Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsidó sportkomplexum: még hiányzik a 'hivatalos pecsét'

BelföldFuss az életedért! A tervek szerint a nyári zsidó sporteseményen jelenthetik be hivatalosan is az új fővárosi kulturális és szabadidő sportlétesítmény építésének részleteit.

Erről Deutsch Tamás beszélt pénteken egy sajtótájékoztatón, amelyet a 15. Maccabi Európa Játékok magyar főszervezői tartottak abból az alkalomból, hogy két hónappal a hivatalos kezdet előtt tájékoztatót adjanak a rendezvény előkészületeiről.

Pár héttel ezelőtt Zugló önkormányzata gyakorlatilag az állam rendelkezésére bocsátott egy területet, amelyet jelenleg a kormány szakértői vizsgálnak. Ahogy megírtuk, sokan ezt a területet képzelik el egy majdani többfunkciós közösségi térnek, amelyet a magyar állam – korábbi vállalásának megfelelően – építene meg a magyar zsidóság részére.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője a sajtótájékoztatón a Neokohn kérdésére azt mondta, hogy

a Maccabi Európa Játékok egyik gyümölcse lesz a következő években megépülő komplexum, amelyet a Maccabi VAC (1906-ban alapított cionista sportklub) és a Mazsihisz, mint a verseny két szakmai partnere közösen fognak gondozni.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a kormány szándéka továbbra is határozott, és a tervek szerint a részleteket az arra hivatott állami felelősök a játékok ideje alatt jelenthetik be.

Kérdésünkre azonban sem a Maccabi VAC, sem pedig a Mazsihisz képviselői nem tudtak semmi konkrétumról beszámolni. Mint mondták, a „hivatalos pecsét” még hiányzik a terv mögül.
Fotó: Neokohn

A politikus, korábbi sportért felelős miniszter kifejtette: 40 ország 2200 versenyzője és 800 szakmai segítője vesz részt a július 29-e és augusztus 7-e közötti budapesti eseményen, amelyet az MTK stadionjában Áder János köztársasági elnök nyit meg.

Németország 297 versenyzővel érkezik,

a magyar delegáció – rekordnak számító – 214 sportolót delegálva az egyik legnépesebb küldöttséget adja.

A mintegy ötmilliárd forintos állami támogatással szervezett, kiemelt biztonsági kockázatúnak számító rendezvényről izraeli és magyar biztonsági szakemberek hosszú ideje egyeztetnek már. Csaknem 500 önkéntes is részt vesz a 12 helyszínen zajló sport, kulturális és vallási eseményen — tette hozzá Deutsch.

Minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvényének vallási és kulturális szakfelelőseként a Mazsihisz elnöke, Heisler András arról beszélt, hogy az eseménytől a magyarországi zsidóság megerősödését remélik.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke is a rendezvény közösségi lehetőségeinek fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, presztízskérdésként kezelik, hogy a 214 magyar sportoló a lehető legsikereseben képviselhesse a magyar színeket, ehhez 20 fős – zömmel önkéntes szakemberekből válogatott – sportvezetői háttércsapatot is toboroztak.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a 15. Európai Maccabi Játékok az első zsidó sportolókat felvonultató prágai kontinensviadal 90. évfordulójára is emlékezik. A versenyre mindenkit várnak, visszajelzések szerint csaknem ezer külföldi turista is a játékok miatt érkezik Budapestre.

Összességében a 3000 résztvevő 27 ezer vendégéjszakát generálva jelentősen hozzájárul a nyári főszezon turisztikai bevételeihez.

Az eseményről Deutsch szerint „szerény, visszafogott” kampánnyal a következő hetekben értesülhetnek majd a fővárosban, ahol 78 hídlobogóval és egy belvárosi ház hatalmas épülethálóján is hiretik majd a versenyt.
Link

Hozzászólások

174 #20 victorya
- 2019-06-09 22:50
A magyar honvédség is segíti a határőrizetet. A cikkben arról is szó van, hogy a nyáron többletfeladataik lesznek,többek közt a maccabi játékok biztosítása is. https://magyarnem...t-6981857/
Akkor tele lesz a főváros kordonokkal, ellenőrző pontokon állomásozó gépfegyveres katonákkal. Akárcsak az európai fővárosok nevezetességei körül. Nyilván az in-kal=cahal is rásegít erre. Borítékolható, hogy itt is maradnak azok a gépfegyveresek, mint ahogy pl az Eiffel-torony körül. Ha jól emlékszem pár éve valamilyen futballhuligánok randalírozása miatt kezdék el katonailag védeni. Nos, katonák adottak, sportesemény úgyszintén, már csak a balhé hiányzik...
75 #21 talpi
- 2019-06-10 18:39
victorya
- 2019-06-09 23:50
Ne aggódj, ezt is megoldják, ezeknek semmi sem szent, főleg, ilyen kétlaki vezetéssel.
München 1972, emlékezz csak,,,,
174 #22 victorya
- 2019-06-10 21:44
talpi!
Koromból adódóan nem emlékszem, mi történt Münchenben 1972-ben, sőt, nem is tudtam erről az eseményről, de utána néztem.
Meg hát, ezektől bármi kitelik, csak hogy tovább kavarják a maceszt.Akadna a torkukon a gombóc!
Meglátjuk mi lesz, a vak is megmondta....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
3,399,737 egyedi látogató