Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

“Üldöztetünk, de el nem hagyatunk, tiportatunk, de el nem veszünk.” (2Kor 4,9)

GondolatokKözben elkészült a felvétel is, amit utólagos engedelmetekkel ide biggyesztek! 1 nap. Link
2. nap. Link

A RÉKA (Rendszerépítő Kerekasztal) margójára. Üdvözöllek benneteket. Nem pihentem még ki magam és nem is "gyógyultam" még fel a torokgyulladásos nem tudom miből. Úgy tűnik még dolgom van vele (is). Írok pár "srt s gndltt", ne kínozzon benneteket a kíváncsiság jobban, mint ildomos. Ma belenéztem a 20-ai tisztavatásba, mert fölöttünk köröztek a repülőgépek az utána következő "rongyrázáshoz" és épp elkaptam Áder beszédé. Talán az eddigi leghazugabb, legnyálasabb és legpimasabb ömlelgés volt a "demokráciáról" és az elmúlt 30 év "vívmányairól" és még csak el sem köhintette magát a bamba nézők hada, nehogy egy robbanóöves "dzsihadiszta" magyar korábban kezdte vona el a tűzijátékot a tervezetnél. Közben persze mosolyogtam, ahogy most is. Az asszony lecsót főz és remek illatok terjengenek a lakásban. De nem ezt akartam írni, hanem mutatni valamit. Megint fehér keresztes vörös lobogó került elő és a címként adott "üzenet", no meg a magyar nemzeti trikolór háttérbe szorulása mellett az egységes orosz-francia trikolór színei rikítanak a figyelmes tekintetek felé. Az most már igazán mellékes, hogy a katonák egyenruházata angol használt-ruha-butik kínálatból adódnak, de büszke magyarként állítom, hogy nemzetünk nem csak autonóm, de valószínűleg teljességgel ostoba is. Na jó, egyre több kivétel teszi próbára ezt a csúnya szabályt és nem az irigység beszél belőlem.


A 2019 augusztus 20.-i állami ünnepség

Majd elfeledem a telaviv2-n a Számkivetett ment a retek klubbon meg az irigy-mirigy börtön-paródiája. Akinek ez mond valamit, annak se sokkal jobb, mint azoknak, akik még ezt sem értik.

De térjünk a tárgyra a tegnapi és tegnap előtti szobi RÁKA-tábor eseményeinek rövid összefoglalójára. Mert hiszen a lényeges események a paraván mögött zajlanak, a kirakatba már az eladhatatlan és érték-vesztett áruk kerülnek.

A szervezési nehézségeket nem latolgatnám, csak köszönettel tartozom az önkénteseknek, akik végül összeboronálták a helyeket, ágyakat, igényeket és személyeket. Végül remek szűrőnek bizonyult az eredetileg nagyon bonyolultnak tűnő feltételrendszer, ami azért skótokból előhívta a bennük rejlő potenciált és fika-tartalékokat.

Amikor felvetődött a kérdés, hogy gyűljünk-e egybe és hogyan már arra kértem Zoliékat, hogy ne egy nemzeti csődület, szokásos csürhület legyen, ahol átjáróházként bárki be - és kiteszi a lábát, miután a benne felgyülemlett turhát otthagyja takarításra nekünk, hanem némi ellenőrzés, kontroll mellett és főleg új megjelenőkre alapozva egy olyan válogató és képző lehetőséggel éljünk, mely az ott lévőket is fejleszti és az eddigi bennünk élő lehangoló tapasztalatokat is felül írhatja. Javasoltam, hogy legyen kérdőív és bemutatkozás és ajánló is, így lényegében ismeretlenül senki nem eshet be és ahhoz, hogy bejusson, előtte fel kell vegye velünk a kapcsolatot. Nem mondom, hogy minden tökéletesre sikeredett, de úgy vélem a módszer lényegében igazolta helyénvalóságát. Sajnálom, hogy ezt közületek is tán alig értette meg valaki. A helyszín talán nem a legtökéletesebb volt és talán ha én sem a sátorban vacogva próbálok úgy tenni, mint aki alszik pár órát másképp is eshetett volna, de aki tud jobbat, javasoljon és/vagy szervezze meg! Azóta van már javaslat is és szervezőkészség is. Nem szeretem volna, ha sokan leszünk. Én tréninget képzeltem el és 60 főnél ez már csoportosan is igen érzékeny kérdéseket vet fel. A jelentkezők a "szűrés" és a visszamondások után 104-főnél állt meg, ebből több, mint 80-an ott is voltak és még közben is érkeztek páran, de őket most nem számolom.

Nekem nem volt koncepcióm, hogy mi lesz ott, csak egy körvonal, melyet a megjelenők minősége fog majd véglegesíteni. Azt eldöntöttem, hogy a továbbiakban már inkább a ti felkészítések kell legyen a hangsúlyos és nem a rám való fókuszálás.

