Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Breaking News

KülföldEz olyan "cuki"! Fél éve megfilmesítették előre, nem? De! Hunter killer Link Mint a moziban. Vagy igaz, vagy nem, de inkább nem. Több, nem hivatalos helyről érkező hír szerint, Alaszka partjainál egy amerikai tengeralattjáró befogott egy orosz tenger alatt járót. Az orosz tengeralattjáró komoly kárt szenvedett, tűz ütött ki rajta, 14 tengerész meghalt, de sikerült nekik hazamenni. Az amerikai tengeralattjáró elsüllyedt. Olyan értesülés is van, hogy az amerikaiak kiber támadásra készültek az orosz elhárítás ellen. Az orosz tengeralattjáró ezzel kapcsolatban egy kábelt akart átvágni. – Mind a két fővárosban válság tanácskozás ült össze.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2019-07-04 09:41
https://index.hu/..._a_halott/

Kigyulladt egy orosz nukleáris tengeralattjáró: 14-en meghaltak
LovasG
LOVASG
KÖVETÉS
TEG
2019.07.02. 15:44
MÓDOSÍTVA: 2019.07.02. 16:03

Az orosz média jelentése szerint kigyulladt egy tengeralattjáró, és meghalt a tizennégy fős legénység. A védelmi minisztérium megerősítette a történteket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „nagy veszteségnek” nevezte tragikus balesetet, hozzátéve, hogy az elhunytak között két olyan kapitány is van, aki Oroszország hőse kitüntetést kapott.

A Moscow Times szerint baleset még hétfőn történt, az RT pedig úgy tudja a tüzet sikerült megfékezni, és a legénység halálát füstmérgezés okozta.

Nukleáris meghajtású volt a balesetet szenvedett orosz tengeralattjáró, amelynek fedélzetén tizennégy tengerész meghalt - közölte az RBK orosz hírportál alapján az MTI. Az RBK értesülései szerint egy ASZ-12-es Losarik típusú tengeralattjáróról van szó.

A norvég Sugárzási és Nukleáris Biztonsági hatóság időközben közölte, hogy a Barents-tengeren történt balesetet követően nem regisztráltak kirívóan magas sugárzási szintet a régióban.

"Vizsgálatokat végeztünk, de nem figyeltünk meg túl magas sugárzást a térségben" - közölte Per Strand, a norvég hatóság vezetője a Reuters hírügynökséggel. Azt mondta: az orosz hatóságok arról tájékoztatták, hogy gázrobbanás történt a tengeralattjáró fedélzetén.

KAPCSOLÓDÓ
Autós újság buktatta le a kísérleti orosz tengeralattjárót
Autós újság buktatta le a kísérleti orosz tengeralattjárót
Kérnék egy Mercedes-címlapfotót! Atom-tengeralattjáró lett, maradhat?

Az orosz védelmi tárca nem ismertette a július 1-jén balesetet szenvedett jármű típusát, sem meghajtásának módját, mindössze annyit közölt, hogy a tengerészek tudományos-kutatási célokat szolgáló mélytengeri merülőjárművön keletkezett tűz miatt vesztették életüket.

A hírek alapján a hadsereg részére mélytengeri küldetést teljesítő kutatótengeralattjárón történt a tragédia Oroszországtól északra, Murmanszk tartományban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet vagy robbanást, de a tengeralattjárót az orosz hadsereg kikötőjébe, Szeveromorszkba vitték, és a történtek miatt hivatalos vizsgálat indult.


2000-ben már történt egy orosz tengeralattjáró-tragédia: a Kurszk atomtengeralattjáró teljes legénysége, 118 ember veszett oda. A Kurszk a legfejlettebb orosz tengeralattjárók egyike volt: arra tervezték, hogy elbírjon egy amerikai repülőgép-hordozóval és annak teljes kíséretével.
267 #2 Perle
- 2019-07-04 12:25
"Dynamic Mongoose (July 2nd-14th) This is an annual NATO-led anti-submarine warfare exercise. This year’s exercise involves naval and air forces from Canada, France, Germany, Poland, Spain, Turkey, United Kingdom and the United States, as well as host nation Norway. Nine surface ships, four submarines and four maritime patrol aircrafts will participate."

A jelenleg folyó orosz ellenes észak-atlanti hadgyakorlat.
267 #3 Perle
- 2019-07-07 19:40

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
4,461,926 egyedi látogató