Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor a Türk Tanács külügyminisztereivel tárgyalt

BelföldÉs a többi és a többi...lehet az isztániaknak épül a rengeteg városi zsidó beton-gettó? Legondolkoztató.
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójára Budapestre érkezett tárcavezetőket - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


A megbeszélésen, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, megállapították: a közös magyar-türk kulturális és történelmi örökségre építve az érintett keleti államok és Magyarország kölcsönösen előnyös együttműködést tudnak folytatni egymással.
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) fogadja a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának résztvevőit a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 19-én. A kormányfő mellett balról jobbra: Rusztemov Nurbah, Kazahsztán magyarországi nagykövete, Elmar Mammadyarov azerbajdzsáni külügyminiszter, Bagdad Amrejev, a Türk Tanács főtitkára, Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Leszögezték: a türk világ és az EU kapcsolatában mérföldkő, hogy Budapesten megnyílt a Türk Tanács európai képviselete. Kiemelték annak jelentőségét is, hogy első alkalommal fordult elő, hogy a Türk Tanács miniszterei nem valamelyik tagországban találkoztak egymással.

A szervezet következő csúcstalálkozóján, október 15-én Bakuban hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli majd - mondta Havasi Bertalan, aki emlékeztetett: Magyarország 2018-ban, a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának VI. csúcstalálkozóján kapott megfigyelői státuszt a szervezetbe.
A Türk Tanács tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Kirgizisztán.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-09-22 13:03
Egyre gyorsul a lengyel városok elnéptelenedése

Egyre gyorsabb ütemben néptelenednek el a lengyel városok — szemlézte a a gazeta.pl a Lengyel Gazdasági Intézet (PIE) jelentése alapján készült cikkét a Napi.hu. A PIE csaknem 300 városi képviselőnél érdeklődött a településük demográfiai helyzetéről. A válaszokból az derült ki, hogy a városok 45 százaléka küzd az elnéptelenedés problémájával

Mint írják: a legnagyobb az elnéptelenedés a lublini és a lódzi vajdaságban jellemző, 65 és 64 százalékos aránnyal. A helyzet kevésbé rossz a tengerparti vajdaságokban, ahol a városok elnéptelenedése összekapcsolódik a falvakban lakók számának enyhe növekedésével.

A falvak népességnövekedését a statisztikai hivatal adatai is alátámasztják. A Napi.hu szemléje szerint ha a városokban folytatódik a népesség csökkenése, míg a falvak lakossága stabil marad, akkor 2050-ben a lengyelek 45 százaléka fog az utóbbiakban élni. 2012 és 2018 között a lengyel népesség 127 ezer fővel csökkent.
https://24.hu/kul...telenedes/
961 #2 szabir
- 2019-09-22 13:16
Kazak-Istzarba es a ''latin betus'' iras lesz officsial a kozeljovobe - hozzak fel a zsidok vmeirt
272 #3 Kameleon
- 2019-09-22 15:58
Dr. Nemeskéri János antropológus vizsgálatai alapján. A taurid típus Mezopotámia, Szíria, Palesztína, Pártia és Egyiptom koptok lakta részének jellegzetes formája. A magyarság vezetőrétege ebbe a típusba tartozott.

Bulcsú hadúr és Tormás Turul-házi herceg, Szabartó e Aszfalói helyrajzi információja Szubartura és a Tigris mellékfolyójára az alsó vagy kicsi Zabra vonatkozik. Az ekkor az iszlám kalifátushoz tartozó folyó neve arabul, Zab al ASFAL! Eme kijelentésüket akkor tették, mikor Bíborbanszületett Konsztantin népünket türknek nevezte. Ezt ők tagadták ("NON TURCAE" ) és Adiabene tartományát jelölték meg a Magyarság őshazájaként! Azt a területet, melyet egykoron a Pártusok kormányoztak. Innen származott Mirjam is Jézus édesanyja és Emese édesapja az Adiabene-beli vezér is! Feltételezhető rokoni kapcsolatuk bizonyítéka az is, hogy Álmos szent volt mivel Emesét megáldotta a Szentlélek (Turul). A Pártus uralkodók magyar nevei mint pl Surány (Surena), Arad (Orodes), Úraság (Arsak) stb. SZINTÉN E KAPCSOLAT ÉKES JELEI. https://sites.goo...stortenet/

A Nagy-Záb Észak-Irakban (arabul: الزاب الكبير, al-Zāb al-Akbar, törökül: Zap, kurdul: Zêy Badînan) www.facebook.com/...2005138004 Kurd himnusz sora: "Mi vagyunk a médek és Küaxarész utódai."

"Atilla, a viselet módjában és alakjában [öltözködésében] mind maga, mind nemzete a Médek módját tartja vala" - Kézai Simon
1368 #4 Karpatkanyar
- 2019-09-25 10:03
Magyarorszagot egy zsici kepviseli.
Haladunk az biztos, de mifele.
Mit akarhat ezzel a zsici?
Csak kemkedik a cionistak szämära?
Vagy menekülesi utvonalat keres?
4 #5 Posta Imre
- 2019-09-25 19:57
Újabb részletek derültek ki Kövér László rosszullétéről

Gyomorpanaszok, valószínűleg gyomorrontás miatt lett rosszul Kövér László kazahsztáni utazása után, ezért kellett kényszerleszállást végrehajtania a szlovák kormány különgépének – értesült több forrásból a Blikk.
Újabb részletek derültek ki Kövér László rosszullétéről

Az Országgyűlés elnöke az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt Nur-Szultanban. Este futótűzként terjedt el a hír, hogy hazafelé tartva Varsóban megszakították az utat, mert Kövér rosszul lett.

Egy neve elhallgatását kérő bennfentes szerint rosszat ehetett Kövér Kazahsztánban, de még nem tudják pontosan, hogy mit. "Mindenki megijedt, ezért szálltak le Varsóban. Akkor még nem voltak biztosak abban, hogy mi a baj, s ki akarták zárni, hogy van-e valami az erős gyomorrontáson kívül. Miután megállapították, hogy csak a gyomra rossz a politikusnak, folytatták az útjukat, de nem Pozsonyba, hanem Kövér kedvéért Budapestre" – mondta a Blikknek.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke kedd este kilenc óra után közleményben tudatta, hogy a házelnök jól van, és már megérkezett Budapestre.
http://www.atv.hu...zulleterol

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
3,407,612 egyedi látogató