Zoli ezt nem egészen értette eleinte, de elfogadta, hogy lesz, ahogy lennie kell, és úgy is lett. Jó lett! Szerencsére nem voltunk többen és jól éreztem magam és ahogy tapasztaltam a többségnek is átjött maga a cél, aki önmaga. Persze tartottunk rövidebb bevezetőket, átkötő szónoklatokat, ám lényegében úgy vélem sikerült elvenni az "előadás-szerűségét" a rendezvénynek és a bennetek rejlő erőre terelni a hangsúlyt, az ismerkedésre, személyiségek kapcsolódására, lélekre és szellemre, ami csapatképző elemként és kötőanyagként is megjelenik. Mindenféle ideológiától és "vallási" sallangtól mentesen sikerült kialakítani a folyamatosan formálódó képet. Nem számoltam, de a nemi arány a megjelenteknél erősen fele-fele arányos volt, bár "női" rendezvény-segítőink a háttérmunka súlyos terhét cipelték inkább, próbáltam rájuk is terelni a figyelmet, ám talán nem is kellett. Aki ott voltak, zömében jól kezelték ez a kérdést és nem lett hangsúlyos a hím-soviniszta jelleg. Leó nem akart felszólalni, de kénytelen volt, mert mindenki megkapta a mikrofont. Nem tulajdonsága a köntörfalazás és úgy látom, hogy saját meglátásaik és prognózisuk, no meg a táborral kapcsolatos véleményeik egybe esnek az én meglátásaimmal is.

Fuvolaművészünk előadása üdítő élmény volt és a vasárnapot hosszú beszélgetések sora zárta. Solohov Emberi sorsa lassan kezd alternatív szakirodalommá válni a mai sorsok árnyékában. Nem egyszerű emberek és nem szokványos eseményekből annyi szappanoperát lehetne írni, amennyi a következő kétszáz évre munkát adna a kereskedelmi csatornák számára. A csatorna is pejoraítív szó, és nem azért, mert az ember mára a pöcegödör szinonimájává lett.

Tegnapi nappal folytatódtak a részvevők általi rövid értekezések (potenciális "előadókat" és karizmatikus vezető-jelölteket, magokat trenírozunk és készítjük fel), miközben páran azon kezdtünk el munkálkodni, hogy egy "záró nyilatkozat" és/ vagy kiáltvány rögzítse mindenki számára a körvonalazódó közös irányt és közben természetesen a közös munkát is elősegítendő "vállalási" lehetőséget is biztosítva a folytatás lehetőségét biztosító személyes részvételnek is lehetőséget kell adni. Nem csak én voltam fáradt és nem sikerült nagy szavakkal elég dogmatikusat alkotni, de ez sem végleges. Ha tud valaki jobbat, teljesen nyitottak maradtunk minden irányba. Elfáradtam. Délután tartottam egy kis beszédet és közben elfogyott a hangom, a szívembe mart egy érzés. Ilyen még nem történt. Sírni sokat ríttam már, csak ti ezt nem láttátok.

Elindult-e valami, vagy ami már menetben volt most kissé összébb igazodik ezt nem tudom. Annyit érzek, hogy ennek most meg kellett lennie és nincs megállás. Nem akarom most ide keverni a világ eseményeit, új trendeket, népnemzeti vonulatot. Ez most már nem számít. Aki ott volt, nyugodtan lehetett őszinte. Akik félelemből nem értek oda, vagy mert bonyolult volt a regisztráció, vagy mert...., azzal nem tudok mit kezdeni. Tudom, hogy egyre többen leszünk és nem csak a tépázott lelkek és panaszkodók, hanem azok is, akinek már a panaszkodásból is elegük van és tekintetükben, ami a szívükben ugyanolyan ellentmondás-mentsen férnek meg a béke és nyugalom és a háború és halál fogalmai és mindkettőre egyformán készek.

Íme a kiáltvány végső formája. Most csendben és nyugalomban mindenki átgondolhatja, hogy mit tud ehhez hozzátenni és milyen sallangot elvenni (mármint nem a leírt pár mondathoz, ami amúgy is lényegében csak azt jelzi, hogy közös fogalomkör felé mozdult el végre az "egység".

Alulírottak, a Rendszerépítő Kerekasztal (RÉKA) tagjai, az alábbi közös nyilatkozatot kívánjuk közzétenni:

Hazánk, Magyarország egy illegitim háttérhatalom irányítása alatt áll, amelynek működése veszélyt jelent az egész emberiségre és a Föld teljes ökoszisztémájára.

