Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Posta Imre előadás

Gondolatok (Merre tart a nemzet) Pusztaszer, Pusztabíró ház júl. 21. 14-16 óra közt. Részvétel ingyenes, következményekért felelősséget nem vállalok....

Hozzászólások

961 #1 szabir
- 2019-07-21 11:34
''következményekért felelősséget nem vállalok....'':D
valami 10 pontot rakjal le Imi XD mint Arpiek anno ugymond
https://books.goo...mp;f=false
2 #2 gerry
- 2019-07-21 11:50

Tényleg, merre tart a nemzet
Ahha, erre... s_kukk... Ja nem, erre!
Basszus, hol a nemzet?
165 #3 LM
- 2019-07-21 19:47
Linket kérlek tegyetek fel amennyiben készült felvétel. Köszönet
1431 #4 zsolt5000
- 2019-07-21 21:07
LM
Készült felvétel.Holnapra ha sikerül lesz link is....
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-07-21 22:34
A hátérhatalom felismerve azt, hogy az emberek különböző ideológiák alapján (biztonságérzetük, konfortzónájuk szerint) szédszedhetők akár rokoni, családi, testvéri szinten, ezt jól kihasználja. Akár vertikálisan, akár horizontálisan ezerféle képpen szedik szét a társadalmat, amelynek legkissebb egysége a kiscsalád. Azért négy ideológiát ebből a népképviseleti demokráciának hazudott kapitalista-liberalizmus rendetlenségében a kirakatba tesznek, amelyek külön-külön négy alapvető emberi vágyat elégítenek ki, de ezek mindegyike hazugság marad ebben a "rendszerben", mert nem elérhető csak a szavak szintjén. Ez a négy (amelyből ketőt-ketőt rögtön el lehet hejezni jobb és baloldalra) a konzervativizmus (hagyomány iránti vágy), szocializmus (jólét iránti vágy), liberalizmus (szabadság iránti vágy), és a nacionalizmus (identitás iránti vágy). De ez mind csak vágy marad, bármelyik "irányzatot" képviselő párt kerüljön is a hatalom kormányrúdjához! Többek között és elsősorban azért, mert a rendszert irányító és finanszírozó mindenkori hátérhatalom az emberek ilyen jellegű "szétszedhetőségét" csak kihasználja és a maga javára fordítva kizsákmányolja parazita módon minden természeti erőforrást, így magát az emberi munkaerőt is.
Ebben a rendetlenségben ezek csak vágyálmok maradnak!
Ha már Jézus került szóba és, hogy az ő általa képviselt tartalom menyire volt liberális én úgy vélem, hogy pont annyira mint amennyire konzervatív, szociális, vagy nacionalista. De Jézus tanításai (amelyek nem összeegyeztethetők a kereszténynek mondott egyházakkal, legalábbis a fő célkitűzésükkel, mert ugyanolyan becsapást jelentenek, mint a mai politikai rendszer. Mivel az egyházak is a hátérhatalom intézményei. Ekkén finoman szólva is ferdítenek, manipulálnak ugyanúgy és ugyanolyan és abból a célból.) - de sorolhatnám Nimród, Gilgames, Álmos, Buddha, Krisna, Zarathrusta, Mani stb. - ezt a hamis és ebben a "kapitalista-liberális rendszerben" csak "vágyálom" maradó vágyakat az ember által megélhető földi valósággá teszik. Ez a felsoroltak által "is" képviselt rendszer törzsszövetségi társadalomban értelmezhető és a "klímakatasztrófa" cikkhez az egyik bejegyzésemhez már bemásolt "Jászvásár-Etelközi vérszerződés" tanúsága szerint ez "irányított szabadság". Jellemzője a testvéri, rokoni szálak szerint szerveződő (és nem politikai alapokon) társadalom és az "alapköve" a szabad parasztság, (és nem a rabszolgatartás, mint többek között a mainak) amelyet mára több mint ezer év alatt, de magyar honban is sikerült kigyomlálni a földből.
Így, arra a kérdésre, hogy merre tart a nemzet? Igen nehéz a válasz, mert mára nem hogy a klasszikus értelemben vett nemzetről (törzsszövetség: kiscsalád-nagycsalád-bős-nemzettség-nemzet) de lassan kiscsaládról sem beszélhetünk (nagyon sok a válás például). De ha eltekintünk a klasszikus értelemben vett nemzet fogalmától és egy kicsit becsapjuk magunkat, mint ahogy a politikusok szoktak minket a kérdésre a válasz (ha minden erre tart továbB): " A szakadékba"!
1431 #6 zsolt5000
- 2019-07-22 18:01
Kész a felvétel,meg lehet tekinteni:https://www.youtu...e=youtu.be
165 #7 LM
- 2019-07-22 18:14
Köszönet Zsolt és Imre :)
267 #8 Perle
- 2019-07-22 21:49
Külföldiek a magyar politikában:
https://pestisrac...an-1-resz/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,615,247 egyedi látogató