványosság gyanánt keríti a lánghelyet. Ettől még elvileg persze lehet meleg, de a fém és a kő közt van jó vastag léghézag és elölről meg teljesen nyitottnak hagytam, hogy a tisztítás se okozzon gondot. Elvileg így, ebben a formában és normális tűzrakás mellett akár még működhetik is. Nem mondom, hogy profi munka, de törekedtem magamhoz képest (nem vagyok precíz) kihozni a kapkodás közepette is a legszélsőségesebbeket.

Miskolci, akár! A kőfalra pad-ka van tervezve ülőkének, de majd meglátjuk mire jutok vele.
1513 #9 Irrefutable
- 2019-05-20 19:38
Jó lett a bograncsoló hely. Kertberakásnak is szezonja vagyon. Nálam is itt ténfergett az új kertész, akit munkája elismerése végett előléptettem mindenesnek....habár ez nem ingyenes mindenes, mint az elődje vót. De hát ugye mindent nem kaphat meg az embers_nezem Habár bevallom fura nekem, hogy míg a házban hesszelek, addig a szolgasereg sürög, nem igazán komfortos érzés. De hogy dologra térjek Arany után szabadon, nagyon de nagyon nem tetszik nekem az, amiket látok.
Meg is konzultáltam. OBH -OBT csörte Tündikével, a teátrális 5Xbíró feláll. De ahogy tanult/latlan kollégám is mondta, miért csak 5X...
Na mert a többi félti a féltenivalóját vagy 1-et ért.
A kormányablakosoknál lassan eljön az érvágás avagy téboly korszaka, hogy számukat vastagon lecsökkentve munkájukat megspékelték még nyugdíj-TB ügyintézésekkel. Mind a 10 hónapos kiképzésükkel tudjanak annyit mint egy szakvizsgás jogász.
Emlékeztek, mikor a régi komenyizmusban akár 3 hónapos gyorstalpaló után lehetett valaki szép nagy párttagkönyv társaságában, akár vérbíró is.
Nos lassan visszatér a nép a talio elvhez legalábbis igény lenne rá, még pár kódexmódosítás, avagy gyakorlat és megteremtődik.
Mert minő dolog az, hogy a posztosrendőr megfogja a csibészt, és az meg hamarabb otthon van, mint aki elkapta. Mert az olyan dolog, hogy habár társadalmi igény lenne a bedutyizásra, de smasszerkodni, nem akar senki. De ugye nem is az a lényeg, hogy rend legyens_nezem
Hiába a politikai akarat a csetepatéra, a fotelforradalom erősebb mindennél.
Szóval sokak bánatára én is szakmát váltok és szögre akasztom a helyes kis Potteres taláromat, jobb lesz a csillagok állását kémlelni.
Most úgyis annak is szezonja van, hogy mindenki szakmát módosít.
Megyek, mert a siserehad, most óhajt kommunikálni.
75 #10 talpi
- 2019-05-20 19:44
#2 gerry
- 2019. m�jus 19. 23:41:04
:D
1368 #11 Karpatkanyar
- 2019-05-20 21:55
Posta Imre, teljesen mellébeszélsz!
Vagy ez egy másik madárnyelv?
684 #12 atacama
- 2019-05-21 09:42
kedves Imre kiváló! az a tűztér az a bogrács tartó meg egyenesen szenzációs igaz csak kis méretekre/Apró,klein,stb/orbi et orbi..
javasolnám a nagyobb méretekre egy lengő teke állványt kb 2"-os csőből/tekintettel a grószokra ,nagyokra és súlyos esetekre..demokratikusan../
vagy ne zsizsegjünk?
2 #13 gerry
- 2019-05-21 10:11
atacama - "az a bogrács tartó meg egyenesen szenzációs" - remélem azt is észreveszitek, hogy egy modern "P" betüvel jelképezi a Posta birtokot. Már csak az Í kell meg arra a pont!
s_hihi
684 #14 atacama
- 2019-05-21 11:03
no akkor legyen! legyen Í alakú és ne a klasszikus..
mert az Í Profilon egyik végén húztak a másik végin
fixálták a fixálni valót és jött a titokzatos és állítot egy
cseppet a nyakacsigán persze hátúrrúl.. és snitt!
s_hihi
4 #15 Posta Imre
- 2019-05-21 20:49
Atacama egy korábbi adaptációja, kissé megvágva a büdzsét! De, pont arra a méretre van állítva, ami még előfordul mifelénk. Nem tábori konyhának készült. A 16 személyes réz bográcshoz bőven elég, ha meg az üst kell, amit Józsi szokott nálam megpakolni csülökkel, körömmel és kocsonyát készíteni, akkor összeütök egy vasháromlábat, vagy a diófa alatt lelógatva rakok egy rőzselángost.
139 #16 jozsef toth
- 2019-05-22 01:30
Imre par het szaradas utan ,egy gyenge parazs mellet jo szalonna sutessel fel lehet avatni .;)
Kis kolbasz es hagyma utanna johet a hideg bors_grat
Vagy jo halaszle.Mert a melegbe most a csocsonya ????
Hany hutto szekrenyed van??
Mert akkor lehet disznolkodni !s_proszt
684 #17 atacama
- 2019-05-22 09:04
jozef tot te már egyből nyársalni akarsz?
Piminek van hüttője és a mennyezetről is kolbászok és szalámik lógnak kést se kő vinni az is lesz..
csak innivalót vigyél..:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.67 másodperc
4,602,778 egyedi látogató