Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megvan az új európai főügyész

BelföldEzen baxartok....! Megszavazták a román Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezésének támogatását csütörtökön az európai uniós tagországok kormányainak képviselői, így már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a hamarosan felálló intézmény első vezetője.

Az Európai Unió soros finn elnökségének tájékoztatása szerint ezen próbaszavazáson huszonkettőből tizenhét tagállam voksolt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.

Bennfentes források arról számoltak be, hogy a két intézmény képviselői szeptember 24-én fognak összeülni, akkor minden bizonnyal hivatalosan is megállapodnak a kinevezésről, ezt követheti a formális megerősítő szavazás a tanácsban.

A tagállamok kormányait tömörítő tanács korábban Jean-Francois Bohnert francia ügyészt támogatta, de időközben még a párizsi kormány is beállt Kövesi mögé.

Az Európai Ügyészség, amely a tervek szerint legkésőbb 2021 elején kezdi meg működését, az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel szemben jár majd el. Az úgynevezett megerősített együttműködéssel létrejövő szervezetben 22 tagállam vesz részt, Magyarország nincs köztük.

Elemzők rámutattak, hogy egy új intézmény esetében gyakran a jövőre nézve is meghatározó az első vezetőjének személye. Laura Codruta Kövesit tavaly nyáron mentették fel a több száz román politikust rács mögé küldő DNA éléről az igazságügyi miniszter kezdeményezésére, aki szerint mandátuma idején visszaéléseket követett el a szervezet. A bukaresti kormány hevesen tiltakozott és kampányolt Kövesi megválasztása ellen, ami szakértők szerint meglehetősen átpolitizálttá tette az ügyet.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Link

Hozzászólások

1513 #1 Irrefutable
- 2019-09-19 22:31
Az európai csendőrség is nem a románoknál hesszel?
3 #2 Enid
- 2019-09-20 00:42
Olvasta valaki miért telepítették be a románokat anno a magyar területekre? Wass Albert ír róla egyik könyvében. Valahogy úgy fogalmaz, hogy "kezelhetőbbek" voltak, mint a magyarok. Érdekes módon, most kezelhetőbb tőlük Európa.
Azért megint csak aláhúznám az eljárás módját.
1368 #3 Karpatkanyar
- 2019-09-20 04:00
Enid, a tatárok végig égették dél Erdélyt. Az akkori szokások szerint az állapotos asszonyok hasából kivágták a gyermeket. Brassóban csak a nagy templom fűsttől fekete falai maradtak meg. A mai Magyarország déli közepénél lettek megállítva. A lakosságot teljes egészében kiirtották. Ezekre s néptelen területekre hívták be a németeket, akik királyi letelepedési engedéllyel, és bizonyos önkormányzati lehetőségek biztosítása mellett jöttek tömegesen. Az oláhok népszokásaikhoz híven a kertek alatt somfordáltak be Erdélybe. Az 1300-as években vannak az első oláh telepek lejegyezve. A dél erdélyi földes urak adtak nekik területeket, ahol kunyhóikat felépíthették. A magyarok, ha voltak még ilyen falvak, nem engedték be maguk közé az erősen elmaradott, rongyos és ápolatlan oláhokat. A templomokban ez később is így maradt az oláhok nem mehettek be. A földesurak aztán hozattak nekik külön pópákat, hogy ne váljanak istentelenné és besegítettek egy-egy biszérika építésébe is. Így idegenítették el Erdélyt.
1563 #4 eLZi
- 2019-09-20 14:17
Sziasztok! Én meg hősiesen és mazopista módra végighallgattam a Háttérkép-et,és ripacskodást,ahol véletlen pont a románok voltak a fő téma : nagyon szegények,állandóan hiány van a külker.mérlegükben,és vicc,hogy már odajárnak a magyarok dolgozni a jobb fizukért,nem lesz trianoni elégtétel,se bocsánatkérés,attól függetlenül,hogy ott bűnösebbek,mert az összes zsidót(bayer szerint 3,5db kivételével) kiírtották,míg Horty az európai 2.legnagyobb populációt megmentette,de sebaj mert helyezkedni tudni kell,ahogy az oláhok,mert ők mindig tudják,hogy kihez kell dörgölőzni,és a legfontosabb,hogy ki áll mögöttük,ki adja a tippeket nekik..ja,és még valami labanc-magyar monarhiáról is ömlengett a bayer..meg a szokásos,hogy mi milyen jól élünk és egyre jobban :)
1713 #5 bz
- 2019-09-20 16:31
Az EU ügyészségről jut eszembe, hogy 2018 karácsony környékén, talán előtte, át kellett mennem az Őrs aluljárón. Lent az aluljáróban messziről láttam hogy 2db koros biboldó áll egy asztal mellett, amelyen EU zászlók vannak. Lassítottam előttük, hátha kiderül mit keresnek ott. Hívtak hogy menjek oda hozzájuk. Egyikük azt mondta aláírást gyűjtenek, hogy hazánk is csatlakozzon az EU ügyészséghez. Kérdem tőlük miért volna jó nekünk ha csatlakoznánk? Erre kórusban harsogták hogy az itteni ügyészség végtelenül korrupt. Korruptak az ügyészek, politikusok, meg mindenki, de az egész rendszer korrupt. Kizárólag az EU ügyészség becsületes és jogkövető. Erre mondom nekik hogy az EU-ban, tőlünk nyugatra is, meg kis hazánkban is az igazságszolgáltatás, teljes egészében zsidókból áll. Tehát az aláírásgyűjtésükkel az akarják kifejezni hogy a magyarországi zsidók sokkal ocsmányabbak mint a nyugat-európai zsidók? Miért nem inkább az itteni zsidók ellen gyűjtenek aláírást, ha szerintük végtelen korruptak? Erre a két söpredéknek összeszűkült a szeme, nagy levegőt vettek és elkezdtek engem nácizni. Egyikük rögtön előkapta a telefonját hogy videózzon.

