Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Súlyos incidens ma éjjel Észak-Szíriában

KülföldTörök tüzérségi támadás érte az egyik amerikai katonai egységet. Brett McGurk, az amerikai kormány korábbi különmegbízottja szerint ez csak szándékos lehetett, mert a török katonai vezetés folyamatosan megkapja az amerikai katonák tartózkodási helyének koordinátáit.
A támadás után az amerikai katonák légi támogatást kértek, percekkel később megjelentek a vadászgépeik.
Meg nem erősített hírek szerint a törökök francia katonákkal is tűzharcba keveredtek, akik közül ketten megsérültek.
Ez az első alkalom, hogy egymással szövetséges NATO-tagállamok a régióban fegyveres konfliktusba keverednek egymással.Link

Hozzászólások

245 #20 hamu
- 2019-10-14 20:40
Hú, de nyakatekert egy helyzet. Itt lehetetlen látni, hogy ki-kivel van. Török-szír ellentét, orosz-török barátság? Mondanám, hogy a cél az amerikai ellenállás felszámolása a térségben, de itt civil áldozatok, valódi vér folyik és életek oltódnak ki. Valódi bombák robbannak, tényleges házak dőlnek össze.

Aki,
sztem mindeni érti, látja, hogy igazad van. Oly nehéz, de az igazság sokrétű. A 100%-os jogos kérésed mellett, mások szempontjai is teljesen jogosak. Megértve a felháborodásodat, de ez egy olyan helyzet, mint közel-keleten. Törököknek is igazuk van, a szíreknek is, az oroszoknak is. És még egy ilyen helyzetet is rendezni kell valahogy.
Ha focimeccsre bontjuk, lehetsz fradista vagy dózsás. Halálos ellenségek. Vagy, felülemelkedhetsz az ő küzdelmükön, és nézheted a football helyzetét a sportok között. Ettől még neked fradistának teljesen jogosak az elvárásaid.

Vajon az oroszok és kínaiak felülemelkednek a térségi érdekeken?
6 #21 anzsi a macska hala
- 2019-10-14 20:51
Hamu, kihagytad a Jazigokat. Pedig Kurdisztán éppen alakulóban van.
107 #22 aki
- 2019-10-14 22:43
hamu!en emberekben latom az erot...most gondolkodom,hogy nezne ki oroszorszag,ha putyin meg ma is szentpetervaron taxit vezetne...es a zsido hodorkovszkij ( a jukos olajtarsosag volt elnoke vezetne az orszagot..akit ugye putyin 10 ev borton utan kiengedet...) ezzel csak anyit akarok kozolni,hogy nagyon eros most putyin oroszorszaga...meg putyin el! utodott kell talalnia...kulonben szetszedik oroszorszagot...remelem erheto,hogy egy eros orszag,hatalmas sereggel barmilyen iranyban uthet!
267 #23 Perle
- 2019-10-15 15:10
Az orosz elnök kamcsatkai kerecsen sólymot aándékozott a szaudi királynak látogatásakor:
https://twitter.c...wsrc%5Etfw
819 #24 rozsola
- 2019-10-15 19:50
Ej ej !
" Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán mint a zsidó-fasisztának belátnia a tévedését "
Putyin ? Ugyanmár !
Komolyan elhiszi valaki , Oroszország = Putyin ?
Megsúgom néktek : " A KGB-ből érkezett Putyin ...... "
Oroszország = KGB !
Vagyis ma Vladimir a " Cár " , halála után " Új Cárt fognak megkoronázni "
Sajnos a " burzsoá előítéletek foglyai " képtelenek felfogni : " Putyin csupán az Orosz Anyaföld gyermeke " . Bármikor " pótolható "
Az Orosz Anyaföld felett az egyházon keresztül maga " ISTEN " őrködik akinek " irodája a Lubjánká " téren van !
107 #25 aki
- 2019-10-16 09:27
rozsola! mint potolhato volt arpad,attila,matyas? 500 eves urt hagytak maguk utan...
107 #26 aki
- 2019-10-16 11:12
mondom, mit gondolok...en putyint egy hadurnak tartom! a jelenlegi orszag vezetok kozul en csak rafigyelek igazan es meg a bhutan kiralyra.a bhutan kiralynak nagy hatalma van...az eg fele tud szolni!( kulondben,hogy lehetseges az,hogy ket nagyon nepes szomszedja india es kina (oriasi hadsereggel,atom arzenallal) hatar vitaba keveredik...a bhutan kiraly foldjen...egy kis semitmondo folddarabb a vita tatgya...,viszont ott nem hordanak fegyvert a hatarorok,a bhuntan kiraly keresere!( kinai,es india) mikor osszekapnak...jol pofon es segberugjak egymast a kinai es indiai hatarorok! ennyi mit tehetnek ott,az eg erre nagyon vigyaz!en ha kiraly lehetnek magyar honban.. elsoenk a bhutan kiraly segitseget kernem,hogy adja szolgalatba minisztereit 6 honapra es a bolcseit 7 evre! ugyan ezen a napon kernem putyint, hogy seregevel adjon vedelmet nepemnek...ugyszint 7 evre!
107 #27 aki
- 2019-10-16 11:16
putyin kgb-s multja? az eg a legjobb iskolaba kuldte ot!igy lazan,mosolyogva( meg a mosolya is erot sugaroz) a politikusok felett all!
107 #28 aki
- 2019-10-16 12:32
rozsola!.... "Vagyis ma Vladimir a " Cár " , halála után " Új Cárt fognak megkoronázni "
Sajnos a " burzsoá előítéletek foglyai " képtelenek felfogni : " Putyin csupán az Orosz Anyaföld gyermeke " . Bármikor " pótolható "
Az Orosz Anyaföld felett az egyházon keresztül maga " ISTEN " őrködik akinek " irodája a Lubjánká " téren van!" kerdezem...,hogy akkor is ott voltak azok az " istenek" azon a teren mikor,lenin,sztalin,jelcin,gorbacsov volt ott a " car"? ok orosz orszag nagysagan vagy szetszedesen ugykodtek? kinek szolgaltak ok? elgondolkodtato a kgb hatalma....minden egyes felsorolt vezeto alatt jelen voltak!( de mas iranyultsag alatt) !kgb =eros hatalom! a kez ami megmutja az iranyt! ...most ez putyin keze...nem a zsidoke! enyire fontos egy ember! a kovetkezo lehet akar egy " habsburg" tipusu is...barmi meglehet! ovjak az istenek ettol az en nepem!l legyen igy!
245 #29 hamu
- 2019-10-16 14:09
az a hatalom, ami Putyint elnöki székbe rakta, az a hatalom megmarad Putyin után is.
Régóta izgat, hogy mi az orosz hatalom? Mi az hogy az amerikaiak kivonulnak. Ezek ködös fogalmak, amikkel alig lehet gondolkodni. A hatalom forrásokat jobban meg kell nevezni tudni ahhoz. Na meg, van a hatalomnak forrása, van megnyilvánulása, és van hatása. Nem mindegy, hogy mit értünk aktuálisan, amikor azt mondjuk, hogy Putyin rendet tesz Szíriában. Kína támogatja. Ha-ha! Kínában valószínűleg sokkal több különböző csoportosulás van, azaz a hatalom megformázódása. Mert a hatalom lehet formázatlan, ilyen egy lelkiség, és lehet hadi bázissal, katonákkal, vezérőrnaggyal, és K-27-esekkel anyagosodott. Azt hiszem, sokszor eltévedünk a szó jelentésének különböző meghatározásain.
107 #30 aki
- 2019-10-16 14:36
hamu!,- 2019-10-16 14:09

