Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Polgármester veje terítette a drogot a Balaton partján, az autót az önkormányzat intézte

BelföldTipikus, csak a lebuktatást nem értem. Az egész mocskos "ország" így van összeszervezve. A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló esetnek nevezte a rendőrség, hogy egy bűnmegelőzési egyesület árulta a drogot a Balaton partján évek óta. A 24.hu megtudta, hogy az eset ennél is súlyosabb: a civil szervezetet a balatonszemesi polgármester veje vezeti, az önkormányzat pedig rendszeresen támogatta, sőt a kábítószer szállítására használt 6,4 millió forintos terepjáróhoz is a község segítségével jutott hozzá az egyesület.

A 24.hu információja szerint Takács József balatonszemesi polgármester veje vezeti azt az egyesületet, amelynek tagjai drogot terjesztettek a Balaton körül az elmúlt 6-7 évben. A rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. A Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke egy Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

Mint lapunk megtudta, a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, elnöke pedig – 2011 óta – a most 28 éves E. István, aki a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség őrizetbe vett, kezdeményezve a letartóztatást.

Pénteken telefonon kerestük az üggyel kapcsolatban Takács Józsefet, de titkárnője azt mondta, a polgármester nem szeretne tájékoztatást adni. Pedig nemcsak családi érintettségről van szó: az önkormányzat évek óta bőkezűen támogatta a bűnmegelőzési álca mögé bújó egyesületet.
„Azt szeretnénk, hogy minden jogszerű legyen”

2016. február 15-én Balatonszemes polgármestere arról beszélt egy képviselő-testületi ülésen, hogy nem megoldott kérdés Szemesen és a szomszédos Balatonőszödön a közterület-felügyelet létrehozása. Jelezte ugyanakkor, hogy több éve működik egy közbiztonsági egyesület, amely pályázat útján, önkormányzati segítséggel hozzájutott egy 6,4 milliós forintos terepjáróhoz. Ez az a Suzuki Vitara, amit hétfőn a rendőrök megállítottak, és amivel – mint kiderült – évekig szállították a drogot az egyesület tagjai.
Fotó: police.hu

Úgy tudjuk, hogy az autóval március közepén az árokba hajtottak, a Vitara eleje összetört. A járműnyilvántartó rendszere szerint a 2015-ös évjáratú Suzuki balesetét a sofőr okozta.

A polgármester három éve éppen ennek az autónak a megszerzésével indokolta egy új szervezet létrehozásának szándékát, mert úgymond szerették volna „hatékonyabban kihasználni”. Azt is megjegyezte, hogy a közterület-felügyelet megalakítása még nem eldöntött, állásfoglalást kértek az ügyben a kormányhivataltól,

mert azt szeretnénk, hogy minden jogszerű legyen, ne merüljön fel összeférhetetlenség lehetősége, ugyanis a polgármester veje is tagja lenne a közterület-felügyeletnek.

Nem ez az összeférhetetlenség látszik azonban a legsúlyosabb problémának. A rendőrség mostani tájékoztatása szerint ugyanis a polgármester veje által vezetett egyesület tagjai akkoriban már évek óta drogot terjesztettek.

Takács József arról is beszélt, hogy az irányítás egy része a rendőrség hatáskörébe fog tartozni, velük kell megállapodást kötni, és velük közösen járőröznek majd. A polgármester kiemelte, hogy az egyesület elnöke a saját költségén végzi az ehhez szükséges tanfolyamot.

Az önkormányzat ugyanakkor többször is százezres nagyságrendű támogatást adott az egyesületnek, tavaly és tavalyelőtt egyaránt 200-200 ezer forintot szavazott meg erre a célra a képviselő-testület.

Miközben a vejéhez köthető egyesület tagjai évek óta terjesztették a drogot a Balaton partján, a polgármester 2015-ben főleg a migránsok miatt aggódott, és az általuk okozott veszély elhárításában is szerepet szánt a civil szervezetnek. Mint akkoriban mondta, „a kézilabda szakosztály és a Bűnmegelőzési Egyesület pályázaton nyert 1-1 gépjárművet. Ha a kormányüdülőbe hozzák a migránsokat, akkor éjjel-nappali járőr szolgálatot kell szervezni. Ehhez szükség esetén segítséget is fogunk kérni.”

Az egyesület hitvallásában a drogterjesztésnél kétségkívül nemesebb célok szerepelnek:

Az Egyesület célja Balatonszemes és Balatonőszöd községek közbiztonsági helyzetének közvetett eszközökkel való javítása, a bűnügyi, közrendi és közbiztonsági helyzet javítását célzó elképzelések és intézkedések támogatása, a bűnmegelőzés és áldozatvédelem fokozása.

Ráadásul a szövegben az is olvasható, hogy céljaik között van

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei zökkenőmentes működésének, közösségi rendőrséggé válásának elősegítése, a rendőrség társadalmi megbecsültségének és polgári kapcsolatainak erősítése, fokozása. Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik és kapcsolatot tart működési területének állami, társadalmi és szövetkezeti szerveivel.

