Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Román képviselõ: Ponta az ország feldarabolását akadályozta meg lemondásával

KülföldEzek milyen elmebetege összeesküvõ-hívõk, kóhn-teológusok lettek! Demokrácia van, vagy nem?
Victor Ponta volt miniszterelnök a lemondásával az ország feldarabolását, Erdély és Moldva elszakítását akadályozta meg, amit külföldi titkosszolgálatok készítettek elõ - állítja Ninel Peia szociáldemokrata (PSD) képviselõ, akinek az összeesküvés-elméletét kedden ismertette az Adevarul címû román liberális lap.

Bár a tekintélyes hírportál azt gyanítja, hogy Peia csak Pontát próbálja "mosdatni", vagy azért találta ezt ki, mert semmi mással nem tûnt ki a parlamentben, mégis részletesen ismertette a képviselõ okfejtését, amelynek korábban több más portál, és a PSD-hez közeli Romania TV hírcsatorna is tág teret szentelt.

Ninel állítása szerint "egy budapesti egyetem laboratóriumaiban" született az az ördögi terv, amellyel egy spontán tömegdemonstrációt eltérítve akarták elõkészíteni Románia három különálló köztársaságra szakítását. Elmélete szerint november 3-án, amikor a bukaresti Colectiv-klubban történt tûzvész nyomán 30 ezer ember vonult utcára tüntetni a román fõvárosban, német állampolgárok vegyültek a tömegbe, amelyet a belügyminisztérium és a parlament "megrohamozására" uszítottak.

"Kolozsváron már készenlétben állt - és áll most is - egy értelmiségiekbõl és üzletemberekbõl álló csoport, amely még aznap éjszaka kész volt kiadni Erdély függetlenségi nyilatkozatát, amely egy magyar irányultságú, német és orosz protektorátust élvezõ Erdélyi Köztársaság létrehozását jelentette volna" - idézte az Adevarul a PSD Ilfov megyei képviselõjét, aki szerint egy hasonló csoport állt készenlétben a moldvai Jászvásáron (Iasi), hogy kikiáltsa Moldva függetlenségét, de csak azért, hogy egy-két éven belül egyesüljön Moldova Köztársasággal, "Moszkva 100 százalékos befolyása" alatt.

Mivel miniszterelnökként Ponta megkapta a szükséges információkat, "felelõsségteljes gesztusával", azonnali lemondásával sikerült kifognia a szelet az összeesküvés vitorláiból - állította a PSD képviselõje, aki a Nemzeti Információs Egyetem harmadéves doktoranduszaként írta alá sorait.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-12-01 19:42
Megkezdte mûködését a NATO bukaresti regionális parancsnoksága

A NATO-külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásával egy idõben, kedden Bukarestben hivatalosan megkezdte mûködését a szövetség úgynevezett „magas készültségi fokozatú” többnemzetiségû hadosztályparancsnoksága, amely arra szolgál, hogy amennyiben NATO-csapatokat vezényelnek a szövetség délkeleti térségébe, ellássa azok parancsnoklását. http://magyaridok...ga-195106/
4 #2 Posta Imre
- 2015-12-01 20:42
Elgurult a gyógyszer odaát: "Budapesten ötlötték ki a bukaresti tûzvészt"

A bukaresti tûzvész tervét "egy budapesti egyetem laboratóriumaiban fõzték ki, amin egyetlen jóhiszemû román sem csodálkozik" - írta egy szociáldemokrata parlamenti képviselõ. Ninel Peia titkosszolgálati forrásokra hivatkozva állítja: Putyin és Merkel keze is benne volt a tervben, amelynek végsõ célja Erdély elszakítása volt.

Meglepõ állításokat tett Ninel Peia romániai szociáldemokrata képviselõ. A politikus titkosszolgálati forrásokból úgy értesült, hogy egy Budapesten készült titkos, nemzetközi forgatókönyvnek megfelelõen gyulladt ki a bukaresti Colectiv klub - tudósított a Nol.
http://hvg.hu/itt...pesten_otl

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,460,846 egyedi látogató