Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elképesztő, mi zajlik az orrunk előtt: ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

BelföldEjnye, a teljes város fel van túrva és épül a potkányfészek. Az elmúlt évben közel 7300 olyan adásvételt rögzítettek Magyarországon, ahol egy külföldi magánszemély volt a vásárló. A nem magyar nemzetiségűek költéseinek a súlya a magyar lakáspiac teljes forgalmán belül ugyan nem számottevő, mintegy 2,3%, Budapesten azonban eléri a 12, a pesti belső kerületekben pedig a 26%-ot. A belvárosban tapasztalt erős külföldi aktivitás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezeken a területeken egyre jobban elszakadjanak a lakásárak a város, vagy az ország más területén jellemző átlagáraktól.


Megjelentek a legfrissebb KSH adatok, amelyekből nemcsak az derült ki, hogy 2015 óta mintegy 60 százalékkal nőttek a használt lakások árai, hanem az is, hogy milyen nemzetiségűek voltak a legaktívabb lakásvásárlók 2018-ban, illetve hogy milyen árkategóriában keresgéltek a külföldiek leginkább.

2019.07.29 16:05 Itt vannak a friss budapesti lakásárak - Nehéz elhinni azt, amit látunk

2018-ban 7300 külföldi magánszemély vett lakást Magyarországon, legtöbben a vidéki lakóingatlanokat és a pesti belső kerületi lakásokat keresték.


Az adatokból kiderül, hogy a tavalyelőtti évhez hasonlóan alakult 2018-ban is a külföldi vásárlók száma, többségük vidéken vásárolt, főként Nyugat- és Dél-Dunántúlon, ezeken a területeken az arányuk 15, illetve 12%-ot tett ki. Ami pedig a budapesti vásárlásokat illeti, ezek elsősorban Pest belső kerületeire irányultak, az összes külföldi vevő közül csaknem minden negyedik itt talált lakást. Ha pedig az egész fővárost nézzük, a közel 7300 külföldi vásárlásnak a 41,6 százaléka itt összpontosult.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
CSENGERY PALACE
CSENGERY PALACE
1077 Budapest, Csengery utca
84 db lakás
39 - 122 m2 alapterület

Átadás:
2020 Év vége
47.05 - 190.05 M Ft
Ajánlatot kérek


Vietnám, Kína és Izrael az első helyen

Három olyan nemzet volt, akiknél a budapesti lakásvásárlások aránya 90 százalék feletti volt, a vietnámi vevők mintegy 95 százaléka fővárosi lakásnak lett a tulajdonosa, de a kínai és az izraeli vevők is inkább a fővárosi ingatlanokat preferálták. Abszolút értelemben, a legaktívabb külföldiek a budapesti lakáspiacon a kínai állampolgárok voltak, ők több mint 1000 lakást vásároltak a fővárosban a tavalyi és során.

Elképesztő, mi zajlik az orrunk előtt: ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

Míg a lakást vásárló külföldiek vidéken átlagosan 13,5 millió forintot költöttek, Budapesten ez az összeg meghaladta a 40 millió forintot. Az egy évvel korábbihoz hasonlóan 2018-ban is Németországból, Kínából és Romániából származott a legtöbb külföldi vevő, ha nemcsak a fővárost, hanem az egész országon lebonyolított tranzakciókat nézzük. Költésüket alapvetően meghatározta, hogy melyik régióban szereztek ingatlant, többnyire a fővárosban ingatlant vásároló vietnami, kínai, valamint francia állampolgárok költötték a legtöbbet, átlagosan 43-45 millió forintot.

A főként vidéki települések iránt érdeklődő, jellemzően idősebb nyugat-európaiak általában 20 millió forint alatti összegeket fordítottak lakásvásárlásra. A szomszédos országokból érkező vásárlók kiadásai is hasonló nagyságrendűek voltak, ők is főleg a fővároson kívül vettek lakást, alacsonyabb életkorukból arra lehet következtetni, hogy jobbára munkavállalási céllal jelenhettek meg a hazai ingatlanpiacon.

Elképesztő, mi zajlik az orrunk előtt: ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

A külföldről érkező vevők költéseinek súlya a magyar lakáspiac teljes forgalmán belül nem számottevő mintegy 2,3%, Budapesten azonban eléri a 12, a pesti belső kerületekben pedig a 26%-ot, ami hozzájárul az itteni árak elszakadását az átlagos hazai lakáspiaci árszinttől.

