Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Találkozó Fóton nem csak "RÉKA-soknak" - frissítve!

Gondolatokszeptember 21-én 11 órától a Vörösmarty u. 43 szám alatt. Most nem regisztrációhoz kötött fórum és helyzetértékelés, melyre minden érdeklődőt várunk szeretettel. Talán lesz valami bográcsolás, de aki akar, hozhat magával maceszt, vagy körömpörköltet, tesztre. Sólet nagyon fog menni, hisz shabat lesz (csak nem nálunk). Alkoholt ne hozzatok, viszont nem mérgezett eledel és táplálék, melyet szívesen ajánlotok, jól jöhet a nagy igyekezetben. Max. este nyolcig készüljetek (azért már hűvös lesz akkor), nem lesz ráadás, addig kell beleférni a keretekbe. A Szobon komoly részvételi szándékukról tanúbizonyságot tevők körének és a most beérkezőknek is egyben és külön-külön is az ismerkedésen túl a már deklarált alapelvek szerint kívánjuk a tevékenység és a még felmerülő kérdésekre adható és elfogadható válaszok összehangolását. Minden halad a maga útján és -bár néha úgy tűnik, hogy nehezen- végül a helyére kerül. Talán nem mondok újat ezzel, de nem tömeget, hanem minőséget várunk. Tudom, tele vagytok kérdésekkel. Nem baj. Füzet, toll és rajzlap legyen mindenkinél! Fegyvert most még ne hozzatok. Mondom, most még!Kedves "RÉ-KA"-táborosok és érdeklődők!

Ismét elküldjük levelünket, erről az email címről is, mivel a gmail immár nem szívesen működik együtt...
Sokatok levelét visszadobta, így ezen a felületen igyekszünk minden érdeklődőhöz eljutni. Kérjük, válaszaitokat ide küldjétek el, hogy egy felületen dolgozzunk. A gmail fiókot megszüntetjük.

Szeretnénk kérni tisztelettel, hogy 2019. szeptember 18. szerdáig
(legkésőbb csütörtökön) egy mondatban jelezzen vissza mindenki, aki
jönni fog 21.-én a Posta Imre által meghirdetett fóti fórumra.
Erre azért kérünk, hogy a hely illetve főzött adag szempontjából
tudjuk tervezni a létszámot, helyszín berendezését át tudjuk gondolni.
A közös bográcsozáshoz - krumpli paprikás kolbásszal vagy anélkül -
mindenki hozzon magának tányért és evőeszközt.
A közös ételből mindenki fogyaszthat - ha visszajeleztek hányan jöttök
és jól tudjuk kalkulálni az adagokat - önköltségi árára
becsületkasszát fogunk kitenni.
Nescoffe-t tudunk még biztosítani önkiszolgáló módon, szintén becsület
kasszával. Kérünk, ehhez is kávés poharat és kanálkát is hozzatok
magatoknak, hogy a környezetünk műanyag terhelését ne fokozzuk mi is.
Innivalóval mindenki egyénileg készüljön.
Szeszesital fogyasztása kerülendő!
Ha egyébbel szeretnétek készülni gyümölccsel, aprósüteménnyel,
szeretettel fogadja az egybegyűlt közösség.

Ha hívtál másokat is vagy vannak ismerőseid akiről tudsz hogy jönnek,
kérlek jelezd azt is a létszám miatt.

A válaszotokat, kérjük, erre az email pi.kor.admin@indamail.hu címre küldjétek!

Üdvözlettel a szervezők nevében:
Emőke, Éva, Gabi

Hozzászólások

1713 #96 bz
- 2019-09-21 15:03
Karpatkanyar

(Én értettem. A Helly H. csak vicc volt)

"Erdekes, hogty Foton mindenki kazar volt. Megis csak kellett volna maradj meg, bz, most mär tudnank, hogy mit sütöttek ki a kazarok PI-vel együtt. Mire varhatunk."

Azért mentem el, mert azt reméltem lesznek ott magyarok is. Ám egy sem volt. Minél tovább hallgattam az előadást, annál inkább világossá vált miért nincsenek ott magyarok.

Egy órát voltam ott, de azt az egy órát is alig bírtam ki, mert annyira untam. Azért a három mondat lényegért amit leírtam, egy teljes órát kellett ott seggelnem. Kínok kínját éltem át azalatt az idő alatt.

