Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Találkozó Fóton nem csak "RÉKA-soknak" - frissítve!

Gondolatokszeptember 21-én 11 órától a Vörösmarty u. 43 szám alatt. Most nem regisztrációhoz kötött fórum és helyzetértékelés, melyre minden érdeklődőt várunk szeretettel. Talán lesz valami bográcsolás, de aki akar, hozhat magával maceszt, vagy körömpörköltet, tesztre. Sólet nagyon fog menni, hisz shabat lesz (csak nem nálunk). Alkoholt ne hozzatok, viszont nem mérgezett eledel és táplálék, melyet szívesen ajánlotok, jól jöhet a nagy igyekezetben. Max. este nyolcig készüljetek (azért már hűvös lesz akkor), nem lesz ráadás, addig kell beleférni a keretekbe. A Szobon komoly részvételi szándékukról tanúbizonyságot tevők körének és a most beérkezőknek is egyben és külön-külön is az ismerkedésen túl a már deklarált alapelvek szerint kívánjuk a tevékenység és a még felmerülő kérdésekre adható és elfogadható válaszok összehangolását. Minden halad a maga útján és -bár néha úgy tűnik, hogy nehezen- végül a helyére kerül. Talán nem mondok újat ezzel, de nem tömeget, hanem minőséget várunk. Tudom, tele vagytok kérdésekkel. Nem baj. Füzet, toll és rajzlap legyen mindenkinél! Fegyvert most még ne hozzatok. Mondom, most még!Kedves "RÉ-KA"-táborosok és érdeklődők!

Ismét elküldjük levelünket, erről az email címről is, mivel a gmail immár nem szívesen működik együtt...
Sokatok levelét visszadobta, így ezen a felületen igyekszünk minden érdeklődőhöz eljutni. Kérjük, válaszaitokat ide küldjétek el, hogy egy felületen dolgozzunk. A gmail fiókot megszüntetjük.

Szeretnénk kérni tisztelettel, hogy 2019. szeptember 18. szerdáig
(legkésőbb csütörtökön) egy mondatban jelezzen vissza mindenki, aki
jönni fog 21.-én a Posta Imre által meghirdetett fóti fórumra.
Erre azért kérünk, hogy a hely illetve főzött adag szempontjából
tudjuk tervezni a létszámot, helyszín berendezését át tudjuk gondolni.
A közös bográcsozáshoz - krumpli paprikás kolbásszal vagy anélkül -
mindenki hozzon magának tányért és evőeszközt.
A közös ételből mindenki fogyaszthat - ha visszajeleztek hányan jöttök
és jól tudjuk kalkulálni az adagokat - önköltségi árára
becsületkasszát fogunk kitenni.
Nescoffe-t tudunk még biztosítani önkiszolgáló módon, szintén becsület
kasszával. Kérünk, ehhez is kávés poharat és kanálkát is hozzatok
magatoknak, hogy a környezetünk műanyag terhelését ne fokozzuk mi is.
Innivalóval mindenki egyénileg készüljön.
Szeszesital fogyasztása kerülendő!
Ha egyébbel szeretnétek készülni gyümölccsel, aprósüteménnyel,
szeretettel fogadja az egybegyűlt közösség.

Ha hívtál másokat is vagy vannak ismerőseid akiről tudsz hogy jönnek,
kérlek jelezd azt is a létszám miatt.

A válaszotokat, kérjük, erre az email pi.kor.admin@indamail.hu címre küldjétek!