Azt kezdték visítozni hogy náci vagyok és takarodjak onnan. Ők maguk is zsidók és ők ezt a viselkedést nem tűrik. Erre közöltem velük hogy hármunk közül én vagyok otthon, míg ők csak migránsok. Milyen jogon náciznak engem a saját hazámban? Azt mondták azért menjek onnan, mert zavarom őket a munkájukban. Mondom dehát nem dolgoznak, tehát nem zavarok semmilyen munkát. De igen zavarom, mert ők Sorosnak dolgoznak, aki napi 500 dollárt fizet azért, hogy ott aláírást gyűjtsenek. Aztán szó, szót követett, mire rákezdtek a nótára, hogy amit én csinálok az gyűlölet bűncselekmény és hívják a rendőrséget. Tőlem ugyan hívhatják. Közben járókelők is oda-oda jöttek és le mocskos zsidózták őket rendesen. Aztán jött egy fiatal, zöldfülű zsidó, hogy amit én csinálok az rasszizmus és hívja a rendőrséget. Mondom neki is hogy hívja nyugodtan, de nem hívta. A zöldfülű rákezdett az ócska szövegre hogy ő ugyan nem zsidó, csupán emberbaráti szeretetből védi a zsidókat. Meg hogy tudom-e mit tettek a németek a II. Vh. idején a zsidókkal? Erre visszakérdeztem hogy mi a rossebet kerestek a zsidók Németországban? Többször kérdeztem, de mindig kussolás volt a válasz. Ahányszor lezsidóztam zsidó dumájáért, mindig tagadta. Kezdett melege lenni és levette a sapkáját. Erre mondom neki hogy fehér embernek csak akkor van fekete haja, ha zsidó. Erre már nagyon ideges lett és inkább elhúzott. A közelben álldogáló járókelők közül többen nekem gratuláltak... Ennek nem tudtam igazán örülni, mert voltak köztük zsidók is, de ők meg képmutatók.
788 #6 nyomkereso
- 2019-09-20 17:44
A múltkor a Lidlparkolón gyűjtött két süketnéma aláírásokat. Mivel kíváncsi vagyok, megnéztem, mire. Nemzetközi egészségügyi intézetre megalakítására gyűjtögették az aláírásokat. Ránézésre nem voltak magyarok, inkább betelepülőknek néztek ki. Nekem már nem kell semmilyen nemzetközi :) intézet. Elég a magyar is.
43 #7 stormhu
- 2019-09-20 18:19
bz
Szóval azt mondták neked hogy ők soros emberei és napi 500 dollárt kapnak tőle ezért? Az nem is rossz pénz... Hmm...nézzük csak kinek is áll érdekében hogy ne csatlakozzunk az eu ügyészséghez......és kinek is ez a "mantrája" már évek óta.....soros, soros, soros, soros…..
2 #8 gerry
- 2019-09-20 19:09
stormhu - hazug embert könnyebb utolérni...
1713 #9 bz
- 2019-09-20 19:14
stormhu

"Szóval azt mondták neked hogy ők soros emberei és napi 500 dollárt kapnak tőle ezért?"

Szó szerint azt mondta (a velem szemben álló zsidó mondta, míg a másik oldalról vett mindent a telefonjával) hogy Sorosnak dolgoznak és napi 500 dollárt kapnak érte. Számomra persze korábban is nyilvánvaló volt, hogy amit Orbánék Soros számlájára írnak, mindent a köztünk élő zsidóság hajt végre. Ezt viszont sem Orbán, sem a többi zsidó nem mondja ki. Pedig mind tudják. Nem Soros hordja hajókkal a feketéket Európába, hanem a zsidók. Soros nem képes tucatnyi migránstaxit egyidőben elkormányozni.

Pár nappal később is lementem az aluljáróba hogy esélyt adjak nekik a visszavágóra, de legnagyobb sajnálatomra nem voltak ott. Pedig jó szórakozásra számítottam.
43 #10 stormhu
- 2019-09-20 20:19
gerry jah….jóval előbb mindt a sánta kutyát... gondolom te is láttad a budhista bölcs és az újságíró esetét ….
43 #11 stormhu
- 2019-09-20 20:22
bz Természetesen, tökéletesen igazad van!
1713 #12 bz
- 2019-09-20 20:33
hamu

"A patkányfülű apa rózsakeresztes, és egészen normális az életben."

Amíg az ember nem kezd velük komolyabban zsidózni, tényleg normálisnak tűnnek. Nem közhelyes hétköznapi zsidózásra gondolok, hanem bele a közepébe. Itt minden zsidó kinézetű entitás elbukik. Én még nem találkoztam olyan zsidóval aki kívül zsidó, belül magyar. Rengeteg zsidót teszteltem akarata ellenére, tehát a környékünkön elég sokan utálnak engem. Hirtelen senki nem jut eszembe aki nem utál közülük. Nem vágyom arra hogy akár egyetlen zsidó is kedveljen, mert az nem fér össze a haza megvédésével a zsidóktól. Ugyanakkor nem kötök bele minden zsidóba, mert egyelőre én is nagyban függök néhány zsidótól. Tehát aki kívül zsidó, belül is az. Ez a sok éves tapasztalatom.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,408,988 egyedi látogató