Minden felmérést és közvélemény kutatást kazárok végeznek és mindig olyan eredményről számolnak be, ami legjobban szolgálja érdekeiket. Elvégre minden kazár hazudik.
1713 #97 bz
- 2019-09-21 15:08
Enid

"Bazdmeg, te egyszerűen elmebeteg vagy, nincs ezen mit szépíteni."

Ez a kazárok egységes- és egyetemes véleménye mindenkiről, aki sérti önös érdekeiket. A kazárok logikája ebben is egyformán beteges.
3 #98 Enid
- 2019-09-21 15:29
Kárpátkanyar!
Köszönöm az információt, pár dologra rávilágít ez számomra.

Szerintem más országokban is hasonló a helyzet.
Nem tudom miért nem keresik egymást a képzett szakemberek, akik valószínűleg könnyebben megértenék egymást a problémák megoldását illetően.

Én voltam olyan előadáson, ahol több svájci rendszámú autó parkolt és ennek már örültem. A résztvevők zöme egyszerű hétköznapi emberekből állt, de pl. tanárok, vagy orvosok, esetleg más független kutatók nem nagyon voltak, vagy nem adták ki magukat.
Az biztos, hogy sok esetben maga az egyetemi diploma a minősítő és nem a mögötte lévő tudás.
S ma már az egyetemi diploma inkább csak pénz kérdése.
245 #99 hamu
- 2019-09-21 15:31
Engem érdekel a török-orosz-szerb tengely, és a hazai államigazgatási rendszer. Aki nem érti, nem látja át a szerkezetet, nem is tudja használni. Ilyen értelemben, a TT, és most nem a HH-ról beszélek, a TT-nek igaza volt abban, hogy jó dolog volna felvilágosítani az átlag polgárt, mint én. Még mindig nem vagyok elégedett a tudásommal, rálátásommal. Ha ez az oldal, a szerepéhez hűen ad információt, ami felfogható, akkor az az elsődleges. Az arrogancia, vagy csúnya szavak, ahogy közöl, másodlagos. Mert a kedves, kultúrált semmitmondás nem vezet sehová. Ideális volna, ha információt, megoldást és tiszteletteljes stílust kapnánk, de az okos és szép nő is ritka.
1713 #100 bz
- 2019-09-21 15:42
hamu

"török-orosz-szerb tengely, és a hazai államigazgatási rendszer."

Az ilyen maszlagokkal helyettesítik a kazárok az igazságokat. Ezekkel fedik el cselszövéseiket. A maszlagokat azért nem értik legtöbben, mert semmi értelmük és semmi logikájuk. Viszont ha nem értik, lenézően azt mondják a maszlaggyártók, hogy a tudatlanok, képzetlenek hibája ha nem értik. Ha pedig nem értik ne is foglalkozzanak vele, mert ehhez magasabb szintű tudás kell.
3 #101 Enid
- 2019-09-21 15:44
Hamu! A tudásra, tanulásra, tapasztalat szerzése kell egy belső indíttatás. Saját igény.
Akinek nincs, azt taníthatod, úgysem "fogja" fel. Pont ezért is nem lehet tanítani.
A másik a "hiteles" tanító kérdése.
Hány van belőlük?

Valamikor egynek se volt diplomája és mégis mind "DOKTOR" szinten TUDTA, amit csinált.
Úgy a cipész, mint a pásztor...
Ha csak két szót szólt egész nap, akkor is több tudást közvetített a tanítványának, mert tapasztalatból mondotta, mint a mai órákig beszélő, mindössze olvasott elméleti anyagot elmondó tanarak.

Elvették az embertől a tapasztalás lehetőségét és adtak neki tv-t, könyveket meg utazásokat..., hogy szabadnak érezze magát.
Valójában egy Szabad Ember együltében bejárja a világot s úgy tájékozódik, hogy az időtálló legyen.
51 #102 Skorpio58
- 2019-09-21 16:40
Enid!

