Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyar zsidó reneszánszról ír a Financial Times

BelföldJé! Észre sem vettem.Virágzik a zsidó élet Magyarországon, és a nyugat-európai országokhoz képest szinte nyoma sincs antiszemitizmusnak — írja a brit lap.

Reneszánszát éli a zsidó élet Budapesten. Iskolák, közösségi központok, jóléti és társadalmi szervezetek, zsinagógák sokszínű közönsége élvezheti a virágzó megújulást.

— fogalmaz a Financial Times Budapesten élő munkatársa, aki szerint ma mintegy 100-200 ezer zsidó él Magyarországon, és ezzel vitathatatlanul Európa egyik legnagyobb zsidó közösségét alkotják.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A sólet népszerűsége is mutatja: összeér a magyar és a zsidó élet Budapesten, ahol a régi zsidó negyed ma egy „hipszter enklávé” — írja a szerző, aki nyilván innen vette az európai antiszemitizmust szemléltető példáját is akkor, amikor azt állítja, hogy Magyarországon is találkozni vele, de az összhatás

egy kis pohár sör ahhoz képest, amilyen tobzódó erőszakos gyűlölködést tapasztalni a világ nyugati felében.

Érvelését két antiszemitizmust monitorozó szervezet adataival támasztja alá. A brit Community Security Trust 1984-es alapítása óta nem volt ennyi regisztrált atrocitás: 2018-ban 1652 alkalommal érkezett bejelentés antiszemitizmusról. Ez 16%-kal több a korábbi évhez képest, amikor 1420 esetről szereztek tudomást.

Ezzel szemben a magyar Tett és Védelem Alapítvány (TEV) tavaly összesen 32 antiszemita gyűlöletcselekményt regisztrált, amelyek közül 3 esetben történt támadás, míg 10 esetben rongálást, 19 esetben pedig gyűlöletbeszédet azonosítottak. Ez a három évvel korábbinál (52 eset) jóval kedvezőbb.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-05-21 19:25
Behívogató reklám az országnak,

Ez az "ottani" cég a származástannal és a DNS kutatással foglalkozik. A vizsgálaton részt vevő megtudja, ha igaz,, milyen betegsége van, lehet, és honnan származik.
Természetesen odaát ezeket a viszgálatokat nem lehet elvégezni. Az ő származásuk, a génjeik kutatása tabu.s_huh
https://www.times...screening/
És mi pénz jöhet ebből össze, és mire lesz jó a vizsgálat eredménye?
116 #2 livia
- 2019-05-21 21:00
No, meg nincs időpont pl. hasi ultrahang vizsgálatra. No, jó, már elrendeztem, de rendesen sincs. No, jó most szidom a zskanyjukat.
116 #3 livia
- 2019-05-21 21:04
No, meg náluk landol az egészségügyünk, úgy csak. Nem is értem. Hol lehet ezt reklamálni, megkérdőjelezni?
961 #4 szabir
- 2019-05-22 11:25
ez legalabb a 3ik reneszanszik a tetveknek; 1700-1800 kozt az elso, + valszeg 48 utanm majd 45 utan s akkor kb 90 utan de az ugyanaz
75 #5 talpi
- 2019-05-22 19:00
Valaki qrvára nem tud számolni. :( Ja csak Pesten,? az más
159 #6 vanyusha
- 2019-05-22 19:56
1368 #7 Karpatkanyar
- 2019-05-23 13:06
Sebestyen Istvan fontos közlemenye! Osszatok!!! Viralisan terjedjen!!!
Vegtelen dühvel hallgattam vegig a következö nemet nyelvü videot, melyben reszletesen foglalkoznak a 3-Tenger-Izrael-Birodalom (Imperium szot hasznaljak, ami tulajdonkeppen csaszarsagot jelent) megalakitasanak jelenlegi geopolitikai folyamatarol, mely 2030-ig befejezödik.
A birodalom hatarait a Balti-Fekete-Adria-Tengerek fogjak mosni. Izraelböl 9millio zsido fog beköltözni Magyarorszag, Szlovakia, Romania, Nyugat Ukrajna, Lengyelorszag, Szlovenia, Horvatorszag területere, Magyarorszag központtal.
Azok akik nemetül tudnak es jobb hallasuk van mint nekem, meg birtokoljak azt a tudast is, hogy mikent kell magyar szöveget felkapcsolni a video ala, kerem tegyek ezt meg minel hamarabb, hogy ez a video tudjon minel gyorsabban eljutni minden magyar erzelmü egyenhez.