"az a hatalom, ami Putyint elnöki székbe rakta, az a hatalom megmarad Putyin után is."
remel igy lesz...szerintem nem biztos,hogy orosz lesz az o utodja...!
tetszik nekem...nagyon tetszik...de egy magyar kiralyt meg hatalmasabbnak gondolok! ki tud az egnek akar parancsolni is!....mert van anyira tiszta,hogy az eg szolgalja!
245 #31 hamu
- 2019-10-16 18:54
aki
Elméláztam én is néhányszor, hogy mi is az a tisztaság, és egészség, vagy teljesség. Vagyunk mi, és van az önképünk. Az önképünket akarattal tisztává tudjuk tenni, vagy jótettekkel tisztán tartani. De az, hogy mi magunk akkor most tiszták vagyunk? Vagy csak az akaratlagos cselekedeteinkkel az önképünk tiszta?

Hasonló kérdés az is, hogy a világ legtisztább embere lesz-e a magyar király? Mert ahogy a legjobb hadvezér is nem Napóleon volt, hanem Kovács Béla. Csakhát, Kovács nem jutott a katonaság közelébe a vézna karjai miatt, így terítőhímző lett belőle. Pedig minden idők legnagyobb géniusza ő volt, vagy inkább lett volna.
107 #32 aki
- 2019-10-19 17:58
hamu! tisztanak maradni? lehetettlen emberkent! napi 100 kisertes is jon felenk...az egiek dolga a valasztottjat tisztan tartani...nincs konyu dolguk,nagyon nimcsen...,mert o mindig jo kepessegu.sokszor megszegyenitik az istenek. mindig szolgaljak ot...csontja nem torhet! o is egy kozuluk,de emberi tesben ugyan olyan ostoban viselkedik eleinte mint mindenki.:) hamu en pontosan ideztem tolled...amit kesobb te megvaltoztattal...semmi gond:)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.00 másodperc
4,458,197 egyedi látogató