"Elvették az embertől a tapasztalás lehetőségét és"
nem csak azt, mert az életben minden rezgés, érted MINDEN!. Ezt csak egy kicsit kell elpiszkálni, és megnézheted az eredményt. Ime a mai ember.
Hány rezgés az élet?https://www.youtu...QCZfFh0ove
Ellopták a szeretet Hz-ét https://www.youtu...mp;index=2
3 #103 Enid
- 2019-09-21 17:16
Skorpió! Nézd, egy dolgot nem tudnak elvenni, még ha adnánk se.
4 #104 Posta Imre
- 2019-09-21 19:47
Na, megjöttem "kazáriából". Látom bz jól vagy.
1368 #105 Karpatkanyar
- 2019-09-21 19:56
bz,
ez a kazarozas nalad mintha fizetett tevekenyseg lenne.
A neve: a zsidok mosdatasa.
A zsidok jok, a kazarok a gonoszak.
A zsidok majd megfogjak nekünk mondani, hogy kik a gonosz kazarok. stb.
Igy aztan a zsidok a magyaroknak segiteni fognak. Regiesen ugy mondhatnank a magyarok kolaboransai.
Szeretnünk kell öket.
4 #106 Posta Imre
- 2019-09-21 20:01
bz már nem van itt.
1368 #107 Karpatkanyar
- 2019-09-21 20:08
hamu,
a tengely, ami erdekel teged az nem egyeb, mint az oroszok örökös kitöresi probalkozasa. A geostrategia egyik legfontosabb alapelve a "Sziv-orszag". Ez nem egyeb, mint az Azsia-Europa kontinensek egyesitese reven letrejött Unio. Akik uraljak a Szivorszagot, azok uraljak a Föld Bolygot.
A Szivorszag letrehozasat az amerikaiak, a zsidok jarmaban, minden äron meg akarjak akadalyozni, vagy pedig ök szeretnek ezt az egtyesitest vegrehajtani. Amennyiben ez az Unio zsido koordinacio mellett jön letre, akkor mär valoban semmi sem ällna a zsido vilaguralom utjaban.

