Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hullámokon lovagolni jó

Belföld4 milliós judapest? Na, ez már döfi...
MAG2019. júl 6.Matolcsy György
El akartak temetni minket, de nem tudták, hogy magok vagyunk…
ősi mexikói mondás
Hullámokon lovagolni jó…
Miért is ne ülhetnénk rá azokra…
…a hullámokra, amelyek a fejlettség és gazdagság felé visznek?

Magyarországon is egyenlőtlen a társadalom vagyoni és jövedelmi helyzete: a tehetősebb fele a vagyon 91 százalékát, a másik fele a 9 százalékát birtokolja. Mintha a második fele a társadalomnak reménytelen helyzetben lenne a felemelkedés terén. Az első fele is mintha hasonló helyzetben lenne, ha a gazdag európai országokkal hasonlítjuk össze magunkat. Majdnem, de szerencsére mégsem.

Századunk nagy hullámai valójában azoknak kedveznek, akik ma lent vannak, akiknek semmijük sincs, de felfelé törnek.

A fejlődés új erőforrást használ, a tudást. A tudás azzal lesz több, ha felhasználják, ezért már nem egyénileg, hanem közösségben birtokoljuk annak érdekében, hogy az egyének ne korlátozzák a hasznosulását. Nem magántulajdon, hanem társadalmi, sőt globálisan közösségi a tudás tulajdona. A tulajdon formája a hozzáférés: az interneten keresztül az emberi tudás óriási részéhez hozzáférhet mindenki. Ázsiában és Afrikában új, tulajdonos tömegek használják a globális tudást, ebből mi magyarok sem maradunk ki. Internetet és eszközöket minden magyarnak!

A növekedés új üzemanyaga az adat. Mindenki adatforrás, ezért mindenki fontossá vált. Az államnak kell olyan szabályozást alkotnia, amikor minden magyar részesedhet az adatainak felhasználásából származó haszonból. Szabályozzunk okosan!

A magyar állam jelentős adósságot halmozott fel, de ez kettős természetű. Teher és lehetőség egyszerre. Lehetőség, mert az új állampapírokkal 2030-ig minden államadósság forintban, hazai szereplőknél és zömében a családoknál halmozódik majd fel. Ezresekkel is lehet gyarapodni, ha hosszútávon kamatos kamattal fektetünk be. Tanítsuk meg agyunkat erre a gondolkodásra, mert magától nem tudja!

A tehetősek és a vállalkozások lovagolják meg az „egyre nagyobb régió” és az „egyre több város” hullámait. Fektessünk be nagyvárosainkba, egy 4 milliós Budapestbe, a Kárpát-medencébe és a Visegrádi 4-6 országba. Sőt, új kalandozási terünk már kiterjed Olaszországra, Lengyelországra és Bajorországra is!

Minden hullám, ami zöld és hosszútávon fenntartható, digitális, fúziós (pl. egészségipar, mezőgazdaság, vegyipar és nanotechnológia kereszteződése), robot, ami egyre kisebb vagy egyre nagyobb, ami kikapcsolja a közvetítőt, vagy ami gyorsabb, mint a korábbi. Nézzünk szét a közvetlen környezetünkben: biztos jönnek hullámok felénk, lovagoljunk rajtuk!

Újhullámos törzsek alakulnak: lépjünk be egybe, sokba. Lépjünk be a gyermeket vállalók, az egészséges életmódot választók, az állandóan tanulók, a világlátók és a kalandozók, de főként a bizakodók és kitartók törzseibe! Az új törzsek a legerősebb új hullámok, együtt minden sikerülhet!

„Ne féljünk lovagolni a hullámokon, mert „Nem a szabályok követésével tanulsz meg járni. A gyakorlással és az esésekkel tanulod meg igazán.” (Richard Branson)

A szerző a Magyar Nemzeti Bank elnöke

Link

Hozzászólások

165 #1 LM
- 2019-10-02 07:24
Aztak**a 3x kellett elolvasnom, hogy fogalmam legyen róla mit hord össze. Szerintem betolt valami jó kis cuccot aztán extázisban "alkotott" valamit a fejében kavargó gondolatokból és információ tömegből.

"Újhullámos törzsek alakulnak" - mit nem mond, erre pedig fogadnék is "biztos jönnek hullámok felénk"
267 #2 Perle
- 2019-10-02 19:59
"Századunk nagy hullámai valójában azoknak kedveznek, akik ma lent vannak, akiknek semmijük sincs, de felfelé törnek."

Igen, ez igaz. Legjobb helyzetben a kisvakond van. Neki még új, tépett farmerje sincs.:D

Olyan mondja, aki a gengszterváltás hullámait meglovagolta, az átlag jövedelműből baráti segítséggel talán már milliáros lett.
4 #3 Posta Imre
- 2019-10-02 20:03
LM ugye milyen "sejt-elemes", mintha a nyirkai jós lenne személyesen! Talán nem véletlen...

Perle én a hulláját lovagolnám már ezeknek!
165 #4 LM
- 2019-10-03 16:40
Imre és nem akárhonnan jött a "jóslat" a "független" s_vigyorijegybankok a gerincét képzik a jelenleg regnáló rendszernek ezért kiemelt figyelmet érdemelnek (szerintem) , EU központi bankjában is ugye nov 1-től jön Christine Lagarde aki egyébként jogász nem közgazdász dehát van aki mindenhez ért :) vagy csak már másról szól a történet, majd meglátjuk ahogy eddigse de talán
457 #5 elsolajos
- 2019-10-04 04:32
Inkább abba fektetnék energiát,hogy ennek jószágnak kiássam a sírgödrét,és hónaljig eltemessem,hogy tudja gondozni a sírját!
75 #6 talpi
- 2019-10-05 16:42
Ez a hibbant velejü már látott,piros pontos fenekű, Japán gyereket, természetesen, azonnal rokoni kapcsolatot vélt felfedezni a MAGyarsággal, csak eltévesztette, mert rokon látogatáson volt a páviánoknál

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,406,081 egyedi látogató