Megkérdeztük erről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, válaszukban azt írták, hogy

a jogellenes cselekményük megkezdésekor semmilyen együttműködés nem volt az egyesület és a rendőrség között.

Lapunkat arról is tájékoztatták, hogy az ügy gyanúsítottjait – őrizetbe vételük mellett – kihallgatták.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-06-07 22:39
Bün - meg- előzés. Megelőzték a többi ptiáner drogterjesztőt, és az élükre álltak. Igy könnyű, önkormányzati támogatással.
Iráni módszerrel lehetne ellenük védekezni. Most már az úszódaru is közelebb van.
238 #2 bivaly
- 2019-06-08 06:55
Ja !

Zamárdiban is a Hófehérke, meg a Hamupipőke árulja nyaranta a drogot. Hátuk mögött Igazságos Mátyással, és éjjelente Kinizsi Pál járőrözik !

( Az elmúlt 30 valahány év tapasztalatával a zsebemben. De megint csak vessetek újra némi belepillantást az "A keresztapa" című filmre ! Mi van benne képileg is eldanolva, beletolva az orcánkba ? A legnagyobb bűnszervezet maga az állam, értsd, rendőrség, politikusok, stb. Nélkülük nem lenne, lehetne ilyen mértékű, vagy egyáltalán nem lehetne kábítószer bűnözés !!! Sem !!!
Gondolat kapcsolás, honnan jön a drog nemzetközileg ? Mert az repül ám, nem közúton közlekedik, égi országúton szárnyal ! A terítés az más, oda már beszállnak a Gipsz Jakabok is. Elvégre valakinek el kell vinni a balhét is.)

Imre !

Erről eszembe jutott, hogy szoktad mondani, hogy a Föld egy átnevelő ( büntető ?) bolygó. De ki nevel át kit, ha az átnevelő erő és hatalom maga a bűn, és a benne lévő működtető egyedek a legnagyobb bűnözők !? Képmutatás és szemfényvesztés minden mennyiségben, csak és kizárólag ! Őszinte, emberi, minden hátsó gondolat nélküli valami létezik még ? Van rá humanoid ?

Irrefutable !

Ne írd, hogy ne általánosítsak ! A fentiekről eszembe jutott Te meg Hollandia. Mint az egyik legnagyobb drogközpont Európában. Mert, hogy a drága nyugat milyen erkölcsös, nem kéne savazni, meg ekézni !?
És hát, mint a példa mutatja, nagyon sok minden összefügg nagyon sok mindennel.
Tudod, nem a Balatonról szállítják Hollandia felé a drogot, hanem fordítva. Jó, jó, Albánia, békefenntartók, meg Us Army, de tudod, Hollandiában is ők vannak ám.
684 #3 atacama
- 2019-06-08 08:47
A rendősrégi bűnjel raktár mint utánpótlás is finom.. csak nem a kalmopirinek tollasodnak belőle meg a lábasok...
267 #4 Perle
- 2019-06-08 10:09
Egy mongol diplomata 70 kg " cuccot" szállított be Németországba.
https://news.mn/e...
Ez a mennyiség is elég lett volna fék Európának.

