Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Erdogannal tárgyalt Orbán Viktor kétoldalú és nemzetközi ügyekről

BelföldMi a furcsa ezen? Pedig el kék gondolkodni rajt! Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel hétfőn Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után az MTI-nek kifejtette: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten.

Recep Tayyip Erdogan továbbá megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren - közölte Havasi Bertalan.

Végül a török elnök legutóbbi budapesti látogatását felidézve megállapították: a felújított és akkor átadott Gül Baba türbéje a török és a magyar polgárok szemében egyaránt közkedvelt helyszín lett a magyar fővárosban - tájékoztatott a helyettes államtitkár.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-10-14 20:54
Kiadják az oroszok 600 ezer Szovjetunióba hurcolt magyar hadifogoly adatait

Évekbe telik majd az anyag feldolgozása, de azután kiderülhet, mi lett azokkal a magyarokkal, akik a Szovjetunióba kerültek hadifogoly-táborba.

Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját – jelentette be Juraszov Andrej Viktorovics, az Orosz Levéltári Ügynökség (Roszarchiv) helyettes vezetője, az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság orosz társelnöke hétfőn, az Országházban.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében felidézte, hogy a második világháború alatt szovjet hadifogságba került magyarokról, majd később a málenkij robotra elhurcoltakról sem volt szabad beszélni sem Magyarországon, sem a Szovjetunióban.

A magyar hadifoglyokra vonatkozó oroszországi iratok 1992-ben, majd 1998-ban részben váltak hozzáférhetővé, 2017-ben pedig új lendülettel folytatódott a feltárás, és most mérföldkőhöz érkezett az orosz-magyar levéltári vegyesbizottság munkája. A legnagyobb mennyiségű irat átadása történik, a teljes orosz nyilvántartás elérhetővé válik a magyar kutatók, majd feldolgozás után az érdeklődők számára is.

Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) főigazgatója, az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság magyar társelnöke előadásában elmondta: 1939 után a II. világháborús hadi események miatt a Szovjetunióban mintegy hatmillió ember került fogságba, 15 százalékuk magyar nemzetiségű volt. A hatmillió embert körülbelül négyezer lágerben helyezték el. Elmondta, a kartonokon – amelyeket majd ezután ad át Oroszország – 18 releváns információ van. Az adatok között szerepel például a fogoly neve, apja neve, a születési év, a láger neve.

Szabó Csaba kiemelte, ha az adatok feldolgozásával végeztek, meg tudják majd mondani, hogy a fogoly hol halt meg, de akár azt is, hogy hol lett eltemetve.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnöke, az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság tagja elmondta, az, hogy ez a hatalmas adatmennyiség "közkinccsé" váljon, még sok munkát jelent, még években mérhető. Kiemelte: a bizottság tagjai azon vannak, hogy minél előbb el tudják kezdeni a feldolgozást, mert tudják, hatalmas a társadalmi érdeklődés.

Oroszország 1992-ben már átadott Magyarországnak egy – mintegy 50 ezer elhunyt magyar hadifogoly adatait tartalmazó – adatbázist, majd 1998-ban egy második, pontosított nyilvántartást, amelyben már 58 749 emberről voltak információk. Jelenleg 64 957 elhunyt magyart tartanak nyilván a Hadtörténelmi Levéltárban.

Az együttműködési egyezmény értelmében viszont december elsejéig öt szakaszban összesen 682 131 nyilvántartó karton másolata kerül a Magyar Nemzeti Levéltár megőrzésébe, ami 1 364 262 digitális felvételt jelent. Az átadást követően kezdődhet meg a kartonokon többnyire magyarul nem tudók által cirill betűkkel, fonetikusan rögzített nevek és egyéb adatok feldolgozása, a magyar dokumentumokkal való összevetés révén a kartonokon szereplők azonosítása.
https://hvg.hu/el...8EbufagBYk
267 #2 Perle
- 2019-10-14 21:52
Ismét szembemegyünk az unióval. Elítéli a többi állam a törökök invázuiát, csak mi nem.
https://www.sana..../?p=175857
Lehet, hogyf öldgáz, vagy kőolaj vásárlás miatt van ez a türk, azeri, török nagy barátság most.

