Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin szerint Romániából és Lengyelországból érkezhet az újabb fenyegetés

KülföldÉszaki Áramlat 2 nyitása 2019 dec. 31. Az ukránokkal a szerződés 2019. dec. 31-ig tart. Megy a cselezés.
Az Egyesült Államok földről indítható új manőverező robotrepülőgépet telepíthet Romániában és Lengyelországban, amit Oroszország olyan fenyegetésként értékelne, amelyre válaszolnia kell - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Helsinkiben, Sauli Niinistö finn államfővel közös sajtótájékoztatóján.


Az amerikai fegyveres erők vasárnap először teszteltek egy több mint 500 kilométeres hatótávolságú, mobil indítószerkezetről indított manőverező robotrepülőgépet azóta, hogy Washington augusztus 2-án felmondta a közepes és rövidebb hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról kötött orosz-amerikai INF-egyezményt.

Putyin csalódottságának adott hangot az amerikai rakétakísérlettel összefüggésben, amely szerinte tovább élezheti a biztonsági helyzetet a világban, különösen pedig Európában. Szerinte ugyanis Washington képes lenne Romániában és Lengyelországban is telepíteni a rakétarendszert, egy ilyen intézkedésre viszont Oroszország megfelelő és viszonosságon alapuló választ lenne kénytelen adni.

Putyin felidézte, hogy az Egyesült Államok eredetileg tengerről indítható Tomahawk típusú manőverező robotrepülőgépet alakított át földről indítható változatra. A harceszközt a Romániában már telepített, és a Lengyelországban hamarosan telepítendő indítóállásokról is ki lehet majd lőni - tette hozzá.

Az orosz elnök elmondta, hogy megvitatta finn hivatali partnerével a globális stratégiai egyensúly fenntartásának kérdéskörét.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország - korábbi ígéretéhez híven - megkezdi a közepes- és rövid hatótávolságú ballisztikus rakéták fejlesztését, de nem fogja telepíteni azokat, amíg az Egyesült Államok sem tesz ilyen lépést.

Az orosz elnök beszélt az észak-oroszországi Arhangelszk megyében augusztus 8-án, egy katonai létesítmény területén bekövetkezett halálos balesetről is. Megerősítette a korábbi értesüléseket, miszerint fegyverkísérlet során történt a hét emberéletet követelő szerencsétlenség.

Putyin aláhúzta, hogy Moszkva nem tehet mindent közzé a robbanásról, tekintve az ügy katonai természetét. Azt sem hozta nyilvánosságra, hogy milyen fegyverrendszert teszteltek.

Mindamellett fontosnak tartotta kiemelni, hogy a háttérsugárzás mértéke normális szinten van az incidenst követően. "Az illetékes hatóságaink rajta vannak az ügyön, a rendelkezésemre álló jelentések szerint minden rendben van. A szomszédos országok sem regisztrálták a háttérsugárzás megemelkedését, ez mindenki számára nyilvánvaló, hiszen ezek egyértelmű adatok, s ha történik valami, az kimutatható akár több tucat kilométerre is" - mondta az orosz elnök.

Mint mondta, a jövőben egy jobb mechanizmusra van szükség az értesülések megosztására ilyen jellegű szerencsétlenségek bekövetkezte esetén.

A Roszatom orosz állami atomenergia-vállalat korábban azt közölte, hogy szakemberei egy "rakéta részét képező radioizotóp energiaforrással kapcsolatos tevékenységet folytattak" a detonáció idején, amelyben hivatalos közlés szerint a vállalat öt, az orosz védelmi minisztériumnak pedig két alkalmazottja vesztette életét, és további hat ember megsérült.

Niinistö elengedhetetlennek nevezte, hogy új tárgyalásokat kezdjenek a fegyverkorlátozásról. "Természetesen gondot okoz, hogy olyan helyzetbe kerültünk, amelyben nem hatályosak már a korábbi megállapodások. Még inkább érezni ezt a problémát Európában" - hangsúlyozta a finn elnök.

A finn államfő egyben fontosnak tartotta, hogy Oroszország június óta az Európa Tanács teljes jogú tagjaként folytatja ismét munkásságát a testületben. "Különösen fontos, hogy Oroszország az emberi jogok európai rendszerén belül marad" - fűzte hozzá Niinistö.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-08-22 13:31
Elképesztő tragédia a Hableány után: a kismarosi baleset áldozatai is dél-koreaiak


Dél-koreaiak voltak az áldozatai annak a súlyos vasúti balesetnek, amely szerda este történt Kismarosnál. A Hableány hajó katasztrófája után ez rövid időn belül a második baleset, melyben a távol-keleti ország polgárai veszítették életüket Magyarországon.