A magyar adminisztracio ugyanaz kellene legyen, mint minden mäs europai orszagban a kepviseleti demokracia alapelvei szerint. Azonban Magyarorszagon diktatura van. Ezert minden csak szinhaz, es a valosagban kezi vezerlessel törtenik minden. Ez pedig atlathatatlan.
A helyett, hogy arra törekednel, hogy atlasd az atlathatatlant, inkabb azon törd a fejed, hogy mikent lehetne egy olyan rendszerbuktatast keresztül vinni, amely utan a trestauracio mär leheteken lesz.
Gondolj a közvetlen demokracia bevezetesere, es keresd ehhez a könyveszeti anyagot. Nemetül: Unmittelbare Demokratie. Ez több a sväjci direkt demokracianal.
819 #108 rozsola
- 2019-09-21 21:34
Gerry " barátom " . Kérlek dobj össze egy gyors " elemzést " bizonyítva a tévedéseimet.
Amúgy igazad van , cikkek címét , reklámokat kaptok mivel nincs igény másra.
Nyugi. Eszem ágában sincs " magyar " lenni. Ami a szláv nyelvekben való jártasságomat illeti , 4 szláv nyelven beszélek folyékonyan. Van honnan csemegézni. Ezért hozok nektek egy hírt : https://pannonrtv...QcJWy_z9Hw . Tudom Gerry , ez neked ott svájcban semmit sem mond. Nem érint téged. Engem viszont igen. Svájcban nem hinném hogy találkoznál a Szláv Unióval. Én " sajnos " ebben élek nap mint nap. Gondolom ha kinézel az ablakodon , szerb katonákat látsz Koszovó felé menetelni , részeg horvátok szidalmazzák a szerbeket az utcákon stb. Nem akarlak megbántani , de te nyugaton élsz , tehát kevés közöd van ehhez a térséghez.
Putyin irnoka lennék ? Megtisztelő a " cím " , bár szomorú ha önmagukat felsőbbrendűnek tartó magyarok ezt gondolnák rólam.
Az , hogy a fejetek a homokban van , a világ és főleg a térség élete még nem szünt meg. Délen " akció " van.
" Oci su mi more Jadransko
Kose su mi klasje Panonsko
Sestra mi je dusa Slovenska
Ja sam Jugoslovenka "
A népszerű dal ma is kedvelt. Hát igen , a zene összeköti a kultúrákat.
Jut eszembe , Olaszországban Pavia közelében felrobbant egy olajfinomító. Az már közel van Svájchoz.
https://www.flagm...rqCix4NyEg. Svájcban is osztogatás volt ? Váram a válaszodat , kiemelve a " hattérinformációkat "
De ha már " leugattál " , akkor dobj is valamit. Ha nekem fogalmam sincs a " hattér " dologról , itt az alkalom " alkotnod " valamit.
Leírom amit én tudok , persze " amatőr " létemre a " háttér " dolgok boncolgatásába nem megyek bele. Ezt rád bízom
Dróntámadás Szaud-Arábiában
Az amerikaiak érinte lévén a támadásban , megpróbálták kielemezni az eseményeket. A " Middleburry Institute of International Studies
" néven ismert intézmény , Monterey USA mindenféle " bizonyítékokat próbált bemutatni ". Nem sikerült meggyőzni a " publikumot " , annál inkább mivel több internetes közösség azonnal darabokra szedte az információkat. Megjegyzem , ezekben a közösségekben rengeteg az aktív és leszerelt vadászpilóta valamint légvédelmi egységeknél szolgáló és onnan leszerelt katona
Mit is gondolnak a katonák ?
1. 1996 óta Szaud-Arábia rendelkezik egy a nyugat által agyondicsért légvédelmi rendszerrel amit Peace Shield néven ismernek. Gyártási hely : USA , a rendszer ára kb 5,6 milliárd amerikai dollár. Ez a rendszer FPS-117 és TPS-43 radarokkal és Patriot, Hawk valamint Shahine-Crotale elfogórakétákkal van felszerelve. Emellett Szaud-Arábia rendelkezik AWACS gépekkel amelyek segitségével az ország 5 zónára van felosztva
2. Az Abqaiq olajfinomító körül 10 km-es körzetben 2 Patriot és 3 Oerlikon géppuskaegység volt telepítve.
3. Az olajfinomító körüli légvédelmi ütegeket vezérlője összeköttetésben állt az úgynevezett Skyguard radarral , hatótáv 20 km 5000 m magasságban valamint 5 km az 500 m magasságban. Az Oerlikon gépágyú két agyúval rendelkezik , 35mm kaliber , hatótáv 3 km , 550-1000 lövedék percenként. Ezeket rendszerint 3-4 darabszámban telepítik. Megjegyezném , Oerlikon gépágyúkat szoktak a Leopárd tankokra is felszerelni
4. Érdekes módon a dróntámadás előtti napokból vannak műholdfelvételek ( Gerry innentől kezdve te jössz ! ) 2019 áprilisában az olajfinomitó dél-nyugati részén telepített Patriot üteget a szaudiak diszlokálták. Szeptember 14-én a keleti részen telepített Patriot eltünt viszont a dél-nyugati részen ismét felbukkant a korábban telepített üteg. Elméletileg a Patriot 20 km távolságból már fel kellett volna ismernie az ellenséges gépeket , mégsem tett semmit se vagy nem is látta a gépeket. Kérdés : az FPS-117 és TPS-43 radarok miért nem érzékelték a drónokat ?
5 Bár az olajfinomító körül 3 Patriot üteg is telepítve volt , a dél-nyugati ls a dél-keleti részre telepített Patriotok üresek voltak. Egyetlen elfogórakéta se volt bennük
6. Ha a Peace Shield radarjai érzékelték a berepülést , a szaudiaknak volt 2 teljes percük reagálni. Az automatikus rendszernek 1 másodperc kell a célok beazonosításához , +1 másodperc a Patriot szögbeállítása és +1 másodperc az inditóparancs kiadása.
7. Végezetül a poén : A yemeni drónok déli irányból érkeztek , 5-10 méter magasságban , fura módon az olajfinomító északi részén telepített ütegeket reagáltak. Hab a tortán , a drónok 21 lövedéket inditottak , a finomítót viszont 27 találat érte. Vagyis a fennmaradó 6 találatot a légvédelem okozta
+1 A támadás idején a szaudiak egy SAAB gépe amely AEW radarral van felszerelve " véletlenül " más régióban volt , fura módon az emlitett gép eddig minden alkalommal a yemeni határ közelében cirkált
Várom a hattérinformációkat
Addig is csemegézek egy csöppet a légierő katonáinak véleményéből
Putyin felajánlotta Szaud-Arábinak az SZ-300 és SZ-400 rendszereket megvételre. A szaudiak " természetesen " nemet mondtak. Igaz , az amerikai barátaiktól sem kell nekik semmi , ezért Dél-Koreától véltek segítséget. Viszont ezt is megszívták.Igaz ami igaz Dél-Korea 2019ben lecserélte a Peace Shield rendszert és bevezette a " saját " gyártmányú légvédelmi rendszerét ami KM-SAM néven ismert. Mindez szép és jó , csakhogy a KM-SAM " sajnálatos módon " 9M96 rakétákat használ , amelynek gyártója az Almaz-Antey. A KM-SAM hatótáva : 40 km
Az " anyaválalat " 2019-es gyártmánya az SZ-350E viszont 3 féle rakétával is felszerelehető
1. 9M96E2 , hatótáv : 120 km
2. 9M96E , hatótáv : 60 km
3. 9M100 , hatótáv : 10 km
Vagyis nem kell a legdrágább rakétát elpocsékolni 10 km alatt.