Képek a tanácskozásról:
https://www.trend...33201.html

Talán még lesz valami haszna is annak, hogy Orbán befészkelte magát a 300 millió türk közé. a V4 egy nulla ehhez a társasághoz képest.
https://www.trend...33040.html
1349 #3 Nagy Levente
- 2019-10-15 17:00
Ennek, hogy most beállítják tudatosan Magyarországot a bűnbakk szerepbe pont olyan "szaga" van, mint amikor az I. Világháború után is Magyarországot állították be a legnagyobb bűnbakknak és lett a retorziója Trianon, valamint a II. Világháború után is Magyarország volt az egyik legnagyobb bűnbakk és lett a következménye a kommunizmus. Ez mind rohadt, szemfényvesztő, aljasság. De ennek is oka van és lesz is következménye: a nemzethalál egy következő szintje, amit már nem tudom hogyan él túl a magyarság.
Aztán, ennek az orosz-magyarkormányzati nagylelkűségnek is olyan "szaga" van - persze a kegyeleti kérdéskört ebből kihagyva mert az fontos és ha csak az az oka orosz részről, akkor azért köszönet jár - mint most, hogy a főpolgármesteri posztot átadták a kreált baloldalnak a kreált jobboldalról. Vagyis ahhoz, hogy az ország soha ne álljon össze nemzetté, kellenek néha ilyen "szelepkieresztések" is!
Na és persze kérnénk azt is megmondani (mert tudjuk), de az ő szájukból akarjuk hallani (cionista-imperialista- bolsevik zsidók), hogy mi volt az oka mindeme rohattságnak (értemitt: hadifogság, gulág, meszesgödrök, stb.)!
684 #4 atacama
- 2019-10-15 17:38
Az én olvasatomban, a bűn, bakkot csinált magyarországból,bakkot amelyen jobban szeletelhető a bűn!!
a mi hátunkon vágják azóta is a fát../segédlet a bűnhöz,hogy azóta is "boldogan" veszünk részt olyan népeket leigázó projektekben amit a NATO ránk kényszerít/pontosabban a mi részvételünkkel szentesítik a bűn megvalósulását...!!!!!!!
a magyar sosem akart háborút, sem az abban való részvételt ,egyszerűen nem az van belekódolva !
más aspektusban tűnik fel a dolog ha az életére törnek és a nemzet elpusztítására törekszenek bizonyos körök/évszázadok óta/ akkor viszont kíméletlenül eljártak ,elbántak az ellenük törővel szemben.. az ellenünk törő azonban azóta harcmodort váltott..azért tartunk most ott ahol
tartunk.. nemzetünk darabokban, kiírtás folyamatában, a nemzet alkotórésze a családok, mint legfontosabb alkotórész éppen szétzilálás és pusztítás alatt...a jelenlegi Nemzet/és úgytűnik akiket
nem anya nemzet/ vezetés gondoskodik mindenről hogy sikeres legyen a terv!!!
ideje tenni!!! és nem elgondolkodni,rácsodálkozni..
pislogni,várakozni.....
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-10-15 19:19
Atacama, ez így van, ahogyan leírtad! Látni kell ezekben a folyamatokban, hogy az évszázadok alatt mire ment ki a "játék"! Most már a kiscsaládok vannak soron. Ezt megelőzően - kiváltképp a világháborúk s a kommunizmus alatt - a nagyszülőket "szedték szét" a gyermektől, valamint az unokatestvéreket vagyis a nagycsaládot. Azt megelőzően a bőst és a nemzettséget, mint még nagyobb csaldi kört a feudalizmus évszázadaiban. Így tépték cafatokra a nemzetet, szisztematikusan! Azt is el kell ehhez mondani, hogy hagyomnyainkban pl. egy házasságkötés alkalmával, amely a kiscsalád alapja és ennekokán egy szövetség, amely a gyermekek felnevelésére köttetett búcsúztatja a vőfély a férjet és a feleséget is a testvérektől, azzal az intelemmel, hogy soha ne feledjék a vér nem válik vízzé! Ugyanez a nem közvetlenül vérségi kapcsolat vagyis a házasság szövetsége, amely a kiscsaládnak az alapja jelent meg, mint szintén nem közvetlen vérségi kapcsolat a nemzettségi szinten köttetett vérszövetségben, amely a törzsszövetséget a nemzetet jelentette. Ez volt valamikor tiszta formájában - többek között - a magyarság kultúrája. Ezt sikerült manipulációkkal, pénzel, politikával, stb. szétzilálni a cionista-imperialista-bolsevik zsidóknak, mivel látták pl. a pozsonyi csata alkalmával, hogy fizikailag nem fog menni. Igen jól látod, "harcmodort váltottak" és mostanság elsősorban pénzel hódítanak!
51 #6 Skorpio58
- 2019-10-15 20:56
Levente!
Ma mondja reggel a nagy Kósa, hogy Budapesten 90.000 olyan külföldi szavazott, akik választásra jogosultak Magyarországon. Na vajon kik ők 90.000-en?
Azt hittem nem jól hallok.Ezután jön még a cudar világ, ha ezek elkezdenek civakoni a szétosztandó posztok között, de ezek se véletlenek, Kaló Jenő asztrológus szerint is https://www.youtu...pe7WpWALAI
245 #7 hamu
- 2019-10-15 21:28
Levente!
MI az a "bős"? Nem tudtam kiguglizni.
kiscsalád: 3-6fő (kert, ház)
nagycsalád: 10-15 (birtok, hektár, tanya)
rokonság: 100-300 (falu)
bős: (város és falvak gyűrűje)
nemzetség:30-300 ezer (vármegye)
nép: 10-30 millió