Elképesztő tragédia a Hableány után: a kismarosi baleset áldozatai is dél-koreaiak

Egy személyautó ütközött egy vonattal szerda este Kismarosnál. Az autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a balesetben a jármű három utasa meghalt. Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese tegnap közölte, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival.

A Ripostnak most a rendőrség megerősítette: a baleset áldozatai dél-koreai állampolgárok voltak.
http://propeller....m=referral
267 #2 Perle
- 2019-08-22 16:47
Az a fenyegetés bennünket éppen úgy érint, sajnos, de már 3 oldalról.
A román vezetés magatartásán már érződik is az amerikai szél a hátuk mögött.
267 #3 Perle
- 2019-08-22 17:05
Dél- Koreai megtilt néhány német autótipus behozatalát az országba a diesel botrány miatt. Meghamisitottak a németek olyan adatokat, amelyek a gépkocsik levegőszennyezési tartalmazták.
http://www.koreah...0820000719
819 #4 rozsola
- 2019-08-24 17:35
Romániának már vége van. Jelenleg az americky vojákok települnek be , a németeknek pedig takarodó van.
A napokban az egyik román " hír tv " leadott egy beszélgetést . Ebben egy katonai " szagértő " relatív jól vázolta a helyzetet. Amerika nagy bajban van. Törökországból el kellett hoznia azt a kb 35 ezer vojákot mert Incirlikben már nem teremhet nekik babér. Meg is kezdték a csapatok hazaszállítását de közbejött pár dolog.
Oroszország " bekebelezte a Krímet " , ezért a " demokrácia nagy védelmezője " rákényszerült az európai jelenlétre. Törökországból ugye menniük kellett , ez becslések szerint kb 650 millió amerikai dollárba került volna. Ehelyett az ottlévő szoldátokat szétszórták európában ami több mint 2 milliárd dollárba került. S ez a baj !
Emberanyag még akadna , de a hadsereg fenntartása nagyon sokba kerül.
Most pedig hogy az INF bohóckodás megszünt létezni , Amerika ismét bajba került. Ha " meg akarja védeni európát " át kell csoportosítania az atomtölteteit. Valalmint hozni is kellene még. A V4 tagországai viszont ellenzik az atomtöltetek betelepítését. Helyette inkább mégtöbb ámerikánszkij szoldátot követelnek. Főleg Lengyelország. Érdekes a lengyel kormány viselkedése. Bár a lengyel hadsereget rohamtempóban fejleszti , az oroszok ellen viszont nem akarja felhasználni a haderejét. Európába viszont kell az " elrettentő erő " , úgyhogy Ámerika hozzon csak csapatokat és tartsa ott , persze saját költségén. Eközben az egyre jobban izmosodó Szerbia is egyre nagyobb fenyegetést jelent Koszovóra , a török pedig már nem Nato tag , kivonul Koszovóból mint ahogyan kivolnult Boszniából is , oda is kell majd katonákat küldeni. Irán a hormuzi szorosban egyre pofátlanabb , bár az angolok " istent szeretnének játszani " a környéken , kb annyit érnek mint hab a vizen. A szaudiak meg örülnek ha a Jemenbe odapakolt iráni rakéták aznap éppen nem repülnek be. Miközben azt gondolhatnánk , amerikának csak ennyi a gondja , Medvegyev egyik reggel úgy döntött , miután elég pocsék éjszakája volt , leruccan a Kurill szigetekre. A japánok " természtesen " azonnal hisztériázni kezdenek , és ha ez nem lenne elég , Észak Korea ismét kisérletirobbantott egy csöppet.
Otthon se áll jobban a széna , a migránsok egyre csak jönnek. Izráelben meg szintén nyavalyognak , amerika még ha akarna se tud " segíteni " nekik Irán ellen. A Hezbollah egyre pofátlanabb , Szíriában szorul a hurok és Irak bejelenti , minden engedély nélkül berepülő gépet le fognak lőni. Azt gondolhatnánk , a " világ csendőrének " ennyi gond még megoldható lenne , csakhogy India és Pakisztán is balhézik , az oroszok pedig egyre jobban terjeszkednek. Venezuela olaját nem sikerült megszerezni és bár erdőtüzekkel ( amit a HAARP okozott ) próbálják zsarolni Braziliát , egyre több a " veszett fejsze nyele " a kezükben.
