Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"Most hozta a Posta"

Gondolatok- Nagy meglepetésben volt részem amikor néhány nappal ezelõtt levelet kaptam Orbán Viktor aláírásával. A levelet kibontva, örömmel értesültem arról, hogy egyszeri, 9000 Forintos rezsi támogatásban részesültem.
Ez ugyan svájci Frankban (vagy Dollárban) átváltva nem túl nagy értékü, fõleg azért, mert a Forint – csak ez év májusa óta 10%-ot veszített az értékébõl (legalább is a nyugdíjfolyósító intézet valutában elküldött ez idõ alatt változatlan nyugdíjértékét tekintve)

Az átutalás az adott hónap közepénél érkezik a számlámra az itt felsorolt érvényesített devizaváltás azon a napon ellenörzöm is:
Május: 1 CHF = 302,05 HUF / Junius: 1 CHF = 311.16 HUF / Julius: 1 CHF = 319.50 HUF / Augusztus: 1 CHF = 319.50 HUF / Szeptember: 1 CHF = 331.76 HUF
A számolás egyszerü: Ha 5250 Forintért 300 svájci Frankot a kezembe nyomnak akkor az annyi mint...: 1 CHF = 17.50 Forint - Csak ez 1981-ben volt ennyi. 300 Frankot lehetett beváltani maximum (és igazolva a "mindenkinek érvényes útlevél" jár a de csak akkor mehetsz ki a nyugati határon, ha a "Csak egyszeri kiutazásra jogosult" Ablakocska is érvényes személyre szóló Dokument bemutatásával.) 1981 Julius közepén léptem át elõször "nyugati irányba magyarország határát, miután 10 évig vártam erre a pillanatra mert nem akartam olyan országban élni ahol 10 millió embernek hazudnak és azt a hazugságot elhinni, vallani kötelezõvé tették. De mindegy, akkor ilyen volt a világ magyarhonban.

Miután azt egy percig sem merem feltételezni, hogy a Nyugdijfolytogató Magyar Államkincstár igazhívõ és becsületes, valamint szakmailag magas szinten álló dolgozói csalnának vagy becsapnák a nyugdíjasokat az X- Forint = Y-valuta átváltása közben valamint (ezt csak a FIDESZesek kedvéért!), az információs levelükben arról is értesítettek, hogy átutaláskor nem számolnak fel semmiféle zavaró kezelési költséget.
... de most úgy néz ki a dolog, hogy – egy otthon élõ nyugdíjas, aki májusban 1000 Forintot kifizetett egy vásárláskor, és ugyanazt, ma megint meg szeretné vásárolni - és az a bolt egy – az állambácsi által irányított hálózathoz tartozik akkor a pénztárnál 1098.40 forintot kell kifizetnie a változatlan nyugdijából.

Na mindegy, az itteni postásnéni 12 óra elõtt néhány perccel adta át (alírásom ellenében) a MAGYARORSZÁG KORMÁNYA / MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR / BUDAPEST 1989 / HUNGARY – feladó által, ‘’ ELSÕBBSÉGI ’’ nyomott pecséttel, Keretezett, Nemzetközi értéklevél + vonalkóddal ellátott, információs felirattal a bal alsó sarokban rendelkezõ – nekem címzett levelet. Tegnap Jóskaval is beszéltem - tudjátok, azzal a rossz hejjesírású, de M16-al jól célzó, az oldalunkon privát CsákNorris-ként bemutatott Tagunkkal, aki ma reggel elküldte fotón, hogy õ is megkapta ugyanezt a levelet a messzi távoli Amerikában. Azér’ ez már valami! Elmúltak ám már azok az idõk, amikor heteken keresztül, az óriási, nagy óceánon bukdácsoló hajók vitték a leveleket a föld másik felére... Néha el is süllyedtek egy egy nagy viharban, esetleg jéghegyben.

- Apropo, Kárpátkanyar még tegnap reggel betett egy linket az üzenöfalra, ahol ezt olvashattam:
«Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség Köves Slomó vezető rabbi kezdeményezésére 2012 novemberében létrehozott Tett és Védelem Alapítvány mintegy 525 millió forint állami támogatáshoz jutott az “Európai Tett és Védelem Liga” létrehozására Budapesten és Brüsszelben...» itt részletesen olvasható az információ!