Üdvözlettel a szervezők nevében:
Emőke, Éva, Gabi

Hozzászólások

43 #153 stormhu
- 2019-09-23 21:48
Karpatkanyar Azt hiszem már leírtam amit akartam méghozzá világosan. Nem kell űzni fűzni csak felesleges szócséplés. Érti aki akarja, aki meg nem az nem. Még az is lehet hogy valaki "kezességet" vállal érted innen. Nos.... akkor jön az amit a végére írtam " bár ne legyen igazam" Részemről ennyi...
3 #154 Enid
- 2019-09-23 22:43
Rozsola! Tényleg miért nem nyitsz egy saját rovatot? Benned egy újságíró veszett el.
1368 #155 Karpatkanyar
- 2019-09-24 07:52
Enid, rozsolaban nem ujsagiro veszett el, hanem ö erti a nemzetközi politika esemenyeit es ezek közötti összefüggeseket. Politikai elemzö. Ehhez bizony sokat kell tanulni es faradhatatlanul követni az esemenyeket. Brzezinky The big chessboard könyve egyik alapmü, amit az ilyenek ismernek. De bizonyosan ismerik a kezdeteket is a Nagy Terek elmeletet peldaul, amin Hitler is nevelkedett. Mivel tud 4 szläv nyelven valszeg olvasta azokat a könyveket is, melyeket Putyin adomanyozott karacsonykor 2016-ban a fömunkatarsainak. Orosz birodalom kutatok könyveit. Erdekes modon sok hires orosz Svajcban elt, de Zürich környeken, Zürichben es egy se a francia nyelvü videken. A nemet nyelvterület kedvezöbb a preciz gondolkodasnak, mint a francia. tehat nemcsak a nemet birodalmi elmeleteket erdemes olvasni, hanem az oroszokat is.
8 #156 miskolcilaci
- 2019-09-24 07:56
Eljött az idő! Végre már meg lettem halálosan fenyegetve! Ilyet az ír akinek ez a FOGLALKOZÁSA, FELADATA! Kanyarral együtt vannak itt egy páran!!! Tudod, én már túl vagyok egy infarktuson. Megéreztem a halál szelét, akkor egy nagy nyugalom vett körül. Gondolom, nekem nem ezt szánod. Állatokkal tépetnél szét a hegyekben, hogy neked ne legyen véres a kezed. Sokan eltűnnek manapság nyomtalanul. Micsoda hőstett!
Ettől az oldaltól és a benne levőktől ideje a lehető legtávolabb kerülni!!!
3 #157 Enid
- 2019-09-24 08:02
Karpatkanyar! Ah, értelek.
Többet én ebbe nem is szólnék bele. :)
165 #158 LM
- 2019-09-24 08:41
Rozsola, a múltkori román "cikk" után ez is jó anyag, köszönet

Egy kérdés: Véleményed szerint mire megy ki a "nagy játék"? Ok áthelyeződik a hatalmi struktúra nyugatról- keletre és ez jó lesz nekünk? Miben lesz más? Élhetőbb lesz a "világ"? Egyenlőre nem sok különbséget látok a kettő között és élek a gyanúperrel, hogy a piramis tetején lévők nem nagyon mozognak
1368 #159 Karpatkanyar
- 2019-09-24 09:43
Rozsola a többpolusu vilagrend kialakulasaval foglalkozik, de hianyolom a Nyugat tevekenysegenek ismerteteset, es ebben a zsidosag vilagkormany kialakitasanak fontos lepeseit. Jobboldalt probaltam rövid hsz-okban erre reflektalni, de most idemasolom összeollozva öket es összekötve magyarazatokkal, hatterinformaciokkal.

Az iszlam vilag azt gondolja, hogy milyen csodalatosan halad elöre Europa meghoditasa, miközben nem veszik eszre, (velemenyem szerint, de, igen), hogy csak eszközkent vannak hasznalva egy magasabb szintü vilagpolitikai jatszamaban. Az igazi nagy geopolitikai player-ek Amerika felhasznalasaval a zsidosag.