Az INF " szerződés " felbomlása már a vég kezdete.
Így lenne ?
Katonai szakértők , geostratégiai elemzők szerint nem Amerika bontotta fel az INF megállapodást. Neki nagyon rosszul jött ez. Valójában Kína az ok. Ugyebár az INF szerződés Amerika és a Szovjetunió utódja , az Orosz Föderáció között volt érvényben. Persze sohasem volt betartva , de nagyvonalakban mégiscsak érvényesült. Kína és Amerika között nem volt ilyen megállapodás. Ezért Kína úgy intézte a dolgokat , ( Amerikai bázisok közelébe vitt néhány rakétát ) ami válaszlépésre késztette a Pentagont. Ellenlépésként a Hong Kong " balhét " dobták fel , de ebből se lesz semmi sem
A megszünt INF megállapodás nem fog semmilyen főleg nem atomháborút okozni. A háttérben már készen van az új megállapodás Amerika , Kína , Izrael és az Orosz Föderáció között. Eddig ugye megvolt a " Keleti módszer ". Kína létrehozott egy katonai bázist , amely közelében megjelent egy orosz is. Az akkor még hatályban lévő INF megállapodás miatt Amerikának távolságot kellett tartania.
Szóval ahogy a faszbúkon elterjedt szerkesztett kép mondaná : " Mindenki nyugodjon le a picsába ! Nem lesz atomháború "
Jelenleg folyik a " hibrid hadviselés " amelyben Oroszország , Kína és " csatlósai " egymással összefogva " fenyegetést jelentenek a Szabad Világra " , ezért Amerika minden egyes " konfliktuszónába " vojákokat kell telepítsen. Gyakorlatilag szétszóratják az amerikai haderőt.
Visszatérve hozzánk , mint mondottam korábban , " globalizmus " van. Magyarország megszünt létezni , A V4 része lett . A szakértők többsége már elböfögi : " a belpolitika meghalt ". Egy ország megítélését a külpolitikája határozza meg. Magyarország tökéletes példa erre. Hol van Magyarország belügyminisztere ? Belügyekben a kinevezett " helytartó " azaz " Imádott Vezérünk , Szeretett Viktorunk hadovál ". A belügyminiszter hol van ?
Ugyancsak kiköhögik , a titkosszolgálatok is megszüntek
Vagy nem ?
Nos . Románia nem engedte át az orosz küldeményt Szerbiába. Erre az orosz a lengyel , szlovák és magyar légtéren keresztül szállította le a cuccot . Mindhárom állam EU és NATO tag. A magyar honvédelmi miniszter kiböfögi : " az oroszok átkúrtak minket ". Rendben. Elfogadjuk a mentegetőzést. De ! Hol a faszba volt /van a Katonai Hírszerzés ? Mit csinált / csinál az NBH ?
Azt ne mondja senki , hogy semmit sem tudtak. Szlovákiában nyílt titok , az orosz hadsereg és a KGB jön-megy ahogy kedve tartja. De Magyarország ?
Kb ennyit a " szolgálatokról "
Egyre világosabb lesz mindenki számára , a V4 nem más mint az Orosz Föderáció nyugati védelmi zónája. Gondolhatnánk , " hülyék az oroszok a V4 területére beengedni Amerikát ? " . Nyugi. Már korábban így lett " megtervezve ". A betelepített ámericky vojákok megítélése főleg a Romániai események miatt nagy jóindulattal se nevezhető jónak a civil lakosság körében . Viszont az orosz légierő gépei pedig nagy előszeretettel szokták a frászt hozni főleg a Balti államok lakosaira akik " természetesen követelik az amerikai jelenlétet ".
Nemrég a magyarnyelvű zsidó-fasiszta propagandisták egy eléggé béna dicsekvéssel álltak elő. Összevágtak mindenféle videoanyagokat orosz gépekről amit a magyar Gripenekről készített videobevágásokkal színeztek meg. Aztán verték a nyálukat , " a magyar gépek elkergetik az orosz betolakodókat ".
Amúgy a zsidó-fasiszta bármire képes csak elérje a célját !
