Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Különleges műveleti parancsnokságot hoz létre a honvédség

BelföldMit szív ez? Postaimre -mákonyt? Aki nem hiszi, járjon utána! Honvédelmi nevelés? Hja! Lópaszt kapnak ezek a kölkök, liberálbuzi és zömébe semmire nem való nevelői és szülői gárdával. Regionális különleges műveleti parancsnokságot hoz létre a Magyar Honvédség, ezt a NATO-tagországok mellett Ausztria is támogatja – közölte a honvédelmi miniszter kedden Győrben, a megyei kormányhivatalban tartott előadásában.

Benkő Tibor elmondta, ennek a „regionális különleges műveleti komponensközpontnak” az lesz a feladata, hogy a közép-európai régió országaiban a katonák fenntartsák és megőrizzék a békét.

A béke és a biztonság törékeny, ezt láttuk Ukrajnában és több mint 25 éve déli szomszédjainknál is, ahol a nemzetiségek „azért nem esnek egymásnak”, mert több ezer békefenntartó katona szolgál ott napjainkban is – fogalmazott.

Közölte: a központ létrehozásának előzménye, hogy az Egyesült Államok segítségével 2003-ban indult el Magyarországon a különleges műveleti fegyvernem, és napjainkban már elismerően nyilatkoznak más nemzetek a magyar különleges műveleti katonákról. Afganisztánban a magyar különleges erők parancsnoki feladatokat látnak el, amerikai katonák felett is, ami ritkán fordul elő.

A miniszter kiemelte, hogy bár szolidárisak vagyunk a térséggel, nem akarjuk kiszolgáltatni magunkat, elért indult el a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek célja, hogy Magyarország „erős, ütőképes, a kor követelményeinek megfelelő, a 21. század kihívásait kezelni képes, kiválóan felkészített katonákkal rendelkező, a hazájuk iránt elkötelezett, lojális és bármikor bevethető katonákkal rendelkezzen”.

Ez az elmúlt 25 év legátfogóbb katonai fejlesztése Magyarországon, ebben a honvédelmi és a haderőfejlesztés mellett az egész rendszer struktúráját is „újra kell gondolni” – tette hozzá.

Benkő Tibor elmondta: komoly változtatások lesznek a területi védelmi igazgatásban, hogy egy esetleges különleges jogrendre történő áttérés esetén ne legyen probléma a közigazgatásban, az egészségügyi ellátásban, az oktatásban, a közlekedésben vagy az energiaellátásban.

Azt mondta: „nem szeretnénk úgy járni, mint Ukrajna”, ezért olyan rendszert kell kialakítani, amellyel órák alatt is zökkenőmentesen lehet áttérni a különleges jogrendre. Sok feladat van ebben, de a munkálatok hamarosan elkezdődnek – tette hozzá.

A tárcavezető beszámolt a magyar haditechnikai fejlesztésekről is, amelyek célja, hogy a katonák számára a legkorszerűbb technikai eszközöket tudják biztosítani, mert csak így lehet jogosan elvárni tőlük, hogy védjék meg a nemzetet, és tartsák fent a békét és a biztonságot minden körülmények között, ideértve a kiberbiztonságot is.

A honvédelmi pillérhez tartozik egy olyan életpályamodell kialakítása, amelynek célja, hogy a honvédség fel tudja venni a versenyt a polgári szférával, erősebbé váljon a kapcsolat a honvédség és a civil emberek között, hogy az utánpótlás biztosított legyen – közölte.

Ennek érdekében elindult a hazafias honvédelmi nevelési program, amely szerint már a családban elkezdődik a hazafias nevelés és egészen a felsőoktatásig tart – mondta.

A honvédelmi miniszter beszélt arról is, hogy az önkéntes tartalékos katonáknak ösztönző juttatási rendszert dolgoztak ki, amelynek a hazafias honvédelmi neveléssel együtt az a célja, hogy a jelenlegi mintegy 8900-ról 2026-ra húszezerre nőjön az önkéntes tartalékos katonák száma.

