Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ursula von der Leyen jóváhagyására kérte Donald Tusk az Európai Parlamentet

KülföldMilyen "ciki" már, hogy a német hadügyminiszter és a V4-ek együtt kavarnak! Á, nem hadi helyzet van, csak amolyan "véletlen" lopakodó "nőies" szőkeség. Ügyesek. A sok hülye meg semmit nem ért most sem. HÁBORÚ!
Ursula von der Leyen jelöltségének jóváhagyására kérte az Európai Parlamentet csütörtökön Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, hogy a jelenlegi német védelmi miniszter lehessen Jean-Claude Juncker utódja az Európai Bizottság élén.

Az uniós tagországok állam- és kormányfői a hét eleji csúcstalálkozójukon meglepetésre Von der Leyent jelölték a brüsszeli testület elnökének.

Tusk az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólalva leszögezte, hogy a főbb uniós intézmények vezetői tisztségeiben most először sikerült tökéletes nemi egyensúlyt elérni a jelöléseknél. "Remélem, hogy ez ösztönözni fogja a képviselőtestületet a döntése meghozatalakor" - jelentette ki.

A volt lengyel kormányfő hangsúlyozta, hogy bár nem a csúcsjelölti rendszer volt végül a meghatározó, demokratikus döntés született.
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke beszámol a közelmúltban zajlott EU-csúcsról és az EU-tisztújítás eredményeiről az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2019. július 4-énForrás: MTI/EPA/Patrick SeegerKiemelte, hogy időben sikerült tető alá hozni a tisztújítási kompromisszumot, sokkal gyorsabban, mint legutóbb, öt évvel ezelőtt.

Az EU-párti erők közül a jóváhagyást illetőleg leginkább vonakodó zöldpárti frakciónak Tusk azt üzente, hogy részvételük a döntéshozatalban egész Európának a hasznára válna.

Győri Enikő fideszes EP-képviselő a vitában hangsúlyozta, hogy bukásra vannak ítélve azon kísérletek, amelyek nem veszik figyelembe az emberek akaratát, márpedig májusban a választást az Európai Néppárt nyerte meg, így neki kell adnia a bizottság elnökét.

Hozzátette, hogy a csúcsjelölti rendszeren már túllépett a történelem, s ennek köszönhetően esély van egy új kezdetre.
Elindulhatunk egy kiegyensúlyozottabb és józanabb irányba. Egy olyan EU irányába, amelyben az erős tagországok szorosan együttműködnek egymással és az uniós intézményekkel,
nem túlterjeszkedve a szerződéses szabályokon, egymás alkotmányos identitásának kölcsönös tiszteletben tartásával, megőrizve a kontinens keresztény gyökereit és szembeszállva az azokat a bevándorlás révén megváltoztatni kívánó törekvésekkel - jelentette ki.

Az EP várhatóan július közepén fog szavazni a német miniszter jóváhagyásáról, és egyes elemzők szerint szoros eredményre kell készülni.
Ursula von der LeyenForrás: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Ursula von der Leyen kevesebb mint 24 órával a kiválasztása után, szerda délután Strasbourgba látogatott, ahol részt vett az Európai Néppárt frakcióülésén, és egyéb megbeszéléseket is folytatott, csütörtökön pedig a szülővárosában, Brüsszelben tölti a napot, ahol többek között Donald Tuskkal és Jean-Claude Junckerrel fog tárgyalni.
Tisztában vagyok vele, hogy el kell nyernem, ki kell érdemelnem az Európai Parlament bizalmát,
és ezért segítséget kérek abban, hogy egy csapat lehessünk" - mondta sajtóhírek szerint a tárcavezető a néppárti képviselőknek.
Link

Hozzászólások

1368 #1 Karpatkanyar
- 2019-07-04 21:05
A HH azt nyom le Európa népeinek torkán, amit nem szégyell. Általában könnyen zsarolható személyeket szeretik, mert azok az igazi kezesbárányok!
267 #2 Perle
- 2019-07-04 22:35
Fogjátok föl pozitívan! Már annak is örülnünk kell, ha egy nő csókolja végig időről időre Európa kormányfőit, nem pedig a botladozó Zsanklód. Talán emiatt szavazták rá annyian. Csak nehogy ez legyen a veszte is.:D
A történelem ismétli magát. Az orosz ellenes német nőszeméllyel viseltetnek majd közös vh-t Oroszország ellen. Egy ilyen új vezető kellett Európának.:o
1368 #3 Karpatkanyar
- 2019-07-04 22:56
Perle, ez az Ursula von der Leyen, magyarul szó szerint Medve a Laikusoktól, a 7 gyermeke mellett befogadott a házába migránst is. Közben a német hadsereget levircsaftolta: alig van nekik harcba vethető tankjuk, vagy repülőgépjük. Megengedte a hadseregben a buzulást, és egyéb ilyen finomságok köthetőek a nevéhez.
6 #4 anzsi a macska hala
- 2019-07-05 09:06
Ez az ursula az eu linder bélája. Nincs új a Nap alatt.
238 #5 bivaly
- 2019-07-05 21:22
Perle !

Ma láttam a híradóban avval a vén szar trottlival együtt . Tragédia ahogy kinéz, látszanak rajta a drótok ! Meg ugye, itt lehet jól látni, hogy mekkora lengyel az a Tusk, meg kinek akar jót !? Aszongya a pali, hogy " mi megválasztjuk a nőket"! Meg kellene kérdezni ettől a marhától, hogy mikor látott nőt utoljára ? Mert ez nem nő ( nem hölgy, lady, woman ) csak nőnemű ! Nagy ám a különbség ! Politikailag meg pláne.
267 #6 Perle
- 2019-07-07 11:28
Megválasztják a német asszonyt, de máris kértek tőle az amerikaiak valamit:
Küldjön a német hadsereg szárazföldi erőket Szíriába, az amerikai katonákat tehermentesíteni.
https://russian.r...nye-voiska
Pelikán elvtárs sokkal többet várt a kérésre.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
4,462,001 egyedi látogató