Megatrends 2000 | John Naisbitt | ISBN: 9780831743727, az amerikai jövökutato intezet elnöke Megatrends 2000 c. könyveben irja 1999-ben, hogy Szaud Arabia evi 2milliard nemet markat fektet be az europai politikai iszlam terjesztesebe. Tehat az iszlam hosszutavu strategiai celokat követett szisztematikusan. Ezt pedig az europai politikusok tudtaval tette. A zsido Kohn kancellar ezt megis engedte, mert a tavlati cel a zsido vilagkormany kialakitasa erdekeben az europai nemzetek felhigitasa es megsemmisitese volt. Nemetorszag zsido jaromba hajtasat mar Willy Brandt SS-tiszt-gyilkos zsido (eredeti neve Frahm) keszitette elö. Kancellarsaga elött Berlin polgarmestere volt, miutan Norvegiai menekült statuszat odahagyta es visszatelepedett Nemetorszagba. Kesöbb lett a nemet szocialdemokratak elnöke es kancellar. Kohn csak egy betüt cserelt fel a neveben es lett belöle Kohl, es aztan kancellar, aki a stafetabotot a masik, lengyel zsidonak adta at, Merkelnek. Igy megy ez. Keressetek ki a nemet Alkotmany Vedelem, a belsö nemzetbiztonsagra felügyelö bizonsagi szolgalat volt elnökenek kepet: Hans Georg Maassen, zsido.
de.wikipedia.org/wiki/Hans-Georg_Maa%C3%9Fen#/media/Datei:Hans-Georg_Maa%C3%9Fen_(2012).jpg
Ez felügyelte 2012-2018 között a nemet belbiztonsagi szolgalatot, aki direkt Merkelnek jelentett es direkt töle kapta az utasitasokat.
Azelött Heinz Fromm volt hosszu ideig az Alkotmany Vedelem elnöke, akit az NSU (Nazionalsozialistischer Untergrund, akik összesen 8 bevandorlot es 1 rendörnöt gyilkoltak meg, +sok sebesült) skandallum miatt buktattak ki a poziciobol a munkatarsai,akik megvezettek öt es aktakat semmisitettek meg a Fromm engedelyevel, aki ugy irta ala a temerdek dokumentumot, hogy nem vette eszre miröl van szo. Azt nyilatkozta lemondatasakor, hogy a munkatarsai csaltak ezzel kelepcebe. En ebböl arra következtetek, hogy az Alkotmany Vedelmen belül is van egy nemet nemzeti ellenallas, mert kibuktattak ezt a Fromm nevezetüt, akinek esetleges zsido szarmazsarol nem talaltam eddig semmi infot. Csicska mivolta azonban bizonyitott.
Ebben a nagy geoplayer birkozasban Franciaorszag es Nemetorszag a leggennyesebb orszagok, ahol a kiaiaknak es az oroszoknak a zsido hatterhatalom embereit ki kellene buktatniuk. Ezzel eldölne a többpolusu vilagrend kimenetele.

Oroszorszag es Kina termeszetesen megelegelte az amerikai hegemoniat es egymassal szövetkezve, erösitve egymast a nyersanyag forrasok fölötti gyamkodassal ellenpolust akarnak kialakitani. Ehhez Putyinnak, aki sok forrasbol meritve szinten zsido szarmazasunak tekinthetö, el kellett tavolitania a nomenklaturabol az agresszivabb, neki nem szofogado zsidokat. Fenykepeket lehet talalni a neten, amint Putyin, az alkoholista Bush es a kinai elnök szabadkömüves ruhakba öltözve egymasba karolva nagyon vidaman vannak. Közben ne felejtsetek, hogy a kinai elnök meglatogatta Ferenc päpät is a Vatikanban es ott hosszas maganbeszelgetest folytattak. Nagy valoszinüseggel van egy nezetelteres a zsidosag vilagkormany elkepzelese es a Putyin-Kinai elnök, Xi Jinping, stb. vilagkormany összetetele es a Terra szintü strategiai celok között.

Az iszlam nem sokat kavar, esetleg neha bosszankodas szintjeig zavarja a"nagyokat", ha nem eppen ugy halad az europai nemezetek bomlasztasaban, ahogy azt elvarjak töle.

Az Iszlam Testveriseg penzei az europai politikai iszlam szervezeteihez folynak svajci bankokon keresztül. A «Qatar Charity» NGO, mely a Qatar-i hatalommal van egybeforrva az egyik nagy penzgyüjtö központ es iszlam kulturközpontokat,
iskolakat es mecseteket finanszirozott 120millio euroval. A projektek összerteke 260millio volt.

Amennyiben tul erösre sikerednek az Iszlam Testveriseg akcioi, akkor kenytelenek visszakozni, mert egyebkent következik a fajdalmas bukasuk, mint azt mutatja Mohamed Murszi egyiptomi elnök kibuktatasa, az orszag polgarhaborus övezette alakitasa.
Igy aztan az Iszlam Testveriseg szofogadoan követi a hallgatolagos megegyezesen belül neki szant geopolitikai szerepet..
Ezt az iszapbirkozast kell argus szemekkel követni ahhoz, hogy ertsük mikor, melyik -nemkivant- tarsasag kerekedik felül.

Tehat az alabbi izmozasokat ennek a nagy geopolitikai jateknak a keretebe kell elhelyezni ahhoz, hogy erthetö legyen.

