Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kásler Miklós: A rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga

BelföldEnnyi nyálas zsidó-seggnyalást! Rokonyok? Honnan jött hirtelen ez a nagy szeretetrezgés, mikor már a magyar is köp a magyarra és saját magára is. Egyébként értem a szófosást. A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga – mondta az emberi erőforrások minisztere az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében szombaton, a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztán.

Kásler Miklós emlékeztetett: Álmos küldetése az volt, hogy összegyűjtse a rokon népeket és erőszövetséget kovácsoljon. Művét vitte tovább az utolsó fejedelem, Vajk – az első magyar király, István -, aki ezt a küldetéstudatot új dimenzióba emelte. Úgy alakította ki keresztény államát, hogy az ősök hagyományára, hagyatékára építkezett. A szuverenitásra, az integritásra, a függetlenségre, a hagyományok és az ősök tiszteletére – tette hozzá.

Hangsúlyozta, ez volt az a biztos alap a magyar nép sanyargattatásainak és véráldozatainak időszakában, amire újra és újra új hazát építhettek.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kiemelte: nincs olyan szeglete a történelmi Magyarországnak, ahol a helyi érték tudatos feltárásakor ne jelent volna meg az ősök értéket, minőséget teremtő tudása, egészséges gondolkodást és életmódot közvetítő példázata. Hangsúlyozta, újra és újra bizonyosságot nyer, hogy a magyarok múltja több évezredes gyökérzete sebezhetetlen. Hiába rombolták várait, hiába pusztították falvait, fosztották ki sírjait, hiába hamisítják történelmét és eredetét.

Az Országgyűlés alelnöke szerint, „a közeli és a távoli magyar múlt ellenáll”, és nemcsak a magyar hit- és mítoszvilág éltető ereje vagy a hagyományokat különféle formában feltárók miatt, hanem a fiatal tudósnemzedék is rendre megkísérli az „évtizedek bűnös mulasztásait pótolni.”

Mint mondta, „a múlt ugyanis nincs magától, újra és újra meg kell hódítani”, ezt bizonyítja immár Bugac is sokadik alkalommal.

Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Magyar-Turán Alapítvány elnöke, az V. Ősök Napja főszervezője beszédében kiemelte: a magyarok és testvéreik a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb közös ünnepén méltón tisztelegnek történelemformáló nagy őseik előtt.

Hangsúlyozta: méltók a magyar névre mindazok, akik büszkén vállalják és képviselik azt az ősi hagyatékot, amit a honszerző és honmegtartó, a Kárpát-hazát felvirágoztató nagy őseik hagytak rá.

A főszervező szerint a sajátos magyar nemzeti kultúra kialakulásához és „a megmaradás nemzetévé váláshoz” szükség volt a magyarság katonai erejére, szervezettségére, államalapító és -vezérlő képességére is. Az erő mellett azonban kitartás is kellett, de szükség volt a magyar nemzet szellemi erejére is – tette hozzá.

Az idei, sorrendben ötödik Ősök Napja rendezvényei már pénteken megkezdődtek és vasárnap estig tartanak Bugacon.

Újdonság az idei rendezvényen, hogy először tartanak nagy nomád felvonulást, amelyen több száz lovas szekerekkel, tevékkel, bivalyokkal és családtagjaikkal korhűen idézik meg a magyarok bejövetelét. Az Attila sátrában rendezendő antropológiai és régészeti kiállításon arc-, fegyver- és ékszerrekonstrukciókat láthat a közönség, de a sátorban mutatják be az első, Erdélyben megtalált lovas hun temetkezés eredeti maradványait is.

Először tartanak bemutatót a korabeli sírleletek alapján, az eredetivel azonos anyagokból készült íjrekonstrukciókból. Emellett több nomád sportversenyt is rendeznek. Koraközépkori harcokat és csatajeleneteket is bemutatnak, de kézműves foglalkozás és -bemutató, valamint vásár is várja a látogatókat.

A háromnapos program az ősökre való megemlékezéssel, a szertűzzel ér véget.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-08-18 06:21
Móricz Zsigmond
Rokonok

https://mek.oszk..../01150.pdf

Az ujgúrok és a kazakok egy része kínai átnevelés alatt áll. Nagyjából minden tizedik lágerezik stadionban. Kínaiul tanul és leszokóban van az iszlámról. Ürümcsiben nem nagy az öröm.
329 #2 gutai zub
- 2019-08-18 11:38
"Üjdonság,

az idei rendezvényen, hogy először tartanak nagy nomád felvonulást"

