Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felcsútról fújta a szék a trágyaszagot Budapestre

TechnikaCsötörtökön Budaörsön dolgoztunk és jött a xarszag, erre kiderül, hogy Orbánék szaga jjött, spec-naz orosz kompozit-rágyának álcázva. Pénteken szinte egész Budapesten erős trágyaszagot lehet érezni, el is kezdődött a kutatás annak eredete után.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán azt írta, egy speciális számítógépes előrejelző modellel szimulálni tudják, hogy adott helyre, mikor, honnan érkezik a levegő. Ennek segítségével számolták ki, honnan érkezhetett a trágyaszag, amit viszonylag nagy területen éreztek, így a számítások eredményei alapján lehatárolható egy nagyobb és egy szűkebb terület, amelyen belül csaknem 90 százalékos biztonsággal érdemes keresni a forrást.
Felcsútról érkezett a szarszag
Fotó: Forrás: OMSZ

A számítások megerősítik azt a feltevést, hogy az orrfacsaró bűz forrása Óbarok, Felcsút környékéről érkezhetett. Csongrádi Eszter, az Óbarok kerti vasút hálózat és a hozzá kapcsolódó Felcsút Natura 2020 projekt marketing igazgatója közölte, hogy csütörtökön vizes bázisú trágyázást végeztek egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés a következő hetekben el tudjon kezdődni.
Link

Hozzászólások

118 #20 keepfargo
- 2019-08-13 16:48
Mormota, kedves lelki barátom, a kutyahasonlat elevenembe vágott. Mert mint "svéd" 40 éve figyelem, hogy a svéd kutyák még csak nem is ugatnak, vagy morognak egymásra vagy az emberekre. Boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott, kedveskedő állat szinte mind az összes. Na vajon miért; azért, amit nagyon jól megfigyeltél: mert szeretetben, törődésben nőnek fel, szinte emberi jogokat és figyelmet kapva , élvezve. Ráadásul a gyakorlatias svéd állam kötelez minden kutyatulajt, hogy az alaptanfolyamot végezze el a kutyával, s az kezelhető, tanítható legyen. Tehát törődés, gondoskodás, minden oldalról. A magyar kutyát láncon tartják, vagy egy minimális kertben, arrébb lökik, ha útban van, nem hogy embernek nem tekintik (mint a svéd teszi) de kutyába sem veszik, ahogy azt szép kifejező nyelvünk elmondja nekünk. Na, ennyi, és nem több, amit mondani akartam. Örülök, hogy megint egy húron pendülök veled, az ember hálás kell legyen, ha valahol egyetértésre talál :)
3 #21 Enid
- 2019-08-13 17:03
Mormota!
Csak "EGY ERŐS AKARATOT" kellene követnünk, aki elindítaná a maradék magyarságot a jó úton a szabadulásunk útján, de ez egy darabjaira cincált társadalomban kegyetlenül nehéz feladat lesz megtenni és ki olyan bátor, hogy megpróbálkozzon vele?


Az erős akarat mindenkinek belülről kell jöjjön. Másként megint csak egy delegáció az egész ami ideig-óráig tart.
Megint csak egy személyre hárul az a felelőség, amit mindenki egyenként kell, hogy magán érezzen és vállaljon.
Mindenki önmaga vezére elsősorban.
Ez a legbátrabb cselekedet és tán a legnehezebb feladat, amit ember vállalhat... Folytathatám úgy is, hogy "másokért"...
de ez már egy következő történet.
267 #22 Perle
- 2019-08-15 10:57
Vízszennyezés van a Tarna folyón és a többin is Mátrai Erőmű környékén. Az egyik szennyező a felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó Viresol Kft.
http://www.atv.hu...arna-folyo

https://www.agrar....9987.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,899,479 egyedi látogató