Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feketének álcázta magát egy fehér aktivista lány, mert úgy gondolta, így többre viheti

KülföldÁtlagos "zsidó"...liberális agybaxott alakváltó... Rachel Doezal 13 éve még az egyetemét perelte azért, mert a feketéket elõnyben részesítik vele szemben, aztán feketének álcázta magát: bõrét-haját befestette, és egészen idáig a legnagyobb, színesbõrûek érdekeit védõ szervezet, a washingtoni NAACP vezetõjeként tevékenykedett.

Rachel-Dolezal

Rachel szülei teljesen átlagos fehér emberek cseh-német gyökerekkel, ám õ maga már egy feketék látogatta egyetemre járt, férje is fekete volt, õ pedig állítása szerint annyit szenvedett amiatt, hogy fehérként megbélyegzik, hogy válása után egyszerûen feketének álcázta magát. Egy interjú során nemrég feltették neki azt az egyszerû kérdést, hogy afro-amerikai-e, mire megérintette a lebukás szele, zavartan hallgatott, majd annyit nyögött ki, hogy az apja az, aztán gyorsan lelépett.
Rachel eredetileg

Rachel eredetileg

A botrány azóta hatalmasra dagadt, az emberek az okokat találgatják, hogy vajon mi vitte rá Rachelt arra a feltételezésre, hogy színes bõrûként többre viheti a sokszor még mindig elõítéletes társadalomban. Lehet, hogy tényleg az a bizonyos egyetemi inzultus vezetett idáig, amikor 2002-ben a Howard Egyetemet, és a színes bõrû Alfred Smith professzort vádolta azzal, hogy azért nem kapott ösztöndíjat, azért nem nevezték ki kisegítõ tanárnak és posztgraduális instruktornak, mert nem fekete.
Rcahel igazi szülei

Rachel igazi szülei

A gúnyolódások és az akadályoztatás miatt Rachel pert is indított, amit elvesztett, ráadásul 1000 dollár megfizetésére is kötelezték. Szülei szerint lányuk az utolsó húsz évben a jogvédõ munkáin keresztül asszimilálta magát az afrikai közösségbe, ezért juthatott el odáig, hogy talán maga is elhitte, hogy néger.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
4,458,123 egyedi látogató