Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor azt ígérte az USA-nak, hogy ráállítja a titkosszolgálatot a Budapestre költöző Putyin-közeli bankra mfor.hu

BelföldAmerika aggódik a Nemzetközi Beruházási Bank terjeszkedése miatt, a magyar miniszterelnök pedig igyekszik úgy lavírozni, hogy mindkét nagyhatalom elégedett lehessen, írja a Direkt36.

Szoros magyar-amerikai titkosszolgálati együttműködés, a diplomatastátuszra jelentkezők szigorú szűrése és a székházválasztás korlátozása – erre tett ígéretet Orbán Viktor miniszterelnök David Cornstein amerikai nagykövetnek az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) ügyében, írja a Direkt36.

A bank Moszkvából Budapestre költözése miatt bírálatok érték a magyar kormányt több szövetségese részéről, ugyanis attól félnek, hogy az oroszok a bankot kémkedésre használhatják. Az IIB szerint ezek a vádak alaptalanok. Míg a magyar kormány a nyilvánosság előtt szintén lesöpörte a kritikákat, a színfalak azonban több konkrét lépést ígért a szövetségesei megnyugtatására.

Orbán Viktor és David Cornstein (Forrás: az Egyesült Államok Nagykövetsége) Orbán Viktor és David Cornstein (Forrás: az Egyesült Államok Nagykövetsége)


A Direkt36 amerikai kormányzati és kongresszusi forrásokból úgy tudja, Orbán megígérte Cornsteinnek, hogy az IIB alkalmazottai nem kapnak automatikusan a diplomáciai mentességet, a titkosszolgálatok ugyanis előbb alaposan átvilágítják őket. A magyar külügyminisztérium nyilvános online diplomata-adatbázisa szerint eddig csak Nyikolaj Koszov bankelnök kapta meg a diplomáciai mentességet.Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!


Az amerikaiak azt is elérték, hogy az IIB ne költözhessen se az amerikai, se más NATO-tagország nagykövetségének közelébe. A bank ugyanis a Szabadság téri amerikai követséggel szemben, a Tőzsdepalotában (régi MTV-székház) is nézett irodákat.

A magyar kormány az IIB-vel kapcsolatos kérdésekre nem reagált, de a Direkt36 és a 444.hu megszerzett olyan külügyi iratokat, amiket magyar diplomaták készítettek többek közt az IIB-ről amerikai törvényhozók számára. Az iratok is megerősítik, hogy a magyar hatóságok együttműködnének az USA-val a bank „illegális" szándékainak ellenőrzésében.

Emellett a dokumentumokban az is szerepel, hogy a magyar kormány teljesen alaptalannak tartja az IIB-vel kapcsolatos félelmeket. Szerintük az ügyet csak bizonyos think tankek és az Obama-éra tisztviselői akarják felhasználni az Orbán-kormány lejáratására.

Eközben az IIB-ben állítólag semmit sem éreznek a magyar kémelhárítás szigorából. A Nemzetközi Beruházási Bank hivatalosan nem, de egy vezető beosztású tisztviselője név nélkül válaszolt a Direkt36 kérdéseire. „Nem szeretném kommentálni az amerikai nagykövet kijelentéseit, azt leszámítva, hogy a fogadó országgal kötött megállapodás érvényben van és működik" - mondta az IIB tisztviselője, aki szerint fennakadás nélkül érkeznek munkatársai Budapestre. Augusztus végére már ötven dolgozó és az összes döntéshozó testület itt lesz.
Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2019-08-17 17:10
MI VAN??


A bank Moszkvából Budapestre költözése miatt bírálatok érték a magyar kormányt több szövetségese részéről, ugyanis attól félnek, hogy az oroszok a bankot kémkedésre használhatják.
Miert kell ettol felni??
Igen! Minden mocsok igy csinalja !
A dagonyaba minden DISZNO egyforman SAROS!
267 #2 Perle
- 2019-08-17 19:40
Érdekes módon sem az USA, sem az izraeli származású nagykövet nem kiabált akkor, amikor az izraeli befektetési bank végezte itt zűrös, veszteséges, a saját titkoszolgálatával kapcsolatba lévő üzleteit. Talán azért, mert akkor még szocialista kormány volt hatalmon.
Ki tudja, mennyiben fájt az a magyar adófizetőknek.:o
http://valasz.hu/...hajts-9817

Bízom benne, hogy ez a bank kevésbé zűrösen dolgozik majd J.pesten. Megy az ájvék minden ellen, ami orosz.
75 #3 talpi
- 2019-08-18 06:18
"Orbán Viktor és David Cornstein"
Ahh mily érdekes név, egyik már is,mert /sajnos/ hogy szakadt volna anyjába a feje, de a másik, no érdekes névvel áldotta meg a so/ros/rs, vagy mégsem.?
Még egy tűlélő?
1713 #4 bz
- 2019-08-18 15:48
Minden bank kazár tulajdonban van és mindannyian a megtermelt vagyonunkért vannak itt és továbbiak jönnek, hogy a maradékot is elvegyék. Leegyszerűsítve úgy is mondhatjuk, hogy kazárok marakodnak a pénzünkön, különböző titkosszolgálatok bevetésével. A titkosszolgálatok is mind kazárokból állnak, még a "mieink" is. Egy magyar miniszterelnök az összes idegen bankot kirugdosná Magyarországról és nem azon magyarázkodna hogy melyik a jó rabló és melyik a rossz rabló, mert a jó rablót akarja beengedni. Ugyanis nincs jó rabló, csak rabló van és csak a nevük más, míg a tetteik egyformán aljasak.
267 #5 Perle
- 2019-08-18 18:07
" IIB alkalmazottai nem kapnak automatikusan a diplomáciai mentességet, a titkosszolgálatok ugyanis előbb alaposan átvilágítják őket."

Titkoszolgálatok, de melyek? Melyik?
1713 #6 bz
- 2019-08-18 20:05
Orosz bankokról már csak azért sem lehet beszélni, mert az orosz nép csak nyomokban létezik. Oroszország létezik ugyan névleg, de területét mára kazárok népesítik be. Az oroszokat a kazár nácik, kazár bolsevikok, kazár kommunisták összefogva, de fajtájukat eltitkolva mészárolták le. Hitler és sleppje kazár volt a kazár bankárok szolgálatában. A szovjet bolsevikok és kommunisták szintén kazárok.

Már Napóleont is azért küldték a kazár bankárok, hogy seregével az utolsó szálig kiirtassák az oroszokat. Ekkor nem sikerült. Viszont a kazárok megcsinálták az októberi forradalmat, lemészárolták a cári családot és átvették a hatalmat. Ettől kezdve Sztálinék százmilliónál is több oroszt gyilkoltak le, de a kazárságnak ennyi vér sem volt elég. A kazárok kirobbantották a II. világháborút és már Hitlert küldték, hogy fejezze be a piszkos munkát. A kazároknak ez annál is inkább megfelelt, mert ők a németeket is gyűlölik. Így gyűlölt ellenfeleiket egymással gyilkoltatták le saját kéjes örömükre. A szovjet időkben nem azért volt óriási titkolózás, határzár, kiutazási tilalom és belső utazási korlátozás, mert hidegháború volt és a primitív katonai titkaikat féltették a nyugattól. Frászkarikát. Ez csak a világ kazárságának a meséje volt. Az igazi ok az volt, hogy mindenáron titokban tartsák az óriási népirtást. Ez a világ kazárságának legnagyobb titka.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,401,486 egyedi látogató