Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kis török-kurd-isis-mozad akció Szíriában

KülföldA "Béke forrása" így lépett életbe Szíriában a kurdok által ellenőrzött izraeli területre. Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2019-10-11 19:09
Imre !
Es milyen a viz allas ,KURD a kaposnal?:D
4 #2 Posta Imre
- 2019-10-11 19:19
Józsi, ez most más "vicc". A nád tudja, nem a PI!
1323 #3 Laplage2
- 2019-10-11 19:55
Lehet hogy hamarosan itt is lesz ilyen hercehurca!?! :)
4 #4 Posta Imre
- 2019-10-11 20:02
Török offenzíva: Több száz halott, tízezrek menekültek el

Már több száz halálos áldozata van a szíriai kurdok elleni török offenzívának, és tízezrek menekültek el az otthonaikból. A törökök azt állítják, biztonsági zónát akarnak kialakítani, hogy hazatelepítsék a szíriai menekülteket, de sokak szerint csak meg akarják akadályozni, hogy a kurdok saját államot kiáltsanak ki.

Harmadik napja bombázzák a törökök a szíriai kurdokat. A hadseregen kívül bevetették ellenük a szíriai lázadókat is, akik „Allah nagy” kiáltással indultak harcba. A török hadügy-minisztérium szerint eddig 277 kurd fegyverest öltek meg, közülük 49-et múlt éjjel.

„Ennél a háznál éppen gyerekek játszottak, amikor becsapódott egy akna. A robbanásban meghalt egy kisfiú, egy kislány pedig elvesztette a lábát” – mondta egy szíriai kurd férfi.

A szíriai válaszcsapásokban már heten meghaltak, köztük egy 9 hónapos szír kislány. A török külügyminiszter azt mondta, szolidaritást várnak a NATO-tól, a szövetség főtitkára viszont önmérsékletre szólította fel Törökországot és aggodalmát fejezte ki az offenzíva kapcsán.

„A közös ellenség az Iszlám Állam. Pár éve még nagy területet uralt Szíriában és Irakban, de közösen felszabadítottuk az ott élők millióit. Mindezt nem veszélyeztethetjük, és nem hagyhatjuk megszökni a terroristákat” – fogalmazott Jens Stoltenberg, NATO-főtitkár.

„Több mint 70 ezer szíriai hagyta el az otthonát a harcok miatt. Mi napi szinten követjük az eseményeket, hogy tudjuk, hogyan segíthetjük élelmiszerrel a rászorulókat” – fejtette ki Herve Verhossel, a Világélelmezési Program szóvivője.