Katonák elmondásai alapján jogos a kérdés , mire vár a szaudi vezetés ?
2018ban a Rosoboronexport elkezdte a BUK-M3 VIKING exportját , amely egy 9R31M kódnevű univerzális rakétával van felszerelve , hatótáv : 2,5 - 70 km
A tesztek tanulságai alapján kijelenthető , a BUK-M3 VIKING a repülőgépek 95%-át , a ballisztikus rakéták 70%-át és a rombolórakéták és drónok esetében 80 %-át hatástalanította. Megjegyzés : a rombolórakéták és drónok 7-10 m magasságban repültek , a semlegesitésük a teszt alkalmával 35 km távolságból történt
No kérem , lehet " dolgozni "
Lenne egy kérdésem : honnan vannak a támadást megelőző napokból a műholdfelvételek ? Amerika miért nem ad magyarázatot ? Miért ennyire jólinformált az orosz légierő ?
Mellesleg megjegyezném , Yemen légiereje nem elmaradott. Amerika több gépet , drónt, helikoptert és AWACS gépet adott a yemenieknek a " terrorizmus elleni harc " alkalmával. Szóval a yemeniek igenis képzettek.
Ami az érzékenylelüket illeti , sajnálom de manapság nincs se idő se mód foglalkozni velük. Bár egyesek azt képzelik , ha vesznek egy Nivea Man vackságot persze azt is a Tescoban (zsidó)kék szinnel jelzett áron , magukra kenve azt a szart , elhiszik : " Veled kezdődik minden ! ". Megsúgom : tévednek
Manapság már nem divat kerülgetni a kását
Puytin nyiltan kimondja , nem pol-korrektkesik : " A világon előforduló terrorista akciók legkevesebb 95 %-a a CIA műve ". Higyjétek el , Puytint kurvára nem érdekli , hogy emiatt hányan kapnak szivrohamot Langley-ben !
Ukrajna ismét egy " forradalmi tervet " produkált. Előzménynek elég annyi , felajánlották Amerikának a Krím félszigetet , építsen Amerika ott katonai bázist. A napokban ezt is felülmúlták. Hivatalosan felkérték az Orosz Föderáció kormányát , adja neki bérbe a Krím félszigetet ! Ukrajna fizetne a területért az Orosz Föderációnak , természetesen nem tartaná meg , csupán addig bérelné amig Amerika kiépíti a katonai bázisait.
Gyerekek ! Szerintetek mi erre Moszkva válasza ? ( nem írom le , mert megint ajvékolni fogtok a stílusom miatt )
A " Moszkvában azt mondták " rovathoz hoznék 2 paramétert.
Zsirinovszkij szerint a fehéroroszoknak és ukránoknak ideje lenne befejezniük a nacionalista lózungokat , és el kellene feledniük az önálló állam gondolatát mer' a Szovjet Haza visszavárja a gyermekeit
Nemrég Moszkvában az Állami Duma egyik ülésénén egy képviselőnő benyújtott egy inditványt amelyben az összes NGO betiltását kéri amely a gyermekvállalás témában " szorgoskodik ". A képviselőnő szerint : Az EU-ban szabályozást akarnak bevezetni amely meghatározni hogy melyik nő szülhet gyermeket. Ez a kisebb gond ! Az EU törvénybe szeretné folgalni a transzplantációs célból történő szülésszabályozásra. Vagyis a törvény kötelezne egyes nőket a gyermekszülésre. A gyermek csak egy ideig maradna az anyjával , amint " szükség van rá " a transzplantációs hivatal lefoglalja. Mi igaz ebből ? Nekem ugye nem szabad megszólalnom hisz " fogalmam sincs semmiről se " ? Nem baj. Van itt elég " okos " aki mindent tud
Amint látjátok , manapság nem " vacakolnak ". Úgy direktbe megmondják a " tutit "
Moldáviában " Nagy Európát " emlegetik Liszabontól Vlagyivosztokig. Jut eszembe , orosz " befektetők " vagyonokat visznek Moldáviába , termőföldeket vásárolnak fel , feldolgozóüzemeket építenek.
Emellett : " Moszkva nagyszabású katonai gyakorlatot indított Kínával és Indiával közösen, amelynek manőverei a Kaszpi-tengertől Közép-Ázsiáig terjedtek.
A hétfőn kezdődött a Center-2019 hadgyakorlat mintegy 128 000 katona részvételével, több mint 20 000 darab katonai járművel, melynek helyszíne Oroszország déli része és Közép-Ázsia.
Az orosz katonákhoz Kínából, Indiából és Pakisztánból csatlakoztak, valamint négy közép-ázsiai ország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán is részt vesz.
Többségben T-72-es harckocsikkal, valamint Mi-24-es támadó helikopterekkel ellenséges támadás elleni manővereket gyakorolnak.
Kipróbálták az Iskander rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat, amelyeket bunkerek felrobbantására és a terroristák rejtekhelyeinek elpusztítására terveztek.
Eközben több mint egy tucat hajó gyakorolta ​​légi célok megsemmisítését a Kaszpi-tengeren.
Peking több mint 1600 fős csapattal vesz részt, tankokkal és stratégiai bombázókkal együtt. A gyakorlat célja az Oroszországgal folytatott „átfogó stratégiai partnerség” javítása – mondta a kínai kontingens parancsnoka, Liu Xiaowu hadnagy.
Újdelhi száz katonát küldött a gyakorlatra, amelyre India és Pakisztán között a vitatott Kasmír területen kiújult feszültség közepette kerül sor. "
Végezetül egy kis " személyeskedés ". Bár itt már mindenféle idegenszívűnek kikiáltottak , van egy érdekes dolog. Igaz ami igaz rengeteg barátom van a Crvna Zvezda szurkolók között , sokszor találkozom velük és ilyenkor kellemesen eltöltjük az időt. Dalolgatunk szerb és jugoszláv dalokat ( itt az alkalom szidni engem ! ) valamint magyar dalokat is. Talán furán hangzik , mi magyarul anyanyelvű de nem magyarok ha megtiszteljük a szerb nacionalistát azzal ,hogy szerb nyelven velük énekelünk , ők is , a kölcsönös tisztelet jegyében , velünk éneklik magyar nyelven a mi dalainkat. Elvégre " internacionalisták " vagyunk ! Bevallom fura hallani Belgrád belvárosában szerb nacionalistától hibátlan magyarsággal az alábbi dalt : https://www.youtu...6&t=0s. Nemcsak éneklik mint a barmok , tudják miről szól a dal. Majd váltás : https://www.youtu...p;index=10 , csak az " egyenlőség " kedvéért , majd : https://www.youtu...mp;index=4
, ja , ezt is ismerik : https://www.youtu...mp;index=3 Meglepő ? Számunkra nem !
A " profiknak " pedig egy kis adalék : https://www.youtu...mp;index=9
Puszika mindenkinek !!!
819 #109 rozsola
- 2019-09-21 21:47
Ui : Ha esteleg valakinek még nem forrt fel az agyvize , idedobom egyik nagy kedvencem dalát : https://www.youtu...p;index=69
1368 #110 Karpatkanyar
- 2019-09-21 22:21
rozsola,
Van egy sanda gyanúm, hogy a szaúdi finomítók megtámadása egy fals flag akció volt, mely mögött, kizárólagosan amerikai gazdasági érdekeket látok. Gondolj a tőzsdén az olajárak megugrására, mire Trump mintha szcenárió szerint működne, azonnal felajánlotta az amerikai olajkészletek piacra dobását.

