Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Irán a zsidó újév előtt megsemmisítéssel fenyegette meg Izraelt

BelföldAjaj, újabb szálj-karate! Csak el ne kapkodjátok, mint eddig! Legyen idejük szépen áttelepülni tömegével a tetveknek, aztán mikor már csak a makettok és pár hulladék feláldozható marad a helyszínen, akkor jöhet a látványpékség! zsidó ajvék, ezek itt meg jót röhögnek! Szóljon már valaki Allahnak, hogy rossz helyre fókuszál. Ízlésesen időzítette legújabb verbális inzultusát a teheráni vezetés. Az Amerika által terrorszervezetnek tartott Forradalmi Gárda második embere szerint „a legkisebb hiba esetén” semmi nem marad Izraelből.

Az iráni Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese, Abbas Nilforooshan a Tasnim hírügynökségnek adott interjúban kijelentette, hogy „a cionista rezsim túl gyenge ahhoz, hogy fenyegetést jelentsen egy olyan hatalmas létesítményre, mint az Iszlám Köztársaság, mely körülveszi” – írja az Új Kelet.

Az izraeli magyar lap beszámolója szerint a dandártábornok azt állította, Izrael az utolsó erőfeszítéseket teszi a túlélés érdekében, mivel bukásának jelei nyilvánvalóvá váltak, és figyelmeztette a zsidó állam vezetőit, hogy

a legkisebb hiba „Tel-Aviv roncsait a Földközi-tengerbe” juttatja oly módon, hogy semmi nem marad Izraelből.

A parancsnokhelyettes gondolatmenete szerint az izraeli rezsim nem volna képes teljes háborút folytatni, és nincs „stratégiai mélysége”, mivel lakosságát a világ minden tájáról származó polgárok alkotják, és etnikai, kulturális és politikai megosztottsága annyira mély, hogy egy háború miatti újabb törés az összeomlás szélére sodorná – idézi az iráni vezetőt az Új Kelet.

Totális háborúval fenyeget az iráni külügyminiszter

Ugyanakkor nyomatékosította: Teherán szeretné elkerülni a konfliktust, és kész megbeszélést folytatni Szaúd-Arábiával, illetve az Egyesült Arab Emírségekkel.
Neokohn
15 hozzászólás

Nilforooshan hangsúlyozta: egy rossz mozdulat, mely háborút robbanthat ki, az egész régiót magával ránthatja, és olyan lángot lobbanthat fel, mely elsőként az agresszorokat égeti meg.

„Nem akarunk háborút kezdeni, de felkészültünk minden konfrontációra és háborúra. Ha az agresszorok háborút indítanak, akkor mi is ott leszünk a csatatéren” – jelentette ki az iráni gárda parancsnok-helyettese.

A Tasnim az interjú kapcsán idézte Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hamenei ajatollah 2016 decemberében elhangzott szavait:

„A cionista rezsim – amint azt már mondtuk – a következő 25 évben meg fog szűnni, ha a palesztinok és a muszlimok kollektív és egyesített harcot folytatnak a cionisták ellen.”

Mint arról lapunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt az iráni külügyminiszter is totális háborúval fenyegetett arra az esetre, ha az Egyesült Államok vagy Szaúd-Arábia katonai csapást intézne Irán ellen. A külügyminiszter ugyanakkor nyomatékosította: Teherán szeretné elkerülni a konfliktust, és kész megbeszélést folytatni Szaúd-Arábiával, illetve az Egyesült Arab Emírségekkel.

Válaszul a szaúdi külügyminiszter kijelentette: katonai válasz is lehetséges Irán ellen, ha a vizsgálatuk bebizonyítja, ők a felelősek az olajlétesítményeink elleni támadásokért. Adel al-Jubeir elmondta azt is:

„Amint a nyomozás lezárul és megvan a bizonyíték, számos lehetőséget mérlegelni fogunk, diplomáciait, gazdaságit és katonait is.”

A szaúdi külügyminiszter emlékeztetett arra is: „Az irániak hosszú évekig támogatták és védelmezték az al-Kaida vezetőit és az Iszlám Állam seregeit. Irán az egyetlen ország a régióban, amelyet nem támadott meg sem az al-Kaida, sem az ISIS.”

Teherán hosszú évek óta fenyegeti megsemmisítéssel a „cionista rezsimet”. 2012-ben például ugyancsak a Forradalmi Gárda parancsnoka jelentette ki: az iráni rakéták gondoskodni fognak arról, hogy „kő kövön ne maradjon” Izraelben, ha a zsidó állam megtámadná az iszlám köztársaságot.

Izraeli vezetők ugyanis nyíltan beszéltek arról, hogy csapást mérhetnek az őket fenyegető iráni atomipari létesítményekre, és az amerikai kormány sem volt hajlandó kizárni azt az eshetőséget, hogy katonai erőt vetnek be, ha Irán nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást.
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2019-09-28 19:25
valoban simma háboruban majdnem nyerhetnének irániak hacsak törökök ,egyiptomiak s szaudiak nem lépnének háboruba irán ellen de lényegesebb hogy irán nem képes 300 atomrakétát elháritani igy gyöztes nem lehet..
267 #2 Perle
- 2019-09-29 19:06
Már 2010-ben Izrael Romániavál közösen gyakorolta a Kárpátokban Irán megtámadását a Kék ég fedőnevű hadgyakorlaton. https://www.balcanicaucaso.org/eng/Areas/Romania/Israel-trains-in-Romania-thinking-about-Teheran-7921
Nálunk csak annyit lehetett erről hallani, hogy lezuhant a " olyan" felsségjelű repülőgép.
267 #3 Perle
- 2019-10-01 16:33
Az irániak már tudnak valamit. A megsemmisítés elmaradt, talán II Endrere és a magyarokra való tekintettel.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,400,343 egyedi látogató