Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem 1848-as forradalom és szabadságharc, hanem forradalom, szabadságharc - és polgárháború.

Kultúraokt. 6.
Az 1840. évi 29. törvénycikk nem korlátozta a bevándorlást és a letelepedést, a szabad kereskedelmet, gyáralapítást, bármely mesterség gyakorlását. 1840 és 1850 között soha nem tapasztalt betelepedés kezdődött, 76 000 olyan galíciai jött be Magyarországra, akiket az orosz cár oda száműzött. Uzsorások és körmönfont taktikák, a gazdasági hatalom megragadásának aljas módszerei - mindent megszálltak. Tönkretették Hegyalja örmény és görög borkereskedőit. Megszállták a magyar terménykereskedelmet. A magyart több helyen földtúrónak használták és mindenből a lehető legnagyobb hasznot fölözték le.
Pest, Eperjes, Szeged, Varasd, Óbuda, Temesvár, Pécs, Esztergom, Szombathely, Rábahídvég, Kőszeg, Nagyenyed, Buda, Nádas, Pozsony, Szered, Vágújhely fellázadt, zavargások törtek ki.
A kormány azonban megvédte az uzsorásokat. 1867 után jogaik tovább bővültek.
IX. Vilmos, hesseni választófejedelem törvénytelen gyermeke volt Julius Freiherr von Haynau (1786-1853). Magyarországi működését még osztrák részről is meglepő hallgatás övezi. Karl von Schőnhals táborszernagy, a „fegyvertárs és jóbarát", sok kiadást megért könyvében (Biographie des k.k. Feldzeugmeisters Julius Freiherr von Haynau, Wien 1875) megelégszik annak nagyvonalú megállapításával, hogy „Nem ő volt a törvény, hanem csak a karja."
Rudolf Bartsch főhadnagy, aki nagyon szerény lélekelemző módszerekkel közeledett a bresciai hiéna felé (Haynau - Eine psychologische Studie, Wien 1907), az Aradi 13 Vértanú esetében csak annak közlésére szorítkozik, hogy
„Aztán elkezdődött, aminek nem lett volna szabad megtörténnie."
A későbbi táborszernagy a hanaui zsidó patikus lányának, Rebekka von Lindenthalnak volt a törvénytelen fia. Apja Hesseni Vilmos őrgróf, majd herceg. Utóbbi minden jel szerint káplár-természetű, hiú és zsarnok, aki rendszeresen árulta alattvalóit katonának a brit hadseregbe. (G. Armstrong - The Rothschild Money Trust)

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2019-10-06 20:06
907, Pozsonyi csat!? " A Magyarok pedig irtassanak ki" !
1867. Deák Ferenc pedig következetesen "kiegyezett ezzel"
Bár mennyire fáj, sajnos, nem Ő volt az első "Hazaáruló"
előtte is voltak bőséggel, "állam alapítóként" aposztrofált, valójában a Borgia család kiszolgálói és hasonszőrű társaik.
Végeredmény / bár ez még nem az/ ma látható!
Tudjátok, hasonlít a "lottó" sorsoláshoz, az egész "gépi" a nyertesek alig-alig, viszont a " köznép " fizet, a nyereség lehetséges eljövetelét várva.
No ennek kellene véget vetni.
Ha már "szerencsejáték, akkor becsületesen"
vagy, ?,,,, és akkor nincs tovább "paraszt vakítás"
961 #2 szabir
- 2019-10-06 20:42
Talpi kozbe olvazsgass engemet , ezeken reg tul kene lenni amiket irsz mind kamu
75 #3 talpi
- 2019-10-06 20:46
olvaslak nyugi
961 #4 szabir
- 2019-10-06 20:52
a zsidrak max 300 eve van a nyakunkon s 500 eve [lasd renesancz konyvnyomtatas-ez volt a legfontosabb nekik at kellet irni mindent] --- vkezdtek bedaralni a vilagot stb
csak tom hogy konnyebb kinyomni [azert is irtak igy a torczit hogy lehessen mondani ''nem mar akkor ugy vot'' hogy szokd meg] 2000 evel hogy mar ''kereszkenyseg olta'' vagy 100 eve mar istvan behozta stb blabla

szoval ha ''olyan regen elvan paszvah akkor nincs mit csinalni/ s igy kenyelmesebb , legfeljebb jol megmongyuk hogy ''istvan elpasztah stb'' + nem is tud vedekezni szerencsetlen ez ellen XD

vejk app!

legujabb matatas nezzeg
https://szkitia.b...ytatas_173
https://szkitia.b...ytatas_712
https://szkitia.b...ytatas_707
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-10-08 16:50
1848-ra már a címeren a kettős kereszt (életfa) nem teljes. A felső "szár" a kibontakozó szabadságharc révén, a néplélek emlékezetnek köszönhetően kiteljesedik és az anyagot "jelölő" szárral újra egyenlő hosszúságú az 1848-49-es címeren! (Grandpierre Attila előadsai- és tanulmányaimból). Vajon miért? Persze a kérdés csak költői! "A szabadságot tisztelő (a rabszolgatartást elutasító) magyar néplélek emlékezetére!"

Szabir, "a zsidrak max. 300 éve van a nyakunkon" ez inkább úgy helyesebb, hogy azóta vannak jobban közzénkkeverve. De, amit a Talpi ír attól az még így igaz, sőt az ellentétek jóval korábbiak még a pozsonyi csatától is. Tán még a Föld akkor embert nem is látott. "Valahol egy messzi-messzi galaxisban"
75 #6 talpi
- 2019-10-09 17:57
Bejártam a helyszineket és nem a mi kedves zsidóink anyagát olvastam ott, hanem az ottani történelmi és történeti visszatekintéseket. Láttam ott két kurgánt is, mi több, még István előtti időből származó körtemplomokat, s nem meglepő, egyik templomban hármas halom koronával, de nem István feszített a festményen.
Olvasás, vagy látás, érzés, vagy megérzés? Nem tudom, viszont egyben biztos vagyok, sok anyag nagy szemfényvesztések és trükközések által lett lejegyezve.
Javallom bejárnia nyugati kapu és a nyugati gyepü területét, mert nagyon hasznos.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,899,466 egyedi látogató