(bevallom, csak azér’ olvastam el, hogy Kárpátkanyart ellenõrizzem! Nem Orbán Viktorunkat, vagy Köves Slomót – ilyen egy baszott név! – miért nem hintõporos slejm ennek a neve – már csak a szépsége miatt is jobban passzolna ... ja, de ne személyeskedjek már, Vissza is szívom.... de inkább mégsem, még belemegy valami a számba és elfertõzõdök. )

Arra gondolam, Talán a FIDESZ fifikás és nekik is ugyanígy küldte át 3000 Forintot érõ REZSõ Utalványként azt az 525 millió Kemény magyar Forintot... Az csak kb 8'750 boríték, mindegyikben 10 darab dupla 3000 forintos papir tehát egy borítékba 60'000 Forintot lehet betenni és még nem is dudorodik! Szerintem ennél sokkal több a nyugdijas. Igaz is 3 db. 20'000 Forintos még vékonyabb, meg ott még a bankot is be kell vonni... ja, itt is speciális-papír, meg ezüstcsík... igaz, hogy csak kívül, de szép. Valaki megtervezte, valakik kinyomtatták, felügyelték, átszámolták ..pénznyomtatás nem? A különbség, hogy a pénznek nincs szaga... ennek meg szaguszálya van, ellenõrizhetõ. Ki az egyik ajt'on, be a másikon Árgusék le se veszik a szemüket a tranz-Akcióról. Persze a pénzt amit ebbe beleinvesztáltak, és bezsebeltek érte - kérem ez produktív munka!!! Gyártás... Nem ám elmélet meg aktakukacoskodás... ennek ára van. Szóval a pénznek amit jogosan elfogadtak a munkáért annak nincs szaga... az új kámforként elillan... kámfor szaga sincs. De a magyar nyugdíjas nehogy már kapjon pl. egy 10'000 Forintost - így év vége felé amit arra költhet ami éppen fontos lenne, egy frászkarikát. Majd mi (itt fönt) elosszzuk egészségesen és becsületesen.. Mi tudjuk jól, mire van szüksége a nyugdíjasoknak. Meg azt is tudjuk, hogy nekünk mire van szükségünk. Ok... 9'000 de ha nem fussa több akkor egy 5'000 Ft + 3 db 1000 Forintos bankó nem lett volna egyszerübb? ...vagy 9 db ezres. Annyi könnyen belefér egy bevásárláshoz a kistáskába. Visszafele meg már úgy sincs ott. Aztán meg lehetett volna spórolni a nyomdai költségeket, anyagfelhasználást... stb. Biztos én vagyok a buta...amiért nem értek meg dolgokat.

Tegnap – ugye még péntek volt, a cikk olvasásakor az is eszembe jutott, hogy beszaladok a Bankomba (mármint nem az enyém, ilyen jól azért nem megy csak oda jön a nyugdíjam meg onnan megy minden havi kifizetésem, megspórolva azt, hogy ki, meg be kelljen tennem a sokak által összefogdosott – ezáltal egészségre veszélyes – bankókat. Nem vicc nézzétek meg a Bankárokat... szinte mindegyikük orvosi kezelésre szorul! – A pénz mindenhol a világon szorult helyzetet okoz!). Be is mentem, rögtön oda is jött az egyik hölgy, aki elé letettem a pultra a levelet és megkértem, hogy a 3 darab 3000 Forintos utalványt fizesse ki nekem CHF-ben.
Nem értette. Ekkor rájöttem, hogy nem tud magyarul, így a boríitékra odaírt szöveget se tudja elolvasni. Rámutattam a bal alsó sarokba írt «Nemzetközi értéklevél» /ez nem ám nemzeti dohánybolt!/ és lefordítottam neki: Dies ist ein Internationaler Wertbrief ezért szeretném átváltani svájci Frankra – ahogy a nyugdijam bankátutalását is.
Néhány pillanatig bámult rám, majd azt mondta: Menjek a Tõzsdére, ott foglalkoznak ilyenekkel.

