Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Európai kutatás: tombol az antiszemitizmus a vallásos muszlimok körében

KülföldNem tudom mit jelent az antiszemétizmus, de lehet, hogy akkor vallásos és muszlim is vagyok? A zsidók körében (vallásos és ...ja olyan nincs is) a rasszizmus 100%-os, így a többinek nincs is jelentõsége. A nyugat-európai közvélekedés szerint antiszemita megnyilvánulások az átlagot meghaladó mértékben köthetõk a muszlimokhoz - írja a Szombat.org egy párizsi intézet tanulmányára hivatkozva.

Günther Jikeli, a párizsi ISGAP (Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy) igazgatója a közelmúltban publikált tanulmányában (Antisemitic Attitudes among Muslims in Europe: A Survey Review) összegezi az európai muszlimok antiszemitizmusára vonatkozó kutatások eredményeit.

A portál által közölt tanulmány kilenc országra kiterjedõ kutatásaiban 40 ezer embert kérdeztek meg, akik közül 13 ezren muszlimok voltak. A kutatás eredményeibõl az látszik, hogy az antiszemita attitûdök valóban jóval nagyobb mértékben mutatkoznak meg a muszlimok körében, mint amennyire ez az európai társadalmak egyéb rétegeire jellemzõ.

A lap az elmúl évtized statisztikai adataira emlékeztetve azt írja, Franciaországban és Nagy-Britanniában aránytalanul nagy a muszlim származású antiszemita elkövetõk száma. Becslések szerint az antiszemita cselekedetek elkövetõinek 20-30 százaléka köthetõ a muszlimokhoz Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy a társadalomban az arányuk mindössze 5 százalékra tehetõ. Franciaországban hasonlóan nagy eltérés tapasztalható.

(Az állítások: 1., "A zsidók elõnyökre tartanak igényt a második világháborús áldozat mívoltukra hivatkozva", 2. "A zsidóknak túl sok hatalmuk van a gazdaságban és a pénzvilágban" 3. "A zsidóknak túl nagy hatalmuk van a médiában" 4. "A zsidóknak túl sok hatalmuk van a politikában" 5. "A zsidók tehetnek a mostani gazdasági válságról" 6. "Létezik egy globális cionista összeesküvés")

A Rágalmazás Elleni Liga (ADL) 2014-es felmérése azt mutatta, hogy az észak-afrikai és közel-keleti országok lakosságának 74 százaléka 11 antiszemita kijelentés közül legalább hattal egyetértett. Algériában 87, Egyiptomban 75, Irakban 92, Jordániában 81, Líbiában 87, Marokkóban 80, Szaúd-Arábiában 74, Tunéziában 86 és Törökországban 69 százalék volt az egyetértõk aránya - számolt be a portál.

A Franciaországra és Németországra kiterjedõ kutatás eredményeit itt olvashatja.

atv.hu
Link

Hozzászólások

128 #1 bogyo
- 2015-12-03 17:06
"Franciaország bezár 160 mecsetet". s_vigyori

http://postskript...12/03/160/

sokkal, de sokkal nehezebb dolga lenne annak a 300 fõgenyonak a dolga, ha nem lenne ennyi vallás és vallásos. vagy csak egy vallás lenne. nagyon sok sz@rt lehet keverni nagyon sokak fejében véle. De olyan jó hinni valamiben nem igaz? s_furdes
99 #2 MORMOTA1968
- 2015-12-03 19:15
A vallások csak ellentéteteket szülnek az emberek között, a hatalom eszköze, semmi szükség rájuk. Hinni valami felsõbb hatalomban vallások és szentnek titulált könyvek nélkül, meg földi közvetítõk nélkül is lehet. Egyszer mindenki beadja a kulcsot, oszt mit számít, hogy miben, meg hogy hit valamiben, amirõl halványlila gõze sem lehet, míg sor nem kerül rá is. Az igazságot mindenki személyesen meg fogja tapasztalni, ez garantált! Azért megölni másokat, mert az nem úgy hisz valami körül írhatatlan felsõbb lényben, ahogy õ, a legnagyobb baromság! A YouTube-on megnézhetõ a "Jezsuita inkvizíció" címû videó, hogy mirõl is szól például a vatikáni katolikus kereszténység. Még a két világháború alatt is mûködött a vatikáni jezsuita inkvizíció. A két világháborút is õk intézték el nekünk és most készítik elõ a harmadikat titkos társaságaikon keresztül. Valaki már lebombázhatná õket is egyszer, mondjuk a magasságos Atyaúristen oda ba@hatna végre nekik, ha már egyszer mindenhatónak és jóságosnak van titulálva. Egy sátántanya az egész. s_ezt-ni :@
99 #3 MORMOTA1968
- 2015-12-03 19:19
Nem mellesleg az antiszemitizmus, arab és palesztin gyûlöletet jelent, mert hogy az askenázik ku@va messze vannak a szemita fajtól,már ha lenne szemita faj, de ilyen faj nincs is. Ezt nem én mondom, hanem a "Szemiták-Eltitkolt múlt" címû írás.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
4,460,691 egyedi látogató