úgy lehetne vér szerint struktúrálni a tömeget, hogy választunk 64 régi nemest, példaképet. Széchenyi, stb. És így lefelé. Azt hiszem, megkinlódnánk a rokonságainkkal alaposan.

Másik módszer, hogy definiálunk 64 lelkiséget, melyek kicsit eltérőek. Ezekhez rendelni ma élő személyeket: Kassai Lajos, stb. És mindenki eldönti egyénileg, vagy kiscsalád szinten, hova tagozódik. És vérszerződés, klánok alakulnak, országos költözködés, falvak feltöltése a klánok, törzsek szerint.

Na, de nem ez történik éppen nagyban, térségekkel, országokkal, népekkel, kultúrákkal?
1349 #8 Nagy Levente
- 2019-10-15 22:56
Skorpio58!
Az biztos, hogy nem véletlen itt semmi, mert véletlenek nincsenek! Kicsit engedtek a szelepeken! Ahogy a Karácsony (újdonsült főpolgármester) elmondta: "bevezet minket Európába". Nade akkor eddig hol a büdös lófaszba voltunk, a Marson? Nem normális ez egyse, meg a népképviseleti demokráciának hazudott marhaságuk se! Most egy kicsit érteni vélem - azok után amit a "nagy (bolsevik) Kósa" mondott a "nagy (bolsevik) román gazvezér Caucesku" szavait, amikor kivégzése előtt a bíró a Securitate-ról kérdezte és ő közvetlen falhozállítása előtt így felelt a bírónak: Nade Te voltál a Securitate! Talán élete egyetlen igaz mondata volt, ami a bírónak nem tetszett és ezután már csak a lövések dördültek! Ez ma sincs másként, csak profibb a színészmunka!