Benkő Tibor előadásában kitért arra is, hogy Magyarország évente több mint kétezer katonát biztosít egyebek mellett Ázsiában és Afrikában arra, hogy segítsék a béke fenntartását. Ott kell segíteni, ahol a gondok és a problémák keletkeznek, hogy a más társadalmi berendezkedésben és kultúrában élő embereknek ne kelljen elhagyniuk otthonukat egy szebb jövőért – fogalmazott.

Hozzáfűzte, hogy vannak olyan európai országok, amelyek demográfiai problémáikat a bevándorlókkal szeretnék megoldani. Nekik mind van tengeri kikötőjük, mégis Olaszországban köt ki az összes hajó, aztán az illegális bevándorlók „végiggyalogolják Európát, hogy eljussanak oda, ahol tárt karokkal várják őket”. Ezek az emberek igazolatlanul érkeznek, nem tudjuk, hogy kik és mi a szándékuk – jegyezte meg.

A terrorizmus veszélye nőtt és emelkedett a terrortámadások száma is, amelyekben eddig több mint négyszáz civil vesztette életét – mondta a honvédelmi miniszter.
Magyarország / 2019.10.08.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-10-08 19:43
A különleges jogrend alatt a hadiállapotot , háborús helyzetet kell érteni? Mert a gyengébbek kedvéért érthetőbben kellene beszélnie! Ezt a feladatot is , a műveleti parancsnokság létrehozását sem saját döntése alapján kell megalakítania.
Az sem világos, hogy miféle katonák őrzik majd békét és a rendet a régióban. Ezt is kifejthette volna őszintén.
Milyen különös , hogy ennek a különleges műveleti parancsnokságnak megalakítására a nagy tavaszi amerikai-nató hadgyakorlat előtt kerül sor röpke néhány hónappal.
Ember, állat, fel a fára!:o
4 #2 Posta Imre
- 2019-10-08 19:50
Iustum Aequum SalutareXIII. 2017. 4. • 77–89.

A KÜLÖNLEGES JOGREND A VÉDELMI IGAZGATÁS GYAKORLATI, JOGALKALMAZÓI SZEMSZÖGÉBŐL

Keszely László főosztályvezető-helyettes (HM Védelmi Igazgatási Főosztály)
http://ias.jak.pp...2017_4.pdf
1323 #3 Laplage2
- 2019-10-08 19:59
Minnél jobban sarokba szorítanak annál rosszabb lesz nekem!
Már félek is:)
267 #4 Perle
- 2019-10-08 20:07
A WIkitől:

Magyarország Alaptörvényében

Az Országgyűlés határoz a hadiállapot kinyilvánításáról és a békekötésről.[4]

Nem lehet országos népszavazást tartani - többek között - hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, valamint megelőző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról[5]

Az Alaptörvény "Különleges jogrend"nek nevezi a rendkívüli állapotra és a szükségállapotra vonatkozó közös szabályokat.[6]

Ennek a legfontosabb rendelkezései a következők:

Az Országgyűlés

a) hadiállapot kinyilvánítása vagy idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye (háborús veszély) esetén kihirdeti a rendkívüli állapotot, és Honvédelmi Tanácsot hoz létre;

B) a törvényes rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos, erőszakos cselekmények esetén szükségállapotot hirdet ki.[7]

A hadiállapot kinyilvánításához, a békekötéshez, valamint az (1) bekezdés szerinti különleges jogrend kihirdetéséhez az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.[8]

A köztársasági elnök jogosult a hadiállapot kinyilvánítására, a rendkívüli állapot kihirdetésére és a Honvédelmi Tanács létrehozására, valamint a szükségállapot kihirdetésére, ha az Országgyűlés e döntések meghozatalában akadályoztatva van.[9]

