Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ismét kiadják németül a Mein Kampfot

KülföldMikor "terrorkönyvet" említettek a felkonfban, a talmudra gondoltam, majd a kommunista kiáltványra, erre itt van a Harcom. Akkor a cion bölcsei bõrkötéses is jöhet, ugye? A második világháború vége óta elõször, tudósok kritikai jegyzeteivel ellátva januárban német kiadásban ismét megjelenik a Mein Kampf, Adolf Hitler politikai kiáltványa.

A müncheni Kortárs Történelmi Intézet (IfZ) négyezer példányban nyomtatja ki a 3500 jegyzettel ellátott kötetet - ismertette szerdán a BBC News.

Az intézet igazgatója, Andreas Wirsching elmondta: a szakértõk kommentárjaival kibõvített kiadás "eloszlatja a könyvet övezõ mítoszt". A könyv kiadását ugyanakkor zsidó csoportok bírálták, szerintük nem lenne szabad újra publikálni náci munkákat.

A Mein Kampf elõször 1925-ben jelent meg, nyolc évvel Hitler hatalomra jutása elõtt. A náci Németország elbukása után a szövetségesek a könyv kéziratát átadták Bajorországnak.

A német hatóságok eddig nem engedélyezték a könyv újranyomását. A német törvények értelmében azonban 70 év után lejárnak a szerzõi jogok, így januártól a kiadók szabadon felhasználhatják az eredeti szöveget.

A német illetékesek azonban bejelentették, hogy korlátozni fogják a kiadás lehetõségét, mert attól tartanak, hogy a könyv újranyomása feltüzelheti a neonáci érzelmeket.Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-12-02 14:22
Itt a lényeg:
"tudósok kritikai jegyzeteivel ellátva".
Mindenki tudhatja, milyen "tudósok" és milyen "magyarázatok" lesznek majd benne...

Amúgy én olvastam magyarul. Igencsak tanulságos!
33 #2 vizilo
- 2015-12-02 15:05
A könyvet lehet mas nyomdakban is kinyomtatni barmilyen mennyisegben mar nincsen " Nemet " csak a meseben es multidöben ...)
192 #3 von Dorlatosch
- 2015-12-02 15:34
Az idõzítés sem véletlen. A feltüzelés után jöhet a levizelés.
69 #4 Szalonna
- 2015-12-02 17:33
Ez egy elhazudott változat lesz.
116 #5 livia
- 2015-12-02 22:07
Miért nem eredetiben adják ki? Kinek hiányzik egy két fajszidó hozzáköpés. Tükörben!
233 #6 Ulti Mate
- 2015-12-03 00:48
És milyenek azok a neonáci érzelmek? Nem a náci érzelmeket tüzelné fel és újnácikat akarnak szülni vele, tehát ellentétet szülni és belsõ viszályt elõidézni? DE!!! Mellesleg a lehet hogy figyelõnek berakott Hess-t - hamár meg is kapta ezt a jelentést a hessz - diktálni tették be mellé, csakhogy lássuk azt, hogy tényleg hitler írta. Na de honnan?
99 #7 MORMOTA1968
- 2015-12-03 19:01
A zsidó felsõbbrendû ideológiát vették át Hitlerék. Apropó!
Ha már zsidó bírálatról van szó, a Mein Kampf-ot illetõen, a
saját kis gyûjteményüket, a Talmudot mikor fogják górcsõ alá venni? Na az aztán a gyûlöletkeltõ! Gój gyûlölõ gyûjtemény beteg agyú tanításokkal.
116 #8 livia
- 2015-12-03 20:02
Nézzük már meg Hitler gyermekkorát, neveltetését. Vagy tévednék? Volt kitõl tanulnia. Egyébként még nem olvastam a "Meinkampfot". Ami késik, nem múlik.
2 #9 gerry
- 2015-12-03 20:13
Felteszem nektek Word formában... kis türelem meinkamp-ot terem.

