Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország felfegyverzi Abháziát

TechnikaKedves Oroszország, ha már voltál oly szíves és létre hoztad és felfegyverezted izraelt, megtennéd, hogy felfegyvereznél azok ellen is, akiket felfegyvereztél? Olyan jó lenne, ha azonos optikán keresztül és azonos feltételek mellett lennének a bűnösök likvidálva.... Vlagyimir Putyin orosz elnök arra utasította az orosz kormányt, hogy kössön megállapodást Abháziával, amely értelmében Moszkva finanszírozza a köztársaság fegyveres erőinek korszerűsítését.

Az erről szóló rendelet hétfőn jelent meg az orosz online jogi közlönyben. A Grúziától 1992-ban elszakadt, és Oroszország által 2008-ban függetlennek elismert köztársasággal az orosz védelmi tárca tárgyal majd a megállapodás részleteiről, a külügyminisztérium részvételével.

Moszkva és Szuhumi katonai együttműködése hivatalosan a 2008 augusztusi dél-oszétiai orosz-grúz katonai konfliktus után vette kezdetét. Abházia és Dél-Oszétia területén – ezeket a köztársaságokat Grúzia saját területének tekinti – Oroszország katonai bázisokat hozott létre a helyi lakosság biztonságára hivatkozva.

Az orosz kormány szeptember 13-án hagyta jóvá a megállapodás tervezetét, amelynek keretében az orosz költségvetés terhére fogják korszerűsíteni az abház fegyveres erőket; egyebek között szakaszosan egységesítik majd az orosz és az abház katonai irányítás szabványait, a fegyveres erők kiképzését és felszerelését. A kormányzati határozat értelmében a finanszírozáshoz szükséges dokumentációt december 15-ig kell előkészíteni.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-09-23 20:47
Háborúra hasonlít az orosz–kínai hadgyakorlat, és az amerikaiak vesztésre állnak


130 ezer katona gyakorolta Oroszország középső és nyugati részén a terrorizmus elleni harcot. Az oroszok és szövetségeseik minden évben tartanak hasonló hadgyakorlatokat, de a szakértők szerint ezek egyre jobban hasonlítanak az országok közötti háborúkra. A szimulációk szerint az USA nem járna jól egy ilyen konfliktusban.

Az oroszok mellett kínaiak, indiaiak, pakisztániak, kirgizek, kazahok és tádzsikok is részt vettek az öt napig tartó, Centr-2019 fedőnevű hadgyakorlaton. A “terroristák” elleni hadműveletekre Kína egyebek mellett nehézharckocsikat, támadó helikoptereket és stratégiai bombázókat is Oroszországba vezényelt. A résztvevők visszaverték egy Oroszországtól dél-nyugatra fekvő “terrorista állam” szimulált támadását.

Oroszország minden évben rendez hasonló gyakorlatokat a négy katonai körzet – nyugati, keleti, déli és központi – valamelyikében, tavaly, a Vosztok-2018 volt az 1981 óta rendezett legnagyobb oroszországi hadgyakorlat.
https://hvg.hu/36...dgyakorlat
267 #2 Perle
- 2019-09-24 22:31
A világ annyira az orosz hadgyakorlatokra összpontosít, hogy észre sem veszik az európaiak, hogy a keleti határaikon lévő országok, akik menet közben, hogy-hogy nem, náto tagok lettek, teljesen fel vannak fegyverezve amerikai és nató fegyverekkel. Ugrásra készen arra várnak, hogy hátha valamilyen ürüggyel "visszavágjanak " Oroszországnak . " Megvédjük Európát" jelszó alatt elvégzi a hábórú Európában azt, amit a migránsokkal eddig még nem sikerült.

Személy szerint én azt szeretném, ha az amerikai-orosz ún. Európát megvédendő háború Alaszkában, a Bermudákon vagy a Behring szorosban játszódna le, nem a fejünk felett.

Olvassuk innen is híreket:
https://ria.ru/20...nt=8053045

Imre! A felvezető soraidat mire alapozod? Most olvastam éppen Richard Deacon könyvét az állam megalalakulásáról, haditechnikája összeszedéséről maszatos módszerrel, de szovjet segítségről szó sincs benne. A csehszlovákoktól volt lehetőségük a vasfüggöny mögötti országok közül fegyverzetet venni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,894,601 egyedi látogató