Hát igen, magyar feleim, nomád torzonborz őseink, tevékkel és félig vad állataikkal, ide menekültek primitíven és hiányzó kultúrával.
Reménytelen egy és félszáz esztendő után aztán jött István német rokonokkal, jújdejó teljesen idegen kereszténységgel államot alapítani.
Ebböl az Álamból megmaradt a mai állam?, és még ezt ünnelelni is kell a napokban......
267 #3 Perle
- 2019-08-18 16:02
A kazahsztani madjarok:
http://kurultaj.h...-madjarok/
961 #4 szabir
- 2019-08-18 20:32
Guttai az aguszt 20 kamu ; 1 forras irja hogy ekkor halt Isvany s tobbi aguszt 15re teszi meg nem emlittenek ''allamalapittast'' csak hogy ''koronat ajanlgat szuzmarinak'' [ de ''szuzmari menybemenetele napja'' es aguszt 15] u h lehet isvany a ''menybe ment'' mint szuzmari csak kene tudni mit kodolnak a hokuszpokkal
961 #5 szabir
- 2019-08-18 20:41
meg az ''allam-alapittas'' barmikor lehetett total hamistiva van a tort-czi;
itt nezegessed az es lehet 1703ba volt az allamlapittas stb s Kurutz idejebe [habar sztem akkor lett vege , az ''1700-asok'' elott semmi se biztos minden kamu

http://szkitia.in...1641-maj-2

---
osztan lehet varialni ezer fele

Almos szuletik 818 az ''anyja Asturist lat'' + 818 = 1636 Somlyai Bathory Anna Isternel/''Eszterhazynal'' + ''beteg'' ugy nez ki szulni akart 1634-1635re adatok + ekkor halnak ki iaz utolso ferfi Bathoryak [Somlyai s Etsedi - Solyom Almos Nyug-szik, Etset - Eszt-Kelet stb]
itt a vilagtortczi van lekodolva nemcsak a magyar
+ a ''mongoliai joveteleket'' s amugy az osszes ''nomad joves menest'' el kell felejteni minden kamu
961 #6 szabir
- 2019-08-18 21:11
haha! ma 8 ho s 18 van nem azert irtam pont azt me kodolok , csak veletlen XD
--
amugy aguszt 18 Ilona napja;
https://www.youtu...mp;t=5340s

alul a komentbe

de aguszt 18 kalenda az july 15
https://books.goo...mp;f=false

Ilona 1270re kalibralva hogy meghal;

''Tunder Ilona'' gyanusok ugye a 17ik szazadbol vagy Zrinyilon vagy Bathor Zsofi stb;
Batho Zsofi 1643 friggyel Rakocz Gyurival ferb 3, de ebbol a zidobol van egy level ami july 16ikai ahol irjak hogy ''15ik evebe jar''; szuletese honapjat nem tudni de sejtheto hogy siznten july 16 korul van;
---
1643-1270 = 373 Hunok Pannoniaba
<<< ezeket a szamokot hasznaljak mindenfele, minden kodolva van
75 #7 talpi
- 2019-08-19 08:21
"Rokonok" ? Kinek a rokonai, ,ert nekem, ezek nem azok.
Nyolc éve már kaptam ezért, hideget-meleget, s mostanra mégis valahogy igazzá lett? Sajnos, :(
69 #8 Szalonna
- 2019-08-20 06:43
Ez az egész kurultáj egy nagy zsidó bohóckodás, már rég azon a szinten vagyunk, hogy a zsidó játsza a szkítát is...
961 #9 szabir
- 2019-08-20 06:56
jo reggeeet!s_reggel
http://szkitia.in...szony-arja
Somlyoi Batho Anna 2x annyi evre mint Almos s Emesi; 1iknel boldogaszony arja van ''de nem szult'' a masik szult olyant akitol a kirajok ''akik szarmaznak nem a sajat foldjukon szaporodnak el'';

Populalasa egy teruletnek? annyi biztos nem vot ''hungar honfoglalas a Fkt tg-tol idaig'' hanem joval najobb kaliberu sztorirol van szo [lehet a Jeg-falon tulrol jottunk az emberiseg amit nyomatnak a laposs fodesek - en mar ott vajok hogy bar(o)mit el tok hinni]

a Hunokra es ugy irjak hogy a ''Jeges Tanaison tulrol jottek''
https://www.googl...kW1bWI0KSs
https://www.googl...G9ABd0CCxE
?
miert lenne jegesebb a Tanais/Don mint mas folyok itt/ott a kornyeken ? meg ugye magyarul a Tana az Tanya? lakhely? stb..

Tana-Is lehet Tan(y)a-Ajsz/Ice XD

meg osztan mi van az Operencziaval es? ober/over-Ensz stb [ez se azt jelenti amit ma nyomatak a zsidok hogy a hujje magyarok az ''Ens folyon tulra ertetek'']

nem vok lapos fodes de semmi oficsialt nem lehet elhinni azaz a golyo forgo fodet se [ annyit tok hogy a fold forog merrt egyszer a repulo-csikja arrabb ment 7 metert a blokk-tetonel fel ora mulva ---> nem a csik mozdult el an-blokk az egen valszeg hanem alatta a fold akkor nem..?]
---

na de mi van ha itt teruletek [''bolygok vagy lapossok''] kozt jottek mentek a humanok? vagy a hu(n)-manok ha mar a ''kun-t'' es ango-latinu ug irjak hogy ''cuman''?
961 #10 szabir
- 2019-08-20 07:03
Moricz es nagy mocskos vakolo lehetett - Batho Gabit s Annat mocskolja a rak a csontyait kiegye lehugyozom az osszes ''nagymagyar'' zsido csontyait a 19ik-20 sz. elejirol ha kimejek Dakiabol Pannoniba:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.92 másodperc
3,397,340 egyedi látogató