Habár a jemenieknek ezer indoka volt és van, hogy egy ilyen akciót megtervezzenek és végrehajtsanak. Az alap indok az a szaúdiak háborújának alap indoka is. Észa-Nyugat Jemenben, a szaúdiakkal határos tartományban nagyobb olajkészletet fedeztek fel, mint, amennyi Szaúd Arábiának van. Erre fáj a szaúdiak foga. Minden egyéb csak elterelési manőver.
Miután elterjedett a videó, és fénxképek egy jemeni robbanásról, melynek gombaalakú felhője volt, fényes villanása és erős elektromagneses hullámokat generált, rákérdezett az Al Dzsazira a szaúdi védelmi miniszterre, hogy van-e Szaúd Arábiának atombombája. Mire a válasz igen volt.
A szaúdiaknak viszont nincs technológiájuk az urán vagy a plutónium előállítására. Így marad a spekuláció, hogy az amerikaiaktól vásároltak jónéhány mini NUKE-ot, amivel a jemenieket terrorizálják..
Menjünk tovább a spekulatív elemzésben.
Visszakerülünk a fals flag elméletemhez. A jelentős mennyiségű olaj sok kalandor politikát folytató országot izgat, még Izraelt is és hű csatlósát Amerikát. Mindkét ország egymással szoros szövetségben igyekszik a Közel-Kelet átrendezésére, mint regionális hatalom. Jemen olajban gazdag tartományának az annektálása a tét. Ennek érdekében ürügyet próbálnak szolgáltatni Jemen lerohanására.
2 #111 gerry
- 2019-09-21 23:28
:) Rozsola! - azta. Nem maradt semmi amit nem mondtál el. Le vagyok nyügözve. Ezt mind fejbõl?
Ja, nem - hiszen Te magad írod le: "Amúgy igazad van , cikkek címét , reklámokat kaptok mivel nincs igény másra."

