Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egy hangfelvételbotrány miatt lemondott a fő lengyel ellenzéki párt frakcióelnöke

BelföldMagyar-lengyel két jó zsidó! Eh, hogy ezt miért nem hiszem el. Ezek a "hangfelvételek" meg kex-jelenetek és mégsem rohad el ez a mocskos buzi világ. Ja, miket beszélek, hisz már el is rohadt. De kell ez, mert a királyság csak ilyen mocskokóhn keresztül lehet bevezetve... Egy kompromittáló hangfelvételből kirobbant botrány miatt egy héttel a lengyel parlamenti választások előtt lemondott Slawomir Neumann, a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) frakcióelnöke – írja az MTI.


A botrányt kiváltó felvételt pénteken tette közzé a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info). A 2017-ben rögzített, a tavaly őszi lengyel helyhatósági választások előkészületeiről szóló anyag Neumann beszélgetését rögzítette az észak-lengyelországi Tczew város helyi PO-politikusaival. A frakcióelnök meglehetősen nyersen nyilatkozott a városban fennálló helyzetről. Szóba került a PO helyi polgármesterjelöltje is, akit abban az időben ügyészségi eljárás fenyegetett telekkereskedelmi ügyletei miatt. Neumann a felvételen a PO soraiból megválasztott több polgármestert is felsorolt, akik ellen szintén ügyészségi eljárás indult vagy legalábbis eljárás fenyegette őket. Úgy fogalmazott, hogy amíg ezek a politikusok a PO tagjai, a párt megvédi őket, és a bíróságok is nekik kedveznek majd. Ez utóbbi kijelentések váltották ki a legnagyobb felháborodást.

Neumann, aki a PO elnökének, Grzegorz Schetynának legközelebbi munkatársa, a PAP hírügynökséggel közölte döntését, és sajnálatát fejezte ki a hangfelvételen rögzített trágár szavakért. A TVP Info még a lemondás előtt bejelentette: vasárnap késő este újabb, Neumannra vonatkozó hangfelvételeket tesz közzé.

Az ügyészség egyébként tavaly decemberben magát Neumannt is meggyanúsította azzal, hogy az előző kormány egészségügyi miniszterhelyetteseként visszaélt hatáskörével, és kedvező döntést hozott egy szemészeti magánklinika ügyében, és az intézmény ennek következtében törvényellenes módon jelentős anyagi haszonhoz jutott. A politikus tagadta a vádakat.

A PO a jövő vasárnapi választáson induló legerősebb ellenzéki szövetség, a Polgári Koalíció (KO) magját adja. A KO a legutóbbi felmérésekben 22-28 százalékos támogatottságot élvezett, míg a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság a voksok 44-49 százalékára, és ezzel újból abszolút többségre tehetne szert.
Link

Hozzászólások

1093 #1 vian
- 2019-10-07 19:03
Ácsi!!! a kex 1 nagyon jó banda volt!!
s_gitar
https://www.youtu...ikCVRw5wfE

hopp jut eszembe, a syriusról nem szabad elfeledkezni!!
https://www.youtu...RkcjhcW1tI

húúúúúúúúúúú de régen volt

s_Hlp

vájtfülűeknek
https://www.youtu...JclPprZZjU

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
3,408,960 egyedi látogató