Nemrég Bibi Kijevben járt. Ez a Zelenszkij nevezetű " Grün " meg beugatja a marhaságát : " Ukrajna és Izrael nagy károkat szenvedett el a Szovjetunió miatt ". De nem ez a nagy " bumm " !
Az évszázad beszólása : A banderisták szabadították fel Auschwitz táborát !
Felfogjátok ? A " banderisták " azaz a Bandera ( a Gestapo ügynöke ) vezette szabadkőműves zsidajok akik az " SS Hálicsinyá " egységeibe voltak betagozódva voltak a " jófiúk ". Vagyis az SS ! Bibi pedig bólogat hozzá ! Ha hozzáveszem Bibi legutóbbi szellemi magömlését miszerint Hitler ártatlan volt a Holokauszt esetében , a végén még " kiderül " , a németek védték meg a zsidókat az ...... oroszoktól ??????!!!!!
Na erre varrjanak gombot a " holokausztkutatók " !
Eközben Szerbiában rekordidő alatt átadnak egy autópályaszakaszt. Hát igen. A kínai pénznek külön motiválóereje van.
Németország viszont gondban van. A gazdaság már nem muzsikál úgy mint ahogyan elvárják. A német gazdaság azaz az autógyártás megingott a dieselbotrány miatt. A jövő viszont ettől is " sötétebb "
Nemrég mutattam nektek egy videót. Egy lengyel propagandaanyagról van szó amelyben képekben mutatták meg a jövőt. Jelenleg az autópályák túlzsúfoltak. No kérem , városon belül tessék csak szépen használni a tömegközlekedést ! Egymás után jönnek az elektromos járművek és mivel a " sport " kiemelten fontos , üljenek csak fel a biciklire ! Így javulni fog a nagyvárosok levegője . Nagyobb távolságok esetében pedig hagyják már azokat a benzinégető autókat ! Amúgy is sok a dugó és a baleset , a gyorsvasút gyorsabb , biztonságosabb és mivel elektromos , nem szennyezi a környezetet ! " De facto és de iure " ha marad ez a " módi " egyre kevesebb autó fog kelleni.
Persze ez is újabb " gondokat " eredményez. Sokkal több elektromos energiára van szükség. A bolgárok ezért a Roszatommal egyeztetve , felkérték az orosz kollégákat egy második atomerőmű építésére. Itthon pedig felesleges Paks 2 miatt hisztériázni. Paks 3 vagy Paks 4 után talán meg lehet vele próbálkozni
Lengyelország " követelései " mellett a frissenalakult csehszlovák haderő miatt a magyar hadsereget is modernizálni kell. Bár sokan megkérdezik : " ugyan mi értelme ? " , felesleges a kétkedés. Ez már eldöntött dolog mer' " Moszkvában azt mondták ". Persze Moszkvában nemcsak " Duma " van , cselekednek is. Kis-Oroszország azaz Szerbia jelentősen fegyverkezik. " Természetesen nem ellenünk " de azért nem árt (h)ébernek lenni !
https://www.youtu...&t=95s
Mielőtt bárkire rátörne a pánikroham , nyugi ! A " kínai gyorsvasút " nem engedne meg egy szerb-magyar balhét. Ez persze nem jogosítja fel a magyart az " öntelt vagánykodásra ". Az , hogy egyes propagandisták holmi összevágott videókkal dicsekednek a " magyar gripenek hőstetteiről " , nem árt ha két lábbal a földön maradunk. Szerbia modernizált MIG 29 gépei nem veszélytelenek.
Állításom alátámasztására jöjjön egy kis tananyag , egy " elalvult , semmire se jó szovjet MIG 29 " randizik a " csodálatos F-15 " gépekkel. Nem vagyok a nyugati haditechnika nagy ismerője , ezért másokra bízom , a Gripen jobb e mint az F-15. De azt tudom , az " ócska szovjet cucc " képes meglepetésekre : https://www.youtu...5&t=0s
267 #5 Perle
- 2019-09-02 10:06
Orosz ellenes koaliciót szövögetnek lengyel, ukrán, belorusz részvétellel, amerikai vezetéssel:
https://belaruspa...ic/475081/
267 #6 Perle
- 2019-09-03 23:23
Hogy a mongolok felöl se jöjjön fenyegetés, az orosz elnök Mongolíába utazott. A helyi gárda Dzsingis Khan kori gúnyába öltözött a tiszteletére.
https://www.rt.co...-horsemen/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
4,458,097 egyedi látogató