Tévedsz - persze abban is, hogy "barátod" lennék, mert én azért megválogatom ... tudom, te is idézöjelben használod, értem én. De abban tévedsz, hogy szerinted nincs igény arra ami fontos lehet.
Csak egy kicsit másként. Nem "ömlesztve"! A Maci sajt jó ömlesztve, de a te brillirozásod mint Hirközlõ szerv... bocsáss meg de innen (bizonyos távolságból) úgy látni mint egy cirkuszi elõadást kihirdetését élvezném.
Jössz leadod a müsorod, "Itt a piros, hol a piros, csak a kezemet nézzék, tisztelt hölgyeim és uraim, mindenki tett, látják amit látni kell? Ne nézzen se jobbra se balra, mindenki hülye és otromba, hol a taps..." - De ez még nem is lenne baj... senki nem mondta, hogy buta vagy. (én sem). De egy nagyképü barom azért ne várja azt, hogy meg is dícsérjem. Belõled hiányzik a tisztelet mások felé és ezt idõnként hangoztatod is. Lenézel másokat, mert azt hiszed magadról, hogy szellemileg különb vagy mint a nagy átlag...

A tudás - nem minden. A karakter, az emberiesség és még néhány alapvetõ emberi tulajdonság hiányzik belõled. Csak egy nagypofájú kis majomszármazék vagy. Az okát nem ismerem - talán gyerekként még egészen más voltál de ma már azt képviseled az emberek között, amit messze elkerülök ha véletlenül szembejön velem.

Persze neked itt kell lenned, szerepelned kell, megmutatni csodálatos önmagadat és hihetetlen szellemi fölényedet.- úgy gondolod, kelleni fogsz nekünk mivel másra úgysincs is igényünk. Hiszen még a Te géniuszi szellemed se fogjuk fel ésszel.

Van egy ötletem; csinálj egy weboldalt és naponta írd be azt ami szerinted érdekes... legyen pl.: Rozsola oldala.
Esetleg még segíteni is tudok neked: Adok helyet, te meg pl. rozso-khan.com domainnév alatt elindítod a Hírcsatornádat. Aztán Imre , beír egy linket, ahol mindenki szabadon olvassa az elemzéseidet, analíziseidet, véleményedet, jóslataidat, Egyszemélyben leszel adminisztrátor és tulajdonos...
Nem haragszom rád, csak arra amit képviselsz. De ez már egy másik történet tárgya - esetleg Imrével megbeszélheted privátban, még müködik a szakmai oldala! (https://www.posta...)
Saját oldalon betehetsz Jugoszláv vagy szerb dalokat, videókat is esetleg - ha nem sérti a füledet akkor Vajdasági magyar dalokat... bár te nem vagy magyar így nem biztos, hogy értékelni tudod az utóbbi javaslatomat...

