Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A pápa szerint Hitler 1934-es beszédét idéző politikai szónoklatok hangzanak fel Európában

Belföld„A szuverenizmus elszigetelődő magatartás. Aggódom, mert elhangzanak olyan beszédek, amelyek Hitler 1934-es beszédeihez hasonlítanak: »Előbb mi! Mi… mi…«: ezek a gondolatok félelmet keltenek. A szuverenizmus bezárkózás. Egy ország legyen szuverén, de ne bezárt. A szuverenitást meg kell védeni, de óvni és előmozdítani kell a többi országgal, az Európai Közösséggel való kapcsolatokat is.

A szuverenizmus túlzás, amely mindig rosszul végződik: háborúkhoz vezet.”

- mondta Ferenc pápa az olasz La Stampa napilap pénteki számában közölt interjújában, amit szombatra a Magyar Kurír le is fordította magyarra. A katolikus egyház vezetője az európai egység mellett az identitás megőrzéséről, az integrációról és a környezet kizsákmányolásáról is beszélt.

A pápa szerint a nemzeteknek meg kell őrizniük az identitásukat, de nyitottnak kell maradniuk, és készen kell állniuk arra, hogy ezt az identitást integrálni tudják. A szuverenizmus és a populizmus azonban gátolja ezt, bezárkózáshoz vezet.

Ferenc szerint a menekültekkel szembeni kötelesség az érkezők élethez való jogának betartása is, be kell őket fogadni, kísérni, támogatni és integrálni, de a kormányoknak kell meghatározniuk, melyik ország mennyi menekültet képes befogadni, és ha többen érkeznek ennél a számnál, akkor más államokkal egyeztetve kell menedéket nyújtani nekik. De ezen kívül a pápa szerint kreativitásra is szükség van, új megoldások keresésére.

„Beszámoltak nekem például arról, hogy az egyik európai országban a demográfiai hanyatlás miatt vannak félig üres városok. Oda lehetne költöztetni néhány migráns közösséget, amelyek többek között fel tudnák lendíteni a térség gazdasági életét.”

Arra a kérdésre, hogy mitől tart legjobban, a pápa ezt felelte:

„A biodiverzitás eltűnésétől. Új halálos betegségektől. A természet olyan megváltoztatásától és pusztításától, amely az emberiség halálához vezethet.”

Ferenc beszélt az Amazonas-medence megmentésért tett erőfeszítésekről, valamint 2015-ös, szociális és zöldgondolatokat egyesítő enciklikájáról is.
Link

Hozzászólások

165 #1 LM
- 2019-08-10 11:14
A világban sok helyen vannak üres életterek akár egész városok, faluk, szigetek! eladók. Szerintem a vatikán vegyen párat és költöztesse oda akiket szeretne majd finanszírozza a működtetést is. De persze amíg vatikánállam meg nem telik(igaz nem nagy, de néhány felhőkarcoló befér) addig akár oda is mehetnek hátha "fel tudnák lendíteni a térség gazdasági életét" vagy csak szimplán beugorhatnak segíteni eldönteni az élet nagy kérdéseit a tisztelt főpapsághoz... vagy valami ilyesmi. De persze más f**val mindig könnyebb verni a csalánt abban jópéldával járnak elő ha másban nemis
3 #2 Enid
- 2019-08-10 13:58
LM! A Vatikánnak számtalan, a hívők álltal adományozott ingatlan, értsd: valamikori uradalmi birtokok, villák stb. állnak a rendelkezésére országszerte szabadon. Inkább hagyják lerohadni őket.
.. és ez csak az, amit én így jártamban-keltemben látok. Most képzeld el világszerte mennyi birtoka lehet "szabadon", üresen, lepusztuló félben, vagy ahol a "nővérek" iskoláztatnak borsos áron pénzes lurkókat.
267 #3 Perle
- 2019-08-10 21:10
A pápa szólhatna a világ újragyarmatosítása ellen. Harcolhatna azért, hogy a Föld lakosságának egy harmada ne legyen földönfutó . A hazájukból háborúkkal , szegénységgel elkergetett embereknek segítsen visszatérni oda, ahonnan útnak indultak.
A menekültváltság okának megszüntetésért tehetne valamit.
Szivesen megkérdezném a pápától, hogy mit szeretne, kik lakjanak azok földjén, hazájában, akiket a szükség és a pénzéhes embermentők Európába fuvaroztak. Azokban az országokban is lesznek fálig lakott települések.

Új halálos betegségek sem keletkeznek maguktól. Valakik előállítják, felélesztik az azokat okozó vírusokat .
Ellátogathatna a pápa néhány katonai biolaborba, hogy tájékozodjon a biológiai tömegpusztító fegyverekről, harcolhatna azok betiltásáért. A napokvan volt rele a sajtó azzal, hogy a kullancsok által terjesztett Lyme kór megszületéséért az amerikai hadügy lehet a felelős.
https://taskandpu...bioweapons
63 #4 GP
- 2019-08-12 08:20
Több ezer csont került elő a vatikán sírboltjaból:

http://titoktermi...emhtVeaxPA
1313 #5 zoli
- 2019-08-12 11:49
Nemrég volt hír,hogy nem kell vatikanibalisztikumba menni csontokért. Esztergomi pince rendszer a bazilika alatt szintén tele van-volt csontokkal...főleg gyermek csontokkal.
3 #6 Enid
- 2019-08-12 14:15
Itt a kolostorok (köll ostor...) alatt is mondták az öregek, mert a
"megszégyenített" lányokból kerültek ki elsősorban az apácák. A pácák... Kiegyengette őket a Jóisten.
267 #7 Perle
- 2019-08-13 15:55
A múlt hét balesete, ha már Gittler..

A berchtesgadeni Sasfészket akarta megmászni egy izraeli hegymászó, de lezuhant 150 méteres magasságból.
https://www.timesofisrael.com/israeli-hiker-dies-after-slipping-off-cliff-at-hitlers-eagles-nest/

Igy szedi áldozazait azóta is a natzizmus.s_beszel

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
3,407,574 egyedi látogató