Qadir Nezami irani tabornok bejelentette, hogy hamarosan az Omani öbölben közös kinai, orosz, irani hadgyakorlatokat tartanak az amerikai agresszio fekezese erdekeben. UGYANIS a washingtoni Kyodo ügynökseg bejelentette, hogy novemberben 55 hajobol allo nemzetközi missziot indit Trump az Irant körülvevö tengerek vedelmere. (linkek a jobboldali infokban).
2 #160 gerry
- 2019-09-24 15:12
8 #156 miskolcilaci - 2019-09-24 08:56

Eljött az idő!


-, hogy megkérdezzem amit a tegnapi Kárpátkanyarhoz csatolt (bár le nem írt - de Kárpát "Gerry"-re asszociált) mondataid olvastán gondolok. Tényleg rám /azazz kettõnkre/ értetted amit írtál? - Valójában tegnap estig azt is eldöntöttem, hogy nem érdemes megkérdeznem, mert valójában nem fontos.
Viszont a mai hozzászólásod elolvasása után úgy döntöttem, mégiscsak érdekel a véleményed.
Nem Kárpátkanyarról vagy Rozsoláról kialakult véleményed érdekel, hanem az a kis bõvített mondat, ami így hangzik:
"Ilyet az ír... ...Kanyarral együtt vannak itt egy páran." - Ez megint úgy tünik mintha hátulról közelítenél meg "egy pár itteni tagot" - Magunk között az elsõ megjegyzésed és az itteni, azt az érzést váltja ki belõlem (meglehet tévedek!), hogy a személyemre is érvényes a megjegyzésed.
Tehát a kérdésem, minden személyeskedést, izgatást nélkülözve mert nem szeretném ha a szívednek megártana a kérdésem:
- Rám gondoltál esetleg mint potenciálisan /egyik/ olyan személyre aki értéktelenné vált a számodra ezen az oldalon?
Nyugodtan válaszolj, nem fogsz nekem lelki törést okozni, ha ez a véleményed, mert eleve ezt gondolom, esetleg ha nem ez akkor meg egy pozitív irányú válaszod következtében javulhat is a közérzetem.
Komolyan tudni szeretném - itt és nyilvánosan. A részemrõl - a válaszod után - nem lesz "továbbiak"

Van még valami - ez a véleményed már egy kicsit jobban bosszant, na nem a döntésed hanem a mondatod megfogalmazása:

"Ettől az oldaltól és a benne levőktől ideje a lehető legtávolabb kerülni!!!"

Ha erre én azt írnám (csak példa!); "Ettõl a személytõl ideje elhatárolódnia az oldalunknak!!!" - ezt - szerinted - személyeskedésnek lehetne érteni?

Laci a "csak példa" azt is jelenti amit jelent. Akkor is, ha az itt olvasókat és Imrét is beleértve esetleg vérig sérthettél.

Nem az a szándékom, hogy lelépj. Csak annyi, hogy észrevedd, jól megfogalmazni valamit, nem könnyü dolog - ezért van nálam az, hogy többnyire sokat írok, megpróbálva úgy fogalmazni a mondanivalómat, hogy ne lehessen félreérteni. De nem mindig sikerül. Rendszeresen kapok hideget-meleget. Ennyi év után - úgy reméltem kevesebb lesz a hideg zuhany amit el kell viselnem, de nem így történt. Ennek ellenére elviselem mert nincs más megoldás. Rátámadni csak olyanokra támadok rá akik - a szememben - az oldalt támadják meg. Akik nem azokkal általában békében megvagyok. Nem ítélkezem csak a megmondó embereknek figyelem a "munkálatait" és amikor jónak vagy fontosnak érzem a belépést akkor meg is írom a személyes (nem az Admin) véleményemet... Ezt ti is megtehetitek bátran, ahogy gondoljátok, de azért készüljetek fel a harcra is. Nem mindig megy békésen, tárgyalóasztal mellett a kiegyezés.

Ezzel a beírással nem szeretnék konfrontálódni veled, csak gondold át, hogy amit írtál - mennyiben igaz és mi az amirõl illik még egyszer elgondolkoznod (itt nem magamra utalok, hanem az általánosításra. Csak az elsõ kérdésem személyes, de ez meg érthetõ, nemde?)

Amúgy pedig - ötletem is van. Kárpátkanyar - akit személyesen ugyan nem ismerek és privát kapcsolatban sem vagyunk valamint Rozsola, szintén nem puszipajtásom, - az olvasottak alapján jól informált személyek geo-kelet-nyugat- tán az égi vagyis hatalmi politikában (hozzám biztosan, de) vélhetõen hozzánk képest is sokkal mélyebben, átfogóbban értik (gondolom én) a háttérben zajló folyamatok mikéntjét. Ha jól tudom, Rozsolával kapcsolatban Imrének ugyancsak ez a véleménye.
Jól gondolom? Remélem, bár tévedhetek is és a végén kiderülhet, hogy... ja, az nem.