A kínai és a szlovák vásárlók a legfiatalabbak

Az összes tranzakciót elnézve a külföldi vásárlók átlag életkora 47 év volt, a Svájcból, Hollandiából és Németországból ideérkezők körében 54-57 év között alakult ez a szám, míg életkorban a legalacsonyabb átlag a szlovák és kínai nemzetiségűeknél fedezhető fel (41 év). Az északi szomszédainkra továbbá az is jellemző, hogy elsősorban a határ menti településeken szereztek ingatlant, ezek között új építésű lakások is előfordultak. Az egyéb EU-s tagállamból érkezők között 12, míg a szlovák állampolgároknál közel 10 százalék volt azok aránya, akik új építésű lakást vásároltak.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-07-30 20:44
Ipari központ lesz az elmaradott megyéinkből? - Hatalmas pénzosztás zajlott a háttérben


Országszerte már összesen 77 milliárd forintot osztott szét a kormány mintegy 200 ipari parki és további kéttucatnyi ipari területfejlesztésre két EU-pályázatból, hogy ezekkel is támogassa az iparfejlesztési stratégiáját - derül ki a Portfolio összesítéséből. A legtöbb, 1,4-1,5 milliárd forint körüli egyedi támogatást egy sajókeresztúri, egy kiskunfélegyházi és egy mezőkövesdi fejlesztés kapta, ha pedig megyék szerint nézzük a támogatási rangsort, akkor Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén áll az élen. Utóbbi persze érthető is, hiszen a két pályázat az új termelési kapacitások létrehozásához alkalmas területek és infrastruktúra megteremtését segíti, áttételesen pedig az egyébként is alacsonyabb gazdasági fejlettségű térségek területfejlesztésen keresztüli felzárkóztatást célozza. Íme, Magyarország 225 ipari parki és ipari területfejlesztése ábrákon és táblázatokban.https://www.portf...32459.html
165 #2 LM
- 2019-07-30 21:14
A statisztika trükkös dolog a módszertanban lakozik mindig a kisördög. Nem néztem utána még de érdekelne, hogy a kettős állampolgároknál, hogy van a lakásvásárlás, jelölik őket, hogy kettős? vagy bemondásra az egyik? hogyan működik ez tudja valaki?
267 #3 Perle
- 2019-07-30 22:06
Miattuk lett jó előre k találva a svájci frankos devizahitel, az évszázad legnagyobb átverése. A bedőlések miatt ingatlanok ezrei szabadulhattak fel, kerültek ingatlanüzérek, tőlük pedig külföldiek kezébe.
Ezzel a csokos ongatlanvásárlással a bankoknak segítenek, hogy ki tudják helyezni pénzüket még így is magas kamattal a betéti kamatok többszörösével. A lakossák bankokba hagyott megtakarításai jóformán nem is kamatoznak. A hitelhamatokba szinte belepusztul az ember.
3 #4 Enid
- 2019-07-30 22:08
Valami vén kötélkészítő van még a honban? Fellendülését látom a terméknek.
99 #5 MORMOTA1968
- 2019-07-31 03:19
Lassan kezdem megsajnálni a szerencsétlen bepalizott, behülyített zsidókat, akiket Palesztinába csaltak! Nem csoda, ha visszavágynak Európába, ahol bőven van édesvíz. Főleg itt a Kárpát-medencében. Most éjjel néztem egy sorozatot a Digi Worldon "A víz nyomában". Két testvér motorokkal szeli át az országokat, hogy megnézzék és filmre vegyék, melyik ország népe hogy áll édesvíz dolgában. Most érkeztek Izraelbe. Elképesztő az a víz hiány, ami ott van! Az ország nagy területe sivatag. Egyetlen nagy tavat mutattak a film végén, ami édesvizű. Egyébként tisztított szennyvízzel és a Földközi-tengerből sótalanítással kinyert vízből tudják csak a lakosságot ivóvízzel ellátni! Az így kinyert édesvíz viszonyt iszonyatosan drága, köbmétere 7 dollár! Mondjuk nálunk se sokkal jobb a helyzet, hiába bővelkedünk édesvízben, még is kegyetlenül sokat kell fizetni érte. Elhangzik a filmben, hogy Izraelben találták fel a csepegtetős öntözési rendszert, hogy a sivatagban is lehessen növényeket, gabona féléket termeszteni, gyümölcsösöket öntözni. Be is mutatnak pár ilyen kibucot. A burgonya földeket valamennyire megtisztított szennyvízzel öntözik és rengeteg burgonyát exportálnak Európába. Csoda, ha lehetőséget láttak abban, hogy megszerezzék maguknak Magyarországot, mint "ÚJ HAZÁT" ahol tényleg nagyon nagy részt egy birka értelmi szintjén élnek az emberek, teljesen elbutítva, félretájékoztatva! Mert ez a többség és nem számít az sem, kinek hány diplomája van! Mert azok, akik igazán okosnak hiszik magukat foglalkoznak a legkevésbé a hazájuk, népük sorsát érintő történésekkel! Minden tiszteletem a kivételnek számító keveseknek! A köznépről meg ne is beszéljünk inkább! Kilóra, sőt dekára vásárolják fel az egész országot, szépen apránként, de most már egyre gyorsulóbb ütemben! Látszik mekkora a baj!

