Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Budapestre jön a NATO kibervédelmi stratégája

BelföldHárom évvel ezelőtt ismerte el a NATO a kiberteret mint műveleti terület, amelyben ugyanúgy képesnek kell lennie magát megvédenie, mint a földön, levegőben, vízen és az űrben. Ez az új tér pedig már ma is olyan háborús konfliktusok helyszíne, amelyek a hétköznapi ember számára láthatatlanok.

A témával kapcsolatban még háromév után is sok kérdés merül fel: kik harcolnak itt? Kiberzsoldosok? Esetleg nemzetállamok által megbízott kiberbűnözők?
Mit tehet a NATO? Mire kell készülnie a politikai döntéshozóknak?

A kérdésekre Clare Lain, a NATO kibertérben végrehajtott műveleteinek keretrendszeréért felelős stratégiai kutatója tudja a választ. A világszinten elismert stratéga, közvetlenül a NATO Kibervédelmi Központjából érkezik majd a 15. évfordulóját ünneplő ITBN CONF-EXPO-ra, 2019. szeptember 25-én, hogy megossza velünk napjaink és holnapunk kibervédelmi jövőjéről alkotott elképzeléseit.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://itbn.hu/index.php/hu/regisztracio

Link

Hozzászólások

1368 #1 Karpatkanyar
- 2019-07-01 17:34
Amerika a tavaly valtoztatta meg a katonai doktrinajat. A lenyeges eleme ennek, hogy a kiberterben zajlo tamadas eseten is mini NUKe-kal valasztamadasi jogot ad Amerikanak.
Vagyis, ha egy bizonyithatoan egy orszaghoz köthetö kibertamadas eri az Amerikai nemzetbiztonsaghoz tartozo intezmenyeket, akkor Amerika nehany mini atombombaval megszorja a delikvens orszagot.
A bombak, meg az atombombak sem tudnak akkora kart tenni, mint pl, egy kibertamadas eseten Amerika összes aramszolgaltatojanak kikapcsolasat. Teljes lebenitasa ez egy orszag infrastrukturajanak.
Vagy behatolas egy atomerömübe, vagy egyszerre többe is, es a hütörendszert lekapcsolni, meghibasitani. Fukushima jelenseg lepik fel es amennyiben az összes atomerömü ellen egyszerre törtenik a tamadas, akkor aramhiany lepik fel es nagyon sok területet le kell kapcsoljanak az aramellatasrol. stb.
1368 #2 Karpatkanyar
- 2019-07-01 18:47
Ezt a cikket nem artana kitenni az oldalra.
https://vilagterk...ti_Hirhalo

Chuck Norris Bibi es most Orban kampanyolo, meg Steve Bannon europai szelsöjobboldali partok egyesitesi tevekenysege a tema.
267 #3 Perle
- 2019-07-11 09:42
Lecserélték a magyar vezetőt a bp-i nato kórházban:
http://www.honved.../cikk/1840

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,386,660 egyedi látogató