Rozsolának már felajánlottam egy saját weboldalt, de Kárpátkanyar egyik mondata azt sugalmazta ("Rozsola a többpolusu vilagrend kialakulasaval foglalkozik, de hianyolom a Nyugat tevekenysegenek ismerteteset, es ebben a zsidosag vilagkormany kialakitasanak fontos lepeseit. Jobboldalt probaltam rövid hsz-okban erre reflektalni,...";), hogy akkor csinálnám helyesen, ha mindkettöjük számára - és az emberiség okulására, valamint a mi szellemi átlagszintünk feljavítására, összehoznám õket - mindkettejüket Admin szinten egy közö plattformon /információs felületen/, hogy egy sokoldalú, napra készen informatív és velünk is összekapcsolható - párfüggetlen webfelületet szabadítsunk rá a mai magyar nyelven értõ világra. Adott esetben kivitelezhetõ a többnyevlüség is - pl orosz, német angol - persze ehhez majd fordítók is kellenek.

Az ötlet számomra technikailag kivitelezhetõ - és mindenki jól jár. Én is (nem is titkolom)

Véleményeket valamint a két "megszólított" hozzászólásait várom!. Esetleg szavazást is el tudok képzelni, de ha a Kárpát & Rozsola duó egyetért - mellesleg anyanyelvi szinten is (amit ketten együtt biztos profi szinten le is fordíthatnak mint plusz egy vagy több "keleti" nyelv /roman, szerb, cseh, szlovák... török? nyicsevo, etə nye vazsnə )! akkor "lássuk a medvét". Persze azért Imre további véleményére is kíváncsi vagyok ugyanis ezen az oldalon Õ az egyetlen aki vétójoggal élhet. (Ami nem más mint egy diktatórikus: NEM)

Mi jutott eszembe s_pompom:

Kárpát & Rozsola avagy [alcímként] "a Kárpátoktól a világ tetejére"

...egyenlöre ennyi.
1093 #161 vian
- 2019-09-24 18:13
Támogatom gerry ötletét - akasszuk fel! - ja, bocs - most nem ez jön.
Jó infó, mint falat kenyér, sőt az anyázás is kiszűrhető. - okos!!

s_hee

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Pár percet kérek Tőletek!!

Jó lenne. ha lenyugodnátok és nem cseszegetnétek egymást!
Aki idetalált erre a honlapra, és nem küldték, annak is volt egy ébredési ideje. Ez többnyire korfüggő. Távol álljon tőlem, hogy bántsam az újonnan érkező ébredezőket, de nekem is (mint hamunak) kissé dezsavü érzésem van. Micsoda világmegváltó álmok láttak itt napvilágot, a kutatókat (fehérkalaposok) sem kifelejtve

Anno a kétezres évek elején, még én is hittem, és tenni akartam, miután kezdtem megérteni, hogy egy óriási átverésben élek. (PoIm volt az első lámpás)

Mi történt azóta? - miért nem tettük meg ezt vagy azt? - miért hallgatunk behúzott farokkal és kussolunk? ..sok-sok kérdés, de az eltelt évek bizonyították, hogy sem ember, sem stn segítségére nem számíthatunk. Magunktól meg ennyire futotta. Igen, ez valóban oly kevés mint bolha seggén a pattanás, de mára már szinte lehetetlen összetoborozni értelmes, hazájukért tenni akaró embereket.

Mi történt azóta?

Emlékek, tervek, álmok:
- Magyar Néköztársaság - Magyar Köztársaság,
- az első bösztörpusztai összejövetelen, még volt kurázsi, no akkor induljunk,
- Halász József a Kossuth téren, (Alkotmányozó Nemzetgyűlés)
- a kormányzó (B. J.) hatalomátvétel a várban,
- a tömeg a választások után a téren kérte a képviselőket, esküdjenek a Szent Koronára,
- Kishantos, még nekem is maradt pár szem mag,
- zászlós a Tabánban, (Egységfront)
- MSZ sejtek, önálló rendezvények, szerveződések, (TAHSZ, élőközöség, összefogás a fennmaradásért.........stb.....stb...stb
- zászlós az alagútban (blokád)
- KÁ összeverbuválta az országot, de a rádiónál kimerült a történet egy peticióban,
- devizacsalás - kilakoltatás (DÉSZ)

folytassam? - ugye felesleges, sokan ott voltatok.