Ma átkonvertáltam HTML formából, egybe füztem és már csak a festés (mázolás) van hátra, hogy szép legyen és üde...

www.cede.ch/covers/catalog/10310000/10310808_1_50.jpg

(ez az egyetlen könyv - a technikaikon kívül - amit németül is elolvastam, de ti a magyar fordítást kapjátok, amelyikbe még nincs belepofázás meg ferdítés!)
4 #10 Posta Imre
- 2015-12-03 20:25
Gerry, macesz receptes könyv fordítás is érdekelne. Van esetleg ilyen fejezete a Führernek? Akkor újra belekezdek. Már egyszer majdnem kiolvastam, németül, de nem jutottam el a végéig, így ma sem tudom, hogy ki volt a gyilkos. Ettõl olyan izgalmas.
2 #11 gerry
- 2015-12-03 22:32
A maceszos-receptröl (alapanyaga) is szó van a könyvben:
( Imre, nem tudod meg ki a gyilkos mert Lázár éppen most titokzatosíkosította újabb 80 évre!)
E nép erkölcsi és egyéb tisztasága egyebekben is külön fejezetet érdemel. Hogy a víznek nem barátai, azt már a külsejük is elárulja. Errõl az ember, sajnos még csukott szemmel is meggyõzõdhet. Nemegyszer egész rosszul lettem ezeknek a kaftánosoknak bûzétõl. Ehhez járult még mocskos ruházatuk és kevésbé vitézi külsejük.
Mindez már önmagában sem valami vonzó, elijed tõlük azonban az ember, hogyha testi tisztátlanságuk mellett e "választott" nép lelki szennyfoltjait is felfedezi.
Semmi sem tudott engem rövid idõ alatt annyi meggondolásra bírni, mint a zsidóság bizonyos területeken való tevékenykedésének alapos megismerése. Nem létezett semmi gazság vagy becstelenség fõleg kulturális téren , amelyben legalább egy zsidó ne lett volna részes. Mihelyt egy ilyen gennyes sebet az ember óvatosan felvágott, mindjárt rábukkant egy zsidócskára, akár a férgekre a rothadó testben.
Különösen súlyosan esett latba nálam a zsidóságnak a sajtó, a mûvészet, az irodalom és a színház terén kifejtett tevékenysége. Itt hiábavaló volt minden kenetteljes mentegetõdzés. Elég volt, ha az ember egykét hirdetõoszlopot szemügyre vett, és azon meglátta a szörnyû színházi és mozimûsorok szellemi szerzõinek agyondicsért nevét, hogy az ember szíve hosszú idõre megkeményedjék a zsidósággal szemben. Ez a métely és szellemi pestis, amellyel a nép lelkét megfertõzték, rosszabb az egykori fekete himlõnél. S méghozzá milyen óriási mértékben gyártották és terjesztették ezt a mételyt! Természetesen minél alacsonyabb a lelki és szellemi szintje egy ilyen "mûvészeti" nagyiparosnak, annál nagyobb a termékenysége. Emellett nem szabad szem elõl téveszteni azt a tényt sem, hogy egy Goethére kb. tízezer ilyen firkászt ad a természet a világnak, akik azután bacilushordozóként mérgezik a lelkeket. Lehetetlenség volt észre nem venni a zsidóság óriási arányszámát azok között, akiket a természet erre a szégyenteljes szerepre szánt.
Vagy talán éppen ebben keresendõ kiválasztott voltuk?


részlet a könyvbõl amit 90 éve vetett papirra Hitler. Ismerõs? Nem csoda, ha át akarják fésülni a könyv tartalmát az új kiadásnál...

De... fözzetek magatoknak!s_huh

http://www.postai...Kampf.docx / http://www.postai...nKampf.pdf
4 #12 Posta Imre
- 2015-12-04 06:12
Nagyon rendben van, vagy 14 éve olvastam utoljára, meg "szûzen".
Azért sejtem ám ki a gyilkos és mi a mû vége. Ügyi vagy, hogy felszerkesztetted.

Azért megjegyzetelem, hogy "kutatók" szerint nem õ írta, mert se elõtte, se utána semmi. Ha meglelem az anyagot, ahol errõl beszélnek, felteszem. Persze nem magyarul van. https://www.youtu...NLapOoUDYE

Hitlert tartják Izrael alapítójának és ez nem vicc!
2 #13 gerry
- 2015-12-04 20:38
"Azért megjegyzetelem, hogy "kutatók" szerint nem õ írta, mert se elõtte, se utána semmi"

Szerintem azér' mer' elötte is dóga volt utána meg nagyon...

A börtönben meg ideje volt.

A kutatóknak én nem hiszek. Eljátszották a bizalmamat és annak annyi.
:|

persze lehet, hogy nem ö fogalmazta "készre" ... viszont a tartalom az ö élete (kicsit idealizálva)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
4,440,196 egyedi látogató