Hamu!
Nem kell ezt túlbonyolítani, csak természetesen! Csak sima rokoni-vérségi kapcsolatokat képzelj el. A munkafolyamatok és átadás tradícionális. Mondhatjuk kisipari manufaktúra, falun szabad parasztság és nem rabszolgaság. Sehol kapitalista vagy kommunista nagytőke! Egyfajta kasztrendszer, semmiképpen nem pártpolitikai, hanem rokoni-vérségi kapcsolatokon alapulva. A bősnek mondott csoport már nagyobb lehetett a közvetlen vérségi kapcsolatnál. Bőknek nevezték a "kasztrendszer" kisiparos és szabad paraszti rétegét egyszóval a köznépet. A két vezető réteg a táltosok (bölcsek) és a harcosok (vezérek) voltak. Ez természetes kiválasztódás volt a társadalom alulról szerveződő vérségi-rokoni kapcsolatai alapján. Bármilyen "furcsa" is ma elképzelni - az acsalkodó pártok direkt szétziláló tevékenységéhez szokató világban - ott megtalálták a módját, hogy egyhangúlag tudjanak dönteni (harcosoknál a "nagy suan", táltosoknál a "karéjos" beavató helyek vagyis iskolák) és így nem széthúzás, hanem egyetértés volt. Ehhez viszont kell a testvériség! Ma magántulajdon jog van, nincs testvériség! A vér mégiscsak vízzé vált, az intelem ellenére! Persze ez ki lett így erőszakolva és manipulálva az évszázadok alatt! Ahogyan az általam is nagyra becsült Wass Albert mondja: "A munkahelyért áldozzuk fel a nemzetiségünket! Tudniillik ezt tették a kommunisták máshol is: néppé gyúrták a nemzetet, és a nép nem törődik semmi mással csak, hogy jól keressen a munkahelyén!" Vagyis teljesen más nemzeti alapokon nyugvó rendre kellene álni. Ahol nem hiszi el senki, hogy egy traffikmutyi lehet nemzeti! Nem olyan bonyolult ez, mert "csak" szokás-szokatás kérdése!
684 #9 atacama
- 2019-10-17 10:52
Kipcsak-ügy: Orbán Viktor bakui bakija
azaz felnyalás csontig!!
Néhány napja Orbán Viktor a Türk Tanács bakui ülésén Recep Tayyip Erdoğan török elnök szíriai offenzívájának támogatása mellett azzal hívta fel a figyelmet, hogy volt kazah diktátor, Nurszultan Nazarbajev méltatásakor rátért a magyarországi kipcsakok (kunok) helyzetére.
https://24.hu/bel...ui-bakija/
csak hazudik,hájjal kenegeti a máját nazarbajevnek a videón lehet látni.. ez a zsici úgy illik oda mint piros gumicsizma a zöld esőkabáthoz!! ja és akkor a Balneológia is a bálnák tanulmányozásáról szól..
684 #10 atacama
- 2019-10-17 11:06
és ha már Türk akkor turkáljunk kicsit..
Magyar cégeken keresztül folyik ki Üzbegisztán utcáira a pénz.
Magyarországról érkező vizet nyakal Azerbajdzsán.
Gyógyszerünket a kazah olajért.
Csont és bőr a kirgiz importunk.
Érdekességek a türk országokkal folytatott külkereskedelmünkből.
https://mfor.hu/c...-penz.html
3 #11 Enid
- 2019-10-17 12:04
Levente! Talán ezt kellene tanítani a Tört-Én-elem órákon elsősorban. Tanaraink nagy harctere üres... pedig mennyi ilyen "fegyverünk" hever parlagon. :|
1349 #12 Nagy Levente
- 2019-10-17 15:53
Enid! Nem, hogy talán, hanem biztosan, és Wass Albertet meg Nyírő Józsefet és társaikat! Én hiszem azt, hogy egy csapásra megváltozna minden és "újra nemzetté lennénk" - ahogyan Wass Albert fogalmaz: "Egy büszke magyar nemzet, ahol nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt hoz az országba (vagy falujába, városába, - ha kiegészíthetem így -, ha már most vagyunk túl egy újabb "X factoron" vagyis helyi önkormányzati választásokon) hanem az, hogy ki mennyi jót, szépet és hasznosat tud cselekedni a magyar közösségért!"
267 #13 Perle
- 2019-10-27 21:14
Az ankarai egyetem magyar tudósokat tüntetett ki
https://www.trt.n...st-1293702

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.09 másodperc
3,397,769 egyedi látogató