Elindultam hazafelé, - közben eszembe jutott a pénzváltó – mert ahol lakom nincs Tõzsde a közelben (talán csak Zürichben, ha oda kell mennem oda vissza a vonatjegy (nagyjából el is vinné a 9000 Forint értékét) Ha autóval akkor meg kb 5 liter benzin úgy 8 sFr., oda vissza 3 óra út, a parkoló is kb ugyanennyi Zürichben mert munkanapokon ingyenest nem találsz az biztos!), de rögtön be is ugrott, hogy a pénzváltó csak kézpénzzel foglalkozik. Megmondom õszintén, nagyon lelombozódtam.

Itt van egy nagy ember – aki levelet, küld, aláírásával nevét is adja annak tartalmához és úgy szólít meg, hogy ‘’Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam!’’...
REZSI utalvány 2019 külföldre


ÉRZIK EZT? «Tisztelt»! – Nem ám «Te vén hülye!», ... meg olyan vicc, hogy «- Hová biciklizik mama? / -Hát a temetõbe, fiam / - És ki hozza vissza a biciklit? » ... TISZTELT -nekem írta! Aztán a «Nyugdíjas» ... az vagyok és teljesen érthetõ, hogy nem fogja minden levélbe egyenként beleírni a címzett nevét. Akkor a Microsoft Word-öt kellene használniuk, de azt most jobb ha nem használják, mert balhé van a Magyarországi Microsoft belföldi viszonteladásai miatt... a Miniszterelnökünk pedig – jogosan - nem szeretné ha azt gondolnák róla amit... Nem Õ csalt, hanem azok akik... na szóval nem Õ, ez biztos. Meg nem is a FIDESZ. De emberek vagyunk, nem?
Aztán a «Honfitársam» ... Mit is mondjak erre? A magyar Miniszterelnök a honfitársának nevezett. Annak ellenére, hogy tudja, hol élek, meg mióta,... Svájc nem egy Nagy Magyarországtól egykor elcsatolt rész mint Erdély, Csehszlovákia magyarlakta területei, vagy az újvidék, Ukrajna vagy a mai Ausztria egyes területei ahol egy évszázada magyar szívü emberek szenvednek és szeretnének visszacsatolódni ... nem. Svájcba mint disszidens jöttem, és maradtam itt sok évvel.
A hosszú évek alatt többször is kaptam érte a pofámba... sok kedves véleményt, néha csak megjegyzést, máskor gyülölködõ arcokrol megvetõ lenézést, hogy mi is vagyok én az õ véleménye szerint. Bár nem mindenki mondta ezt szemtöl szembe, de néha így is visszahallottam. Aki le akart köpni is azokat lebeszéltem a szándékukról.
Szokás kérdése, mennyire érinti meg az embert. Az évek néha bölcsességet, türelmet és megértést is hoznak.

Erre most, egy nagy ember azt írja nekem: Honfitársam. Majdnem elbõgtem magam. Igaz; csak majdnem. Mindenesetre jól esett...

Ezen morfondíroztam séta közben, bár kicsit hüvös volt, az égen a sok szétfoszló csík amit miattunk; értsd – részben – értem is, a kisnyugdíjas kedvéért - húznak fölénk szinte az egész világon, gondolom mentve ami menthetõ és persze ameddig még van egy csöppnyi reménye az emberiségnek. Értékelem, mert egy vagyok közülük, és mondjuk ki nyíltan - egy olyan aki már semmire se jó. De még most is – saját bevallása szerint - honfitársa vagyok Magyarország Miniszterelnökének.

...és ekkor beugrott a megoldás. Itt a hétvége, semmi dolgom, lesz idõm leülni az íróasztalomhoz. Hétfõn elküldök neki egy kézzel írt levelet ami így fog kezdõdni:

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Tisztelt Orbán Viktor úr, Tisztelt Miniszterelnök úr, Tisztelt Honfitársam. ...

