Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hosszútávú romaügyi stratégia készült a fővárosban

BelföldAjajajajajaj....! Tarlós István 2014-ben nevezett ki romaügyi biztosává. Azóta szakértők bevonásával elkészült a fővárosban egy hosszútávú romaügyi stratégia, melynek 80 százalékát már a főpolgármester is elfogadta, és programja részének tekinti. A fennmaradó kérdéseket az illetékes minisztériumokkal való egyeztetések után terjesztjük be a főpolgármester úrnak - áll abban a közleményben, amit Nagy Sándor Roma Ügyekért Felelős főpolgármesteri megbízott adott ki.

Eddig megvalósult program a főváros roma ösztöndíj programja, melynek keretében 60 fő roma diák részesülhet támogatásban. Közben

folyamatban van a megváltozott munkaképességű roma emberek munkahelyhez juttatása.

Tervben van a kisgyerekes roma nők foglalkoztatására irányuló program, különös tekintettel arra, hogy az anyák gyereknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni. Ebben segítséget nyújtanak a főváros önkormányzatához köthető munkáltatók is.

A program része lesz a roma lakosságon belül a gyermekeknek szóló iskolán kívüli oktatási programok megszervezése.

- áll Nagy Sándor Roma Ügyekért Felelős főpolgármesteri megbízott közleményében.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-09-25 19:58
Diák törte el egy tanárnő sípcsontját az iskola folyosóján

Az ügyészség szerint az eset szándékosan történt, ezért vádat emeltek a fiú ellen.

Térden rúgta és eltörte egy tanárnő sípcsontját egy 14 éves diák a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kemecsén - számolt be róla az RTL KLub Híradója.

Az eset tavasszal történt, az ügyészség most emelt a vádat a fiú ellen. A diák a folyosón két osztálytársát üldözte, a vita hangjára több pedagógus megpróbálta őket fegyelmezni.

A diákok elkezdtek menekülni a folyosón, ketten elfutottak egy tanárnő mellett, a harmadik azonban a földön csúszva szándékosan úgy belerúgott a pedagógusba, hogy az már fel sem tudott állni, mentők vitték kórházba. Az eset után a tanárnőt saját kérésére áthelyezték egy másik iskolába.

Fegyelmi eljárás indult a fiú ellen ellen, de azt a bírósági eljárás idejére felfüggesztették. Az RTL Klub úgy tudja, hogy a diák még mindig az iskolában tanul, az ügyészség büntetlen előéletére és fiatal korára való tekintettel felfüggesztett börtönbüntetést kért rá.

atv.hu
267 #2 Perle
- 2019-09-25 20:21
Nem úgy volt még nem is olyan régen, hogy a büntethetőség határa a 14. életév? Vagy a kivétel erősíti a szabályt itt is?

Érdekes módon itt is a pedagógusnak kell elmenekülnie az iskolából, nem az agressziv tanulónak (????).

Nem tudnak ebben az országban már olyan romaügyi stratégiát bevezetni, amelyik a több generáción keresztül nem tanult, mun kát sosem végzett réteget tanulásra, munkára, rendre szoktatná. Kivételezett helyzetet teremtettek nekik a szinte gyermekként a házasságkötésre, a gyermekvállalásra az alanyi jogon járó gyermek nevelési támogatásokra. Ez bosszulja meg most magát. Nem vár el az állam tőlük szinte semmilyen feladatot az ingyen kapott juttatásokért. Az " átkos" rendszerben csak az az anya kaphatott szülés utáni szanadságot, gyermekgondozási segélyt, akinek már volt néhány év munkaviszonya a szülés előtt. Valahogy mégis tudtak szülni a nők 30 éves kor alatt. Ezt a gyakorlatot is vissza kellene állítani!
30 #3 osmagyar
- 2019-09-25 20:35
Szóval Nagy Sándor Roma Ügyekért Felelős főpolgármesteri megbízott 5 év alatt (2014-2019) 60 fő cigány diáknak ösztöndíjat intézett. A többi csak terv meg mellébeszélés. Tipikus cigánymunka, azaz semmittevés. Hatékonysága 0, azaz nulla.
961 #4 szabir
- 2019-09-26 08:26
egy 2011es felmeres szerint [ha igazak ugye] 30 ev alatt duplazodtak a cziganyok Hungariba, ugyanott az a 3-4 megye ahol meg emlekszek 10 eve lattam terkepet 2002-bol asszem hol mar 30 szazalek vot a czigan, ott mar 2011-be volt aho, mar 40 vot; + amit latok csak en hogy eroszakos cziganyositas folyik kb 10 eve akkor valszeg nem kellmeg 30 ev a masik duplazodashoz valszeg eddig mar tobbseg van abba a 3 megyebe

s asszem 1-2 megyebe vot csak 10 szazalek alatt a 20b-ol a tobbibe es 20 felul mar

ha maegkapom a linket beteszem habar lehet lattatok

---

amugy Arde-alba /Nap-okaba Turan Silvaniaba sincsen 1,2 milio magyar [csak a szomszedos faluba czigan tobbseg van de a zsidok a wikire kiteszik hogy ''92 szazaleka magyar''a falunak, holott a forditotja igaz

itt nallunk kb max 1 millio ha van abbol es tobbsege oreg vagy aranyaiban nagyobb resze

u h ;lehet nem vajunk az egesz Karpat bazinba tobben mint 6 millio
199 #5 cico
- 2019-09-27 15:57
Na ja és ezt megint mi fizetjük.
Aki cigány és dolgozni, beilleszkedni akart, az már megtette. A többi csak parazita.
Rengetegen vannak és még többen lesznek, miközben az embereket továbbra is trenírozzák az elfogadásukra. Rasszista lennék? Nem hinném...
245 #6 hamu
- 2019-09-27 23:28
Cico, nem vagy rasszista.
Én egy végtelen halvér vagyok, a nyugalom szobrát többször megformálták rólam, de tegnap, munkába menet majdnem összeverettem magam egy 2 méter magas kan-gecivel. A bicigli út közepén állt terpeszállásban, és amikor lelassítva csendben elcsorogtam mellette a meghagyott 30cm-en, utánam ordított mindenféle randa szót, mire én, mintha egy gombot nyomtak volna meg bennem, vagy egy vörösrongyot engedtek volna elém, megálltam, visszafordultam, és mély dörgő hangon felelősségre vontam. Én, aki hétfőtől-vasárnapig cincogi hangon beszélek. Olaj volt a tűzre... a luvnyák mind vártak, mint a kolosszeumban. Ölni tudtam volna. Vigyázni gyerekik a hangulatingadozással, mer' nem éri meg.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,397,418 egyedi látogató