Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"Ez nem egyszerűen egy plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény"

BelföldÓ, micsoda égi jel! Tán nem maguknak rajzolták ahogy szokták? Egy akasztófára függesztett Dávid-csillag került egy budapesti ellenzéki képviselőjelölt plakátjára. A kerület DK-s polgármester-jelöltje, Niedermüller Péter feljelentést tett az ügyben. Tarlós István közben az atv.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy bár ő ígéretet tett arra, hogy nem üt övön alul a kampányban, a legerősebb ellenzéki kihívója egyfolytában övön alul üti őt. Karácsony Gergely viszont úgy látja, hogy durvaságokat inkább az ellenzéki jelölteknek kell elviselniük a kampányban.
"Ez nem egyszerűen egy plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény"

Borka-Szász Tamás, VII. kerületi ellenzéki képviselőjelölt plakátjára került a bitófa alá rajzolt Dávid-csillag. Az ugyancsak itt induló Niedermüller Péter azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki politikusok soha nem fogadják el a gyűlölet megnyilvánulásokat.

"Ebben az országban egyébként is annyira elmérgesedett a politikai kultúra, hogy ma már ezt nem lehet semmilyen eszközzel tolerálni, mi a magunk részéről egyet tudunk tenni, hogy nem veszünk részt ebben a mocskolódó üvöltözésben"

- nyilatkozta az ATV Híradójának Niedermüller Péter, a kerület ellenzéki polgármester-jelöltje.

A Fidelitas elnöke hasonló súlyú eseményként értékeli azt, hogy a napokban telefonon megfenyegették a Fidesz zuglói jelöltjét: baja esik, ha nem hagy fel tevékenységével. Böröcz László viszont elfogadhatónak tartja, hogy a Fidelitas cirkuszi indulóval zavarta meg Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját.

"Ami fiatalos, jó és számunkra belefér, azt egyébként be fogjuk mutatni, nyilván Karácsony Gergelynek, Puzsérnak és Berkinek az alkalmatlanságára fel szeretnénk hívni a figyelmet, úgyhogy ezt folytatni fogjuk a következő hetekben is" - közölte a Fidelitas elnöke.
Politikai elemző a kampányról: Mindig van lejjebb!Bicskén a momentumos polgármester-jelöltnek fekáliával kenték be az autóját. Hajnal Miklós szerint etikai kódexet kellett volna alkotnia a pártoknak a kampányban megengedhető és tiltott elemekről. "Szerintem szükség lenne egy ilyen minimum lefektetésére, de nem látjuk jelenleg azt a nyitottságot a főpolgármester részéről, vagy a kormánypártok részéről általánosságban, hogy erre nyitottak lennének, hiszen ők maguk nap mint nap megsértik ezt" - nyilatkozta Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint mindenhol van negatív kampány, ahol többpárti demokrácia van. Nagy Attila Tibor azonban a főpolgármester megafonos szereplését tartja a kampány mélypontjának.

"Tarlós István ezáltal rendszeridegen, tájidegen helyzetbe lavírozta magát, nem áll neki jól. Nem áll neki jól utánozni Juhász Pétert, vagy akár Jakab Pétert, úgyhogy ez bizony egy kommunikációs hiba volt, mert aláássa a főpolgármester komolyságát"

- vélekedett a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Karácsony Gergely nálam könyörgött a tavasszal, hogy ne legyen kemény a kampány. Ezt mondta Tarlós István az atv.hu-nak, de arról is beszélt: bár ő ígéretet tett arra, hogy nem üt övön alul a kampányban, Karácsony Gergely egyfolytában övön alul üti őt.

Ennyire naiv nem vagyok, reagált az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje az Egyenes beszédben. Szerinte durvaságokat inkább az ellenzéki jelölteknek kell elviselniük.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
3,397,750 egyedi látogató