Az emberek többsége, abban bízik, hogy a baj, csak a másik emberrel történhet meg. Dögöljön meg, akkor talán ő megmenekül! - lófa..t! Ez nem így működik!! Ebben a felállásban, mindenki sorra kerül, nincs az az emberdaráló, (https://www.yout...6dUJngFAR0 ) amelyik válogatna.
Összeszorított szájjal, csendben megszakad a mégtöbbet kevesebbért élvezetében. Bezárul, nem igazán törődik mással, míg hó végén be tudja fizetni a csekket, legyen valamilyen ócó kaja, TV, meg internet - oszt jónapot. NEM mozdul mert akkor őt is kirúghatják. Fiatalok indulnak külföldre, többnyire nem a képzettségüknek megfelelő munkáért.

Nem új történet ez, sőt az eltelt évek agymosása méginkább megfertőzte az érző lelkeket.

Azt mondják a szellemvilággal (nibiruval, plejádiakkal, stb kinek mi tetszik) kapcsolattartó okosok, hogy a harc a lelkekért folyik. Sajna itt nem kell harcolni, csupán beseperni a könnyű prédát.

Érdekes csendben figyelni, hogy sok-sok arc, miután lefutotta a térítő köreit egy fórumon és nem dicsőült meg, szemrebbenés nélkül vált egy másikra, és szinte ott folytatja az áldásos munkáját ahol abbahagyta.

Fóton elmondtam: elegem van a felesleges körök lefutásának (adrenalin termelő) csábító erejéből. Azt hiszem, már csak egy dobásra maradt erőm, energiám de főleg kedvem, kitartásom.
s_kot
1093 #162 vian
- 2019-09-24 18:24
#132 Szalonna – ha már ennyire képben vagy, szerinted tudunk tenni valamit Tulok érdekében??

válasz, magánban is jöhet, részletek is érdekelnek
kösz
4 #163 Posta Imre
- 2019-09-24 19:25
Big data.

Mit jelent és mire jó a ’Big Data’?
Alex ’Sandy’ Pentland úttörő szerepet játszik a nagy adathalmazok kutatásában, a társadalomtudományok, a fejlődő országok számára fejlesztett mobiltelefonok, egészségügyi berendezések és egyéb technológiák elismert szakértője. Egyike a legtöbbet idézett számítástechnikai specialistáknak a világon, a Forbes magazin pedig a világ 7 legbefolyásosabb adatbányász szakembere között listázza nevét. A nemrég vele készült interjú alapján röviden összefoglaljuk, mi is az a ’Big Data’?

Mi a ’Big Data’ / mi nem ’Big Data’?

A Big Data nem a Facebook bejegyzéseket vagy Google-keresésekre vonatkozó információkat tartalmazó adathalmaz, hanem az emberek tényleges viselkedéséről szóló információkat tartalmazza.
Az adathalmaz az emberi viselkedés nyomait követi figyelemmel. Az vagy, amit csinálsz, és nem az, amit állítasz magadról.
Az adathalmaz elemzése segíti előre jelezni a várható viselkedést – ha látunk egy adott viselkedési mintát, akkor következtethetünk a többire is annak alapján, mely társadalmi csoportról van szó.
Az adathalmaz a kapcsolatrendszerekre épül, főleg az emberi kapcsolatokra (szemben korábbi módszerekkel, melyek kihagyták az emberi tényezőt).
Igazán nagy mennyiségű adathalmaz esetében a statisztika jelentősége elveszik, hiszen szinte minden adat relevánsnak minősíthető.
Az ember ösztöneire, ítélőképességére szükség van ahhoz, hogy a fals összefüggéseket kiszűrjük.
Az adathalmaz társadalomkutatásra is felhasználható – összesített fogalmak helyett az egyének kapcsolatrendszereit helyezi előtérbe – a megszemélyesítés is egyszerűbb így.
A szakma prominensei közül sokaknak új még ez a módszer.


Mire jó a ’Big Data’?