Egy kicsit áttérnék egy másik témára is, ami egyáltalán nem kapcsolódik a cikkhez, de nagyon fontos! Épp most néztem meg egy "Hihetetlen" műsort "Dombóvári Gábor és Szűcs Róbert közös műsor sorozatából a vegyi csíkozásról. Nem mostani a felvétel. Rengeteg ember betegszik meg világszerte egy nagyon furcsa és horrorisztikus betegségben! Furcsa szállak nőnek ki a bőrükből, amiket mint a kutatások megállapították maga a szervezet termeli ki, de hogy miből, az a mai napig rejtély! Egy biztos! Szorosan kapcsolódik a chemtrailhez! Próbálták beazonosítani, hogy milyen anyagokból állhatnak ezek az ijesztő szálak. Próbálták elégetni, hogy a felszabaduló gázokból elemezzék ki az összetevőket, de még 800 foknál se égtek el ezek a szálak, így mind a mai napig sötétben tapogatóznak a kutató orvosok!

Nem tudom közülünk hányan tapasztaltak már meg hirtelen fulladási rohamokat, erős köhögéssel párosulva, mint én is és közben érezni lehet a torokban valamit, ami olyan érzés, mintha hajszál lenne a nyelőcső elején, csak hogy ez sehogy se akar kijönni!? Borzalmas érzés, mikor az ember csak kapkod a levegő után, míg végre némi víz ivása után lassan megszűnik a köhögési és fulladási roham!

Visszatérve a cikkre. "Államosítás Egyiptomban". Aki látta ezt az előadást a YouTube-on, tudja miről van szó! Ezt, ami jelen korunkban megy, eljátszották már az ókori Egyiptomban is, ott is egy héber, egy József, nevű zsidó! Az őshonos polgárokat áttelepítették születési helyükről távoli területekre, elszakítva őket gyökereiktől, helyükre pedig idegeneket telepítettek! Ezt nálunk már Vajk után következő idegen vérű uralkodóink is megtették! Itt egy szándékos népességcsere program zajlik! A lényeg, hogy olyanokkal legyen tele az ország, akik nem kötődnek semmilyen szinten se ehhez a földhöz! Ugye nálunk "NINCS" migráció! Úgy árulja a zsidó a földünket, mintha csak az övé lenne a kezdetektől fogva! s_ratata Sárga, barna, félbarna, fekete és a fekete, barna és sárga bőrű népek minden árnyalata megtalálható már kis hazánk területén, leginkább a fővárosban, plusz a nyugat-európai országokból ide özönlők is szépen módszeresen szorítják kifelé innét az itt őshonos magyarság maradékát! Hol van a "NAGY HONVÉDŐ HADSEREGÜNK?" Hol vannak a "NAGYON TITKOS TITKOSSZOLGÁLATAINK" akiknek egyetlen feladatuk volna minden vészt eloszlatni a magyarság feje fölül? Mit csinál a "REND-ŐRSÉGÜNK" a maffia kormányaink kiszolgálásán kívül? A "POLITIKUSOKRA, I-GAZSÁG SZOLGÁLTATÁSUNK KÉPVISELŐIRE" csak azért nem térek ki, mert róluk tudható, hogy nagyrészt mely rasszhoz is tartoznak! Egyértelmű, hogy ők már eleve nem a magyarság érdekeit tartják szem előtt! Nem minket védenek, nem értünk vannak "ŐK SEM!!!!!"

