Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Eltűnt a BRFK pendrive-ja, rajta az összes munkatárs személyes adatával

Belföldi>Ha igaz, akkor most izraelvben, Moszkvában, vagy hol van és most akkor kezdhetnek leszerelni a "rendőrök" és mehetnek a honvédelemhez? Jó kis titkosszolgálati legenda ez. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amiért elveszítettek egy 4 GB-os pendrive-ot rajta a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytáblája, születési névvel, születési idővel, anyja nevével, taj számmal, beosztással és munkakörre, szúrta ki az Index a hatóság határozatát.

A BRFK munkatársa egy januári napon egy értekezletre vitte magával az adathordót, amit a kulcskarikájára fűzött, ezt pedig a szállodai szobáján is nála volt. Másnap kijelentkezett a szállodából, majd egy rövid gyorséttermi kitérő után a budapesti szolgálati helyén vette észre, hogy nincs meg a pendrive.

A problémát még aznap jelentette az elöljárónak, de hiába hívták a szállodát és a gyorséttermet is, a pendrive nem került elő.

A pórul járt rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban, ezért vele szemben fegyelmi eljárás indult.

A pendrive azóta sincs meg.

Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-07-12 21:17
Kizárt, hogy véletlenül el lehet veszíteni ilyen adathorozót.

Olvastam nemrég egy hasonló külföldi esetet, annál is étteremben felejtették fontos íratokat.s_olvas
34 #2 valahun
- 2019-07-12 21:20
Perle, pedig de

A BRFK valószínűsíti, hogy az adathordozó az elveszítésének időpontjában fennálló időjárási körülmények miatt (hó, fagy, sáros környezet) megsemmisült. A nem megfelelően védett, átmásolt adatok elveszítésén túl így további biztonsági esemény (pl. jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal) az adatokkal kapcsolatban nagy valószínűséggel nem történt. A pendrive egyébként azóta sem került elő.
Már látom is a szobalányt, ahogy kezeit muffba burkolva lopakodik, megbolik és beleejti a méteres hóba :D
https://www.blikk...ok/5q5hh20
139 #3 jozsef toth
- 2019-07-12 21:23
Hat persze !
A hulyeknek ezt ellehet adni!
Mi ma 5 millio? Egy kis ceget ettol tobre buntetnek meg az adohivatalbol.
Az ilyene aktak eltuneseert minimum HALAL bunttes !
De lehet ,hogy ettol a tobbszoroset kapta az aki ezeket az adatokat jokezre juttatta.
267 #4 Perle
- 2019-07-12 21:28
Itt is van a hasonló eset . Az idén tavasszal Indiába készült az izraeli nemzetbiztonsági tanács küldöttsége fegyvereladásról tárgyalmi az ottani miniszterelenökkel, de a reptéri étteremben hagyták véletlenül az eladásra felkínalandó haditechnika anyagát.
Ott meglett a mappa, amit a pincér megtalált és kijuttatott Indiába.
https://www.jerus...n-airport/
2 #5 gerry
- 2019-07-12 21:34
"A BRFK valószínűsíti, hogy az adathordozó az elveszítésének időpontjában fennálló időjárási körülmények miatt (hó, fagy, sáros környezet) megsemmisült."

Már megint hülyítenek minket! Nem is így volt, az adathordozó unta a himbilimbit, leugrott a kulcscsomóról, kimászott a zsebébõl, majd leugrott a j'ardára és elfutott... Azóta bujkál, mert nem akar visszamenni a rendõrségre. Erõszakkal tartották ott, mikor õ valójában az mp3-on felvett zenéket szerette volna gyüjteni.
Amúgy köszöni szépen jól van és a BRFK kinyalhatja a seggét, minden adat megvan, õ nem olyan hülye mint a rendõrök, de ahogy talál egy USB 2 vagy USB 3 lyukat rögtön belemászik, tövig benyomódik és egy format paranccsal kiüríti magát!
Aztán jöhet a zenegyüjtés... - jé! éppen most kaptam egy e-mailt valamilyen titkosikosított IP számról, ahha, látom is, ez a tartalma: - Ne rinyájatok annyira, bár nem semmisültem meg, barmok. A memóriám nem olyan mint a tieteké! Senkit nem érdekel a nyomorult életetek. Pen Péter ((ez Nicknév lehet)
238 #6 bivaly
- 2019-07-12 22:03
Valaki bedobta a posta ládámba. Összetévesztette a kutyaszar kukával ! Meg is vagyok sértődve !
2 #7 gerry
- 2019-07-12 22:11
bivaly!!!!! - már küldtek is egy levelet az admin címemre, hogy mondjam meg a címedet de azonnal. Megmondtam nekik, nem baj? : A második sarok után balra. A ház elõtt piros pipacsok nyílnak Az autód egy fekete Audi 8-as - vagy már újabbat kaptál?
267 #8 Perle
- 2019-07-12 22:36
Érdekes, hgy a fenti cikk közli az elveszett adathotozón szereplő összes személyes adatot, kivéve az azonosító számot, amivel a legjobban vissza lehet élni.
Honnan tudhatjuk meg majd, hogy egy intézkedő rendőr a jövőben az lesz-e, akinek mutatja magát?
Egyáltalán hogyan vihet ki valaki a munkahelyéről bizalmas adatokat, ráadásul magán célra lemásolva azokat? Már a másolásáért is bíróság elé állítanám.
75 #9 talpi
- 2019-07-13 06:27
Nos érdekes ez a történet. Ugyanis, nem a Kiss 18 István tizedes lehetett, hiszen, "hozzáférési jogosultsága" max más ember segítségével van, bármely adathoz.
Természetesen ez nem a rendőrségi álllomány személyeire vonatkozik, hanem ha megállít ellenőrizni, akkor is le kell kérnie rólam-rőlad adatokat, vagyis, neki coki.
Viszont, ha ennek a rendőrnek/?/ netán már nem Kiss a neve, hanem,,, akkor természetesen más a mosza/t/d, mert ugye van aki maga, mosz, és van aki moszad.
961 #10 szabir
- 2019-07-13 08:18
igy akkor oficsial el tudnak tuntetni egesz szityt mi? no data no cselovek
267 #11 Perle
- 2019-07-13 13:56
Meglett az adathordozó, a kocsiban esett ki drájvingolás közben. Állítólag.
http://www.atv.hu...ndrive-rol
2 #12 gerry
- 2019-07-13 15:58
remélem nem bivalynál alálták meg - hamis címet adtam meg, mert a harmadik utcasarok után jobbra lkik és nincs pipacs se mert a cigányok ellopták és eladták a temetõnél. Bivaly Jel-kez, jel-kez!!!

Jajj, most kaptam a hírt, hogy az igazi pendrive tényleg elveszett, de nem is azt keresték, hanem a másikat, ahol a rendõr és a felettese papás-mamást játszottak a WC-ben és valaki lefilmezte a két papát.
Ez volt a lényeg, nem derült ki a szenvedélyes munkahelyi szerelem...
https://youtu.be/...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
3,391,399 egyedi látogató