A jelenlegi magyar kormányzat törvénytelenül működik, magyarellenes mivolta megkérdőjelezhetetlen, a korrupció mértéke pedig ellehetetleníti az állami intézményrendszer tisztességes működését. Az előttünk álló, globális szintű klimatológiai, geopolitikai, geostratégiai, pénzügyi és társadalomszerkezeti változások eddig soha nem látott kihívások elé állították nemzetünket, ezért azonnali beavatkozásra van szükség.

Célunk az élhetetlenné tett rendszer élhetővé tétele, melynek keretében felszabadítjuk hazánkat. Ennek érdekében, felismerve saját erőnket és lehetőségeinket, személyes példamutatással, anyagi áldozatokkal és társadalmi munkával kézbe vettük sorsunk irányítását.

A Rendszerépítő Kerekasztal egy élhetővé tett rendszer felépítésére alkalmas személyek kiválasztása és felkészítése érdekében jött létre. A szervezet célja a magyarországi alkotmányos válság felszámolása, egy legitim irányítótestület felállítása, az ország és polgárai kifosztásának megállítása, egy, a fenntartható fejlődést és a gyarapodást szolgáló, emberközpontú gazdasági rendszer bevezetése, a magyar közösségek rendszerbe szervezése, valamint partnerségi kapcsolatok kiépítése a szomszéd és testvérnépekkel.

A lehetőség szerinti békés átmenet biztosítása, végszükség esetére pedig egy védelmi funkciókat ellátó testület felállítása érdekében felhívunk minden felelősségtudattal rendelkező magyar hazafit, hogy csatlakozzon a Rendszerépítő Kerekasztal csapatához!

Szob, 2019. augusztus 19
Link

Nekem most sincsenek elvárásaim. Most is fáradtnak érzem magam, de ahogy eddig is megtettem, amit megtenni érdemesnek láttam, eztán is így lesz. Idő van kedveskéim, idő van. Össze kell szedjük magunkat!

Hozzászólások

51 #39 Skorpio58
- 2019-08-23 08:15
Ezt feltétlen hallgassátok meg, Papp Gábor beszéde az Életműdíj átvétele után 15:00-tól https://www.youtu...C85JmzkIlc Ugyan itt 31:00-tól Miklósvölgyi János "Jelenkorunk, avagy mese az antiszemitizmusról"
1431 #40 zsolt5000
- 2019-08-23 08:52
Papp Gábornak 4 perc a mondókája ami igaz is....az a "trágyalé"csurgás lassan befejeződik majd.....így vagy úgy....
51 #41 Skorpio58
- 2019-08-23 08:54
zsolt!
31:00-tól is nézd meg !
139 #42 jozsef toth
- 2019-08-23 15:56
1513 #30 Irrefutable !
Jóska még jó, hogy nem te döntöd el ki vagy mi a fontos.
Lehet nem volt ertheto amit irtam.
Mincs es nemis volt szandekomba azt eldonteni ,hogy MI A FONTOS!
De azon bellul van 1 fontossagi sorrend.
De meg az se az en dontesem ,hogy melyik a LEG FONTOSSABB!
En szemely szerit ERTELMES ebernek itelteleg meg az eddigi irasaidbol !
Na latod EZT EN IGY LATTAM !!
De amig komolyabb problemakkal nyugdijasok es kozepkoruak hetrol hetre kuzdenek,ezert mereszeltem azt irni,hogy a gyelveszeti gondokat ami IGAZ azt talan kesobb kellene orvosolni.

Meg azt a valaszt is elfogadom,hogy ne beszeljek semmibe mivel engem ez ITT nem erint!
De ez csak arra jo ,hogy tereljuk az igazi problemakat.
Mar volt pelda ,hogy sokaig hallgattam !
De lehet ,hogy ez az igazi megoldas a MAGAM SZAMARA!
Mert igy kevesebb feszultseggel kell eljek.
1168 #43 Herzsi
- 2019-08-23 18:22
Legyünk tudatosak!
https://www.youtu...HVgq2VfL70
Jónak tartom!

Tudatos teremtés - MŰKÖDIK? | előadás az Everness fesztiválon
Javaslatom, teremtsük meg a jövőnket ahogyan elgondoljuk!
Gondoljuk mindannyian ugyan azt!
Legyen mindég a találkozók végén meditáció. lehet ima is!

Vélemények?
51 #44 Skorpio58
- 2019-08-24 20:10
Papp Gábor beszéde az Életműdíj átvétele után
Akit érdekel itt a 2. rész is https://www.youtu...nC66j-iIlY

1.rész https://www.youtu...C85JmzkIlc

Ezt is megéri megnézni! Miklósvölgyi János - Áldozatból feltámadás: https://www.youtu...f0HIuMetKM
1368 #45 Karpatkanyar
- 2019-08-26 10:24
A RÉKA-n elhangzott tórium atomreaktorról rövid elemzés itt olvasható:
https://m.faceboo...&mdf=1

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.84 másodperc
4,615,216 egyedi látogató