Megérdemeljük a sorsunk, hogy szép lassan teljesen kisemmiznek minket őseink hagyatékából, örökségéből? MEG!!! Nagyon is megérdemeljük! Ennyire mélyre még "SOHA" történelme során nem süllyedt a magyar mint jelen korunkban! Ezt teszi, ha hagyjuk egy idegen rassz, vallás akaratát érvényesülni fölöttünk!

Egyébként nyugodtan élhetnének a zsidók is bármelyik nép között, ha képesek lennének lemondani a "kiválasztott nép" téveszméjükről, a kamat használatáról, a gój népek állandó kizsákmányolásáról, a felsőbbrendű státuszukról és arról a beteges hitről, hogy a gójok minden tulajdona, a Föld minden kincse csak és kizárólag őket illeti mint kiválasztottakat! Többé nem kellene rettegniük, a mit tudom én mitől! De képesek, akarnak integrálódni a befogadó népek közé? Egy fenét! Mindenhol ugyanazt a játékot játsszák el! Elérik az egyenlő állampolgári jogok megszerzését, pár évtized alatt elfoglalnak minden stratégiai kulcspozíciót és hatalomra törekednek minden szinten az őket befogadó nép felett! A saját több ezer éves agymenésüket, törvényeiket, szokásaikat követik! A saját halálos ítéletüket írják alá újra és újra, csak hogy amit már tettek, tesznek ezzel a bolygóval és a gój társadalmakkal, az ma már teljes kihalással fenyeget minden életet és minden népet, ember fajt és rasszt! :@
4 #6 Posta Imre
- 2019-07-31 05:48
Ilyen még nem volt: nagyon látványosan üzent a Szochnut Netanjahunak

Nathan Saranszkij leköszön a Szochnut, a Zsidó Ügynökség éléről, utóda pedig eléggé megdöbbentő módon a parlamenti ellenzék egyik vezetője lesz.


Isaac_Herzog.jpg
Isaac Herzog


Az 1929-ben alapított Zsidó Ügynökség a legnagyobb zsidó nonprofit szervezet a világon, elsősorban arról ismert, hogy a zsidók Izraelbe vándorlását támogatja. Saranszkij elnök vezetése alatt azonban kissé elmozdult hagyományos küldetésétől és inkább a diaszpóra és a zsidóság közötti kötelékek erősítésén dolgozott.

Az, hogy az ellenzék vezetőjét választották elnökjelöltnek a Zsidó Ügynökségnél Netanjahu miniszterelnök jelöltje ellenében – vasárnap születik meg a szinte bizonyosra vehető végleges döntés – alighanem a diaszpóra és Izrael közötti, egyre élesedő feszültségekkel magyarázható, amelyek elsősorban a Rabbinátusnak a diaszpóra-beli zsidó betérések egyre nagyobb részét diaszpóra jórészt egalitárius, a nők és férfiak vallási egyenlőségét valló, részben már ortodox közösségeit is elutasító politikája miatt mélyültek el. Saranszkijnak többször is volt ezek miatt konfliktusa Netanjahu miniszterelnökkel és ennek különös súlyt adott, hogy Saranszkij a cionizmus szovjet börtönöket megjárt hőse.

Arra, hogy a Zsidó Ügynökség ne fogadja el a miniszterelnök jelölését elnöki posztjára, negyed százada nem volt már példa.

A Jewish Telegraphic Agency írása alapján

https://mazsihisz...tanjahunak
961 #7 szabir
- 2019-07-31 09:57
hatha Woodman es odatelepedett akkor?
https://mandiner....y_tanacsot
unnezki mar 4 eve nemreg lattam aszittem csak mostonaba a volt ''barikad'' ''alfahir''-en lattam vot
https://alfahir.h...y_tanacsot
---
tudnak vmit a judrakok na
267 #8 Perle
- 2019-07-31 12:13
Azt írja itt az újság, hogy hiába van Izraelben olyan sok felsőfokú végzettségű polgár, 4 helyen állnak ebben a világon, de a tudasuk szintje jóval alacsonyabb az OECD országok diplomásainál.
Valahogy nem megy a matek..
https://mignews.c...51669.html
Ezt valahogy sejtettük is. Kivonni és összeadni pedig nem nagy dolog.s_kot
961 #9 szabir
- 2019-07-31 15:47
helok! megint kaptam vmit;
Kurutz vs Csaszariak 1707 = Hungar/pogany/pannon Italiaba 889v899
---
Papa varos egetese vagy a Papa [-i varos] egetese?:D

http://szkitia.in...tb-21.blog

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
3,397,820 egyedi látogató