Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ausztrália aranytartaléka lesz a fedezete egy frissen kibocsátásra kerülő kriptovalutának

KülföldEh, az a fránya arany...megafedezet.... Az ausztrál Perth Mint, ami a világ egyik legnagyobb pénzverdéje, egy aranyfedezetű Ethereum alapú kriptovalutát bocsát ki, amit Nyugat-Ausztrália tartománya fog garantálni.

A Perth Mint Gold Token (PMGT) lesz az első aranytoken egy publikus blokkláncon amit kormányzati tartalékokkal fedeznek.

“Az intézményi befektetőknek egy versenyképes alternatívát fog kínálni a hagyományos aranytermékekkel, mint az arany ETF-ekkel szemben, és mellette megőrzi azt a hagyományos előnyét, hogy valós időben lehet vele kereskedni és elszámolni a blokkláncok segítségével,” áll az ABC ausztrál híroldal cikkében.

A tokenizálás csak az első lépés a Perth Mint cég kampányában, hogy a teljes készletét blokkláncra vigye. Erre azért lesz képes a Perth Mint, mert a vállalatot 100%-ban Nyugat-Ausztrália tulajdonában van, ami fedezetet vállal az aranykészletére.

Már 2018-ban nekiálltak a tokenizálásnak mikor piacra dobták a GoldPass alkalmazást, amivel a befektetők azonnal fizikai aranycertifikátokat vásárolhatnak.

“Az arany digitalizálása egy nyilvános főkönyvön a globális árupiacok természetes evolúciója” – mondta Richard Hayes, a Perth Mint vezérigazgatója. “Elő fogja mozdítani az aranyat, mint mainstream befektetési eszközt, javítja annak hozzáférhetőségét, és nagyobb likviditást, átláthatóságot és auditálhatóságot kínál az ilyen típusú digitális token alapjául szolgáló eszközök számára.”

A cég szerint a PMGT más lesz az USD-alapú stabilcoinokhoz képest. Azt remélik, hogy a tokenek egy napon kereskedhetőek lesznek a hagyományos eszközökkel is, mint arany ETF-ekkel vagy a CME arany határidős termékeivel is.
Link

Hozzászólások

961 #58 szabir
- 2019-10-14 08:24
meg vattok e kukulva ember!:D mit gyujtitek a czikkeket a penzrol stb hujesegrol! aaaa fakk!
Jasdi Kimi kene meg tarcson eleadast me ugy laccik elkanaszosodtatok :D

https://www.youtu...&t=12s
139 #59 jozsef toth
- 2019-10-14 13:22
szabir s_grats_grats_proszt
99 #60 MORMOTA1968
- 2019-10-15 18:58
Vagy ez vagy a cserebere kereskedelem! Vagy a régi módi, mikor ha több volt valamiből, ingyen is odaadták egymásnak az emberek a többletet, mert tudták, hogy egyszer majd ők is kapnak valamit cserébe! Az volt a természetes, de egy ilyen természetellenes világban nem mi fogjuk eldönteni, hogy akarunk e pénzt használni vagy sem! Egyébként jobban belegondolva a dolgokba, bár mindig van valami kifogás, ok, ürügy, amivel megindokolhatják, miért megy fel időről időre valamiknek az ára, valójában az áremelések is csak ugyan azt a célt szolgálják, mint a kamat és uzsora kamat! A pénz minél nagyobb mértékű kivonását a kereskedelmi, gazdasági körforgásból! És mivel tilos bárkinek is a bankár dinasztiákon kívül saját pénzt nyomtatni, veretni, így még gyorsabban fogy ki a csereeszköz állomány a rendszerből és még hamarább kényszerül a kormány újabb "PÉNZ KÉSZLETET VÁSÁROLNI!" Jó játék ez! Nekik!

Írtam már! Nem a pénzzel, mint áthidaló eszközzel van baj! Hanem magával a köré felépített rendszerrel és a hamis, hibás tudással vagy épp nem tudással! Meg lehet próbálni jelen korunkban pénz nélkül élni! Főleg annak, aki már nem képes megteremteni magának a legszükségesebb feltételeket sem élete fenntartásához! Mert mondjuk beteg, vagy túl idős ahhoz, hogy saját maga neveljen állatokat, termelje meg a kertjében amit csak tud! Vagy mert olyan helyen él, ahol nincs lehetősége ezekre! Nincs meg hozzá a megfelelő szaktudása sem! No meg közüzemi számlák is vannak ám, ha valaki nem szeretne gyertyával világítani, meg ki tudja honnét vizet beszerezni! A luxusért, összkomfortért fizetni kell és nem valódi áruban!

Mert a pénz fegyver, kényszerítő eszköz azok kezében, akik birtokolják annak előállítási jogát! És hiába törekszik az ember önellátásra, sok minden közbejöhet, ami csúnyán betesz a terveknek! Mondjuk az időjárás elintézi az az évi termést, az állatokat elviszi valami nyavalya, kórság! Bármi közbe jöhet! Szóval, ne beszéljünk a pénzről, mert marhaság! Szerintem is! De nem "MI" döntjük el, hogy akarunk élni! Még a saját életünk is mások kezében van! s_hihi
1349 #61 Nagy Levente
- 2019-10-16 07:03
Kedves MORMOTA1968! Ezeknek az "áthidalására", mint pl. betegség volt főleg megoldás, de pl. ha a rend megzavarására ellenség támadt lsd. pozsonyi csata a vérségi-rokoni kapcsolat. Abban a teremtő rendben és kultúrában várhatott vissza valamit az ember, ha ő is adott előtte. Ez az amit mára - jól látod - elsősorban a pénzel, de az évszázadok során erőszakkal és egyéb manipulációkkal szétvertek!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.74 másodperc
4,461,827 egyedi látogató