En ezt az izraeli geostrategiai problemat a 80-as evek vegetöl tudom, mivel a megfelelö könyveket elolvastam, a svajci katonai akademiara jartam elöadasokat hallgatni. De vegyük csak a Kissinger kijelenteset, aki ezelött 2-3 evvel 15 evet adott Izraelnek. Ha Izrael nem költözik onnan idöben el, akkor összeomlik, es a nagy menekülesi kaoszban sok zsido fog halva a Közel-Kelet homojaban visszamaradni.

Borzalmas volt vegighallgatni az egesz nemet szöveget.
Nemet hazafiak aggodva figyelik a folyamatot, mivel egy ekkora zsido birodalom letrejötte a szomszedsagukban rendkivüli veszelyeket rejt magaban.
Azt is tudjak, hogy a legfontosabb orszagokban zsido politikusokat segitettek hatalomra ahhoz, hogy ez a hatalmas geostrategiai projekt sikerüljön. Ezert engedheti meg maganak Orban, hogy ne fogadjon migransokat. A migrans aradatot tudatosan terveztek meg, hogy az europai nepeknek legyen elterelve az igazi nagy bajrol a figyelmük. Az Izrael altal kiszemelt területre viszont nem szabad muzulman migransokat fogadni. Nem türik, vehemensen nem türik azt, hogy az EP-be nemzeti erök kerüljenek többsegbe, akik ily modon megakadalyozhatnak Izrael europai letrehozasat. Ezert az idei EP valasztasok brutalisabbak mar minden eddigi EP valasztashoz kepest es az elkövetkezö 2 valasztas mind durvabb lesz. Gondolj Orban szinlelt megregulazasara, es a Strache osztrak jobboldali alkancellar MOSZAD altali valodi kicsinalasara.

Lengyelorszagban a kormanyok ugyanugy takargatjak ezt a projektet, mint Magyarorszagon, es ugyanugy benne vannak alamuszi modon, es keszitik elö a zsidosag betelepedeset. A lengyel nep viszont több ellenallast mutat fel, mint a magyar. Ismertettem mar, amint elövettek egy regi lengyel szokast es farsangkor zsido babukat ütlegelnek es egetnek el. A masik esemeny, ahogy lemondtak a V4+ összejövetelt Izraelben, egy hazafi egy vereskezü kommunista zsido babujat felakasztotta a központi rendörseg epülete elött. Az izraeli küldöttseget nem fogadtak mivel ezek a karpotlasokrol akartak ujra targyalni. A lengyel kormanyt zsidonak tartjak a videoban es azzal vadoljak, hogy kormanyzati epületekben mar zsido ritusu imakat tartanak.

Az egesz nagy geostrategiai projeketet Trump elnök is tamogatja, de tamogatja Britannia, Olaszorszag, Nemetorszag, Franciaorszag es Skandinavia is, ahol rengeteg zsido van politikai dönteshozo pozicioban.
A 3-Tenger-Izrael-Birodalom geopolitikai szerepe, hogy legyen ütközö zona Oroszorszag es Nyugateuropa között.

A következö 10 evben minden e körül a nagy geostrategiai projekt körül fog forogni.
Ezen mulik a magyarsag es Europa sorsa is!!!
Meddig türjük ezt meg???
Hagyjuk ezt???
Dr. Ing. Sebestyen Istvan, Zürich

https://www.youtu...9HcPS4E2MQ

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
3,400,101 egyedi látogató