Négy nyelven tudsz? Jól van, ügyes vagy, gratula.
Csak így magunk között, a magyarok meg csak magyarul... el se tudják olvasni a cirill betüs hireket. Hát emberek az ilyenek?
Borzasztó - tudod, én is írhatnék németül - de "ezeknek"???? Korbácsot nekik, vagy esetleg egy kis földbedöngölést... Visszamaradottak, igaz? Ezért nem vagy te magyar... mert nem süllyedsz le ilyen mélyre...


Tudod itt svájcban más a világ, de azért 20 éven keresztül éppen elég Jugoszláv, vagy török és persze olasz embert ismertem meg, késõbb mint Szerb, Horvát esetleg Koszovói személyeknek alakultak át, persze egy kicsit ismertem Romániát, egy kicsit jobban ismertem Erdélyt fõleg Kolozsvárt és Brassót, az ott élõ EMBEREKET, de a hetvenes években - hol is voltál te még akkor? - éveken keresztül intéztem az akkori erdélyi (még) magyaroknak azt, hogy el tudjanak jönni Magyarországra, szerveztem az útjukat, csempésztem át oda-vissza a határon a papirjaikat és intéztem a "háttérben", hogy végre magyarokként élhessék az életüket. Nem buktam le - pedig nyaranta 20-30 alkalommal is átmotoroztam a határon és néhány román határör már személyesen üdvözölt. Nem kellett megtanulnom románul, tudtak magyarul is. Akiket - itt élõ külföldieket (többnyire keleti irányból érkezett) - itt megismertem szinte egész életemben azok között egy se volt olyan mint te. Többnyire szerették a hazájukat, a múltuk fontos volt de nem hallottam az itt élõktõl azt, hogy bármilyen népet leszóljanak.
Tudom, hogy megváltozott a világ, ma már többször hallom, hogy gyülölködnek az emberek, ahogy te is már ebbe a megváltozott világba születtél bele. Sajnálom, te se ezt érdemelted. De ettöl még nem kellet volna lealacsonyodnod ilyen szintre amit magadról bizonyítottál többször is az elmúlt idõben. Ne várj tiszteletet, ma még nem érsz annyit.

Addig viszont az általad leírtak helyett, odaülök a rádióm elé, elkezdem csavargatni az állomáskeresõt, belehallgatok néhány adóba, ahol hireket mondanak - sajnos nem mindent értek, mert - igen igazad van - nekem más lapokat osztott az élet valamint tudom azt is, hogy mindenrõl mindig hazudnak, de úgy tiz-húsz perc alatt legalább annyi információt felszedek mint amit te itt elénk dobsz, és ezt...; - Egyetek disznók, gondoltam rátok! - megjegyzés nélkül.

Megfelel a gyorsan összedobott "elemzésem"? Tudom, hogy nem pontosan erre gondoltál, de nekem - veled kapcsolatban - ez ugrott be a mi kis szimultán játékunkban.

Puszi nincs. Egy Maci sajtot esetleg megehetsz elalvás elõtt vagy ha már édesdeden alszol, akkor reggelire
3 #112 Enid
- 2019-09-22 00:26
Rozsola! A "híreknek" gyakorta az az érdekes része, amiről nem írnak. Tehát nem is olvashatsz. Te nem. Ilyen beállítottsággal nem hiszem.
165 #113 LM
- 2019-09-22 07:02
Azért tudták eltalálni a finomítót amiért 18 éve a pentagont is (egy utasszállítóval mi :D jajj)

A dolgok viszont úgy néz ki változnak és zavar van az erőben a következményeket illetően
1368 #114 Karpatkanyar
- 2019-09-22 07:29
LM,
Persze, hogy zavar van, mert Jemen mögött ott van Irán, és e mögött 2 új nagyhatalom: Oroszország és Kína.
Az amcsik óvatosak lettek.
Izrael n. szeretne egy regionális hábotút, majd utána egy olyan Trianon-típusú "békeszerződést".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.52 másodperc
3,452,419 egyedi látogató