Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: a jogállamiság nem jogi kérdés

BelföldAjvé, akkor le köll xarni a korrupt zsidó-cigány-jogot és Irán a becsület! Feleim, szerintem becsületből akasszuk fel demokratikusan a teljes bagázst a menórájukra! Vicc nem? Nem vicc? Lehet akkor mi képviseljük a jogállamot, ezek a tetvek meg jól rásegítenek, hogy Kril-jon az ordenáré különbsegg! Budapesten találkozott az unió soros elnöki tisztét ellátó Finnország miniszterelnöke, Antti Rinne Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A találkozót szokatlan feszültségek előzték meg, amelyek onnan nézve érthetőek, hogy a jelenleg szociáldemokraták vezette Finnország az uniós elnöksége három legfontosabb témájának a migrációt, a klímapolitikát és az uniós források jogállami kritériumokhoz kötését tartja. Magyarország különböző intenzitással, de mindhárom témában ellenvéleményen van az uniós országok többségéhez képest.

A jogállamiság kérdésében maga Orbán Viktor is odaszúrt a finneknek Tusványoson, amikor arról beszélt, hogy a finn politikai berendezkedésnek számos olyan eleme van, amely miatt Magyarország a mostaninál is súlyosabb kritikákat kapna.

A találkozó után mindkét miniszterelnök megemlítette az energetikát és a klímavédelmet: Orbán azt hangsúlyozta, Magyarország ambíciózus vállalásokat tett 2030-ig, és akkor szeretne továbbmenni, ha ezeket már sikerült teljesíteni. (Magyarország erre hivatkozva vétózta meg a 2050-ig karbonsemlegességet vállaló uniós klímacsomagot.) Orbán azt is hangsúlyozta, hogy mindkét ország az atomenergia és a megújuló energiák kombinációjában látja a jövőt.

Rinne alapvetően békülékeny húrokat pengetett, és azt hangsúlyozta, hogy az általuk fontosnak tartott kérdésekben közeledik a tagállamok álláspontja.

Orbán, bár kezdetben a két ország közös vonásait méltatta, a sajtótájékoztató második felében a finn médiától kapott kérdésekre hevesen reagált. A veje, Tiborcz István uniós forrásból való gazdagodásáról szóló finn sajtókérdésre azzal válaszolt, hogy a riporter hazudik, az fake news, a következő finn kérdésre pedig kijelentette, hogy a jogállamiság Magyarországon nem jogi kérdés, hanem becsületbeli ügy.

- Azt tudomásul kell venni, hogy Közép-Európában a demokrácia a sajtószabadság az alkotmányosság az nem egy politikai játék, hetes cikkelyeket lehet indítani a parlamentben politikai alapon , ez nálunk becsületbeli ügy - mondta Orbán, hozzátéve, hogy meg kell fontolni, ha valaki a magyarok becsületébe akar gázolni.

A magyar miniszterelnök azt mondta, hogy jelenleg az uniós források jogállami kritériumokhoz kötése csak politikai szlogen szintjén létezik. de amennyiben konkrét javaslatot kap Magyarország, azt meg fogja fontolni.
Link

Hozzászólások

1349 #1 Nagy Levente
- 2019-10-04 18:49
Hogy lehet ekkora hazug, szarházi valaki, mint a "kedves vezír": Viktor? Nem véletlen hívja a "tudó", ezt a rend(etlen)szert "parazitivizmusnak". Ebben a legnagyobb paraziták tudnak huzamosabban "felülre kerekedni". A becsületről, meg a jogról csak röviden annyit, hogy nem kellenek ide a paraziták paragrafusai. Egy törvény kell: "Mindent szabad, ami nem árt másnak"! Az EU is elhúzhat Orbánnal együtt a francba! Ne színészkedjenek itt tovább! Vihetik a rohadt "népképviseleti demokráciának" hazudott parazita-kapitalista-liberalizmusukat is magukkal!
329 #2 gutai zub
- 2019-10-04 20:38
Az Igazságtalan ál-jogállam alap és megtartó pillérei:

Miért is tud megmaradni egy ilyen hazug, korrupt, ál-demokrácia mint a Magyar, évtizedekig, vagy akár beláthatatlan évekig?

A természet ellenesen felduzzasztott államgépezet több mint az ország lakosságának felét tartja el.
Az eltartottak sovány felső rétege sokat, ahogy megyünk lejjebb kevesebbet és kevesebbet, de az államból él, egyre kiszolgáltatóbban.

Mint a drogfüggő, mit érdekli, hogy a drogdeeler mit csinál,milyen ember, mennyit lop vagy csal.
A lényeg az, hogy a drog adagját megkapja. Mint a kis nyugdíjas az alamizsnát, a hivatalnok a kis bérét, a katona, rendőr a zsoldját, és a többi kitartott a filléreit.

Nem mozdulnak meg ezek, hiszen orbán papa jól bevált,(jó étvágya közismert) a hőbörgés meg esetleg elviszi a zabálni valót...
267 #3 Perle
- 2019-10-04 21:48
Egy jogállamban nem tehetné meg egyetlen vezető sem, hogy egyszemélyben osztogassa a közpénzt: Újabb 4,5 miliárdot adott a focira ismét, ami szorgos kis rabszolgák adójából összejött.
https://444.hu/20...rtegyletet
80 #4 monguzking
- 2019-10-06 13:05
én ugy látom hogy most nyugaton elhatározták hogy megszabadulnak orbántol mert már minden határt áthágott--ennek jele györi polgármester borkainak mocsokságának nyilványosságra hozatala még porno oldalon is látni hogy kefél kurvákat luxus jacton...
267 #5 Perle
- 2019-10-06 22:16
Tömegesen vonják vissza az ukránoknak kiadott magyar útleveleket Azoktól, akiknek semmi köze Magyarországhoz:
ttps://topcor.ru/...tobzor.net

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,399,666 egyedi látogató