A szíriai kurdok a damaszkuszi és a washingtoni kormánynak is kapóra jöttek az Iszlám Állam elleni harcban. A szír vezetés viszont rosszalja az autonómiatörekvésüket, Donald Trump pedig nemrég elrendelte az amerikai csapatkivonásokat, amivel többek szerint elárulta a kurdokat.
http://www.atv.hu...ekultek-el
15 #5 porcica
- 2019-10-12 07:26
Én nem vagyok járatos az ilyen katonai beavatkozásos történetekben, de nekem olyan, mintha azok a helyek, ahol a videók készülnek teljesen lakatlanok lennének. Ez nem csak az épp aktuális területre vonatkozik. Lehet, hogy már rég nincs is ott senki, de nekünk azt mutogatják, hogy ilyen durva beavatkozások vannak? Lehet ez is csak egy olyan színjáték, amit elterelésként, vagy erőfitogtatásként mutatnak a birkáknak? A sok sebesültről szóló hírekkel turbózzák fel, hogy jobban üssön?s_nezem
1349 #6 Nagy Levente
- 2019-10-12 11:01
Ha hűek akarunk maradni magyar hagyományainkhoz, semilyen "pusztító szándék" mellé nem állunk. (Nem véletlen nevezzük a magyar katonaságot: honvédségnek. Látjuk, hogy jártak most is a kurdok az USÁ-val, mint szövetségessel. Elárulta őket. Ezért kellene Magyarországnak is kilpni a NATO-ból, mert újra és újra a magyarok is így járnak a NATO-n keresztüli USA-Izrael-EU szövetsgesként. Mert az USA (zsidó cionista hátérhatalma) nem véletlen hozta létre az IS-t (Iszlám Állam). Ez pontosan olyan, mint a történelem sorn létrehozott judeo(zsidó)-keresztény vallás és a szintén erőszakkal terjesztett iszlám. Mind a kettő Judaista zsidó gyökerű és népeket ugrasztanak ezekkel egymásnak. Ugyan olyan kreálmányok mint a kummunizmus és kapitalizmus látszólagos ellentéte. Az a lényege, hogy ne együttműködve folytassa a teremtést az ember itt a Földön, hanem a pusztító démonnak legyen a szolgálja. Milyen megtévesztő "lehet" ebben a Biblia, mint ma bármelyik hivatalosan működő zsidó-keresztény gyökerű egyház (katolikus, református, Jehova tanúi, babtista stb.) "alapja". Úgy "hiszik" vagy inkább tanítják a mit sem sejtő (naív) hívőnek, hogy a zsidók annak ellenre fordultak el Istentől, hogy kánant ígért nékik az Exodus végén és még a rájuk támadó asszírokat is elpusztította. Csakhogy közlöm innen velük, hogy ez finoman szólva is sántít, mert a Teremtő pusztítani nem tud csak a pusztító démon tud pusztítani. Ettől kell a hont is meg tudni védeni. De ha már köztünk engedtük, akkor előbb-utóbb minket is elpusztít. Ezt kellene újratervezni, ha jól gondolom!
"Mindig van még, egy utolsó lépés,
Egy utolsó szó, egy hang,
De nem látta, nem hallotta
Ezt már senki, olyan lassú volt, s olyan halk"
Kárpátia: Akkor megyek (részlet)
819 #7 rozsola
- 2019-10-12 13:13
Nagy Levente , nyugi
A " magyar" már rendelkezik a " véleményével "
A török offenzíva bejelentése után mit gondoltok melyik " weboldal" foglakozott elsőként a témával ?
Megsúgom : Neokohn.hu
Megjelent egy " elemzés " , amit sorra vett át a Zsindex.hu , Alfahír.hu , Nyugat.hu , Orientalista.hu stb
Valamint az " Oroszország a sajtó tükrében ". Kicsit fura , mind a " tükrösök " és az " orientalisták " gyakorlatilag a neokohn oldalából élnek.
No de ez még nem minden !
Ahogy " Moszkvában szokták mondani : ez nem olyan egyszerű ". A nyugati propaganda " megkoronázta " magát , a Migration Aid tengernyi krokodilkönnyeket ejt a kurdok miatt
Aztán nagy boldogan harsogták : " Putyin azt mondta : Törökország legyen óvatos mivel a kurd börtönökben többtízezer terrorista van akik kiszabadulhatnak ".
Érdekes ?
Majd jött a hír , " iszlamisták robbantottak a térségben"
Szóval a " magyarnak már megvan a véleménye"
De !
Nekünk természetesen megvan a saját " véleményünk "
Tehát , Vladimir aggódik mer' az Iszlám Állam harcosai kiszabadulhatnak. No de kérem ! Az Orosz Föderáció rohamtempóban hordta az ellátmányt Aleppóba ! Növelték a térségben lévő orosz katonák számát , zárójelben megjegyezném : a Golán fennsíkra ment a legtöbb , ok ok ! Vannak gondok a földrajztudással.
Tehát Putyin aggódik , és mi pontosan tudjuk mit jelent ha " aggódnak a Kremlben ".
Egyesek Putyin megszólalása kapcsán Orosz -Török ( atom)háborúról álmodoznak.
Há' igen ! Ezek az " egyesek " . Ja és " kettesek "
Mi " hármasok " nagyon jól tudjuk , a mai világban senki sem tesz egyetlen lépést sem anélkül , hogy megérdeklőné azt , hogy mit szólnak hozzá Moszkvában. Komolyan elhiszik " egyesek " és " kettesek " Erdogán saját szakállára adott ki parancsot ?
Megsúgom néktek , a török offenzía bejelentése után pár perccel később jött mégegy hír : " Oroszország és Törökország megegyezett ( valamikor ) az egymás valutáiban történő kereskedelemről ". Kicsit fura volt a " megfogalmazás ". Vannak olyanok akik szerint a " megegyezés " már működik egy ideje
Tehát. Törökország támadást indít , az orosz ellenlépésként kizárja a dollárt és az eurót az egymás közötti kereskedelemből. No kérem ! Ez már " szankció a javából ! "
No kérem. Manapság a magyar nyelvű weboldalak " elemzésekbe " kezdtek a " török agresszió " kapcsán. Érdekes módon a legelső a neokohn.hu volt , amit ők " összehordtak " , ugyanazt " elemzik " ki mások is
Csakhogy !