Többet még nem gondoltam ki, de a levelemben arra fogom megkérni, /valahogy így/ hogy legyen olyan kedves, a személyes svájci bankszámlájáról utaljon át nekem az alul megadott számlaszámra (az enyém természetesen) 9000 Forintnak megfelelõ, jelenlegi árfolyamon beváltott ( irányár: 2019 Szeptemberében 1CHF=331.76HUF – azaz lefelé kerekítve 27 CHF persze hiánytalanul levonva még a kezelési és/vagy átutalási költség) Valutát, amit itt is használni tudok. Természetesen és becs'szóra, ahogy az összeg megjelenik a számlaszámom azonal (persze aláírás ellenébe, nehogy eltünjön útközben – ami sajnos már többször elõfordult az évek során) elküldöm az ön címére, hiszen önnek is, ahogy minden magyar állampolgárnak ott vannak a havi számlái, amiket hónap végén ki kell egyenlítenie.

Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet, remélve, hogy lehetõsége van elintézni a tranzakciót. Csak azért mertem szóba hozni, mert a kedves lánya itt tanult néhány éve és akkor bizonyára kellett egy érvényes Kontót kérnie egy itteni Banktól. Gondolom még nem mondta fel – ugyanis nem árt, ha valakinek szükség esetén a rendelkezésére áll néhányszáz Svájci Frank tartalék. Elvégre emberek is vagyunk és egyenlóek. Nekem is van egy kis tartalékom, ha hó végéig nem lenne elég a nyugdíjpénz

Megkülönböztetett Tisztelettel, (barátit azért nem mernék írni), én, Hely, Dátum...
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Most olvasom vissza, már kész is a nagyja... persze finomítanom kell még rajta, ellenõrizni a helyesírást, talán egyik másik mondatot még újraírom, de erre itt van az egész vasárnap.

Hát ennyi... nem szabad elcsüggednie senkinek. Azt tudjuk jól, hogy a FIDESZ senkit se hagy az út szélén. A nyugdíjasokat pedig pláne nem. Itt a bizonyíték.

Itt pedig mindenkit arra szeretnék megkérni, vegyenek példát a Miniszterelnökrõl! Ha Õ képes volt arra, hogy Honfitársának nevezzen akkor az itt olvasók és beírók között szenkinek nincs joga azt üzenni nekünk (akik külföldön élünk), ahogy azt nekem írta egyik (hadd ne nevezzem meg) Tagunk;
«Gerry bácsi is egész életében "kompenzál", felfelé nyal, lefelé tapos, és csak egy nyomorult disszidens, aki még a nevét is megváltoztatta, hogy "besimuljon". Ez az én véleményem, nem a másé !»
Nos, a véleményt elolvastam, ha nem is értek egyet a tartalommal, a véleményszabadságot tiszteletben tartom (az íróját azért nem), megmásítani nem tudom és valójában már nem is háborít fel. Magyarok vagyunk, nem? Ennyi belefér. De azért azt még hozzátenném a magam részérõl, itt ilyen véleményt a 35 év íttlétem alatt, itt élõ emberektõl még soha nem hallottam és magam sem általánosítottam soha az otthon maradottakat ‘’Hülye magyarnak’’ , csak akkor, ha azt egyidejüleg magamra is értettem:

«Igazán nagyon hülyék vagyunk mi Magyarok, amiért engedjük, hogy folyamatosan annak nézhessenek minket.» - Maga nem így gondolja, Miniszterelnök úr?

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-09-29 08:01
Gerry, meg köll becsülni az ilye-schmidt. Mármint a gusztust. Tedd be borítékba és küldd el a rokonyoknak. "Idehaza" sokan fizetnek értéktelen cetlivel értéktelen dolgokért. Belefér.

A "miniszterelnök" önmagához képest egyre jobban tejesít, tán még túró is lesz belőle. Nézd a dolgok jó odaát, mert ideát annyira nem jó, de lesz még rosszabb is. Oroszabb.
159 #2 vanyusha
- 2019-09-29 08:09
Re:Kaptál lehetőséget!
Teszt hogyan tudsz.........Kincs érintése is hálálos átkos,látása elmédre ..?? -hatásos.
Egykezes taps,csengős pofon!
ut: nem személyeskedés okod sértüdni nics.
2 #3 gerry
- 2019-10-04 20:57
Azért meglepõdtem, hogy ilyen kevesen olvasták el... úgy látom a nyugdíjasok nem olvasnak minket, akinek a családjában meg nyugd'ijas van, az megvonja a vállát és megnéz egy filmet...

