Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hangol már az RPG...

KultúraÚjabb botrány a VOLT Fesztiválon
Történelmet írunk. RPG a Volton? Ilyen még nem VOLT ! De lesssssz!!! – posztolta ki közösségi oldalára június elején a soproni illetőségű, beszédes nevű RPG zenekar. A hardcore alapokon szélsőjobbos szövegeket játszó együttes ekképpen tudatta rajongótáborával, hogy valóban különleges pillanat lesz az idén huszonhetedik alkalommal megrendezett fesztivál (és persze a zenekar) életében, amikor felcsendül a színpadáról mondjuk a „Szuronyt szegezz” című szerzemény.

A VOLT Fesztivál hosszú utat járt be, míg végül felengedték színpadukra az első szélsőjobbos zenekart. A balliberális szcénából indult fesztivál és szervezői azután hangolták át a fesztivált egyre inkább NER-baráttá, hogy a miniszterelnök legidősebb gyermeke, Orbán Ráhel kezdett el sertepertélni a házuk táján. Az azóta magát az édesapjától független hatalmi erőközponttá kinövő, saját lábán álló Orbán-lány kezdetben még csupán szakdolgozati témául választotta a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda által szervezett fesztiválokat, majd később munkakapcsolatba is került velük.

Azóta hirdet a VOLT Fesztiválon a Magyar Posta, a Nemzeti Közművek (tényleg, valaki árulja el, egy versenytárs nélküli állami cégnek miért érdeke bárhol is hirdetni?), a Szerencsejáték Zrt., az Agrármarketing Centrum, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (igen!), valamint Schmidt Mária kormánybiztos is itt éli ki Orbán-rajongását, aminek köszönhetően a miniszterelnök beszéde hangzik el a színpadról a két koncert közötti szünetekben. (Ahogy állítólag majd a nemsokára kezdődő idei Balaton Sound fesztiválon is felcsendül az immár hírhedtté vált reklámfilm.)

Az RPG tegnap lépett fel a VOLT Magenta Színpadán, mint a „Sopron zenél 2018” verseny győztese, a koncerten résztvevők szerint szerény sikerrel. A banda zenei világa leginkább a szintén soproni Moby Dick-et másolja. Szövegeikben elsősorban a katonanosztalgia jelenik meg a naiv festők színvonalán: „dörren a puska és robban a gránát / mindenütt ég a határ / bömböl az ágyú és szántja a földet / körülötte a halál” (Részlet a „Hogy ha (sic!) a gépünk” című számukból.)

Az ártalmatlan katonadalokat dalolászó amatőr zenekar képét némiképp beárnyékolja, hogy a csapat idén márciusban Budapesten fellépett egy Szálasi Ferencre, a nyilas terror „nemzetvezetőjére” emlékező koncerten, amelyen több nyilas zenekar is képviseltette magát. A nyilaskeresztes buli után tehát három hónappal, csütörtökön a VOLT Fesztivál színpadán is kipróbálhatta magát az RPG. Arról nem szól a helyszíni tudósítás, de több mint valószínű, hogy a hungarista zenekar koncertje előtt is levetítették a színpadon Orbán Viktor beszédét.

Kerestük a VOLT Fesztivál szervezőit, hogy kommentálják az információnkat a hungarista zenekar szerepeltetéséről a rendezvényen. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2019-06-29 07:46
Írják a fenti cikket a kommunista terror haszonélvezőinek utódai, mai haszonélvezői ! Amikor az MSZP rendezvényein fellépő igen magasan "jegyzett" ( értsd kiváltságosan túllihegett, hájpolt, futtatott, agyondícsért) ballib zenekarok és énekesnek minősített egyedek danorásztak, akkor nem volt ugatás, ugye kis ÁVO-s ivadékok ?
4 #2 Posta Imre
- 2019-06-29 07:58
Bivaly, ezek azok jobbról és balról is. Ezt te tudod legjobban, vagy legalábbis szakmabéliként. A tenden-cia az "érdekes"....
684 #3 atacama
- 2019-06-29 08:07
Az RPG tegnap lépett fel a VOLT Magenta Színpadán,
jobb lett volna azt olvasni hogy "a rendezvény fő szinpadába egy RPG csapódott be hatalmas robbanás rázta meg az egész környéket,amit tetézett a büfék fritőz olajainak belobbanása,tűzvész által megsemmisült dzsemborit végül a kiérkező tűzoltók jótékony,hűs vízsugarai mosták el...
Ezek a legolcsóbb és a legdrágább ételek a VOLT-on
https://www.origo...=hirkereso
:(
4 #4 Posta Imre
- 2019-06-29 08:15
vignette.wikia.nocookie.net/battlefield/images/9/97/Rpg7a6dm.jpg
684 #5 atacama
- 2019-06-29 08:43
69 #6 Szalonna
- 2019-06-29 15:22
Minden fronton megy az ébresztés, a társadalom meg egyre hülyébb és nem ért semmit, semmiből, már ha van még hova hülyülni..
8 #7 miskolcilaci
- 2019-06-29 21:13
Megmutatják, mert úgy is mindegy.
Egy ki ízelítő az újabbaknak:

A donbaszi bunkerek gyermekei
https://www.youtu..._sKsLlD3CE

A háború igazi arca
https://www.youtu...8jopzWyuKY

Gorlovkában az ukránok irtják a civil lakosságot - három kisgyermeket a fürdőkádból bombáztak
https://www.youtu...l-98HRT4mU


A "Félelem és reszketés Debalcevóban" kirándulás
https://www.youtu...1f2_g9VemE


Élni akarunk! SHOCK 18+
https://www.youtu...j9167_pwgc

Rengeteg videót töröltek. A "lajtosabb" verziók maradnak meg.
1313 #8 zoli
- 2019-06-30 08:44
Nem is tudom elképzelni,mennyire "nemzetközi" akció egy ilyen,MOSAD,CIA ,MI6, orosz,kínai egyéb hírszerzés!Az ázsiai ázsió mindenkinek jól jönne,meg is tesznek mindent,hogy a jiddis félpöcsűek hazát találhassanak!Szervezett provokatív akció,csak a hülye nem látja! Meg lesz a böjtje,lesz retorzió bőven! A félagyú "vesszen trianon"tábor,meg überszabadnak érzi majd magát,mert egy ilyen koncerten jól ki tudja magát ordítani!Mit sem sejt,hogy saját sírját ássa nótaszóval! De legyen,ahogy lennie kell!

Ja tegnap jó helyről kaptam infót,hogy aki nem lenne benne biztos,az könyvelje el,hogy nagy cselekvés,és vélemény formáló felület ez itten.Meg a face ilyen témájú cikkei is! Szóval mint a viccben: Tudják,hogy tudjuk,hogy tudják...!!s_Laptop
Allelúja!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,890,997 egyedi látogató