Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Erdogan szíriai invázióra készül

BelföldEz jó hibridháborúsdi. Tehát indokolt még több "menekült" és akár jewrópaszarte kurd-török csikágózás. Nagy Kurdisztán és Nagy Izrael átfedik egymást, de Kurdisztánnak lehet jövője. Törökország csapatokat és fegyvereket vont össze a Szíriával szomszédos határra azt követően, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton bejelentette, országa hadműveleteket indít az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen - írja az MTI.

A magyar miniszterelnökkel is baráti kapcsolatot ápoló török államfő azt is mondta, hogy befejezték a katonai műveletek kidolgozását, kiadták a megfelelő parancsokat. Hozzátette, hogy a Szíria északi részén végrehajtandó hadműveletben szárazföldi és légi erőket is bevetnek.
Török támadás Szíriában - mit lép az USA?

A török katonai erők célja egy ütköző övezet, egy biztonsági zóna megteremtése, ahol elhelyeznék a Törökország területén lévő szíriai menekülteket, illetve hogy a területről kiszorítsák a kurd fegyveres koalíciót.

Erdogan korábban többször is arra figyelmeztetett, hogy ha az úgynevezett biztonsági zónát nem hozzák létre szeptember végére, akkor Törökország kénytelen lesz a saját katonai terveit végrehajtani.

Korábban az SDF képviselője, Musztafa Bali bejelentette, hogy a kurd erők felveszik a harcot a török katonákkal, ha azok behatolnak Szíria északkeleti részébe.

Az as-Sark al-Auszat című pánarab napilap augusztusban azt írta, az Egyesült Államok és Törökország megállapodott abban, hogy biztonsági övezetet alakítanak ki a szíriai-török határon Rász el-Ajn és Tell-Abjad városok között. Ezen a területen feltehetően amerikai-török erők járőröznek majd. Török elképzelés szerint a Törökországban lévő szíriaiak százezrei ebbe az ütközőzónába térhetnének vissza.

A kurd erők az amerikai hadsereggel egyeztetve megkezdték elhagyni a területet.

Az SDF ugyanakkor határozottan elutasította, hogy a szíriai menekülteket ebbe a térségbe telepítsék át Törökországból. Mazlúm Kobani, az SDF főparancsnoka pénteken az as-Sark al-Auszat lapnak azt mondta, hogy Törökország meg akarja változtatni Északkelet-Szíria demográfiai összetételét, ami szerinte etnikai tisztogatást jelent.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-10-07 12:51
Úgy szervezkednek az amerikaiak és atörökök Szíriában, mintha otthon lennének, de Assadnak még csak nem is szólnak. Szabad rablást végeznek ott önkényesen. Így lehet egy nemzetet szétkergetni az ottani ellenzék bujtogatásával.:o
1368 #2 Karpatkanyar
- 2019-10-07 13:46
Perle,
ilyen ellenzek van Mo-on is.
A nemzet ellenzekei, de pontosabban az ellesegei. Mar 1919-ben bebizonyitottak ezt. Es azota többször bebizonyitottak, hogy a meggyilkolasunkra szövetkeznek.
267 #3 Perle
- 2019-10-07 23:40
Félreálltak az amerikaiak a török csapatok útjából Szíriában, az elnökük mégis Törökország gazdaságának tönkretételével fenyeget.
https://hvg.hu/ga...etetelevel
Az ész megáll.s_olvas
1368 #4 Karpatkanyar
- 2019-10-08 08:04
Perle,
az ilyen erthetetlen dönteseknel indulnak be a rozsolak. Majd ö megmondja, hogy mi törtenik arrafele a Moszkva es Peking megmondja rovatok alapjan.
Izgalommal värom spekulacioit. Addig is kimegyek a värosba az egyik közismert Turkaloba. Remelem tulelem ezt a turkalast.
2 #5 gerry
- 2019-10-08 08:10
Szerintetek visszajön?....

Szerintem is.s_f-ang

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,398,162 egyedi látogató