Ha egy kicsit odafigyeltetek volna akkor megértenétek, hogy nem rólam van szó, hanem az összes magyar nyugdíjasról (mármint azokról akik nem a Fidesz seggét nyalják. De tudjuk, hogy színház az egész világ. - Ezért is lepett meg az alábbi cikk megjelenése. Fõleg azért mert Farkasházy Tivadar írta, akit szinte az egész ország ismer és azt is tudjuk sokan, hogy melyik brancsba tartozik.

https://www.faceb...mp;theater
FARKASHÁZY TIVADAR
MAGYARORSZÁG POLGÁRA

Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam!

Azért írok Önnek, mert a nekem küldött kilencezer forint rezsiutalvány nem a Maguk pénze, hanem a Miénk! Tehát nem Önöktől kapjuk, maximum formálisan, ezért nem értem évek óta, miért Maguk adják át a különböző létesítményeket, amelyeknek jó részét amúgy ellopják Maguknak, s miért nem egy-egy kisorsolt polgár vágja át ilyenkor a szalagot. De most beszéljünk csak erről.

Adataik szerint 2 millió 150 ezer nyugdíjas él ebben az országban, azaz összesen alig 20 milliárdot Kapunk vissza. Ez pontosan megegyezik azzal az összeggel, amit egyetlen kézilabdacsarnokból fognak lopni, bár eredetileg négyszer annyit akartak, csak a maga ostoba frakcióvezetője az egésznek az árát 10-15 milliárd forintban nevezte meg az MTI tudósítójának, utóbb arra fogta, hogy félreértelmezte a szavait. Utána beérkeztek az ajánlatok, nettó 116 milliárd volt a legolcsóbb, s 160 a legdrágább, az öt felkért kivitelező közül három a MOL Fehérvár, a Kispest Honvéd és a Puskás Akadémia tulaja vagy főnöke, a negyedik a harmadikkal szokott közösen indulni, az első az Ön Kötélbarátja, a második építette a kerítést, egy nevezhető politikailag függetlennek, talán kakukkfiókaként. Mire tartva a ritka felháborodástól, Önök kijelentették, hogy bruttó 101,5 milliárdnál nem kerülhet többe.

Mindenesetre örömteli, ha ezentúl a lopás felső határát meghatározzák, még ha az alig lesz kevesebb a csillagos égnél, ez is valami. Erre kiderült, hogy a felkért résztvevők által benyújtott első körös összegek nettó 78-81 milliárdra, átlagosan 62 milliárddal csökkentek. Vagyis az Ön felcsúti Szomszédja is közel kétszer annyit engedett, amennyit Ön most kioszt közöttünk, a Kötélbarátja pedig a négyszeresét. Bizonyára még így is jól jár a győztes, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy Önök egyetlenegy ilyen nagy sportberuházással a többszörösét el szokták lopni annak, mint amennyit nekünk visszaadnak azért, hogy tutira lezsírozzák a választásokat, ha mégse lenne elég az irtózatos médiafölény, a fideszes önkormányzatok erre félretett összege, továbbá az uniós támogatások önmaguk fényezésére elköltött milliárdjai. Vélhetően így épült a Duna Aréna, az Új Puskás, s fog a csepeli Olimpiai Stadion, nem beszélve az apróbb, 10-20 milliárdos cugehőrökről. Ennyit a mérhetetlen nagy sportsze retetükről.

Ha nem veszi rossz néven, nemhogy nem gondolok Önökre tisztelettel és megbecsüléssel, de hátralévő éveimben minél inkább azon munkálkodom társaimmal, hogy Önök e nagy kánikula után minél hűvösebb helyre kerüljenek.
Jó egészséget kívánva - hiszen így jóval több időt eltölthet majd ott, ahová már elég sokan kívánják - üdvözli:

Farkasházy Tivadar
Magyarország Önök által egyre kevésbé megtűrt polgára

(Megjelent a Hócipő 2019/20-as számában)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,606,413 egyedi látogató