Vannak olyanok akiknek szemet szúrt a " társaság " , az SzSÁ propagandája , Izráil hallgatása , az EU " tiltakozásáról szóló papírfecni "stb. E propaganda koporsójába a Migration Aid jelenti az utolsó szöget
Tehát következzen az " én elemzésem ". OK ! Csupán karcolni szándékszom a dolgok felületét , hiszen " ki vagyok én hogy kétségbe vonjam a magyarok szavát ?! "
Anno amikor az Orosz Föderáció bejelentette Aleppó ostromát , a nyugati média ajvékolni kezdett az Iszlám Állam harcosainak élete miatt. Nagy dicsekvéssel mutogatták a BBC meg a CNN képernyőjén , " a nyugat kimenti a ..... "
Nem fura ez ? Harcolunk az Iszlám Állam ellen , majd kimentjük őket az orosz támadás elől ?
Há' persze hogy nem ! Hiszen " az orosz támadás csak civilek ellen irányult ". Hullott is a sok krokodilkönny. Most ugyanezen média " szankciókat " emleget , " be akarják dönteni a török gazdaságot mint ahogyan annak idején az oroszt " , megaszongya : " Törökország ( korábban Oroszország ) semmit sem fog elérni ezzel " stb
Menjünk vissza egy csöppet. Arab Tavasz. Iszráil és SzSÁ titkoszolgálatai beinditják az " arab tavasz " szíriában. itt megjegyezném , az esemény előtt évekkel korábban ismert volt : a Moszad teljesen behálózta Szíriát. Zajlottak az események és megjelent az Iszlám Állam. A paraméterek mára már ismertek , tudjuk : Iszráil és SzSÁ hadművelet , mindenféle arab és arabnak látszó valakik által végrehajtva. Az Iszlám Állam példátlanul kegyetlen akciói megdöbbentették a világot. Ekkor szállt be Oroszország a játékba. ( legalábbis ez volt az indok )
Most midőn az Iszlám Állam el lett takarítva Irakból , Szíriában pedig a sejtek felszámolása folyik , Ámerika-Izráel az utolsó szalmaszálba kapaszkodik. Irakban " forradalmat " robbantottak ki , Szíriában pedig beindult a " Kurdisztán " projekt. Ez része a " Yinon Terv " néven ismert álmodozásnak amely Nagy-Izrael létrejöttét vizionálja. Itt van a kutya elásva !
Törökország kiválása a NATO-ból már eléggé feldühítette Ámerika-Izráelt , az orosz haditechnika törökországi megjelenésének okát mind a a napokig titok övezte. Mára már " nincs titok "
Szíriában tombolt a háború , a kurdok " véletlenül " nagyon erősek lettek és " véletlenül " az éppen alakuló Iszlám Állam mellett nyugalomban megültek a seggükön. Midőn Washingtonban megneszelték hogy Moszkva be fog avatkozni a kurdok hirtelen szembefordultak az Iszlám Állammal.
Ugyan kérem ! Ez volt a " terv ". Felélesztik az Iszlám Államot , hagyják tombolni majd eltakarítják. A helyén pedig létrejön Kurdisztán és mindenféle helyi " kormányzat "
Izráel nagy terve szerint a mesterségesen felépített de mindvégig az irányításuk alatt álló Iszlám Állam végül megtámadja Izraelt , a " hatnapos háború " mintájára , Izráelt a " tengerbe szorítják " de jön a " segítség " és Izrael győzedelmeskedni fog. A nekik segítő kurdoknak pedig " hálából " államot alapítanak. Ámerika a tervnek megfelelően " harcolt " az Iszlám Állam ellen , ugyan kevés sikerrel viszont Oroszország belépésével megváltozott a helyzet . Az Iszlám Állam vezetésében lévő moszadosok és a főleg Szaud-Arábiában és Líbiában méregdrágán kiképzett " harcosok " is veszélybe kerültek. Ekkor jött a kimenekítés
Mégis hová ?
Erre a mai napig nincs pontos válasz. Annyit tudunk egyes terroristák szíriából ukrajnába kerültek
Fura módon az Iszlám Állam ellen hadbalépő kurdoknál nagyszámban vannak terroristák mint " foglyok "
Érdekes. A szír és iraki kormányerők nemsokat szórakoztak velük. Dolgozott a " sortűz ". Azt is megtudtuk , az Orosz Föderáció hadserege se idegenkedett a " kivégzések látványától ". Sőt azt is megtudtuk , egyes terroristáknak az Orosz Föderáció " munkát ajánlott az északi sarkkör üzemeiben ". Nem ! Nem börtön ! Nincs kínzás ! Szabadon mozoghatnak és bármikor eljöhetnek onnan. Pénzt kapnak az elvégzett munka után . Igaz ami igaz kicsit zord arrafelé a " helyzet ". Egyrészt iszonyatosan hideg van , a lakott települések többszáz kilométer távolságra vannak és rengeteg a jegesmedve.
No kérem. Amíg az Iszlám Állam egyes terroristái " dolgoznak az oroszoknak " ( aki nem teljesíti a normát az nem kap élelmet , " Aki nem dolgozik az ne is egyék ! " ) , mások a kurd " börtönökben " pihengetnek. Mer' azt ne gondolja senki , a CIA-Moszad által kiképzett hulladékoknak rosszul megy sora a CIA-Moszad által irányított kurdoknál.
Feltevődik a kérdés : Ennyire hülyék a kurdok ? Az Iszlám Állam harcosai megmutatták , állati kegyetlenséggel bármikor készek gyilkolni , vajon miért nem végzik ki a kurdok ezeket az állatokat ? Miért kockáztatják meg a kiszabadulásuk utáni vérengzések esélyét ?
Ha tudjuk , az Iszlám Állam vezetői kivétel nélkül CIA-Moszad ügynökök , vajon miért aggódik ennyire Putyin ? Vajon mit fognak lépni az EU egyes tagállami akik érintettek ebben a helyzetben. Hiszen az Iszlám Állam egyes vezetői nemcsak CIA-Moszad ügynökök hanem egyes EU tagállamok állampolgárai is egyben. Mellékesen megjegyzem , " magyar " média szerint nagyjából 200 " magyar katonai kiképző " van a kurdoknál.
Tudom , túlságosan sok kérdés hangzott el rövid idő alatt. Mégis , a " magyar médiában mindent azonnal és pontosan tudnak. Azonnal van véleményük "

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
4,460,772 egyedi látogató