Az adathalmazok elemzése során személyi adatokat használunk fel, így az adatvédelem kulcskérdés.
Óriási lehetőségek rejlenek új társadalmi rendszerek megteremtésében annak alapján, ahogy az emberi kapcsolatok szerveződnek, ez pedig segíthet egy igazságosabb és stabilabb világ megteremtésében.
Szintén nagy segítség lehet az olyan problémák kezelésében, mint a vírusok terjedésének megállítása vagy a globális felmelegedés mérséklése.
Az adat annál többet ér, minél szélesebb körben lesz megosztva, tartózkodni kell azok raktározásától.
A kormányok és a legtöbb cég üdvözölné az embereknek saját személyes adataik felett gyakorolt tulajdonjogát - a Google és a Facebook egyelőre kitartanak.
Az adatok megosztott formában sokkal erősebbek, megvédik az egyéneket az adataik központosításától.


Sandy Pentland tudósként tisztában van egy világméretű falanszter kialakulásának veszélyével, mely a nagy adathalmazok elemzésének elterjedésével, a ’Big Data’ eljövetelével várhat ránk, bár alapvetően bizakodó ezzel kapcsolatban. Így ír erről:

„Ebben az új világban George Orwell egy fantáziátlan kívülálló. Tiszta sor, hogy a személyi adatok védelme, azok tulajdonjoga nem kerülhető meg többé. George Orwell nem tudhatta, hogy ha megfigyeljük az emberek viselkedésmintáit, abból kitalálhatjuk, kire fognak szavazni a következő választáson, vagy éppen hogyan fognak reagálni egy adott szabály megváltoztatására, és így tovább. Felépíthetünk egy olyan világot, mely – első ránézésre – az ördög birodalmának tűnik. Bizony lesznek is olyanok, akik rossz célokra használnák fel ezeket az adatokat.”
https://piackutat...a_big_data


Lebukott a csinos görög kamutudós, aki pedig nemzeti példakép is lett


Például azt állította, hogy részt vett a világ első mesterséges légcsövének kifejlesztésén, amelyet sikeresen operáltak be egy betegbe, aki ettől meg is gyógyult. A valóság azonban az, hogy akkor még csak hallgató volt, így tulajdonképpen nem is volt sok köze az egész művelethez.... https://www.szere...is-lett/2/
245 #164 hamu
- 2019-09-24 20:13
Úgy vélem, hogy az ilyen tudományos megfigyelések, mint a "big data" lesznek, vagy lehetnek azok, melyek végül az embert kirántják a sárból. Potenciális hatóerejük több nagyságrenddel nagyobb, mint a hagyományos megoldásaink, amit reflexből hozunk. Gondolok: tüntetés, vagyonfelhalmozás, gépfegyverkarabély kezelése, stb.

Látszólag, arról sem tud a közember, hogy a lelki és elmeállapotának függvényében teljesen máshogy viselkedik ugyanazon személy. Ha stresszeled, idegmérgekkel tompítod, vagy ha biztonságos és egészséges, vagy akár támogató környezetbe rakod. Úgy tűnhet, mintha két külön faj acsarkodna, pedig a faj két egyede különböző elmeállapotban. Kiterjed az erkölcsre, akaraterőre, képzelőerőre. Így kimondhatjuk, hogy fegyvernek minősül a rendszerrel szemben a fizikai egészség, az elmeállapot felhozása, valamint a befogadható ismeretek/adatok sugárzása. Ma az emberi tömegek tudatossága az elkülönülés/elidegenedés.

Rozsola, ilyen értelemben vannak konkrétabb stratégiai ismereteid?
1368 #165 Karpatkanyar
- 2019-09-24 20:16
gerry,
kösz a bizalmat es az erdekes ötletet. A mai összefogasra serkentö vilagban nem volna jo osztodni. Sokkal hasznosabb lenne, ha ez az oldal maradna es ebben lenne 3-4 admin. Ennyi minimum szükseges, hogy lehessen elö portalt teremteni. Az elö azt is jelenti szamomra, hogy az adminok rendet tartanak es faragjak a goromba kinöveseket, eltanacsoljak a nem idevalokat. Ugyanakkor az adminok kepviseljenek egy-egy iranyvonalat, melyek területen cikkeket tesznek ki. Peldaul:
1. admin: belpolitika, ellenallas, nemzeti szervezetek összefogasa, celjai, tevekenysege szerint. Belföldi kapcsolattartas nemzeti szervezetekkel. Szervezet fejlesztes!!!
2. admin: nemzetközi kapcsolattartas, mäs ellenallo, pl. nemet, brit, holland, stb. szervezetek bemutatasa es kapcsolatfelvetel. Esetlegesen diplomaciai tevekenyseg.
3. admin: nyugati geopolitika, geostrategia
4. admin: keleti geopolitikai es geostrategia.
A 3-as es 4-es admin alkalomadtan diplomaciai tevekenyseget is folytathatna. Ezert a legjobb, ha nem magyar allampolgarok, hogy a jelenlegi rezsim, ne tudja öket hazaärulässal megvädolni.

