Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kazahsztánban indul az adósság-elengedés program

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2019-07-06 16:15
https://444.hu/20...ablobandat

Letartóztattak egy hét orosz titkosszolgálati tisztből álló fegyveres rablóbandátA Meduza, illetve több orosz forrás szerint egyéves megfigyelés után az orosz rendőrség lecsapott egy különleges alakulatoknál szolgáló titkosrendőrökből verbuválódott fegyveres rablóbandára. A moszkvai katonai bíróság egyelőre ötüket előzetesre, kettejüket házi őrizetre ítélte.

A csapatot az FSZB nevű titkosszolgálat hét embere alkotta. Hárman közülük az FSZB Alpha nevű kommandójánál szolgáltak, egyikük a Pennant nevű különleges alakulatnál, ketten a pénzügyekben eljáró K Divíziónál, egy férfi pedig az FSZB akadémiáján dolgozott.

Az biztosnak tűnik, hogy a veszélyes bandát egy június 10-i tettenérés során kapták el egy banknál, de a lapok beszámolói abban eltérnek, hogy pontosan mi is történhetett ott.

A Vedomosztyi szerint a titkosszolgálati bűnözők tippet kaptak egy bankfiókból, hogy egy üzletember 136 millió rubelnyi, vagyis 615 millió forintnyi készpénzt készül berakni a számlájára, amit erővel elvettek tőle. Az RBC szerint a banda egy hamis házkutatási paranccsal ment be a bankfiókba, ahonnan 140 millió rubelnyi lopott pénzzel távoztak.

Az RCB úgy tudja, hogy a lebukott titkosszolgák ellen bűnszervezet alakítása, csalás és hivatali visszaélések gyanúja miatt folyik az eljárás.

Egy FSZB-közeli forrás szerint durván egy éve figyelik meg őket titokban és ezidő alatt annyi bűncselekményt követtek el, hogy a vádiratban 5-12 eset szerepelhet majd.

A Novaja Gazeta szerint a bűnözők többek között akkor is loptak, méghozzá 100 millió rubelnyi készpénzt, amikor a rendőrség korrupcióellenes erőinél szolgáló Dimitrij Zakarcsenkó tábornok lakásán tartottak házkutatást egy korrupciós ügyben még 2016-ban. Volt miből lopniuk, az akció során ugyanis 8 milliárd rubel került elő, a tábornokot pedig 13 év börtönre ítélték korrupció miatt.

Az FSZB nem kommentálta ugyan az ügyet, de a weboldalukon megjelent egy rövid közlemény arról, hogy több alkalmazottjukat letartóztatták egy vállalkozó kirablása miatt.
238 #2 bivaly
- 2019-07-06 21:42
Ajvé ! A jó fiúk közé rossz fiúk keveredtek, és nagyon jó fiúnak mutatták magukat.
Az igazi gond, hogy ez nem egyedi eset, mondanám, megszoktuk, hogy bizonyos amerikai filmek fikciói a totál valóságról szólnak. A helyszín teljesen mindegy, a földrajzi hellyel együtt !
267 #3 Perle
- 2019-07-06 21:46
Tettek egy aprócska gesztust a lakosság legszegényebb rétege érdekében, mert ég már a hatalmon lévők lába alatt a talaj.
Utcai megmozdulások vannak több városban, de minden tüntetőre egy újságíró és 2 rendőr jut. Nem jutnak a tüntetők sdemmire . Kevesen mozdulnak meg, a többség ott is csak kommenteli az eseményeket. Mint nálunk.
A vezetés pedig elment rendes évi szabadságra.s_nezem
http://ca-news.or...ws:1555732

"Csúnya dolog" az elégedetlenek résézéről ez az utcára vonulás éppen akkor, amikor a (nur) Szultánnak éppen szülinapja van. Betöltötte a 79 évét.
http://ca-news.or...ce=topread
A magyar kormány bizonyára nem hagyja ki a jókivánságokat.:|
137 #4 balu
- 2019-07-07 11:14
Nemtom, vettem a fáradságot és megnéztem a videót.

Nem igazán értem, hogy ki szűrte le belőle az "adósság-elengedési" programot. A lényege:
1, az állam ne segítse ki a magánbankokat ha megszorulnak
2, az állami vagyon 18%-át privatizálják, többek között telekommunikációs cégeket is (ami valszeg nem veszteséges)
3, különös figyelmet fordítanak arra, hogy a hangsúlyosan NYUGATI (2:17), elsősorban olajipari befektetőket kár ne érje
4, további külföldi befektetéseket fognak támogatni
5, jogállami reformok, a jelenlegi gyakorlatilag egypárti rendszer helyett valós többpárti rendszert fognak bevezetni, különös figyelemmel a fiatalság "szociális aktivitására" - ezt én az NGO-k beindításaként értelmezem

Oszt kábé ennyi. Magyarán libsi irányba akarják transzorfmálni Kazahsztánt, a nyugati érdekek figyelembevételével és a nyugati érdekérvényesítő rendszer kiépítésével. Egy szó nincs adóelengedésről.

Ha csak nem vettem észre, akkor valaki javítson ki (perc:másodperc belinkelésével), meg fogom köszönni.
165 #5 LM
- 2019-07-07 19:41
Balu
De van szó róla, ha az angol cikkben annyira nem is egyértelmű. Nem találtam meg a cikket amit olvastam erről de itt is van egy pl https://www.portf...29291.html

Hozzá kell tenni, hogy egy elég korlátozott dologról van szó, kis adósságokról a legszegényebbeknek. Az egészet bagatel 1 milliárd dollárra becsülik ami kb. vicc kategória viszont nagyon jól hangzik. Hogy ez most egy teszt vagy népszerűség növelő progi vagy csak a terv a későbbi nagyobb mértékű eladósítás kitudja, nem ismerem a Kazah helyzetet, bár lassan a magyart sem nagyon

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.99 másodperc
4,458,053 egyedi látogató