l
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-10-08 21:30
Az a problémám ezzel a dumával, hogy ez amiben ma amerikai-NATO közreműködéssel tartsák az embert az egész egyszerűen nem béke! Vagyis nem olyan béke, amire az ember vágyik! Hogy is lehetne - hosszú távon - olyan békét fenntartani, amely aljasul megszervezett világháborúkon, Trianonon, kommunizmuson vagy az ezekből eredő ma is sokak által elszenvedett kapitalista-liberalizmuson alapszik (amely lényegében rabszolgatartás)! Ezt terjeszti népképviseleti demokráciának hazudva és álcázva az USA, Izrael a NATO hadigépezetével (amelybe ma árulások miatt Magyaprszág is benne van). Eleve maga az állam egy mesterkélt, manipulált erőszakszervezet. Amely javarészt az erőszekot a tisztességes embereken tölti ki! Pl. adót vet ki, amelyet "önként és dalolva" ki kell fizetni, vagy ha nem behajtják. Ez az adó 70 %-a meg, - még a "kedves vezér: Viktor" szerint is - el nem fogyó országadósságszolglat formájában megy a Rothschild bankháznak. A fennmaradó 30%-on meg korrupt politikusok, offshore lovagok, strómannok s egyéb gazemberek osztoznak. Az ilyen áron fenntartott békéből köszönöm, de nem kérek! Legyen REND, és ne álbéke!
1513 #6 Irrefutable
- 2019-10-09 13:41
https://index.hu/...meghaltak/
Eközben Germániában miltansnak kinéző valószínű a bukósisak alatt pajeszt hordó létezők terrorcselekménynek látszó akciót hajottak végre. Riadjon csak az összes alemán, egyszer szír kamionos terrorizál, most meg ez. Na nem ám békésen bandukolni az Edekába kolbászbrszerzésre.
199 #7 cico
- 2019-10-09 15:56
Az ormánykampány is vastagon rájátszik...
https://index.hu/...varosokat/
75 #8 talpi
- 2019-10-09 18:04
A köztársasági elnök jogosult a hadiállapot kinyilvánítására, a
Melyik köztársaságé?
Mert ugye ilyen itthon nincs, vagyis maga, aki ezt a címet viseli
"jogosulatlan címhasználatot követ el"
Aki ezt fenntartja, ebben az esetben-/ amellett, hogy csaló/"bűnsegédi bűnrészes"
Viszont különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás miatt, akár életfogytiglani büntetést is kiszabhatnak rá: Persze, ha van tökös ügyész és van hozzá bíró aki ezt meg meri kockáztatni.
Nem véletlen a közigazgatási bíróság létrehozása, Galambocskáim!
15 #9 porcica
- 2019-10-10 20:00
Jól szóltál Talpi! Pont ezen akadtam fel, hogy milyen köztársasági elnök van egy olyan országban, ahol nincs is köztársaság? Csak Magyarország van, vagy mi. Ez akkor a fából vaskarika esete, nem de?
Valaki elmondhatná nekik, hogy itt valami igen csak sántít és ez nem a kutya. s_hihi
75 #10 talpi
- 2019-10-10 20:47
porcica
- 2019-10-10 21:00
Nem csak erről van szó.
Tudod, amikor olyan dologgal vádolnak be Bíróságon/?/ amit el sem követtél, s ez papirformát ölt, letiltana-végrehajtanak, ráadásul, olyan vádol be, aki magát magyarnak vallja? na hát ez a csúcs.
Viszont egy biztos, nekem megtelt, s ki is csordult az a bizonyos, "pohár" saját kezembe veszem a dolgot, és a valós igaqzság talaján mozogva megyek előre.
Megyek, mert szent kötelességem, megyek, mert magyar vagyok, megyek, mert MAGyar vagyok gyermekemmel együtt, s nekem Ő a "jövő" a fontos.
267 #11 Perle
- 2019-10-29 21:27
Az oroszok világosan látják, mi a valódi oka a náton belüli , Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és Horvátország által létrehozott ú különleges műveleti parancsnokságnak. A Balkánon való nátó előre nyomulással lesz, van megbízva, továbbá Ausztria bevonásával a katonai szervezetbe.
A németek megválnának az amerikai katonáktól, bombáikkal együtt. Kezd eltolódni az egész tevékenység a kelet-európai államokba. Ha élesedik a konfliktus az oroszokkal, annak a károsultjai a kelet-európai országok lesznek.
Nagyon érdekes írás, olvassa, aki érti.
https://topwar.ru...vrope.html

A fejlettebb európai országok már megválnának az amerikai bázisoktól ,a gyengébb keletiekkel pedig azt fogadtat el a katonai szövetség, amit akar. Hadd hulljon a férgese!:o

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.85 másodperc
3,397,438 egyedi látogató