PI marad a fömufti tovabbra is.
PI-vel meg kell beszelni a belsö müködesi szabalyokat, hogy ne kezivezerlessel müködjön az oldal szerkesztese.
a ) az adminok a fenti javaslatok szerint kitehetnek mindenfele jovahagyasra varakozas nelkül cikkeket.
b ) az adminok közösen döntik el, ha vkit ki kell zarni.
c ) az adminok közös megallapodasnak megfelelöen a sertö beirasokat törölhetik, vagy felszolithatjak a hsz-ot, hogy igazitsa ki a hsz-ät. Ugyanugy törölhetik azokat a hsz-okat, melyek nem a cikk temajaval kapcsolatosak. Altalaban ezen az oldalon nem megengedhetö a tudomanytalansag terjesztese. Ennek az oldalnak az üzenete kell minden hsz-ban megnyilvanuljon: Magyar Nemzeti Kormany. Rendszer döntes!!!
Varjuk meg, hogy mit szol ehhez PI, Rozsola es mi lesz a reakcioja Gerry-nek.
1740 #166 Bee
- 2019-09-24 21:19
Sokan bíztunk akkor régen. Gyűjtöttünk az egyetlen magyar tengeralattjáró megmentéséért. Segítettünk Imrén,mikor kellett.Elhittük,hogy ha összefogunk,akkor......
Megdöbbentünk,mikor kiderült,tényleg volt az mszp székháza alatt egy daráló,melyben embereket daráltak,és kerültek a Dunába.
Eltelt tíz év. Semmi nem változott. Havonta kiemelkedik egy megmondó ember,aki tuti megoldásokat vet "papírra",de megint nem történik semmi.
Nem lesz olcsóbb a gáz,sem a gázolaj,sem az albérlet sőt....
Azzal,hogy rozsola leírja a történteket a kelet/nyugaton mi történt,
vagy kárpáthatőkör leír,valami hasonlót, még nem változik semmi.
Munkám során sok falusi "paraszt" emberrel beszélgettem,akik sokkal többet tudnak a világ működéséről,mint akik itt fossák a szót,arról amiről tudomásuk,fogalmuk sincs.
Mai napig halvány fogalmuk nincs,hogy a jelenlegi helyzetben csak és kizárólag az egyén a fontos.Csak egyedül lehet vizsgázni.
A kaput mindkét oldalról őrzik.
3 #167 Enid
- 2019-09-24 21:40
Méhecske! Ha leszámítom a keserűséget az általad írottakból, szerintem érdekes.
"Csak egyedül lehet vizsgázni"... és mindenkire sor kerül.
1740 #168 Bee
- 2019-09-24 21:45
" Rendszer döntés", mint...
Bethlen Gábor is azon dolgozott, hogy mi legyen az emberekkel, főleg a gyerekekkel szülök nélkül (valahol Európában…érted? nem csak a II. Világháború…vagy a Legyek ura…)…2000Ft-os ott ül,a tudósaival. Az USA-ban a szabadkőművesek nagy tiszteletben tartják magas szinten a Fejedelmet most is.
1740 #169 Bee
- 2019-09-24 22:01
Érdekes,számodra Méhecske,másoknak bégetőbirka.
Rád is,és nem lesz a kezedre irt puska.
3 #170 Enid
- 2019-09-24 22:20
Bee! Köszönöm, hogy észrevetted a "Méhecske" verziót.
Látod így megy ez: Te kimondasz egy szót amit mindenki a saját olvasatában értelmez.

Az élet az egy-ről szól. Ebben stimm.
...és nem egyszerre fogunk beérni, mondjuk vezényszóra. Mindenkinek eljön az ideje.
1431 #171 zsolt5000
- 2019-09-24 23:30
A fóti videó első része most került fel:https://youtu.be/...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.24 másodperc
4,702,142 egyedi látogató