A tények szerint a DT-s rendszámú kocsik is terjesztők lehetnek. Ideje lenne már a védettséget levenni róluk.
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-06-08 15:26
Néha, mutatóba talán a leggyengébb láncszemeket, vagy amiért valamelyik nagykutyát kihagyták, "netán" összevesztek, ezért "feláldozták" őket, mármint az egyesület drogterjesztő tagjait.
A helyi maffiának nagyobb erkölcsi alapjai vannak, mert az állami nagytőke maffiája ellen szerveződött pl. szicíliai Cosa nostra.
Nade: "mutassunk még feljebb az erkölcsön, de még annál is tovább!":
A buddhizmusban azt tartják: "Ha nincs már tao, (vagyis a jin jang, ami maga az élet, vagyis a Teremtő természet) akkor az emberek elkezdenek szeretetről beszélni, ha már szeretet sincs, akkor elkezdenek erkölcsről beszélni, ha már az sincs akkor elkezdenek törvényről meg jogról beszlni!" Na ebből is látszik, hogy már nagyon a moslékosvedér alján tart, ez a nyugati zsidó felfogású "civilizáció!?, társadalom?" inkább már "massza" sajnos!
684 #6 atacama
- 2019-06-08 15:35
Polgármesterek,vejkók.. hej de nagyon egy kallantyúra járnak ezek mindenhol..
pl:lölö és vejkója..pl:orbánc és vejkója..hogy a rángás már beleállhatna valahol egy mutatóújjba...s_ratata
139 #7 jozsef toth
- 2019-06-08 17:27
267 #4 Perle !
Mirol beszeltek?
Szarok a dragokra engem senki a 30 ev alatt nem kenyszeritet ,hogy egyem igyam ,szijvan!
Jaha van ra igeny ,mert idiota az idiota akkor nekem semmi problemam !
Joga van minden normalis embernek nemet mondani!
Ezert nem a vezetok a bunosok!
Azok akik akarjak!
Engem miert nem tudnak ezzel baszogatni?
Mert NEM ERDEKELL!
139 #8 jozsef toth
- 2019-06-08 17:30
Engem isten szeret es vigyaz ram:Ds_hihi:@
gerry kaveja jobb nekem mint a vilag osszes dradja!s_proszt
80 #9 monguzking
- 2019-06-08 20:10
én ugy gondolom hogy füvet engedélyezni kénne mert akkor annyira olcso lenne hogy fiatalok nem nyulnának szintetikus drogokhoz--persze még szükséges lenne spiritualitást is tanitani iskolákban...
139 #10 jozsef toth
- 2019-06-09 00:47
80 #9 monguzking!
Ne almodozzzzz!
Meg renbes dohanyt se engedik ,hogy magadnak termeld!
Majd ha zsido engedi mit az usa-ba JOGILAG !
Akkor szabad! De csak annak engedik meg a termesztest es az arulasat a ki jol fizet$,.
Vagy jo nyal!
De a zsidot jobban erdekli $ mert az utan ott veszi meg ahol akarja nyalokat!:P
75 #11 talpi
- 2019-06-09 04:53
Jól mondod Józsi. Senki nem kényszerít rá senkit, hogy, szippantsa-szívja, vagy nyalja, nyelje.
Senki nem kényszerít senkit a qrvaságra sem, mégis vannak bőven, úgy politikai, mint más területen. -Miért?
Mert "igény van rá,
-mert gyenge az emberi tartás/ha van még?//
-mert ezt látta a saját családjában
-mert a politika erre felé tereli az /emberek ?/ tudatát
Mi több, még segíti is őket, hamisságból és tervszerűen, hiszen, kell az ördögi tervhez-
Nos Gerry. már csak egy jó kv és minden rendben. Hagy "kábuljak" tovább s álmodozzak, hogy minden rendbe jön, :)
238 #12 bivaly
- 2019-06-09 06:52
Talpi !

Az egész tisztán politika ! Létrehozzuk, hogy utána "küzdhessünk ellene" ! Az iskola mára a politikailag korrekt elhülyítés terepe ! Írhatom tovább is a listát , de minek ?

Mindenkor voltak élvhajhász nők, és élvhajhász férfiak. De nem volt sem strici, sem madame !!!

A világ már úgy lett kialakítva, hogy a hétköznapi értelemben erkölcstelen. Ez ma túlburjánzik, mert nagy tömeg, nagy haszon, ezáltal többször van szem előtt. A mocsok rászoktatása, kifinomult módszerekkel történő ráerőltetés, utána a tudott következmény a "jaj Istenem, ez hogyan történhetett ?", szemforgató aljassága.

Nem tudsz olyan dolgot mondani, ami evvel ne lenne összefüggésben ! Minden milliméternél ott a jól észrevehető politikai szándék, segítség, tudatos ténykedése ! Evvel szorosan összefügg a múltkor máshol tárgyal törvény, jog, és "igazságszolgáltatás !

Mindenkor voltak nagyivók, az "alkohol" nem létszükséglet, de amikor rátelepszik egy ipar és hitelre ad, szándákos háttérrel, vagy orrba szájba reklámoz, akkor van (lesz ) gond.

Ezek a "devianciák" alapvető részei a tömegek feletti uralkodásnak, nélkülük nem az adott hatalom lenne a hatalom.

A kígyó a farkába harapott.
139 #13 jozsef toth
- 2019-06-10 00:33
Meg valami erdekes!
Es eleg fura!
Itt is a tevebe mutogatjak ,hogy megint meg fogtak dragos egyeneket.
DE az 50 allamba SOHA-SE vot a hirekbe,hogy Dr,nagy beosztasu politikus ,ugyved ,.....lebukot volna a DRAG miatt.

Csak a szinesz vilagba neha feszegettek,de azok mennek a specialis DRAG elvono helyekre.
NEM BORTONBE!!!
Es utanna vissza Halivudba!

2 esetet tudok itt Floridaba ahol egymas utan mind a 2 RENDOR fonok DRAG miatt ment dutyiba!
A helyseg neve ;Callahan, FL;
Es ez volt KB 25 eve.
Csak az a kerdes ,hogy se elotte se azota senki!?

Filmet forgatnak a NAGY TV nezoknek,MIAMI mindig a FILMBE a rendorok megfogjak a rossz drag dilereket!

Erdekes akkor megis s_hihihogy letezik az ami megis csak jo bisznisz. Mert naponta 5 ember a MIAMIBA a korbonc asztalon vegzi mint DRAGGAL kapcsolatos HULLA!

Ez nem csak DUMA!
Mert valaki ott dolgozott, mint orvos es tole hallottam!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.95 másodperc
3,399,744 egyedi látogató